new-orleans

Dag 1: Atlanta
U vliegt vandaag naar Atlanta. Na aankomst haalt u de auto op en rijdt u naar uw hotel. Genieten van Atlanta, een bedrijvige stad met interessante wijken zoals Midtown en Buckhead, met veel winkels en restaurants.

Dag 2: Atlanta – Asheville (ca. 310 km)
atlanta-2Vandaag rijdt u naar North Carolina, omgeven door de natuurpracht van de Great Smoky Mountains en Blue Ridge Mountains. U verblijft 2 nachten in Asheville.

Dag 3: Cherokee
Vandaag heeft u tijd om het Cherokee Reservaat te bezoeken en deze oude cultuur te leren kennen. Uiteindelijk is de Cherokee cultuur, de cultuur van het Oude Zuiden. U kunt musea bezoeken, handnijverheid bekijken of kiezen voor actieve buitenactiviteiten zoals vissen, zwemmen, wandelen, fietsen, kajakken en vogels spotten.

Dag 4: Henderson/Asheville – South Carolina Coast (ca. 450 km)
Deze ochtend reist u door naar de South Carolina Coast. Een kustgebied dat veel mensen gedurende de zomermaanden aantrekt. Vooral de relaxte manier van leven valt op.

charleston-1Dag 5: South Carolina – Charleston (ca. 155 km)
Met de rit naar Charleston voor de boeg blijft u in de sfeer van hoe het er in het oude zuiden aan toeging. In Charleston kunt u het winkelcentrum van King Street bezoeken.

Dag 6: Charleston – Savannah (ca. 175 km)
Savannah is een charmant stadje waar u zeker gastvrij zult worden ontvangen. Het historische district neemt u mee terug in de tijd en ’s avonds kunt u een spooktocht door de stad maken. Om te genieten van de traditionele zuidelijke kookkunsten, bezoek dan de Waterfront waar u goede restaurants kunt vinden.

Dag 7: Savannah – Amelia Island (ca. 200 km)
savannah1Laat Savannah achter u en vervolg uw route in zuidelijke richting naar Amelia Island, Florida. Amelia Island heeft een rijke en kleurrijk verleden en de omgeving is adembenemend mooi. Met 20 kilometer aan prachtige strand, een interessant wildleven en heldere meren is Amelia Island ideaal om te relaxen.

Dag 8: Amelia Island – Tallahassee (ca. 320 km)
Vandaag staat de hoofdstad van Florida op het programma, Tallahassee. Deze stad laat u met de andere kant van FLorida kennismaken. Tallahassee is trots op haar bijdrage aan de wetenschap. Bezoek het interessante museum Mary Brogan Museum of Arts and Science. Het IMAX-theater en planetarium is eveneens interessant. In Tallahassee heeft u een grote keuze uit vele toprestaurant, waarbij specialiteiten zoals de country sausage en in-de-mond smeltende steaks veelvuldig op de menu-kaarten voorkomen.

Dag 9: Tallahassee – Fort Walton Beach (ca. 270 km)
Fort Walton Beach; witte zandstranden, heldere meren en talloze wateractiviteiten, dat is Ford Walton Beach. Ga lunchen of dineren in één van de visrestaurants of cafés, die bij het strand te vinden zijn. In de omgeving kunt u ook golf spelen of relaxen in de zon.

new-orleans-2

Dag 10: Fort Walton Beach – New Orleans (ca. 385 km)
Laat het relaxte sfeertje van Ford Walton achter u en bezoek het levendige New Orleans, een moderne stad met een historisch soul verleden. U verblijft 2 nachten in New Orleans, zodat u voldoende tijd heeft om deze stad goed te beleven.

Dag 11: New Orleans
new-orleans1Verlaat het stadscentrum en bezoek het “Garden District”, een elegante buurt met leuke huizen, parken en cafés. Bent u meer avontuurlijk ingesteld, dan kunt u ook voor de moerastocht gaan die wordt aangeboden. Deze mysterieuze waterwegen die deze stad omgeven zitten vol met exotische dieren en zelfs alligators komen hier voor. ’s Avonds kunt u in French Quarter een voodoo-wandeltocht maken, dan wordt duidelijk gemaakt dat de stad een “spook” verleden heeft. New Orleans is “America’s Most Haunted City”.

