seattle-2Dag 1: Amsterdam – Seattle
Na aankomst op de luchthaven van Seattle en de in ontvangst name van de huurauto, rijdt u naar uw overnachtinghotel in Seattle.

Dag 2: Seattle
Seattle stond in 1962 bekend door de Wereld tentoonstelling, hierdoor zijn mooie parken aangelegd en is de stad verder ontwikkeld met nieuwe wegen en openbaar vervoer. Bezoek de Pike Place Market die in 1907 werd geopend. Het is de oudste publiek boerenmarkt van het land. Kijk vooral hoe de vishandel gaat tussen de personen op deze markt, werkelijk uniek! Neem koffie in de eerste Starbucks van Amerika, die in 1971 op Pike Place Market werd geopend.

Dag 3: Seattle – Mount Vernon (ca. 98 km)
mount-vernon-1U rijdt deze morgen naar Mount Vernon, genesteld in de prachtige Skagit vallei en onlangs uitgeroepen tot The Best Small City van Amerika. De kleine binnenstad heeft veel boetiekjes en is werkelijk een sprookje. In het seizoen kunt u ook een walvissencruise vanuit de haven boeken. De avond kunt u afsluiten met een bezoek naan Mount Vernon’s Lincoln Theater, gebouwd in 1920.

Dag 4: Mount Vernon – Port Angeles/Quinault (ca. 144 km)
U rijdt vandaag naar Port Angeles, waar u onderweg de ferry kunt nemen naar Port Townsend. Dit pittoreske dorpje Port Townsend heeft een prachtig zicht op het kanaal van Juan De Fuca. Ook kunt u door de kleine straat slenteren of een Victoriaans huis bezoeken. Vanaf de haven kunt u weer uw auto nemen om naar het grootste noordelijk Olympic schiereiland te rijden van Port Angeles. U maakt onderweg een prachtige rit met hoge bergen en de Olympic Mountains.

port-angelesDag 5: Port Angeles/Quinault/Olympic National Park
U kunt de hele dag besteden in het Olympic National Park met z’n 7965 ft hoge Olympusberg. De Olympische kust heeft meer dan 75 km hoge rotswanden. Ook kunt u een bezoek brengen aan Hoh Rain Forest en Lake Crescent. Lake Crescent is een populair recreatiegebied in het Olympic National Park. Dit meer heeft een diepte van ca. 200 meter. Er kan worden gevaren of kajakken op het meer. Ook zijn er veel diersoorten in het park, dus u kunt hier zeker een hele dag doorbrengen.

Dag 6: Port Angeles-Puyallup (ca. 241 km)
Vandaag rijdt u langs het Hood kanaal naar Puyallup. Dit Hood kanaal is een fjord met toegang naar de Grote Oceaan. Puyallup heeft een prachtige vulkaanberg die merendeels met sneeuw bedekt is. De plaats zelf is erg stijlvol en heeft prachtige landhuizen zoals Eezra Meerker’s, welke gebouwd is door de notabelen van het dorp. Het historische deel van de stad heeft veel leuke winkels en goed restaurants.

Dag 7: Puyallup – Mount Rainer National Park – Yakima (ca. 240 km)
Via een prachtige landelijke route rijdt u vandaag naar Mount Rainer, dat nog een actieve vulkaan is met een enorm oppervlakte van ca. 60 km2 heeft overkapt met ijs en sneeuw. De vulkaan is omgeven door enorme bossen en weilanden van het National Historisch Landmark District. U kunt een bezoek brengen aan het Longmire Museum. Onderweg kunt u ook nog een mooie wandeling maken door de natuur en stoppen bij het Wilderness Information Center. In de namiddag komt u aan in Yakima.

rainier-park-2

Dag 8: Yakima – Toppenish – Hood River (ca. 198 km)
In de vroege morgen rijdt u naar Troppenish, ook wel bekend als de “City of Murals”met meer dan 70 schilderingen op muren in het dorp. U kunt met een paardenwagen langs vele gebouwen rijden met uitleg erbij. U kunt deze dag nog enkele bezienswaardigheden bezoeken of een wandeling maken door het interessante dorpje. Aansluitend kunt u naar de Living History Park gaan voor een kort bezoek. Hood River is en vriendelijk klein dorp aan de rivier met veel windsurfing.

Dag 9: Hood River – Bend (ca. 228 km)
In de morgen kunt u de besneeuwde bergtoppen van Mount Hood zien. U kunt ook deels naar boven rijden met een prachtig uitzicht over de weidse omgeving. U kunt dezelfde route maken als duizenden jaren gelegen de eerste bewoners van dit gebied deden. Er zijn verschillende monumenten en spots te zien die hieraan herinneren. Stop ook bij Timberline Lodge, een historisch gebouw waar ook het toeristenbureau gevestigd is.

