mount-rushmore-1

Dag 1: Denver
U vliegt vandaag naar Denver. Na aankomst op de luchthaven van Denver en de in ontvangst name van de huurauto rijdt u naar uw hotel.

Dag 2: Denver
denver-1Vandaag krijgt u de gelegenheid Denver verder te ontdekken. Het heeft een prachtig groen centrum met veel parken en door bomen omzoomde boulevards. Winkeltjes, restaurants en uitgaansgelegenheden vindt u hier genoeg. Bezienswaardigheden zijn o.a. de US Mint, het Denver Art Museum en het Colorado History Museum.

Dag 3: Denver – Rocky Mountain NP – Cheyenne (ca. 310 km)
Vandaag brengt u een bezoek aan het Rocky Mountain National Park. In dit prachtige park leven talloze elanden, herten en bighorn sheep. Met wat geluk kunt u zelfs een glimp van een wolf opvangen! Vervolgens gaat de reis verder naar het Wild West stadje Cheyenne, waar u zult overnachten.

Dag 4: Cheyenne – Mount Rushmore – Rapid City (ca. 500 km)
Mount Rushmore staat vandaag op uw programma. U rijdt door het Black Hills National Forest naar dit in 1939 gebouwde monument. Vier van Amerika’s grootste leiders zijn vereeuwigd in de rotsen en staan symbool voor de Amerikaanse groei en ontwikkeling.

yellowstone-1Dag 5: Rapid City – Badlands NP – Rapid City (ca. 255 km)
Trek de hele dag ervoor uit om dit nationaal park te ontdekken. Badlands National Park is een bijzonder ruig gebied met grillige rotsformaties en diepe ravijnen. U kunt via de ‘Loop Road’ Badlands National Park gaan ontdekken. In het plaatsje Scenic is het leuk om even te stoppen bij de saloon. Vervolgens rijdt u terug richting Rapid City.

Dag 6: Rapid City – Cody (ca. 675 km)
Vanaf Rapid City rijdt u door naar Devil’s Tower National Monument. De bijna verticale grafheuvel, beter bekend als Devils Tower, steekt 1267voet boven de Belle Fourche Rivier uit. Ga door naar Montana. Hier in ‘Big Sky Country’ ziet u de plaats van de meest beroemde strijd van het oude westen bij Little Bighorn Battlefield. Vanaf hier gaat u door naar Cody voor een overnachting. Cody noemt zichzelf de Rodeo hoofdstad van de wereld, in het seizoen is de Cody Night Rodeo een fantastische manier om kennis te maken met deze spannende sport.

Dag 7: Cody – West Yellowstone NP (ca. 215 km)
yellowstone-2U reist af naar Yellowstone National Park, het eerste nationale park ter wereld en thuis van de beroemde geiser Old Faithful. De naam dankt de geiser aan zijn punctualiteit en voorspelbaarheid van zijn uitbarstingen die zo’n 1 tot 5 minuten duren en wel 184 voet hoog spuiten. In Yellowstone vindt u vrij rondlopende herten en buffels en het herbergt het grootste wildreservaat van het land, een enorm meer, de Continental Divide en meer dan 1000 mijl aan wandelpaden. Bezoek de vele geisers in dit enorme park. Deze twee nachten verblijft u in West Yellowstone.

Dag 8: Yellowstone National Park
Er zijn verschillende manieren om het park te bezoeken. Te paard is het meest populair, variërend van een 2 uur durende tocht tot een hele dag. Wat Yellowstone tevens zo geliefd maakt, zijn de vele meren welke open zijn voor publiek.

Dag 9: Yellowstone – Grand Teton National Park – Jackson Hole (ca. 190 km)
Op weg naar Jackson Hole, Wyoming passeert u de Grand Teton Mountains, welke zich over zo’n 40 mijl uitstrekken en waar gemiddeld bijna 5 meter sneeuw kan vallen. De hoogste piek is 4197 meter hoog. U kunt hier op verschillende plaatsen fantastische foto’s maken. In de voormalige handelspost Jackson Hole komen cowboys tot leven. Op elke straathoek vindt u een saloon en er zijn vele galerieën met authentieke kunst. Bezoek een lokale ranch voor een echte cookout en Wild West show. Rondleidingen door de omgeving zijn mogelijk te paard en zelf in een heteluchtballon!

grand-teton-1

Dag 10: Jackson Hole – Salt Lake City (ca. 488 km)
Vertrek uit het wilde westen en ga verder richting Salt Lake City. Salt Lake City is de hoofdstad en dichtbevolkte stad van Utah.

zion-park-1Dag 11: Salt Lake City – Bryce Canyon National Park (ca. 440 km)
In de morgen vertrekt u richting Bryce Canyon NP. Bryce heeft zogenaamde amfitheaters van prachtig gekleurde geërodeerde rotsformaties. Deze rots torens worden ‘hoodoos’ genoemd en zijn uniek in de wereld. Het licht wat reflecteert op deze hoodoos, zorgt voor een steeds wisselend schouwspel in het park. U kunt hier naar Rainbow Point rijden. Op sommige punten kunt u op een heldere dag meer dan 100 kilometer ver kijken. Het park heeft verschillende wandelroutes. Ook kunt u het park te paard bekijken. U verblijft hier één nacht.

