new-england

DE FILMS DIE HIER ZIJN OPGENOMEN:

Amistad – Cider House Rules – Forrest Gump – Good Will Hunting – Great Gatsby – Jaws – Me, Myself and Irene – Mystic River – On Golden Pond – Peyton Place – The Perfect Storm – There Is Something About Mary – True Lies – What Lies Beneath.

Dag 1: Boston
Na aankomst op de luchthaven van Boston en de in ontvangst name van de huurauto, staat u aan het begin van een prachtige autorondreis, waarbij u veel kunt zien en niet te veel kilometers hoeft te maken. Boston is de thuishaven van meer dan 400 films en Tv-shows. Van bestsellers als Mystic River en Good Will Hunting tot de klassiekers als The Verdict en Thomas Crown Affair. Boston is favoriet bij de Hollywood producers. Het meeste is gefilmd in Beacon Hill en aan de Boston Movie Mile, het bekendste stukje decor aan Charles Street, Beacon Street en bij het Massachusetts State House. U kunt ook ter plaatse een tour boeken waarbij u uitleg krijgt! Het is een ca. 90 minuten durende tour met ca. 30 filmlocaties.

Dag 2: Boston
boston-1Boston heeft een belangrijke rol gespeeld in het Amerikaans verleden, zeker als handelsstad. Maak een wandeling over de Freedom Trail, om een goede indruk te krijgen over het koloniale en revolutionaire Boston. U kunt ter plaatse een wandel tour boeken van ca. 2 ½ uur waarbij u 16 historische plekken ziet. Faneuil Hall Market Place heeft een collectie van boetieks, kleine restaurants en knusse winkels in 18e eeuwse pakhuizen. Breng ook een bezoek aan Paul Revere’ s House, het oudste gebouw van Boston, uit 1770.

Dag 3: Boston – Salem – Rockport (ca. 53 km)
U maakt vandaag een korte rit in noordelijke richting naar Salem, bekend om de rechtszaken uit het jaar 1692, in verband met tovenarij en spoken. Het spookhuis was eigendom van Jonathan Corwin, één van de hoofdverdachten in deze zaak. Breng ook nog een bezoek aan het House of the Seven Gables, een 17e eeuw herenhuis en inspiratiebron voor Nathaniel Hawthorne’s boek onder dezelfde naam. Vervolgens rijdt u naar Rockport voor 2 overnachtingen in een typische New Englands Bed and Breakfast!

Dag 4: Rockport
Vandaag heeft u een heerlijke rustdag en kunt u Rockport zien. Dit kleine dorp op het puntje van Cape Ann is ontstaan in 1789. Films als “The Perfect Storm”en “The Love Letter”zijn hier opgenomen in het schitterend decor van de omgeving. The Perfect Storm is een film gebaseerd op de enorme storm in 1991. The Crow’s Nest, iets ten oosten van de binnenstad diende als decor, echter de plafonds waren niet hoog genoeg voor de opnames. Dus werd alleen de buitenkant gefilmd en werd er een geheel nieuw decor gebouwd voor de binnen opnames.

freeport-1Dag 5: Rockport – Kennebunkport – Freeport (ca. 217 km)
U rijdt via het prachtige landschap naar Kennebunkport in de Staat Maine, een echte vakantieplaats. Het meest bekend is Walker’s Point, het buitenverblijf van de Bush familie. Breng ook een bezoek aan Dock Square, een vissersplaatsje en ga dan zeker naar de Cape Porpoise Pier, hier wordt de kreeften en andere vis uit de boten geladen. Hier zijn dan natuurlijk ook heerlijk visrestaurants om de lunch te gebruiken. Aansluitend rijdt u door naar Freeport voor 2 overnachtingen.

Dag 6: Freeport
Freeport is een prachtig kustplaatsje met veel kwalitatief goede outlet winkels, design shops en boetieks alsmede prima restaurants en trendy cafés. The Wolfe’s Neck Woods State Park en de Desert of Maine is het natuurgebied met wandelpaden en picknick mogelijkheden. Op ca. 1,5 uur van Freeport ligt Port clyde met het Marshall Point Lighthouse uit de scene van de film Forrest Gump.

Dag 7: Freeport – White Mountains (ca. 145 km)
Vandaag gaat de reis naar Jackson in New Hampshire, een bekend spot voor veel films opgenomen in New England. Zeer bekend is Squarn Lakes waar de film “On Golden Pond” werd opgenomen met o.m. Katharine Hepburn, Henry Ford en Jane Fonda. Boek een boottocht over het meer en u kunt zien waar de verschillende shots zijn opgenomen. Aansluitend kunt u naar Peyton rijden wat als jaren lang decor werd gebruikt voor de lange serie Peyton Place. Bij het bezoekerscentrum kunt u plattegrond en informatie krijgen en u eventuele herinneringen zien herleven in dit werkelijk pittoreske plaatsje!

Dag 8: White Mountains
U kunt vandaag naar White Mountains Forest rijden, beter bekend als de Whites in New Hampshire. U kunt per trein richting Conway of Bartlett gaan in de open of gesloten wagons en het prachtig landschap zien. Ook kunt u de kabelbaan naar White Mountain namen met een prachtig uitzicht op Maine, Vermont en zelfs bij helder weer Canada zien!

cape-cod-1

Dag 9: Jackson Falls – Waterbury – Vergennes (ca. 259 km)
Vandaag rijdt u naar Vergennes in de Staat Vermont. Onderweg passeert u verschillende plaatsjes waar films zijn opgenomen. In Waterbury kunt u een bezoek brengen aan de Ben and Jerry’s Ice Cream Factory. Stop in Burlington waar twee bekende films als “Me, Myself & Irene”en “What Lies Beneath”zijn opgenomen. Bezoek tevens het Shelburne Museum met de geschiedenis van New England.

