Texas

Dallas - Austin - San Antonio - Del Rio - Big Bend NP - Midland - Amarillo

Deze rondreis voert u langs de belangrijkste hoogtepunten van de :”Lone Star State”, zoals de staat Texas ook wel wordt genoemd; een rondreis met onvergetelijke ‘western’ ervaringen. U start met 2 nachten middenin het Fort Worth Stockyards National Historic District voert de reis dan verder door naar Austin, het muzikale centrum, vervolgens naar het met geschiedenis beladen San Antonio, het ruige natuurlandschap van Big Bend National Park en via Palo Duro Canyon naar de Wildcatter Ranch in Graham voor een ultieme cowboy ervaring.

dallas-postcardDag 1: Dallas/Fort Worth
Welkom in Texas! Afhankelijk van het tijdstip van aankomst, de mogelijkheid om er op uit te gaan voor diner en plezier, Texas style, in een van de vele gelegenheden die de Stockyards rijk is. Probeer het internationaal bekende Cattlemens’s Steak House eens voor een overheerlijke grote, sappige steak, bereid naar eigen wensen, op een houtskool vuur.

Dag 2: Fort Worth
De rondreis van Texas begint in Fort Worth, de stad van cowboys en cultuur. Vier het Amerikaanse Westen als je een bezoek brengt aan het Fort Worth Stockyards National Historic District, een gebied van 125 m² van de zogenaamde ‘western’ tradities. De Stockyards is gevuld met plekjes gerelateerd aan het oude Westen; op Texas georiënteerde winkels en keuken. Bekijk de  ‘cattle drive’, wat twee keer per dag mogelijk is, en waar een kudde Texas Longhorns wordt gedreven door echte Texas cowboys. Een onvergetelijk kijkje in het verleden; de sporen zullen rinkelen, de kudde longhorns zal loeien en het ritme van de hoeven van deze Longhorns  brengt een vorig tijdperk tot leven. Een ontmoeting met de drijvers is zeker niet uitgesloten en vervolgens de authentieke cowboy uitrusting aanschaffen en heerlijk dansen tot ver in de nachtelijke uurtjes bij Billy Bob’s Texas, de grootste Honky Tonk gelegenheid ter wereld, of breng een bezoek aan de White Elephant Saloon. Elke vrijdag en zaterdag avond zijn er rodeo kampioenschappen in het Cowtown Coliseum en vergeet ook niet een bezoek te brengen aan het, in het centrum gelegen, Sundance Square of het befaamde Cultural district.

Dag 3: Fort Worth – Austin (ca. 300 km)austin2
De reis begint, de eerste stop is Austin, de hoofdstad van de ‘Lone Star State’ en tevens bekend als de “Live Music Capitol of the World.” Austin heeft bijna 200 live muzikale gelegenheden, waar de bezoeker welkom is om het meeslepende nachtleven te ervaren. Veel van deze muzikale gelegenheden liggen gunstig in het centrum vlakbij de attracties en de restaurants. Rij South Congress Avenue af, waar je het Bob Bullock Texas State History Museum zult treffen. Bij persoonlijke voorkeur voor het buitenleven is een bezoek aan Barton Springs de moeite waard, een door natuurlijk bronwater gevulde zwemkuil waar een verfrissende duik kan worden genomen; daarbij opgeteld de vele parken, goed behouden natuurplekken en het extensieve netwerk van groene zones maken het ook voor de ‘buiten’mens zeer aantrekkelijk.

river-walk-picture-san-antonioDag 4: Austin – San Antonio (ca. 150 km)
Vertrek uit Austin in zuidwestelijke richting naar het betoverende plaatsje San Antonio. Spendeer zeker tijd aan de River Walk, jaarlijks bezocht door miljoenen mensen om daar de ongewoonlijke sfeer te proeven. Een verdieping lager dan het bruisende straatniveau tref je langs de rivier een keur aan restaurantjes, galerijen en winkels langs de boardwalk. Het weelderige van de omgeving, de schilderachtige paadjes, de zachtjes neerkletterende watervallen, de rustige baden, de kunst buiten en de ontspannen patio’s ontlokken de hernieuwde publieke plekken van Europa. De beste manier om dit gebeid te ontdekken is door een begeleide Riviertour of Riviercruise met zonsondergang te maken. In de avond is het genieten van het wonderschone panoramische uitzicht over San Antonio vanaf de top van de Tower of the Americas, gebouwd voor de Wereldtentoonstelling van 1968. Een glazen lift brengt de bezoeker naar het Flags over Texas observatorium, met adembenemende uitzichten onderweg.

