toscana-2

Tijdens deze rondreis met eigen auto ontdekt u diverse prachtige bestemmingen in Noord Italië. In Toscane maakt u kennis met de middeleeuwse cultuur in stadjes als Pisa met zijn scheve toren, Siena en San Gimignano en natuurlijk het bijzondere Florence met de Dom en de Ponte Vecchio. Aansluitend verblijft u twee nachten nabij Venetië en ziet u met eigen ogen bezienswaardigheden zoals het San Marco Plein, de Brug der Zuchten en de unieke gondels. Deze reis is inclusief 7 overnachtingen en inclusief ontbijt in 3- of 4 sterrenhotels. 

Dag 1: Montecatini Terme
montecavini-1Vandaag reist u met eigen vervoer naar Montecatini Terme . Deze historische plaats is tevens een kuuroord gelegen in het hart van Toscane. Vanuit uw hotel kunt u de mooiste stadjes in Toscane bezoeken. Wat dacht u bijvoorbeeld van Lucca, één van de weinige Italiaanse steden waarvan de vroegere ommuring nog steeds volledig intact is. In het historische centrum vindt u vele bezienswaardigheden en mooie pleinen. Het Piazza del Anfiteatro heeft een ovale vorm en wordt gezien als één van de mooiste pleinen van Italië. Ook Pisa is natuurlijk een bekende toeristische plaats in Toscane. Natuurlijk kent iedereen de stad vanwege de ‘scheve toren van Pisa’, maar dit is niet het enige dat Pisa te bieden heeft. De stad gelegen aan de rivier de Arno kent een historie die terug gaat tot de Romeinse tijd en in het centrum ziet u vele bezienswaardigheden. U heeft 3 nachten in Montecatini.

florence-2Dag 2: Florence (ca. 90 km v.v.)
Naar wens kunt u de trein nemen naar Florence, om geen parkeerproblemen te hebben.In ca. 50 minuten bereikt u Florence en kunt u deze schitterende stad gaan bewonderen. Florence is een cultuurstad bij uitstek. Het is de geboorteplaats van de Renaissance en dat is duidelijk te zien aan de paleizen, kerken en kunstschatten in deze stijl. Veel van die kunstschatten zijn te danken aan de eeuwenlange heerschappij van het bankiersgeslacht De Medici. Deze familie had grote belangstelling voor schilderkunst, beeldhouwkunst en architectuur. U zult uw ogen uitkijken en genieten van de mooie overblijfselen uit de Renaissance. Wandel over de Ponte Vecchio en vergeet ook zeker niet te indrukwekkende Dom te bezichtigen.

Dag 3: Lucca – Pisa (ca. 97 km):
pisa-1Na het ontbijt kunt u een bezoek brengen aan beroemde Toscaanse plaatsen als Lucca en Pisa. In Lucca is het al sinds de 11e eeuw prima vertoeven, wat mede blijkt uit de in Romaanse stijl gebouwde dom. In Lucca zijn vele mooie pleinen en kerken te vinden, maar breng ook een bezoek aan de 4 kilometer lange vestingmuur, ooit gebouwd om aanvallen vanuit Florence af te schermen. Tijdens een bezoek aan Pisa mag een bezichtiging van de scheve toren van Pisa natuurlijk niet ontbreken! Maar ook de botanische tuinen en het Piazza dei Cavalieri, ook wel ‘ridderplein’ genoemd, zijn zeker de moeite waard. Evenals de Battistero, de grootste doopkapel ter wereld.

siena-3Dag 4: Montecatini – Siena/Arezzo/Chianciano Terme (ca. 110 km)
Vandaag rijdt u verder de Toscane binnen waarbij u kennis kunt maken met San Gimignano, een andere geliefde vakantiebestemming in Toscane. Net als in Siena bepalen bijzondere middeleeuwse bouwwerken hier het stadsbeeld. Al zult u al snel een verschil opmerken: in San Gimignano springen vooral de boven de stad prijkende torens in het oog. De opvallende torens, waar er in het verleden maar liefst zo’n 70 stuks van waren, werden hoofdzakelijk door rivaliserende families in het leven geroepen als prestigeobject. Het centrum van deze bijzondere stad is overigens opgenomen op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Aansluitend rijdt u door naar Siena waar u in de namiddag of avond een bezoek kunt brengen aan de Piazza del Campo, het schelpvormig stadsplein in het centrum van Siena dat door velen wordt gezien als het mooiste plein ter wereld. Vele middeleeuwse straatjes komen uit op dit plein. Bewonder op het plein prachtige bouwwerken als het Palazzo Pubblico en de bekende klokkentoren, Torre del Mangia. Ook de beroemde Dom van Siena, die ver boven de stad uittorent, is zeer bewonderingswaardig. U maakt 2 overnachtingen in of rond de heuvels van Siena, Arezzo of in het luxe kuuroord Chianciano Terme.