Rijdt hierna verder naar het oude plaatsje Bend met het kroonjuweel Drake Park’s Mirror Pond. Het is een klein meer met eenden en zwanen uit de zwanen collectie van Queen Elisabeth uit Engeland. Het dorp heeft leuke winkelstraatjes en kleine restaurants waar u prima kunt eten. Tevens is er het molendistrict met een collectie aan oude houten molens. Ook kunt u een tour nemen, waarbij u alle bezienswaardigheden van Bend en omgeving in één keer kunt zien.

Dag 10: Bend – Crater Lake National Park – Medford (ca. 293 km)
medfordVandaag gaat de reis door het vulkaanlandschap van Lava Lands en het Crater Lake National Park. De weg is alleen open tussen juni en september. Het Crater Lake is ca. 600 meter diep en daarmee het diepste meer van de Verenigde Staten. Het meer is gevuld met water van regen en sneeuw. Vervolgens rijdt u door de Cascade bergen en Byways waarna u in Ashland aankomt.

Dag 11: Melford – Coos Bay (ca. 388 km)
Vanaf Medford rijdt u naar Coos Bay, waar u in de middag aankomt. Deze plaats heeft een mooie wandelboulevard met een grote molen. Hier is ook het Mill Resort & Casino. Ten zuiden van Coos Bay zijn er drie Nationale Parken die onderling verbonden zijn. U kunt het best starten bij Cape Arago Highway, waarna u na ca. 20 km. in het Sunset Bay State Park komt. Dit park heeft een van de weinige stranden van de Oregon en waar het water warm genoeg is om in te zwemmen. De baai is omgeven door zandstenen rotsen met vrij rustig water.

Dag 12: Coos Bay – Newport (ca. 153 km)
Vandaag kunt u genieten van de mooie kust van Oregon met het pittoreske Yaquina Head Lighthouse van Newport. Het haventje is erg leuk en u heeft hier prima visrestaurants, aanbevolen is hier de krab en de zalm! Ook zijn hier leuke winkeltjes en galerieën waar u aparte dingen kunt kopen.

seattle-3Dag 13: Newport – Beaverton/Portland (ca. 137 km)
Portland, ook wel de “City of Roses” genoemd. Het is een stad vol charme met mooie tuinen en parken. U kunt een bezoek brengen aan Rose Test Garden, deze ligt op de heuvel van de stad en is tevens de oudste rozentuin van Amerika. Deze is ontstaan in 1917 door de American Rose Society om grond te testen waarop rozen kunnen groeien. Ook kunt u Portland’s Pioneer Courthouse Square bezoeken met mechanische sculpturen.

Dag 14: Beaverton – Seattle (ca. 237 km)
U rijdt vanaf Portland naar de staat Washington. Seattle staat bekend als de stad van de smaragd, dit komt door het blauwe water. De stad ligt tussen de Olympic bergen aan de westkant en de Cascade Range bergtoppen aan de oostkant. Tevens staat Seattle bekend door de Boeing vliegtuigfabrieken. Dit is tevens de laatste dag van uw fantastische rondreis.

14 DAAGSE AUTORONDREIS RIVER WILD

Aankomst dagelijkscategorie2 pers. kamer3 pers. kamer4 pers. kamer
2022
01/03-31/03STD-3 sterren€ 595€ 495€ 395
01/04-31/05STD-3 sterren€ 695€ 595€ 525
01/06-30/09STD-3 sterren€ 895€ 795€ 650
01/10-31/10STD-3 sterren€ 795€ 675€ 550
prijzen per persoon
Informatie over autorondreizen naar Amerika en Canada lees verder

Inbegrepen:

  • 13 hotelovernachtingen in genoemde hotels of gelijkwaardig
  • Nederlandse routebeschrijving in Explorer Kit met kaarten en vouchers

Niet inbegrepen:

  • uw vliegreis / boek hier GOEDKOPE VLUCHTEN
  • uw autohuur / kijk hier voor VOORDELIGE AUTOHUUR
  • tolgelden, parkeergelden en entreegelden
  • GPS/TOM-TOM, bij onze autohuur te reserveren (aanbevolen)

KLIK HIER VOOR HET AANVRAAG- EN RESERVERINGSFORMULIER ...

Hoofdboeker gegevens

Autorondreis gegevens

Deelnemers en reisgegevens

Thuisblijver gegevens

Door dit formulier te versturen ga ik akkoord met de reisvoorwaarden.

reCAPTCHA is required.