denver-147478

Denver - Rocky Mountains - Mount Rushmore - Badland NP - Yellowstone NP - Canyonlands NP

Ontdek het gebied van het wilde westen met deze 14-daagse autorondreis, die begint in Denver en dan in noordelijke richting voert door Cowboy Country. Bezoek de Black Hills van South Dakota, waar de Sioux indianen leefden. Overnacht in Jackson Hole, waar in vroeger jaren bont werd verruild. Bezoek de beroemde geisers van Yellowstone en de twee nationale parken in Canyon Country.

denver2Dag 1: Denver
Denver heeft de charme van een industriestad, gecombineerd met alle mysterie en romantiek van het oude westen. Het heeft met name voor reizigers die wat meer willen weten van de historie van de Amerikaanse “Wild West” veel te bieden. Denver was in de vorige eeuw de hoofdstad van het wilde westen. Hier kwamen de goudgravers hun voorraden aanvullen, pioniers uitrusten voordat ze de Rocky Mountains overstaken en missionarissen van alle gezindte proberen aanhangers voor hun religie te vinden. Dit alles is in Denver en directe omgeving nog steeds terug te vinden. Lower Downtown Denver, of LoDo voor ingewijden, heeft een aantal gezellige straten waar de meeste gebouwen niet zijn veranderd sinds de cowboys ze vroeger bezochten. Larimer Square is het centrum van dit gebied, en ‘s avonds is iedereen hier te vinden die zin heeft in een gezellig avondje uit. Dit is de plek om Amerikanen te ontmoeten, te praten over van alles en nog wat. In LoDo zijn ook tal van cafeetjes en restaurants te vinden, varierend van spotgoedkoop tot schikbarend duur. In het centrum van Denver vind je het Molly Brown House Museum . Dit museum is gevestigd in het voormalige huis van de “Unsinkable Molly Brown”. Deze dame is rond de eeuwwisseling vanuit arme kringen omhoog geklommen in de rijke Denver society. Ze werd beroemd als een van de overlevenden van de Titanic ramp.

rocky-mountain-national-park-welcome-sign-coloradoDag 2: Denver – Rocky Mountain National Park – Cheyenne (ca. 310 km)
In de ochtend vertrekt u uit Denver en begint de rit richting Rocky Mountain National Park. Hier houden de Rocky Mountains het benedengelegen landschap in de gaten en treft u bossen van dennenbomen en sparrenbomen en velden van bloemen. De uitzichten zijn werkelijk spectaculair. Rocky Mountain National Park is uniek vanwege de variatie in het landschap en beroemd om zijn herten, bevers, rivier otters, rendieren, dikhoorn schapen en de grote hoeveelheid vogels. Tevens vindt u hier, op grote hoogte dichtbij de Fall River Pass, de Trail Bridge Road. Dit is de hoogste doorgaande snelweg van de Verenigde Staten. Breng zeker een bezoek aan het Alpine Visitor Center bij Fall River Pass, waar u geïnformeerd wordt over deze prachtige omgeving middels tentoonstellingen. Hierna gaat u door naar Cheyenne voor een overnachting.

Dag 3: Cheyenne – Hot Springs (ca. 405 km)CO-Rocky-Mountain-National-Park2
U vertrekt deze ochtend vanuit Cheyenne naar South Dakota. Bewandel hier de Freedom Trail, gelegen langs de bermen van de Fall River. U zult genezende warmwater bronnen ontdekken en kunt lopen onder een prachtige waterval. Bezoek de unieke winkels, galeries, koffiehuizen, boekenwinkels, restaurants en lounges, die de eeuwenoude zandstenen gebouwen bezetten. Bij het wereldberoemde Mammoth Site maakt u een reis door de tijd. Het is de enige tentoonstelling van mammoetfossielen in de Verenigde Staten. Hier kunt u echte mammoet botten bekijken. Paleontologen verklaarden in dit gebied dat bouwvakkers een 26.000 jaar oud graf hadden ontdekt van Columbiaanse en Woolly mammoeten. Op deze plaats vertellen fascinerende tours hoe deze mammoeten, samen met onder andere kamelen, beren en knaagdieren, in een kuil van drijfzand met steile wanden terecht waren gekomen, hier stierven en geleidelijk bedekt werden door bezinksel. En stelt u zich eens voor dat er een plek is waar u een Amerika kunt zien zoals het 300 jaar geleden was. Een plek welke lang vereerd werd door Indianen, waar de Cheyenne Rivier in meerdere richtingen vloeit en de schaduwen van adelaars te zien zijn op de wankele ravijnmuren. Een plek waar wilde paarden vrij, in hun natuurlijke omgeving, met een opgeheven hoofd, galopperen over de eindeloze prairies. Deze plek bestaat! Het is het Black Hills Wild Horse Sanctuary in South  Dakota en mag niet gemist worden tijdens deze reis. De overnachting wordt ter plaatse verzorgd in Hot Springs.

