railwayDag 1: Amsterdam – Los Angeles
Na aankomst op de luchthaven van Los Angeles en de in ontvangstname van de huurauto rijdt u naar uw overnachtingshotel bij de luchthaven. U bent in de stad van de sterren, filmindustrie, Hollywood en prachtige stranden. Deze wereldstad heeft verschillende wijken met eigen karakteristieken, van het bekende Beverly Hills, Hollywood tot Venice Beach en Rodeo Drive.

Dag 2: Los Angeles – Palm Springs (ca. 195 km)
palm-springs-1In de morgen kunt u of rustig Los Angeles verkennen, naar Disneyland gaan en daarna naar Palm Springs rijden of  naar Palm Springs gaan. De keuze is aan u. Windmolens, palmbomen, luxe winkelstraten en in de zomer zeer warme temperaturen kenmerken het mondaine Palm Springs. Veel sterren uit Hollywood hebben hier hun 2e huis. Neem ’s-Avonds een diner aan Palm Canyon Drive, de prijzen zijn zeer redelijk en de keuze is groot!

Dag 3: Palm Springs – Phoenix/Scottsdale (ca. 426 km)
U rijdt vanmorgen door de Majave woestijn, welke bekend staat om het Joshua Tree National Park en is beschermd gebied. U steekt de Colorado rivier over en komt in Scottsdale. Bezoek ’s-Avonds de oude stad met z’n traditionele galleries en exclusieve winkeltjes. Ook kunt u hier exclusief Amerikaans handwerk kopen. ’s-Avonds lekker eten van de Southwestern keuken!

Dag 4: Phoenix/Scottsdale – Sedona – Williams (ca. 282 km)
U rijdt in oostelijke richting met een mooie tocht richting Oak Creek Canyon. Rode rotsformaties liggen rond de stad Sedona. Maak een fotostop bij Bell Rock en Cathedral Rock, grote rode zandstenen formaties die boven de stad uitsteken. Sedona staat bekend om de sterke artistieke inwoners, kunstzinnige winkeltjes en prima restaurants. In de namiddag komt u in Williams aan, Waarna u incheckt in het Grand Canyon Railway Hotel, tegenover het stationnetje. Uw diner is inbegrepen in het Max & Thelma’s Restaurant. Neem daarna nog even een kijkje bij de oude weg van Route 66 die door Williams heenloopt. Overnachting (STD) Grand Canyon Railway Hotel (2 nachten – HALFPENSION)

grand-canyon-1Dag 5: Williams – Grand Canyon treinreis
Vroeg uit de veren want na het ontbijt (inbegrepen) in Max & Thelma’s begint de mooie treinreis door de bergen en natuur. Deze tocht is ca. 65 mile/ ca. 100 km en duurt ca. 2 uur. Het traject is al meer dan 100 jaar oud. De trein stopt bij de South Rim in Grand Canyon Village waar u uitstapt. Tevens is hier de bekende El Tovar Lodge, die in 1905 is gebouwd. U heeft ca. 3 uur de tijd om te wandelen en van de natuur te genieten. Daarna heeft u de keuze om met de bus terug te rijden via een mooie route naar Williams, inclusief lunch, of weer de trein te nemen terug naar Williams. Daar wacht u weer een diner en overnachting.

Dag 6: Williams – Lake Powell
Na het ontbijt (inbegrepen) in Max en Thelma’s rijdt u naar Lake Powell. Duizenden jaren geleden, sneed de de Colorado rivier door Glen Canyon en door het zandsteen. In 1963 werd de Glen Canyon dam gebouwd, waardoor het Lake Powell meer ontstond met diep blauw water omgeven door roodkleurige rotswanden. U kunt per boot over Lake Powell en het aanschouwen. Ook kunt u Rainbow Bridge bezoeken, de grootste natuurlijke brug ter wereld. En ontstaan door slijtage van zandsteen door het water van de Navajo berg die naar de Colorado rivier loopt.