Dag 5: Toscane
toscane-3Deze dag kunt u heerlijk genieten van rust en natuur van deze schitterende streek. U kunt eventueel één van de vele wijnroutes maken en daarbij een aantal kleine plaatsjes bezoeken, verscholen tussen het unieke heuvellandschap.

Dag 6: Toscane – Venetië (ca. 350 km)
Vandaag rijdt u in noordelijke richting waarbij u tevens de mooie stad Bologna kunt bezoeken. Aansluitend via  Verona en Vicenza naar de noord-oostkust van Italië waar wij voor u in de plaatsen Mestre (6 km van Venetië) of omgeving Treviso (ca. 35 km van Venetië) 2 nachten voor u hebben gereserveerd.

venetie-1Dag 7: Venetië
De historische stad Venetië is uniek in de wereld. De voor een groot deel op palen gebouwde stad is wereldwijd bekend vanwege de historische binnenstad met de vele waterwegen. Een rondvaart met een gondel door Venetië wordt door velen dan ook als één van de meest romantische uitstapjes gezien die je kunt maken. Naast het unieke uiterlijk van de stad onderscheidt Venetië zich ook door het carnaval van Venetië. Dit twaalf dagen durende feest stamt uit het jaar 1268. Kenmerkend voor het Venetiaanse carnaval zijn de maskers, die daardoor een gewild souvenir zijn bij een stedentrip aan de stad op het water. Het Canal Grande is met recht de hoofdslagader van Venetië te noemen. Deze verkeersroute is ongeveer 4 kilometer lang en kronkelt door verschillende wijken van Venetië. Een toeristische route volg je natuurlijk met een echte Venetiaanse gondel of een iets voordeligere Vaporetto (boot). Omdat het verkeer vroeger heel veel over deze Canal Grande voerde, hebben de gevels aan deze waterzijde vaak het mooiste aanzicht. Het belangrijkste en meest bekende plein van Venetië is Piazza San Marco. Er wordt gezegd dat Napoleon het zelfs “de salon van Europa” noemde. Aan het plein ligt de grote kathedraal van Venetië, namelijk de San Marco Basiliek, de ingang van het Dogepaleis en Torro dell’Orologio. De Campanile van Venetië is een bijna 100 meter hoge klokkentoren, welke ook op het plein van San Marco staat.

Dag 8: Terugreis
Na het ontbijt rijdt u weer huiswaarts of u kunt eventueel verlengen of andere plaatsen aandoen waarbij wij u behulpzaam kunnen zijn.

vertrek dagelijks1e persoon2e persoon
2022
01/01-28/02€ 295€ 145
01/03-15/05€ 375€ 190
16/05-15/07€ 450€ 225
16/07-15/09€ 475€ 240
16/09-31/10€ 390€ 195
01/11-31/12€ 350€ 175
prijzen per persoon

Inbegrepen: 

 • 8 daagse autorondreis volgens programma
 • 7 overnachtingen op basis logies/ontbijt in 3 of 4-sterrenhotels
 • aanbiedingsprijs op basis 2 pers.kamer, waarbij 2e persoon 50% korting krijgt
 • voucherpakket en Nederlandse Informatie

Niet inbegrepen:

 • uw vliegreis / boek hier GOEDKOPE VLUCHTEN
 • uw huurauto / kijk hier voor VOORDELIGE AUTOHUUR
 • overige maaltijden, entreegelden, tolwegen, parkeerkosten
 • eventueel toeslag 1 persoonskamer
 • lokale toeristenbelasting (ter plaatse te voldoen)
 • eventueel extra nachten zijn naar wens bij te boeken

Opmerkingen:

 • bij boeking ontvangt u direct op uw bevestiging de gereserveerde hotels

KLIK HIER VOOR HET AANVRAAG- EN RESERVERINGSFORMULIER ...

Hoofdboeker gegevens

Autorondreis gegevens

Deelnemers en reisgegevens

Thuisblijver gegevens

Door dit formulier te versturen ga ik akkoord met de reisvoorwaarden.

reCAPTCHA is required.