rapid-city-sdDag 4: Hot Springs – Mount Rushmore – Rapid City (ca. 122 km)
Vandaag rijdt u richting Rapid City, via het overweldigende Mount Rushmore. Mount Rushmore presenteert de eerste 150 jaar van de Amerikaanse geschiedenis. George Washington, Thomas Jefferson, Abraham Lincoln en Theodore Roosevelt zijn verwerkt in de stenen van het gebergte als de individuele grondleggers van Amerika. Samen met de bewerkte gezichten vindt u hier ook een amfitheater, museum/theatercomplex, Visitor Orientation Center, Presidential Trail, winkeltjes en eetgelegenheden. Om uw Rushmore ervaring compleet te maken, ga dan naar de avondceremonie. U kunt ook overwegen om naar het Crazy Horse Memorial te gaan, ‘s werelds grootste bergsculptuur, waar momenteel nog steeds aan gewerkt wordt. Het vertelt het verhaal van de heldhaftige Amerikaanse held, Crazy Horse, die overleed in 1877. Bij deze gedenkplaats vindt u theaters, het Indian Museum of North Amerika, het Native American Educational & Cultural Center, een sculptuurstudio met workshops, galeries, restaurant en snackbarfaciliteiten en een veranda. Geniet van een overnachting in Rapid City.

Dag 5: Rapid City – Badlands National Park – Rapid City (ca. 260 km)
Vertrek vanuit Rapid City in de ochtend naar Badlands National Park en de naburige stad Wall voor een bezoek aan het Wounded Knee Museum. Badlands National park is met zijn 100.000 hectare een meesterwerk van de natuur en een geologisch wondergebied. Uit de prairie van Dakota hebben regen, wind en ijs diepe valleien geslepen, steile rotswanden, ravijnen, afgronden, en de heuvels die het ritme tonen van de geologische veranderingen. De erosie heeft hier niet alleen een nieuw landschap geschapen maar ook rotsen blootgelegd die er tussen de 23 en 37 miljoen jaar geleden zijn neergelegd. In dit park zijn meer fossiele resten van prehistorische zoogdieren te vinden dan begroeiing. In de buurt ligt de Prairie Homestead, het huis van de familie Brown. Het geeft een goed beeld van de hardheid van het leven van de boeren en veehouders aan het begin van de verovering van het Westen. Prairie Homestead is ook de enige plaats waar u op uw gemak een populatie van witte ground hogs kunt bekijken. Het park is de thuisbasis van vele soorten planten en dieren waaronder dikhoorn schapen, bizons, vossen en de met uitsterven bedreigde zwartvoet fret. Antilopen en herten worden vaak gezien zwervend in de buurt van wegen en picknick plaatsen. Bekijk het eerste uur een informatieve film van het Park en maak een rondleiding in het Visitor Center. Hierna kunt u rijden naar de 240 Loop Road (ongeveer 60 min.). Vertrek vanuit de Badlands via I-90 naar de historische stad Wall voor een bezoek aan het Wounded Knee Museum. U luncht bijvoorbeeld bij Wollies, een plaatselijk favoriet restaurant, op de weg naar het Wounded Knee Museum. Achter Wounded Knee schuilt een triest verhaal. In 1866 had de Amerikaanse regering een verdrag getekend waarmee de  Paha Sapa – Zwarte Heuvels in Sioux-taal – aan de Indianen werden toegekend ‘zolang het gras groeide en het water stroomde’. Dat duurde echter niet lang, want slechts zeven jaar later leidden door generaal Custer verspreide geruchten van goudvondsten tot een ware stormloop. Het gevolg was een oorlog tussen Indianen en blanken, uitlopend op de massamoord bij Wounded Knee. Deze plek bij Wounded Knee is een soort heiligdom geworden, beschermd door de Sioux als een herinnering aan die zwarte periode. In het Wounded Knee museum kunt u tentoonstellingen en foto’s bekijken van wat er werkelijk gebeurd is bij de beroemde slag bij Wounded Knee. Hierna keert u terug naar Rapid City.

