new-orleans

Dag 1: Amsterdam – Orlando
Vanaf de luchthaven Orlando start u uw vakantie in het mekka van de attractieparken Orlando.

Dag 2: Orlando
orlando1
U kunt tijdens deze dag kiezen uit verschillende attracties, u kunt hier wel een week verblijven om alles goed te zien en te beleven, echter u moet keuzes maken. -Disney’s Magic Kingdom – Sea World -Disney’s Epcot Center – Universal Studios -Disney’s Hollywood Studios -Disney’s Animal Kingdom Park Walt Disney World Epcot – Laat u het verleden en de toekomst beleven in het enorme gebied rond een groot meer. Beleef de World Showcase waar 11 landen zich presenteren. Het landschap verandert steeds als u van land naar land loopt. Probeer de keukens van de landen, winkels en cultuur. Universal Islands of Adventure – Is een reis over 5 eilanden met al uw favoriete boeken en cartoons tot leven komen. Beleef het boek in Amazing Adventure of Spider Man, de 3D tocht waar u alles zelf kunt meemaken. Ga door de pagina’s van het kinderboek “The cat in de hat” op Seuss eiland. Teveel om op te noemen in dit prachtige attractie park.

Dag 3: Orlando – St. Augustine – Savannah (ca. 467 km)
St. Augustine is Amerika’s oudste stadje. Fort Castillo de San Marcos diende vroeger als verdedediging en is nog het enige overgebleven Spaanse erfgoed. Vervolgens naar Savannah met z’n 22 pleinen en vele straten met keien, wat u aan vroeger doet denken. U kunt onder meer het Telfair museum bezoeken, Forsyth Park en Factor’s Walk. U kunt hier ook heerlijk eten!

savannah1Dag 4: Savannah – Charleston – South Carolina (ca. 225 km)
Vanaf Savannah rijdt u naar Beaufort, een klein dorp met unieke huisjes van voor de revolutie. Daarna gaat u door naar Charleston met z’n mooie architectuur, tuinen en gebouwen. Breng een bezoek aan King Street, dé hoofdstraat! U kunt ook een aantal monumenten van de burgeroorlog zien. Een mooie stadje met rijke historie.

Dag 5: Charleston – Atlanta (ca. 520 km)
Vandaag verlaat u South Carolina en rijdt u naar Georgia “The Peach State”. De stad Atlanta biedt u vele mogelijkheden voor bezoeken, o.m. Martin Luther King Jr. gebouw, Sweet Auburn District met o.m. het King Center. Midtown en het luxe Buckhead hebben volop winkels en goede restaurants.

Dag 6: Atlanta – Cherokee Indian Reservation – Gatlinburg (ca. 335 km)
Vanaf Atlanta rijdt u door de natuurschoon van Tennessee naar Cherokee Indian Reservation. In 1838 werden ca. 14.000 Cherokee indianen omsingeld door de federale troepen en overgebracht naar Oklahoma. Ongeveer 1000 ontsnapte. Bezoek het museum van de Cherokee Indianen. Vervolgens naar het Smoky Mountains National Park vanwaar gezegd wordt dat het de oudste bergen ter wereld zijn. Daarna gaat u naar Gatlinburg met z’n Dollywood. Dolly Parton is eigenaar van dit attractiepark met muziek en shows.

atlanta

Dag 7: Gatlinburg – Nashville (ca. 345 km)
Vandaag rijdt u vanaf Gatlinburg naar Nashville, de beroemdste muziekstad van Amerika. Nashville is het hart van de soul en country muziek. Breng een bezoek aan de Country Music Hall of Fame. Alles komt u hier op muziekgebied tegen met legendarische muziek van Elvis Presley, Chet Atkins, Dolly Parton en meer. Zie ook de Athena Parthenos, een ca. 70 meter hoge sculptuur. Maak voor een avond een dinner-cruise.

memphis1Dag 8: Nashville – Memphis (ca. 345 km)Verlaat de muziekstad en uw 1e stop is natuurlijk Graceland waar u het landgoed van Elvis kunt bezoeken. Het superstardom van Elvis heeft hier al z’n sporen achtergelaten. Breng een bezoek aan de studios van Johnny Cash en Elvis. Breng ook nog een bezoek aan Beale Street, war de Blues muziek al 50 jaar speelt.

Dag 9: Memphis – Natchez (ca. 510 km)
U volgt vandaag de Mississippi rivier naar het kleine plaatsje Natchez in Mississippi, het oudste dorpje aan deze rivier. Het staat bekend om de historische huisjes die gerenoveerd zijn. Bezoek de Stanton Hall uit 1857, met veel antiek en historie.

Dag 10: Natchez – New Orleans (ca. 290 km)
New Orleans staat vandaag op het programma. De oude stad is vrijwel weer hersteld van de overstromingen enkele jaren geleden. De oudste buurt is “Crescent City” is de French Quarter, uit 1718. De architectuur is Spaans, Frans, Creools met Amerikaanse invloed. Breng een bezoek aan Jackson Square. Hier verzamelen zich dagelijks muzikanten, artiesten en entertainers om het publiek te vermaken. Bezoek in de avond Bourbon Street, bekend om de jazz en de Mardi Gras. Vanuit alle deuren hoort u de muziek en proeft u het heerlijke sfeertje van deze stad.

new-orleans1Dag 11: New Orleans
Vandaag kunt u een bezoek brengen aan New Orleans. Bezoek het Audubon Aquarium, één van de top-musea van Amerika. Slenter in de avond nog lekker door de French Quarter, werkelijk uniek!

Dag 12: New Orleans – Tallahassee (ca. 532 km)
In alle vroegte verlaat u deze sfeervolle stad en maak een korte stop in Mobile waar het oude oorlogsschip Alabama ligt. Maak een tour door dit enorme schip en lunch op één van de terrassen aan het water. Vervolg de reis naar Tallahassee waar u het Old Capitol Museum kunt bezoeken met veel geschiedenis over Florida. In Park Avenue kunt u nog winkelen en wat eten.

Dag 13: Tallahassee – Orlando (ca. 589 km)
Houdt u er rekening mee dat deze tocht naar Orlando ca. 6 uur duurt, dit i.v.m. uw terugreis of dat u nog een extra nacht bij moet boeken in Orlando.

Dag 14: Orlando – Orlando International airport

14 DAAGSE AUTORONDREIS DIXIE SWING

Aankomst dagelijkscategorie2 pers.kamer3 pers. kamer4 pers. kamer
2022
01/01-31/12STD 3 sterren€ 595€ 495€ 425
01/01-31/12SUP-3/4 sterren€ 995€ 895€ 695
prijzen per persoon
Informatie over autorondreizen naar Amerika en Canada lees verder

Inbegrepen:

  • 13 hotelovernachtingen in genoemde hotels of gelijkwaardig
  • Nederlandse routebeschrijving in Explorer Kit met kaarten, vouchers en informatie

Niet inbegrepen:

  • uw vliegreis / boek hier GOEDKOPE VLUCHTEN
  • uw autohuur / kijk hier voor VOORDELIGE AUTOHUUR
  • tolgelden, parkeergelden en entreegelden
  • GPS/TOM-TOM, bij onze autohuur te reserveren (aanbevolen)

KLIK HIER VOOR HET AANVRAAG- EN RESERVERINGSFORMULIER ...

Hoofdboeker gegevens

Autorondreis gegevens

Deelnemers en reisgegevens

Thuisblijver gegevens

Door dit formulier te versturen ga ik akkoord met de reisvoorwaarden.

reCAPTCHA is required.