Dag 5: San Antonio Horsewoman ride in formation with flags during the Fiesta Parade in San Antionio, Texas
Vandaag een ontspannen dag om deze fantastische stad zelf te verkennen. Ontdek het hart van het centrum op zoek naar de Alamo, oorspronkelijk een Spaans koloniale missiepost. Deze historische plek staat bekend als het punt waar Texaanse verdedigers (189 man sterk), in naam van de onafhankelijkheid van Texas, het fort 13 dagen lang uit handen van de Mexicaanse troepen (4000 man sterk) konden houden. Start de Mission Trail om de vier overige Spaans koloniale missie posten te ontdekken, gelegen te midden van de inheemse graslanden langs de San Antonio rivier. Alle vier de missieposten zijn nog actieve katholieke parochies. Als de honger intreedt is een bezoek aan Market Square een optie, de grootste Mexicaanse markt aan de Rio Grande, om hier van de door familie gerunde eetgelegenheden in kleurrijke eettentjes te genieten. Laat je verwennen met de authentieke Tex-Mex keuken met gerechten als Enchiladas Rancheras de Queso en Gorditos de Picadillo o Pollo. Leun achterover tussen de papel picado en de oude wereld terwijl je zoete lekkernijen uitzoekt bij de panaderias, geserveerd met vers gezette koffie.

Dag 6: San Antonio – Del Rio (ca. 304 km) cowboy-boots
Reis verder westwaarts naar Del Rio. Ervaar de klassieke West Texaanse stad van je inbeelding hier. Nabij Lake Amistad wordt volop buiten vertier en activiteiten geboden met diepzee duiken, zwemmen, skiën en vissen. Vogels spotten is een belangrijke bezigheid in dit gebied, met name in de winterperiode, wanneer vele soorten passeren tijdens de zuidelijke migratie. Bij het oudste wijnhuis van de staat, Val Verde, kan men van een gratis rondleiding en het proeven van de diverse wijnen genieten. Breng de dag door met het bestuderen van de rots kunst bij Seminole Canyon State Park and Historic Site of slenter door een van de musea, die de stad rijk is.

USA_Texas_Big_Bend_Sign_09-10-20Dag 7: Del Rio – Big Bend National Park (ca. 350 km)
Verlaat Del Rio om via de Big Bend regio aan te komen bij het Big Bend National Park.  Het gebied is genoemd naar de uitgestrekte bocht van de rivier, Rio Grande, in het zuidwesten van de staat Texas. Het betreft een ruig, schitterend natuurlijk landschap, waar je de bergen van Texas kunt ontdekken en grote delen van de schilderachtige Chihuahuan Desert kunt ervaren. In dit gebied treft men plaatsjes als Alpine, Fort Davis en Marfa met hun historische en natuurlijke plekjes om te ontdekken, zoals het Marfa Mystery Lights Viewing Center, de Chinati Foundation, het Fort Davis National Historic Site, de McDonald Observatory, het Chihuahuan Desert Visitor Center en andere. Voor de liefhebbers van outdoor adventure biedt de Big Bend regio meer dan een miljoen m² openbaar terrein, inclusief het Big Bend National Park, het Big Bend Ranch State Park en het Fort Davis State Park, die trek-, kampeer-, paardrij-, rivier- mountainbike tochten,  jeep safari’s en een overweldigend aanbod aan ontdekkingsmogelijkheden biedt. De eclectische gemeenschap, de historische ranches en de spooksteden van de regio bieden een complexe en fascinerende geschiedenis om te ontdekken. Neem de route van Marfa naar Terlingua via Presidio. Tussen Presidio en Terlingua treft men dan de prachtige route Camino del Rio of River Road.