Dag 6: Rapid City – Devil’s tower – Little Bighorn – Billings (ca. 669 km)indians
Vanaf Rapid City rijdt u door naar Devil’s Tower National Monument.  Het Devils Tower National Monument rijst als een reusachtige boomstronk op uit het rivierdal van de Belle Fourche. De doorsnee bedraagt aan de voet 300 meter en de bij de top 82,50 meter. Vanaf het Visitor Center kun je om de hele berg heen wandelen.
De Sundance Mountain, waaraan het nabij gelegen stadje Sundance zijn naam ontleent, was een heilige plaats voor de Sioux Indianen, die er hun godsdienstige rituelen voltrokken. Stammen zoals de Arapaho, Crow, Cheyenne, Kiowa, Lakota, en Shoshone hebben culturele en geografische banden met de monoliet al sinds de eerste Europeanen en immigranten Wyoming bereikten. Hun benamingen voor de monoliet zijn o.a. Aloft on a Rock (Kiowa), Bear’s House (Cheyenne, Crow), Bear’s Lair (Cheyenne, Crow), Bear’s Lodge (Cheyenne, Lakota), Bear’s Lodge Butte (Lakota), Bear’s Tipi (Arapaho, Cheyenne), Tree Rock (Kiowa), en Grizzly Bear Lodge (Lakota). De berg is nog steeds een heilige plaats voor veel Indianen. Ga vervolgens door naar Montana. Hier in ‘Big Sky Country’ ziet u de plaats van de meest beroemde strijd van het oude westen bij Little Bighorn Battlefield. De Slag bij de Little Bighorn (25 juni 1876), ook wel Custer’s Last Stand, was een slag in een vallei van de rivier Little Bighorn, nabij Crow Agency. Custer probeerde de nieuwe kolonisten en goudzoekers te beschermen, terwijl de Indianen vochten voor hun land. Custer sneuvelde, samen met 260 soldaten. Een museum en een nationale begraafplaats herinneren hieraan. De stad Crow Agency ligt in het reservaat van de Crow Indianen. In augustus is jaarlijks de Crow Fair; De Crow komen dan bijeen voor rodeo’s, dansen en parades.  Vanaf hier gaat u door naar Billings voor een overnachting. Vanaf uw accommodatie kunt u een tochtje maken naar Beartooth Highway. Deze weg is ooit uitgeroepen tot de mooiste snelweg ter wereld.  Montana is een winkelparadijs omdat het hier belastingvrij shoppen is.

Dag 7: Billings – Cody (ca. 170 km)
De reis gaat verder naar Cody alwaar u zult overnachten. Deze stad, genoemd naar “Buffalo Bill” William F. Cody, leeft nog altijd het Wilde Westen. Het Buffalo Bill Historical Center bestaat uit vier verschillende musea. In het Buffalo Bill Museum bevindt zich een uitgebreide verzameling van persoonlijke en historische stukken van de beroemde buffeljager en kenner van het wilde westen; Bill Cody. Typerend zijn wapens, zadels, trofeeën, kledingstukken en foto’s. In de Whitney Gallery of Western Art zijn meesterwerken van de schilders van het westen bijeengebracht. Het Plains Indian Museum geeft een beeld van de cultuur van de prairie indianen aan de hand van wapens, gereedschappen en kledingstukken. Sioux, Cheyenne, Shoshone, Arapahoe en Blackfeet zijn vertegenwoordigd. In het Winchester Gun Museum zijn historische vuurwapens te zien. Opvallend zijn de Winchesters, die een belangrijke rol hebben gespeeld in de strijd tussen blanke kolonisten en Indianen. Omdat deze stad zich ‘Rodeo hoofdstad van de wereld’ noemt, beschikt Cody over de unieke mogelijkheid om een spannende rodeo mee te maken in een dramatische westerse sfeer. Tussen juni en augustus kunt u zelf de sfeer van het oude wilde westen proeven tijdens de Cody Nite Rodeo. Gedurende deze maanden organiseren echte cowboys elke avond rodeo’s met weerspannig vee.