Dag 7: Lake Powell – Bryce Canyon National Park (ca. 106 km)
Vanmorgen rijdt u naar de staat Utah waar u Kanab passeert en het schitterende landschap van Bryce Canyon binnenrijdt. Bryce heeft “amfitheaters” die zijn ontstaan uit rode rotsformaties. Deze rotspunten worden ook wel “hoodoos” genoemd. De kleuren wisselen dagelijks meerdere malen, waardoor Bryce zo uniek is. Rij ook naar Rainbow Point, op een heldere dag kunt u zelfs tot 150 km ver kijken. U overnacht bij dit prachtige park.

Dag 8: Bryce Canyon – Zion National Park – Las Vegas (ca. 334 km)
las-vegas-1Sta vroeg op wat de morgenkleuren van Bryce Canyon zijn uniek. U gaat naar Zion National Park dat door de jaren heen uit erosie is ontstaan, met indrukwekkende rotsformaties. De smalle delen zijn kleurrijk en ontstaan door erosie, wind en water. Er gaat een gratis shuttle-service door het park en deze stopt bij de Visitor Center. U kunt van hieruit de tour boeken door Zion. Aansluitend gaat u van de prachtige natuur en rust naar de glitter, drukte en glamour van Las Vegas. Een grote overgang, maar u staat ineens in de gokstad van de wereld, vol glitter, glamour en kitsch. Probeer voor de avond een show te boeken, want u bent maar één nachtje in Las Vegas.

Dag 9: Las Vegas – Death Valley (ca. 282 km)
Vandaag rijdt u via de woestijn naar Death Valley met veel stenen, rotsen en zand waar de temperatuur in de zomer tot boven de 50C kan uitkomen. Hier vindt u ook het laagste punt van het westelijk halfrond met bergen van ruim 3 km hoogte, vulkanische kraters, zandduinen en valleien. Het Visitor Center ligt in Furnace Creek en is een goede start op een indruk te krijgen van het park. Bezoek Harmony Borax Works, waar van 1883-1888 10 miljoen kilo borax voor wasmiddelen werd gezuiverd. Tot 1928 waren deze mijnen open.

Dag 10: Death Valley – Yosemite National Park – Fresno (ca. 573 km)
Vanuit Death Valley rijdt u naar Fresno, waarna u in het Yosemite National Park aankomt. De Yosemite vallei met prachtige granieten rotswanden en monolieten komt u in dit door gletsjers gekenmerkte landschap. Zeer kleurrijk met watervallen, ravijnen, meren en stromen. Er leven ca. 250 vogelsoorten 80 zoogdieren. In het Valley Visitor Center kunt u alle informatie krijgen met o.m. een filmpresentatie over de geschiedenis van dit Nationale Park. Breng een bezoek aan Mirror Lake/Meadow en de oostelijke vallei met de imposante Wawona tunnel met prachtig uitzicht.

Dag 11: Fresno – San Francisco (ca. 307 km)
Na een vroeg ontbijt rijdt u in westelijke richting naar het prachtige San Francisco. Het is een samensmelting van inwoners van over de wereld. Het is Europees met prachtige typisch San Francisco huizen, gebouwd tegen de heuvels waar Twin Peaks bovenuit steekt. Het eiland San Francisco is verbonden met bruggen zoals de grote Bay Bridge en natuurlijk de beroemde Golden Gate Bridge waarna u in de vissersplaats Sausalito uitkomt. U verblijft 3 nachten in deze prachtige stad.

san-francisco-2

Dag 12 en 13: San Francisco
Een lange dag wacht u, dus vroeg opstaan. U heeft veel mogelijkheden vandaag om de stad in korte tijd te zien. Het oude gevangeniseiland Alcatraz, het beroemde trammetje van Fisherman’s Wharf naar Union Square waarbij deze zich langzaam tegen de heuvels opwerkt, maar ook weer heel snel naar beneden suist. Ook kunt u met de auto dé bochten van Lombard Street maken, met de mooie bloemenperken en uitzicht. Het Golden Gate Park en Golden Gate Bridge. Probeer deze dag zo goed mogelijk in te delen, er is veel te zien. Ook kunt u naar de wijngebieden ten oorden van de stad, t.w. Napa Valley.