Dag 12: New Orleans – Baton Rouge – Natchez (ca. 275 km)
Als u New Orleans verlaat en richting Natchez rijdt, is het aan te raden om te stoppen bij Baton Rouge. Baton Rouge is de hoofdstad van Louisiana. Leer de kleurrijke geschiedenis van deze stad kennen. Natchez staat bekend voor het behoud van vooroorlogse woningen en gebouwen. Onder de stad ligt Natchez Under-the-Hill, waar de bars en restaurants te vinden zijn, hier vindt u tevens een casino-rivier boot.

Dag 13: Natchez – Vicksburg (ca. 115 km)
In Vicksburg vindt u veel historische kerken, oude regeringsgebouwen en oude landhuizen uit de 19e eeuw. Maar Vicksburg heeft ook een rijk militair verleden, bezoek The Vicksburg Battlefied Museum of Vicksburg National Military Park. Het centrum van Vicksburg biedt u de keuze uit verschillende restaurants en kunstgalerijen.

memphis1Dag 14: Vicksburg – Memphis (ca. 400 km)
De stad van de Blues staat vandaag op het programma, Memphis! U kunt vandaag Graceland bezoeken, Elvis Presley’s landgoed. Hier zult u ervaren hoe Elvis langzaam maar zeker de supersterstatus heeft bereikt. Memphis is een historische stad die voor iedereen wel wat te bieden heeft. Loop door Beale Street, waar al meer dan een halve eeuw blues wordt gespeeld. In Memphis kunt u natuurlijk ook genieten van de welbekende “Southern Barbecue”.

Dag 15: Memphis – Nashville (ca. 340 km)
U verlaat vandaag de stad van de Blues, maar u zult uiteindelijk in de stad van de Country muziek, Nashville, eindigen.

Dag 16: Nashville – Atlanta (ca. 400 km)
Atlanta is de hoofdstad van de staat Georgia, en tevens de geboorteplaats van Martin Luther King. Bezoek daarom het Martin Luther King Jr. National Historic State en leer meer over de burgerrechten en de strijd die daarvoor is geleverd of proef het verleden en de toekomst van Coca-Cola producten in de New World of Coca Cola. Maak een tour achter de schermen van CNN Atlanta en ervaar hoe televisie gemaakt wordt in Amerika.

Dag 17: Terugreis
Uw laatste dag van deze reis, u kunt naar wens ook verlengen in Atlanta.

17 dg Old South Heitage

Aankomst dagelijkscategorie2 pers. kamer3 pers. kamer4 pers. kamer
2022
01/03-31/03STD-3 sterren€ 695€ 550€ 450
01/04-31/12STD-3 sterren€ 795€ 595€ 495
01/04-31/12SUP-3/4 sterren€ 1350€ 1095€ 795
prijs per persoon
Informatie over autorondreizen naar Amerika en Canada lees verder

Inbegrepen:

  • 16 hotelovernachtingen in genoemde hotels of gelijkwaardig
  • Nederlandse routebeschrijving in Explorer Kit met vouchers/kaarten

Niet inbegrepen:

  • uw vliegreis / boek hier GOEDKOPE VLUCHTEN
  • uw autohuur / kijk hier voor VOORDELIGE AUTOHUUR
  • tolgelden, parkeergelden en entreegelden
  • GPS/TOM-TOM, bij onze autohuur te reserveren (aanbevolen)

KLIK HIER VOOR HET AANVRAAG- EN RESERVERINGSFORMULIER ...

Hoofdboeker gegevens

Autorondreis gegevens

Deelnemers en reisgegevens

Thuisblijver gegevens

Door dit formulier te versturen ga ik akkoord met de reisvoorwaarden.

reCAPTCHA is required.