Yellowstone_National_Park_001Dag 8: Cody – Yellowstone National Park – West Yellowstone (ca. 215 km)
Vertrek vandaag uit Cody om Yellowstone National Park te ontdekken. Yellowstone was het eerste nationale park ter wereld, een rolmodel voor elk ander park. Een van de bekendste bezienswaardigheden in het nationale park is Old Faithful. Deze geiser heeft zijn naam te danken aan zijn precisie en voorspelbaarheid. Uitbarstingen bij Old Faithful duren een tot vijf minuten, en spuiten water en stoom tot 184 voet omhoog. Terwijl het hoofdzakelijk in stand gehouden werd om deze geisers en hitte bronnen te beschermen, is Yellowstone met zijn 880,000 hectare ook een belangrijk toevluchtsoord geworden voor wilde dieren: elanden, herten, bizons, en de dieren die op hun jagen zoals poema’s, wolven, zwarte beren en grizzlyberen. Vergeet niet de auto uit te komen voor een prachtige wandeling!

Dag 9: Yellowstone – Grand Teton National Park – Jackson Hole (ca. 194 km)yellowstone-fountain-geyser_2018_600x450
Vandaag vertrekt u uit Yellowstone en stopt u onderweg naar Jackson Hole bij het Grand Teton National Park. Spectaculaire Alpen-achtige toppen, steil en ongenaakbaar, van kilometers afstand al zichtbaar: de Grand Tetons hebben alles wat echte bergen moeten hebben. Opeens rijzen ze op uit de vlakte: de rafelige, ruwe, met sneeuw bedekte pieken van de Grand Tetons. Vergeleken met de rest van de Rocky Mountains zijn de Tetons niet vreselijk hoog, of geweldig groot, maar omdat de toppen vanaf de valleibodem ineens ruim 1500 meter de lucht in schieten, is de eerste blik op deze bergketen toch altijd spectaculair. Grand Teton National Park is één van de kleinere parken van het westen en tegelijk één van de meest bezochte. Dat het toch een aantrekkelijk park is waar zonder moeite de eenzaamheid van de backcountry en de ongerepte natuur kan worden gevonden, komt omdat het zo veel biedt op een kleine oppervlakte en omdat veel van de drieënhalf miljoen bezoekers alleen op doorreis naar het naast Grand Teton gelegen Yellowstone zijn. It’s their loss, zeggen de Amerikanen, en ze hebben gelijk. Niets ten kwade van Yellowstone, maar waarom een zo spectaculair park naast de deur gewoon negeren? Ga hierna door naar Jackson Hole. In deze stad komen de cowboys tot leven waar vroeger een handelspost was voor bont. Ouderwetse ‘saloons’ vullen de hoeken van de straten en authentieke kunstwerken van het westen kunnen in een van de vele galeries gevonden worden. Geniet hier tijdens een heerlijke maaltijd van een wild west show. Er zijn mogelijkheden om tours te maken met een gids op paarden en zelfs in een luchtballon!

Dag 10: Jackson Hole, Salt Lake City (ca. 488 km)
Vertrek uit het wilde westen en verder richting Salt Lake City en het beroemde Mormon Temple Square. De stad is ontdekt in 1847 door een groep Mormonen, die werd geleid door Brigham Young. Young ontvluchtte vijandigheid en geweld in het middenwesten. Gratis tours worden hier aangeboden bij Temple Square, waar u onder andere de loofhutten en andere bezienswaardigheden van de mormonen kunt bezoeken. Salt Lake City is de hoofdstad en dichtstbevolkte stad van Utah. De eerste continentale spoorweg zorgde voor een grote economische groei en zorgde voor de bijnaam “Crossroads of the West”.  In 2000 was Salt Lake City de gaststad voor de Olympische Winterspelen. Binnen een half uurtje rijden rondom de stad zijn alle faciliteiten te vinden die u gemakkelijk kunt bezoeken. Wellicht wilt u ook wel het Great Salt Lake bezoeken, een residu van het gigantische ouderwetse Lake Bonneville. Het meer is ingesloten door land en het water is erg zout. Het is het grootste meer tussen de Great Lakes en de Grote Oceaan en is het grootste zoutwatermeer van het westelijk halfrond.

