Knaller-midden-spanje-1

Deze unieke autorondreis voert u langs vier wereldberoemde steden met een rijke geschiedenis en vele bezienswaardigheden, zoals Madrid, Toledo, Salamanca, Segovia en Avila. Geniet van de typisch Spaanse sfeer en de warme gastvrijheid in deze plaatsen en in de zomermaanden de geweldige terrasjes waar u nog voordelig uw verkoeling kunt drinken.

Dag 1 en 2: Madrid
Deze rondreis begint in Madrid, de hoofdstad van Spanje met volop mogelijkheid deze stad te verkennen. Onze tips zijn de bekende Plaza Mayor, het verkoelende Retito Park met vijvers en waar u bootjes kunt huren, het Koninklijk Paleis van de Bourbons en het grote Plaze Espana-plein. Duik ondertussen vooral in de trendy wijk Chueca met kleinschalige winkels, smalle straatjes en gezellige terrasjes. U verblijft 3 nachten in of nabij Madrid met goede metro-verbinding naar het centrum!.

Dag 3: Madrid – Toledo – Madrid (ca. 110 km)
U kunt vandaag de indrukwekkende stad Toledo bezoek, op korte afstand van de stad.
Er is bijna geen stad in Europa die u het gevoel geeft in de Middeleeuwen te dwalen. Honderden monumentale gebouwen staan nog recht overeind en op de juiste plaats. Het is een waar “eldorado” van architectuur-geschiedenis. Al het moois binnen de goedbewaarde stadsmuren en in de bocht van de brede rivier: Rio Tajo. De joodse wijk, het Alcazar, paleizen en kloosters liggen in een mooi wandelgebied.

Dag 4: Madrid – El Escorial – Avila – Salamanca (ca. 200 km)
Na het ontbijt rijdt laat u de hoofdstad Madrid achter u en kunt een stop maken bij het bekende El Escorial, even buiten de stad Madrid.

Het Escorial is het grootste van alle kloosterpaleizen in Spanje, gebouwd in opdracht van Philips II en fraai gelegen tegen de zuidhelling van de Sierra de Guadarrama. Een zeer indrukwekkend bouwwerk dat vele kunstschatten van bekende kunstenaars bevat. Ook de leden van het Koninklijk Huis worden hier begraven in de kelders van het El Escorial.

Aansluitend rijdt u via Avila door naar Salamanca. De stad Avila kunt u eventueel ook de voorlaatste dag bezoeken als u in het gebied Segovia/Avila verblijft.

De slag om Salamanca in 1812 betekende het einde van Napoleon’s verblijf in Spanje. De schade was gigantisch en de overgebleven gebouwen zijn in Romaanse, Gotische of Renaissance stijl. Zoek de kikker (de rana) op de oudste universiteit van Spanje. Sinds 1988 staat het oude centrum op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Salamanca heeft ook het mooiste Playa Mayorplein van Spanje en met veel (taal) studenten is het altijd gemoedelijk in de stad.

Dag 5: Salamanca – Valladolid (ca. 120 km)
Vanaf Salamanca rijdt u verder in noordelijke richting naar Valladolid, aan de rivier Pisuerga inhet gebied Ribera del Duero, een van de grootste wijnstreken van Europa. Ooit was het tijdelijk de hoofdstad van het Koninklijk Castillie en de Spaanse kolonien.

Dag 6: Valladolid – Burgos (ca. 125 km)
Burgos is de belangrijkste halteplaats van de pelgrims naar Santiago de Compostela. De enorme en indrukwekkende Gotische kathedraal werd gebouwd vanaf 1221 en staat nu op de werelderfgoedlijst van UNESCO. De kerk heeft veel zijvleugels en kapellen uit de 16e eeuw.

Dag 7: Burgos – Segovia/Avila (ca. 225 km)
Uw voorlaatste dag verblijft u in het gebied van Segovia en Avila. De stad Segovia met haar ommuurde binnenstad heeft een rijke historie en volop Romeinse en middeleeuwse monumenten waaronder het bekende Aquaduct van Trajanus en de kathedraal “La Dama de las Cathedrales” op de gezellige Plaza Mayor. Verder zijn er volop andere bezienswaardigheden en kerken. U kunt het indrukwekkende Koninklijk paleis “La Granja”bezoeken met mooie fonteinen en tuinen, even buiten de stad.

Het oude plaatsje Avila is eveneens uniek met zijn ommuurde centrum met maar liefst 88 torens en 9 toegangspoorten. Bovendien staat hier de eerst gebouwde Gotische kathedraal van Spanje. In de avond zijn de stadmuren en torentjes indrukwekkend verlicht! U verblijft vannacht in het gebied of in de stad Segovia of Avila!

Dag 8: Segovia/Avila – Madrid (ca. 90 km)
Vandaag is het een korte route terug naar de luchthaven van Madrid.
Indien uw terugvlucht laat is kunt u nog heerlijk nagenieten van de natuur en de pittoreske plaatsjes tussen Avila en Segovia.

aankomst dagelijks1e persoon2e persoon
2022
28/06-10/07€ 475gratis
11/07-23/08€ 550gratis
24/08-31/08€ 475gratis
prijs per persoon

Inbegrepen:

  • 8 daagse autorondreis volgens programma
  • 7 overnachtingen op basis 2 pers. kamer in 3-en 4 sterrenhotels
  • 7  keer ontbijtbuffet
  • aanbiedingsprijs op basis 2 pers.kamer, waarbij 2e persoon geheel GRATIS is en alleen in juli/augustus!
  • Nederlandse routebeschrijving en informatie
  • aanbieding 2e persoon gratis geldt alleen voor de 8 daagse autorondreis (niet voor uw vliegreis, autohuur en/of eventuele verlenginghotels)!

Niet inbegrepen:

U kunt deze reis eventueel aanpassen of verlengen in Madrid!

KLIK HIER VOOR HET AANVRAAG- EN RESERVERINGSFORMULIER ...

Hoofdboeker gegevens

Autorondreis gegevens

Deelnemers en reisgegevens

Thuisblijver gegevens

Door dit formulier te versturen ga ik akkoord met de reisvoorwaarden.

reCAPTCHA is required.