Dag 8: Big Bend National Park big bend
In de ochtend staat een bezoek aan Big Bend National Park op het programma. Soms wordt dit park beschouwd als “3 parken in één”. Big Bend heeft bergen, woestijn en water in de vorm van een rivier. Op een afstand van een uur rijden kun je van de oevers van de Rio Grande naar de top van een berg op ruim 1,5 km hoogte.
In dit gebied bestaat de mogelijkheid om één van de laatste onontdekte hoeken van de Verenigde Staten te ontdekken; om ongekende vergezichten, geluiden en eenzaamheid te ervaren. Er zijn net zoveel mogelijkheden om van Big Bend te genieten als er mensen zijn die het gebied bezoeken. De verscheidenheid van recreatieve mogelijkheden biedt voor ieder wat wils. Terwijl vele bezoekers meer dan tevreden zijn om te genieten van Big Bend vanuit de comfort van een voertuig over één van de geplaveide, pittoreske routes, zullen anderen met ruige voertuigen de voorkeur geven aan de uitdaging en weidsheid van het ontdekken van de vele ongeplaveide wegen die het park kent.
Elke park ranger hier zal je vertellen dat nóg de woestijn, nóg de bergen zichzelf zullen blootgeven aan een gemotoriseerd voertuig. Om het beste van Big Bend te ervaren zal men te voet moeten gaan; het hoeft maar van korte duur te zijn, om zo onderdeel van het landschap te worden en je één te voelen met de prachtige natuur. Luister naar de stilte van de woestijn, ruik de creosotebush en geniet van het zicht op de bergketen in de verte. Op deze wijze zal men zich snel realiseren hoe speciaal dit gedeelte van de VS is.

texasDag 9: Big Bend National Park – Fort Stockton – Midland (ca. 341km)
Vandaag verlaat men dit prachtige gebied richting Midland met onderweg een stop in Fort Stockton. Een bezoek aan het Historic Fort Stockton, gelegen aan de oostkant van de stad met dezelfde naam, bestaat uit originele en gereconstrueerde militaire gebouwen. Vandaag de dag treft men hier de “Officers’ Row”, “Guardhouse”, “Enlisted Men’s Barracks” en de “Parade Grounds”. Er is een bezoekerscentrum aan de westkant van het parade terrein. Men kan hier een hapje eten in één van de vele lokale gelegenheden en vervolgens doorrijden naar Midland. Deze laatste stad is rijk aan historie, welke goed gedocumenteerd is in het Permian Basin Petroleum Museum.
Een uitgebreid aanbod aan tentoongestelde zaken toont de rol van olie in de vorming van de cultuur van prehistorie tot heden. Mis vooral niet de legendarische race auto’s van Jim Hall in de Chaparral Gallery of de luchtvaart neus kunst uit WW II in het American Airpower Heritage Museum, waar men ’s werelds grootste collectie aantreft van deze vorm van kunst op vliegtuigen die in WW II hebben gevlogen. Of, bezoek het huis waar George W. Bush zijn kinderjaren doorbracht; een andere optie is om een bezoek te brengen aan het Museum of the Southwest en hier te genieten van de tentoonstellingen van kunst & archeologie. Vervolgens struinen over de keurig onderhouden gazonnen van dit herenhuis naar de Haley Library voor een les in Texaanse geschiedenis.

Dag 10: Midland – Amarillo (ca. 382 km) amarillo
Vanochtend vertrek uit Midland. De volgende stop is Amarillo, uitgangsstad naar de Palo Duro Canyon, de op één na grootste canyon van Amerika. Ontdek de ongelooflijke, door de rivier uitgeslepen, pieken en toppen op eigen gelegenheid, of boek een jeep excursie welke worden aangeboden bij de Elkins Ranch. Het Panhandle Plains Historical Museum in een nabijgelegen canyon biedt door de immense collectie een innemende ervaring waar het de geschiedenis en kunst van de regio en West Amerika betreft. Terug in Amarillo kan men de ware Western overleving ervaren bij de Amarillo Livestock Auction (alleen op dinsdag), de American Quarter Horse Hall of Fame and Museum, en het Kwahadi –Kiva Indian Museum.
Amarillo biedt tevens een stukje van de befaamde Route 66  en unieke attracties zoals de Big Texan Steakhouse, waar je een gratis steak (ruim 2 kg) kunt genieten, mits je deze en het garnituur binnen een uur op kunt eten.  Of Cadillac Ranch, waar 10 Cadillacs in een keurige rij liggen begraven (met de neuzen naar beneden) met dezelfde hoek als de pyramide van Cheops. Men kan hier naar hartelust graffiti kunsten tentoonspreiden of een fles spray paint gebruiken; het wordt zelfs geënthousiasmeerd.

