washington-1

Dag 1: Washington DC
Op het vliegveld van Washington International Airport kunt u de auto ophalen. U rijdt naar het hotel en checkt in voor de overnachting.

Dag 2: Washington DC
washington-1Bijna alle belangrijke bezienswaardigheden van Washington bevinden zich rond de National Mall. Van het Lincoln Memorial tot het Capitol Building and Supreme Court. En van het Smithsonian Institute tot het Witte Huis. Steek de Potomac River over naar de begraafplaats Arlington met het graf van de Kennedy’s. Of breng een bezoek aan de National Cathedral, de National Zoo of een van de vele (gratis) musea. ’s Avonds is Georgetown een aantrekkelijk uitgaansgebied.

Dag 3: Washington DC – Philadelphia (ca. 226 km)
Bezoek in het historische hart van Philadelphia, de ‘Stad der Broederlijke liefde’, de Liberty Bell of de Independance Hall, waar op 4 juli 1776 de Onafhankelijkheidsverklaring werd getekend. Ook voor inkopen kunt u hier goed slagen, de meeste kleding- en schoenenzaken zijn taxfree.

philadelphia-2Dag 4: Philiadelphia – Bucks County – Lancaster (ca. 215 km)
U vervolgt de reis naar Lancaster via het pittoreske Bucks County. Neem een kijkje in Washington Crossing Historical Park, aan de Delaware River. In Lancaster County lijkt de tijd te hebben stil gestaan in de Amish-dorpen. Maak kennis met de wereld van weleer. U hebt volop gelegenheid tot aanschaf van handgemaakte souvenirs.

Dag 5: Lancaster – Gettysburg (ca. 100 km)
In Gettysburg, waar tijdens de Burgeroorlog belangrijke veldslagen werden geleverd, leert u meer over de historie van het gebied. Bezoek bijvoorbeeld Gettysburg National Military Park, waar de bloedigste strijd werd geleverd. Dineer in het oudste gebouw van Gettysburg, Dobbin House Tavern, gebouwd in 1776.

Dag 6: Gettysburg – Baltimore – Annapolis (ca. 150 km)
Vandaag doet u Baltimore en Annapolis aan, beide prachtig gelegen aan de Chesapeake Bay. Baltimore, de grootste stad van de ‘Capital Region’, is een belangrijke havenplaats met vele toeristische attracties. Het zeilschip uit de burgeroorlog, de USS Constellation, in het Maritime Museum is zeer indrukwekkend. Bezoek de mooie historische haven van Annapolis. Wandel langs de City Doc of bekijk het Ship-building Museum, Hemdon monument of de Statue of Tecumseh.

virginia-beach-1Dag 7: Annapolis – Chesapeak Bay Area – Virginia Beach (ca. 365 km)
Geniet van uw rit langs de schilderachtige kust van Chesapeake Bay. Bezoek onderweg een van de vuurtorens voordat u verder gaat naar Virginia Beach, ook wel “de minst stressvolle stad van Amerika” genoemd.

Dag 8: Virginia Beach
Warme dagen, koele avonden, verfrissend water en zacht zand zijn gegarandeerd in Virginia Beach. Maak een wandeling of een fietstocht langs ’s werelds langste Pleasure Beach. Blijf opmerkzaam voor dolfijnen, want die staan erom bekend om hier langs de kustwateren te zwemmen. Breng vandaag eens een bezoek aan Ocean Breeze Water Park, Virginia Aquarium of het First Landing State Park. Op historisch gebied kun je, je hart ophalen bij het Heritage by The Sea Landmark. Toen hier in 1607 de beroemde pionier John Smith voet aan wal zette, nam de geschiedenis van Virginia Beach een aanvang.

house-3

Dag 9: Virginia Beach – Williamsburg (ca. 95 km)
Williamsburg is helemaal in de koloniale sfeer van de 18e eeuw, toen de stad nog hoofdstad van Virginia was. Historische gebouwen en personages nemen u mee naar een tijd waarin de ideeën over democratie werden geformuleerd. De latere basis voor de Onafhankelijkheidsverklaring. Belangrijke bezienswaardigheden zijn Governor’s Palace, the Capitol, DeWitt Wallace Decorative Arts Museum, Abby Aldrich Rockefeller Folk Art Museum en Basset Hall.

house-2Dag 10: Williamsburg – Charlotesville (ca. 195 km)
U vervolgt de reis naar Charlottesville. In diverse instituten wordt een eerbetoon gebracht aan de derde president van de Verenigde Staten: Thomas Jefferson. Bezoek zijn landgoed Monticello. De Jefferson wijngaarden produceren een aantal van de beste wijnen van Virginia. U kunt er museum, galerieën en parken bezichtigen.

Dag 11: Charlottesville – Shenandoah Valley (ca. 100 km)
Vandaag nog een dag om van de natuur te genieten. In het Shenandoah National Park torenen de Appalachian Mountains hoog uit boven de vruchtbare Shenandoah Valley. De Skyline Drive voert u door de bergen. Het uitzicht is er overweldigend. Geniet iedere kilometer die u over de Skyline Drive rijdt van de wonderen der natuur. U ziet de toppen van de Blue Ridge Mountains, die in de zomer een duidelijk blauwe tint hebben.

Dag 12: Shenandoah Valley – Washinghton DC (ca. 150 km)
Op de luchthaven van Washington D.C. levert u de auto in en checkt in voor de retourvlucht of u kunt nog verlengen.

12 dg Explore Capitol Region

Aankomst dagelijkscategorie2 pers. kamer3 pers. kamer4 pers. kamer
2022
01/03-31/03STD-3 sterren€ 550€ 495€ 395
01/04-31/08STD-3 sterren€ 695€ 595€ 450
01/09-31/10STD-3 sterren€ 595€ 525€ 395
01/04-31/10SUP-3/4 sterren€ 995€ 835n/a
prijs per persoon
Informatie over autorondreizen naar Amerika en Canada lees verder

Inbegrepen:

  • 11 hotelovernachtingen in genoemde hotels of gelijkwaardig
  • Nederlandse routebeschrijving in Explorer Kit met vouchers/kaarten

Niet inbegrepen:

  • uw vliegreis / boek hier GOEDKOPE VLUCHTEN
  • uw autohuur / kijk hier voor VOORDELIGE AUTOHUUR
  • tolgelden, parkeergelden en entreegelden
  • GPS/TOM-TOM, bij onze autohuur te reserveren (aanbevolen)

KLIK HIER VOOR HET AANVRAAG- EN RESERVERINGSFORMULIER ...

Hoofdboeker gegevens

Autorondreis gegevens

Deelnemers en reisgegevens

Thuisblijver gegevens

Door dit formulier te versturen ga ik akkoord met de reisvoorwaarden.

reCAPTCHA is required.