Dag 10: Vergennes
Vergennes ligt vlakbij de oever van Lake Champlain met geweldige restaurants, winkeltjes en het operahuis. Bezoek ook Champlain Maritime Museum met de geschiedenis uit de revolutie en oorlog uit 1812, 19e eeuwse stoomboten en rivierboten. Als u doorrijdt naar Addison, dan kunt u het huis van Michelle Pfeiffer en Harrison Ford bezoeken uit de film “What Lies Beneath”, gelegen in het D.A.R. State Park aan de oever van Lake Champlain.

Dag 11: Vergennes – Green Mountains – Berkshires (ca. 211 km)
Verlaat Vergennes en rij door het zuidoostelijke deel van Vermont. Onderweg kunt u een bezoek brengen aan het charmante stadje Bellows Falls, wat verstopt ligt aan de oevers Connecticut River. De meest beroemde attractie van allemaal is hier de Green Mountains Flyer, welke vertrekt vanaf het treinstation van de Green Mountain Railroad. Gedeeltes van dit treinstation werden gebruikt voor de film “The Cider House Rules”. Er is in de Berkshires een overnachting voor u geregeld.

Dag 12: Berkshires – Providence – Warwick – Newport (ca. 312 km)
Vandaag is de route naar Rhode Island, maak onderweg een korte stop in Providence en Warwick. In Providence kunt u de bar aan het water zien uit de film “There is Something About Mary” en het buitenverblijf van de rijke zakenman William Parrish (Anthony Hopkins) uit de film “Mett Joe Black”. Rij vervolgens naar Rhode Island waar in het begin van de 19e eeuw veel rijke New Yorkers hun zomerverblijf hadden. Een bekend huis is The Breakers uit 1890 met Frans en Italiaans design. Maak aansluitend een tocht naar The Cottages met prachtige landhuizen van welgestelde Amerikanen.

Dag 13: Newport
boston-2Veel bekende films zijn in en rond Newport opgenomen, zoals “Amistad”, “High Society”, “True Lies” en “Great Gatsby”. De ballroom scene uit “The Great Gatsby” werd verfilmd in de Rosecliff Ballroom. Ook leuk om de klassiek rode trein te nemen die u tijdens de ca. 35 km lange rit de prachtige omgeving laat zien. Diner bij kaarslicht in één van de oude wagons met rode gordijntjes, kristal en zilver bestek. Ook kunt U in Rhode Island het Militair Historisch Museum bezoeken met een enorme collectie en herinneringen uit het verleden.

Dag 14: Newport – Cape Cod (ca. 121km)
Vandaag rijdt u naar één van de mooiste plekje van New England, Cape Cod. Een bekende en jarenlang bekende plaats, waar President JF Kennedy zijn vakanties vaak doorbracht. Tevens is de film “Jaws” opgenomen bij Martha’s Vineyard. U kunt het eiland bereiken met de ferry vanaf Woods Hole of Hyannis. De Orca’s -scene werd in 155 dagen verfilmd op zee tussen Oak Bluffs en East Chop. U kunt Martha’s Vineyard bezoeken en diverse plekken zien waar de film is opgenomen.

Dag 15: Cape Cod
Maak vandaag een boottocht en zie de walvissen waar het gebied rondom Cape Cod bekend om staat. De boot brengt u naar Stellwagen Bank Marine Sanctuary, de grootste voederplaats van de walvissen. Tevens kunt u Provincetown bezoeken met z’n kleine winkeltjes, pittoreske huizen en goede restaurants.

Dag 16: Cape Cod – Plymouth Rock – Boston (ca. 121 km)
Plymouth stond bekend om de pelgrims en religie uit 1620, hier ontstond in 1627 ook Hobbamock’s , een pelgrim plaatsje. Bezoek ook in Plymouth de John F. Kennedy bibliotheek en bezoek meerdere plaatsen die herinneren aan deze legendarische president. Aansluitend naar de luchthaven van Boston voor uw terugreis.

16 DAAGSE AUTORONDREIS NEW ENGLAND

Aankomst dagelijkscategorie2 pers. kamer
2022
01/03-31/03STD-3 sterren€ 1095
01/04-31/10STD-3 sterren€ 1350
01/04-31/10SUP-3/4 sterren€ 1750
prijzen per persoon
Informatie over autorondreizen naar Amerika en Canada lees verder

Inbegrepen:

  • 15 hotelovernachtingen in genoemde hotels of gelijkwaardig
  • Nederlandse routebeschrijving in Explorer Kit met kaarten, vouchers en informatie

Niet inbegrepen:

  • uw vliegreis / boek hier GOEDKOPE VLUCHTEN
  • uw autohuur / kijk hier voor VOORDELIGE AUTOHUUR
  • tolgelden, parkeergelden en entreegelden
  • GPS/TOM-TOM, bij onze autohuur te reserveren (aanbevolen)

KLIK HIER VOOR HET AANVRAAG- EN RESERVERINGSFORMULIER ...

Hoofdboeker gegevens

Autorondreis gegevens

Deelnemers en reisgegevens

Thuisblijver gegevens

Door dit formulier te versturen ga ik akkoord met de reisvoorwaarden.

reCAPTCHA is required.