Dag 11: Amarillo – Graham (ca. 442 km)
Verlaat de natuurlijke schoonheid van Amarillo en reis naar het mooie North Texas Hill Country. Hier zal men 2 nachten doorbrengen op de Wildcatter Ranch voor een echte “Hands-on Cowboy Experience”. Wildcatter Ranch bestaat uit 1500 m² van het prachtige Texaanse landschap. Geniet van alle comfort van thuis, maar dan met een speciale, rustieke Texaanse charme. Verwacht een verblijf, waar je de dag kunt doorbrengen met paardrijden, kleiduivenschieten, kanovaren of geniet van de zonsondergang op de veranda van je kamer. Wat je ook besluit te doen, één ding is zeker, de Wildcatter Ranch biedt een authentieke Texaanse ervaring als geen ander.

collage-wildcatter

Dag 12: Wildcatter Ranch & Resort
De activiteiten in de ochtend bestaan uit demonstraties met paarden, hooiwagen ritten, hoefijzer en lasso gooi spelen, maar paardrijden behoort ook tot de mogelijkheden. Een Nederlandse ovenlunch op de Wildcatter zal de gasten een grootse demonstratie van koken bieden, maar tevens een uitstekende maaltijd.
In de middag wordt een bezoek gebracht aan “America’s Largest Downtown Square” in Graham, ideaal voor wat rondstruinen of winkelen. Tevens kan men een tocht maken naar het nabijgelegen Fort Belknap. Terug naar de Ranch voor een zogenaamd “Chuck-wagon” diner en vervolgens s’mores en ontspanning. U overnacht in de Wildcatter Ranches & resort of gelijkwaardig (wij informeren u bij boeking)

Dag 13: Graham – Dallas/Fort Worth International Airport (ca. 168 km)
Vertrek naar Dallas/Fort Worth International Airport.

S5DFW110-Lone-Star-Roundup-MAP (1)

aankomst dagelijkscategorie2 pers. kamer3 pers. kamer4 pers. kamer
2022
01/04-31/12STD-3 sterren€ 1095€ 795€ 595
01/04-31/12SUP-3/4 sterren€ 1195€ 950€ 695
prijzen per persoon

Informatie over autorondreizen naar Amerika en Canada lees verder

Inbegrepen:

  • 13 daagse autorondreis volgens programma
  • 12 overnachtingen op basis logies in middenklasse hotels (2/3/4 pers. kamers)
  • Nederlandse routebeschrijving in Explorer Kit met kaarten en vouchers

Niet inbegrepen:

  • uw vliegreis / boek hier GOEDKOPE VLUCHTEN
  • uw autohuur / kijk hier voor VOORDELIGE AUTOHUUR
  • tolgelden, parkeergelden en entreegelden
  • alle maaltijden (sommige hotels hebben eenvoudig gratis ontbijt)

Opmerkingen:

  • deze reis is altijd te verlengen/verkorten of aan te passen, naar eigen wens
  • bij boeking ontvangt u direkt op uw bevestiging de gereserveerde hotels
  • reservering direct, of via o.m. (SGR) reisburo’s (zie boekingskantoren)

KLIK HIER VOOR HET AANVRAAG- EN RESERVERINGSFORMULIER ...

Hoofdboeker gegevens

Autorondreis gegevens

Deelnemers en reisgegevens

Thuisblijver gegevens

Door dit formulier te versturen ga ik akkoord met de reisvoorwaarden.

reCAPTCHA is required.