Dag 14: San Francisco – Monterey – Santa Maria (ca. 425 km)
Vroeg uit de veren om luxe impressies op te doen richting Monterey. Dit dorp is in 1770 ontstaan als één van de eerste Europese nederzettingen aan de westkust. Monterey stond bekend in vroeger tijden om de sardines, momenteel zijn de oude panden omgebouwd in restaurants en boetieks. Onderweg passeert u de bekende 17 Mile drive langs de Pacific Coast Highway.

los-angeles-1Dag 15: Santa Maria – Santa Barbara – Los Angeles (ca. 274 km)
U rijdt in zuidelijke richting langs de prachtige kust naar Santa Barbara. Een rustige plaats met kleine winkeltjes, het Museum of Art en de Old Mission. Verse vis kunt u in de middag eten bij Stearn’s Wharf, Aansluitend naar Los Angeles, de stad van de sterren, filmindustrie, Hollywood en prachtige stranden. Deze wereldstad heeft verschillende wijken met eigen karakteristieken, van het bekende Beverly Hills, Hollywood tot Venice Beach en Rodeo Drive.

Dag 16: Los Angeles
Los Angeles is dé entertainment hoofdstad van de Verenigde Staten. Het is het thuis van veel beroemde filmsterren en het bekende Hollywood. Maak een wandeling over de Walk of Fame waar veel beroemdheden worden herdacht door middel van de roze sterren op de straat. Bezoek ook het Mann’s Chinese theater wat bekend staat om de tientallen betonnen tegels waar diverse beroemdheden hun hand- en voetafdrukken alsmede een persoonlijke boodschap in het natte cement hebben achtergelaten. Rij ook even door Beverly Hills, de beroemdste wijk van de Verenigde Staten, om wat exclusieve villa’s te spotten.

Dag 17: Los Angeles – terugreis
In de morgen kunt u nog van de stad genieten of misschien wilt u nog 1 of 2 nachten bijboeken in deze wereldstad. U bent er namelijk niet iedere dag en er is veel te zien.

17 DAAGSE AUTORONDREIS WESTKUST & GRAND CANYON RAILWAY

Informatie over autorondreizen naar Amerika en Canada lees verder
Aankomst dagelijkscategorie2 pers. kamer3 pers. kamer4 pers. kamer
2022
01/03-31/03STD-3 sterren€ 995€ 850€ 750
01/04-31/10STD-3 sterren€ 1095€ 895€ 795
01/04-31/05SUP-3/4 sterren€ 1450€ 1095€ 995
01/06-31/10SUP-3/4 sterren€ 1550€ 1250€ 995
prijzen per persoon

Inbegrepen:

  • 16 hotelovernachtingen in genoemde hotels of gelijkwaardig
  • enkele maaltijden op dag 4 en 5
  • Grand Canyon Railway Boarding Pass
  • Nederlandse routebeschrijving in Explorer Kit met kaarten, vouchers en informatie

Niet inbegrepen:

  • uw vliegreis / boek hier GOEDKOPE VLUCHTEN
  • uw autohuur / kijk hier voor VOORDELIGE AUTOHUUR
  • tolgelden, parkeergelden en entreegelden
  • GPS/TOM-TOM, bij onze autohuur te reserveren (aanbevolen)

KLIK HIER VOOR HET AANVRAAG- EN RESERVERINGSFORMULIER ...

Hoofdboeker gegevens

Autorondreis gegevens

Deelnemers en reisgegevens

Thuisblijver gegevens

Door dit formulier te versturen ga ik akkoord met de reisvoorwaarden.

reCAPTCHA is required.