Knaller-andalusie-1

Deze autorondreis is een uitstekende manier om Andalusie te leren kennen en alle bekende plaatsen te zien waarover u waarschijnlijk al veel heeft gehoord. U kunt zelf uw tempo bepalen en in korte tijd bieden wij u de mogelijkheid vrijwel alle hoogtepunten te zien. Wij hebben tijdens deze autorondreis prima 3- en 4 sterrenhotels voor u gereserveerd, veelal met een heerlijk zwembad om tijdens het hoogseizoen na de mooie dagen een frisse duik te nemen, voordat u het Andalusisch Temperament gaat proeven op de leuke terrasjes of restaurants!

Dag 1: Malaga – Granada (ca. 125 km)
Granada-9Na aankomst op de luchthaven van Malaga rijdt u via Antequera naar de prachtige stad Granada, aan de voet van de bergtoppen van de Sierra Nevada. Het oude centrum met veel winkels en de statige Ramblas heeft veel te bieden. Natuurlijk kunt u een bezoek brengen aan het indrukwekkende Alhambra Paleizencomplex met schitterende tuinen, dat hoog boven de stad uitkomt. Voor een bezoek aan het Alhambra raden wij u aan vroegtijdig uw kaartjes te bestellen via de website: https://tickets.alhambra-patronato.es/en/

Dag 2: Granada – Jaen – Baeza/Ubeda (ca. 140 km)
U kunt ook deze morgen het Alhambra bezoeken, waarna u rustig via Jaen –met zijn indrukwekkende Parador op de berg- via de olijfboomgaarden naar Baeza rijdt. De stadjes Baeza en Ubeda liggen vlak bij elkaar, bovenop een heuvelrug op ca. 800 m hoogte. Eeuwenoude rivalen die elkaar probeerden te overtreffen met prachtige gebouwen in Renaissancestijl. Twee openluchtmusea met tientallen monumenten die de moeite van een bezoek zeker waard zijn. In 2003 zijn de stadjes opgenomen in de werelderfgoedlijst van UNSECO. U verblijft hier in een uniek klooster of Palacio.

Cordoba-3Dag 3: Baeza/Ubeda – Cordoba (ca. 140 km)
Vanaf de Renaissancestadjes rijdt u naar de hoofdstad van het kalifaat Al Andalus, gelegen aan de bekende rivier de Gualdaquivir. U kunt uw auto gratis parkeren aan de overkant van deze rivier en via de nieuwe brug naar het oude centrum wandelen. U treft hier een wereldwonder van formaat –de Mezquita- een moskee waar binnenin een katedraal is gebouwd. Cordoba heeft een wirwar aan kleine straatjes met restaurants waar u heerlijk tapas kunt eten! U overnacht in Cordoba.

Dag 4: Cordoba – Sevilla (ca. 140 km)
Sevilla is een van de mooiste steden van Spanje met veel bezienswaardigheden. Maak een wandeling naar de Plaza Espana en het prachtige Maria Luisa Park voor afkoeling! Bezoek de enorme kathedraal met de Giralda en de unieke wijk Santa Cruz, of de vele pleinen met volop barretjes, terrasjes en restaurants.

Dag 5: Sevilla
Sevilla-1
De rijkdom van Sevilla wordt vormgegeven door de talrijke monumenten en musea in deze stad. Andalusische bouwkunt en barokschilderkunst zijn getuigen van dit grootse verleden. De absolute hoogtepunten zijn de gotische kathedraal, de grootste ter wereld en het Alcazar, een complex van Koninklijke verblijven. Geniet deze dag van de indrukwekkende bruisende stad welke dag en nacht leeft! Maak een mooie wandeling langs de rivier en loop een van de bruggen over naar de Triana wijk. U kunt door de smalle straatjes slenteren en in een van de honderden kleinschalige restaurants eten waar Sevilla zo bekend om staat!

Dag 6: Sevilla – Jerez de la Frontera (ca. 90 km)
Via mooie wegen en langs kleine dorpen komt u in Jerez de la Frontera, de sherry-stad. De plaats heeft in het centrum al de geur van alcohol en sherry met bekende tonnen opgestapeld om te laten zien dat u in Jerez bent! U treft hier nog de echte Spaanse sfeer met volop bodega’s terrasjes en kleine winkeltjes. Een aanrader is de bekendste bodega van Spanje te bezoeken van Tio Pepe. U kunt hier een rondleiding boeken en zien hoe de beroemde sherry wordt gemaakt en met een treintje door het complex rijden met duizenden tonnen van deze alcoholische drank.
Na afloop van de rondleiding krijgt u dan nog een aantal glaasjes sherry als afsluiter!

Ronda-1Dag 7: Jerez – Arcos de la Frontera – Ronda – Antequera/Cabra (ca. 200 km)
Deze dag staat in het teken van de unieke route van de “Witte Dorpen “. Na uw ontbijt rijdt u eerst naar Arcos de la Frontera, gebouwd op een enorme rots, met zijn beroemde Parador, waar vanaf u een magnifiek uitzicht heeft over de omliggende heuvels en velden. Aansluitend rijdt u door naar Ronda, hoog gelegen op een berg en gescheiden door een diepe kloof. Gebruik de lunch op een van de vele terrasjes van dit pittoreske plaatsje met witte huisjes. Aansluitend rijdt u naar het witte dorp Antequera of Cabra voor uw laatste overnachting van deze reis.

Dag 8: Antequera of Cabra – Malaga (ca. 52-95 km)
De autorondreis eindigt na het ontbijt en rijdt u terug naar de luchthaven Malaga.

aankomst dagelijks1e persoon2e persoon
2022
28/06-07/07€ 395gratis
08/07-20/07€ 475gratis
21/07-18/08€ 495gratis
19/08-26/08€ 475gratis
prijs per persoon

 

Inbegrepen:

  • 8 daagse autorondreis volgens programma
  • 7 overnachtingen op basis 2 pers. kamer in 3-en 4 sterrenhotels
  • 7  keer ontbijtbuffet
  • aanbiedingsprijs op basis 2 pers.kamer, waarbij 2e persoon geheel GRATIS is en alleen in juli/augustus!
  • Nederlandse routebeschrijving en informatie
  • aanbieding 2e persoon gratis geldt alleen voor de 8 daagse autorondreis (niet voor uw vliegreis, autohuur en/of eventuele verlenginghotels)!

Niet inbegrepen:

KLIK HIER VOOR HET AANVRAAG- EN RESERVERINGSFORMULIER ...

Hoofdboeker gegevens

Autorondreis gegevens

Thuisblijver gegevens

Door dit formulier te versturen ga ik akkoord met de reisvoorwaarden.

reCAPTCHA is required.