Dag 11: Salt Lake City – Moab (ca. 381 km)clouds-rock-city-waterfall-georgia-usa-tennessee-lookout-mountain-nature
Vandaag verlaat u Salt Lake City en bezoekt u het schitterende Arches National Park. Met meer dan 2000 door de natuur gevormde stenen bogen is dit de grootste verzameling ter wereld. Het aantal verschilt per dag, omdat de oude bogen afbrokkelen en nieuwe weer groeien. Een weg in het park leidt langs de mooiste en bekendste punten zoals Balanced Rock, Skyline Arch, Double Arch, Fiery Furnace en de meest beroemde ; Delicate Arch.  Het beste uitzicht op deze boog is vanaf de autoweg. Het is de moeite waard om een wandeltocht te maken om deze boog van dichtbij te bekijken. Bij het bezoekerscentrum, worden er tochten met gidsen en natuurwandelingen aangeboden. Houdt uw ogen open voor dikhoorn schapen. Deze beroemde bewoners hebben de neiging om zich te mengen met het landschap; een waar genot om te mogen aanschouwen. Een verblijf van 2 nachten is hier georganiseerd.

canyonlandsDag 12: Moab – Canyonlands National Park – Moab
Vertrek uit Moab en rijd naar Canyonlands National Park. Minder bekend dan zijn grote broer de Grand Canyon, maar volgens velen wel zo mooi. De twee rivieren die het landschap hebben uitgeslepen, verdelen het in drie gedeelten: Island in the Sky, The Needles en The Maze. Hier kunt u duizenden meters naar beneden kijken in de Colorado en Green Rivers, of duizenden meters omhoog naar de roodstenige bogen, spitsen en kliffen. Bezoek het Needles District van het park, wat wordt gezien als het meest kleurrijke gedeelte. U kunt een wandeling maken van ongeveer 500m naar Needle Point voor een mooi uitzicht. Er zijn verschillende manieren om het park te zien, waaronder ook een tour met gids in een 4-wheel drive of op een mountainbike. Voor meer avontuur, kunt u ook gaan wildwater varen.

Dag 13: Moab – Denver (ca. 566 km)
U vertrekt vandaag uit Moab en gaat terug naar Denver voor een overnachting. Bezoek het Buffalo Bill Museum. Het vertoont gedenkwaardigheden van Buffalo Bill’s leven en wild west shows, indianenkunstwerken, antieke vuurwapens en andere ‘Oud Westen’ voorwerpen. Bij dit historische complex bij Lookout Mountain vindt u ook het graf van Buffalo Bill. Hier ligt hij samen met zijn vrouw begraven. Er zijn meerdere brouwerijen in de buurt van Denver. Veel van deze brouwerijen bieden rondleidingen aan en krijgt u de mogelijkheid het een en ander te proeven. Voor eten en winkelen moet u naar het 16th Street Pedestrian Mall. Gebouwd in 1982, is het winkelcentrum een voetgangerspromenade die voert door het centrum van de stad en veel gezelligheid en vertier biedt.

Dag 14: Denver – Denver International Airport
Vertrek vanaf Denver

S5DEN193-Cowboys-&-Indians

aankomst dagelijkscategorie2 pers. kamer3 pers. kamer4 pers. kamer
2022
01/05-31/05STD-3 sterren€ 895€ 750€ 595
01/06-30/09STD-3 sterren€ 1075€ 795€ 650
01/10-31/10STD-3 sterren€ 895€ 695€ 550
01/05-31/05SUP-3/4 sterren€ 1150n/bn/b
01/06-31/07SUP 3/4 sterren€ 1350n/bn/b
01/08-15/08SUP 3/4 sterren€ 1450n/bn/b
16/08-30/09SUP 3/4 sterren€ 1350n/bn/b
01/10-31/10SUP 3/4 sterren€ 1095n/bn/b
prijzen per persoon

Informatie over autorondreizen naar Amerika en Canada lees verder

Inbegrepen:

  • 14 daagse autorondreis volgens programma
  • 13 overnachtingen op basis logies in middenklasse hotels (2/3/4 pers. kamers)
  • Nederlandse routebeschrijving in Explorer Kit met kaarten en vouchers

Niet inbegrepen:

Opmerkingen:

  • deze reis is altijd te verlengen/verkorten of aan te passen, naar eigen wens
  • bij boeking ontvangt u direkt op uw bevestiging de gereserveerde hotels
  • reservering direct, of via o.m. (SGR) reisburo’s (zie boekingskantoren)

KLIK HIER VOOR HET AANVRAAG- EN RESERVERINGSFORMULIER ...

Hoofdboeker gegevens

Autorondreis gegevens

Deelnemers en reisgegevens

Thuisblijver gegevens

Door dit formulier te versturen ga ik akkoord met de reisvoorwaarden.

reCAPTCHA is required.