Dag 12: Bryce Canyon – Zion NP – Page/Lake Powell (ca. 395 km)
Vandaag gaat het richting Zion National Park, waar u begroet wordt door gigantische zandstenen monolieten en u het geluid hoort van de zacht kabbelende Virgin rivier. U vindt hier de beroemde ‘Narrows’, canyons die bestaan uit smalle spleten met gekleurde strepen, ontstaan door water, wind en erosie. Het resultaat is een paradijs voor de wandelaar. In het park en langs de rivier vindt u bryce-canyon-1verschillende trajecten variërend in moeilijkheidsgraad. Ook is er een gratis pendelbus welke door het park rijdt. Zo ziet u zonder al te veel moeite, de hoogtepunten van het park, zoals de Emerald Pools, de Weeping Rock en Angels Landing. In het bezoekerscentrum vindt u veel informatie over de historie van het park en rondleidingen. Na het parkbezoek rijdt u door naar Lake Powell voor de overnachting.

Dag 13: Page/Lake Powell – Grand Canyon NP – Flagstaff (ca. 365 km)
In de morgen heeft u de gelegenheid om de diepblauwe wateren van Lake Powell, omzoomd door rode rotsen, te ontdekken. Wellicht kunt u de Rainbow Bridge gaan ontdekken, de grootste natuurlijke brug ter wereld. Dit natuurwonder is gevormd door erosie van het zandsteen, veroorzaakt door het water wat omlaag stroomde van de Navajo Mountain richting de Colorado rivier. Van hieruit rijdt u verder naar de Grand Canyon. De ongelooflijke grootte en schitterende kleuren maken dit eveneens tot één van de wonderen van de wereld. De zuidkant heeft verschillende uitkijkpunten die u per auto of bus kunt bereiken. Bezoek de Bright Angel Lodge voor een schitterend uitzicht. U vindt hier ook een galerie en tentoonstellingen. Ook starten hier rondleidingen langs avontuurlijke paden, te voet of op de rug van een muilezel, helemaal afdalend naar de Colorado rivier, waar u ook kunt raften. U brengt de nacht door in Flagstaff.

monument-valley-1

Dag 14: Flagstaff – Canyon de Chelly – Monument Valley (ca. 585 km)
Vertrek vandaag vroeg en rij door de Painted Dessert en breng een bezoek aan Canyon het Chelly National Monument. Bewonder het spectaculaire ‘Spider Rock’ gelegen op de grens van Monument Valley en Canyon de Chelly, een honderden meters hoge rots. Spider Rock kunt u al zien vanaf de South Rim Drive. Deze plaats is ook de achtergrond van verschillende tv reclames. Rij hierna door naar Monument Valley, waar verschillende westernfilms zijn opgenomen. Unieke zandstenen rotsformaties domineren het soms barre landschap. Hier vindt u rotstorens met namen als ‘Three Sisters’ en ‘The Thumb’. In de schemering komt dit park tot leven, als de zon haar stralen weerspiegelt op de kleuren van de rotsen. In het noorden en midden van dit Navajo reservaat leven nog steeds de oorspronkelijke bewoners, welke u ook kunt bezoeken. U overnacht nabij Monument Valley.

grand-canyon-2Dag 15: Monuments Valley – Mesa Verde NP – Durango (ca. 265 km)
Vandaag bezoekt u Mesa Verde National Park. U kunt veel informatie vinden in het Far View bezoekerscentrum, alsmede aardewerk en sieraden gemaakt door de Indianen. De nacht brengt u door in Durango.

Wij adviseren u een extra nacht in Durango bij te boeken, zodat u de excursie “Durango Silverton Railroad” kunt maken. Een ervaring die u eigenlijk niet mag missen.

Dag 16: Durango – Colorado Springs (ca. 500 km)
Wanneer u vandaag richting Colorado Springs rijdt, kunt u Manitou Springs met haar vele natuurlijke bronnen bezoeken. U kunt Pike’s Peak beklimmen, de bekendste berg in de staat met een hoogte van bijna 4400 meter. Hier vindt u ook Seven Falls, een waterval welke in 7 stappen van de berg naar beneden valt. Naast de waterval ligt een 224-treden hoge trap, welke leidt naar een netwerk van wandelpaden welke o.a. leiden naar de ‘Midnight Falls’ en naar Inspiration Point vanwaar u een fantastisch uitzicht hebt over Colorado Springs en de vlaktes erachter. In Colorado Springs kunt u een bezoek brengen aan de ‘Garden of the Gods’, bekend om haar rode zandstenen pilaren en kliffen, gevormd door wind en water. Deze laatste nacht verblijft u in Colorado Springs.

Dag 17: Colorado Springs – Denver (ca. 135 km) – thuisreis
U rijdt vandaag terug naar de luchthaven van Denver of u kunt eventueel nog verlengen.

17 dg Wondrous National Parks

Aankomst dagelijkscategorie2 pers. kamer3 pers. kamer4 pers. kamer
2022
01/03-31/03STD-3 sterren€ 995€ 795€ 695
01/04-31/07STD-3 sterren€ 1195€ 850€ 695
01/08-30/09STD-3 sterren€ 1295€ 895€ 750
01/05-30/06SUP-3/4 sterren€ 1595n/an/a
01/07-31/07SUP-3/4 sterren€ 1695n/an/a
01/08-30/09SUP-3/4 sterren € 1795n/an/a
prijzen per persoon
Informatie over autorondreizen naar Amerika en Canada lees verder

Inbegrepen:

  • 16 hotelovernachtingen in genoemde hotels of gelijkwaardig
  • Nederlandse routebeschrijving in Explorer Kit met vouchers/kaarten

Niet inbegrepen:

  • uw vliegreis / boek hier GOEDKOPE VLUCHTEN
  • uw autohuur / kijk hier voor VOORDELIGE AUTOHUUR
  • tolgelden, parkeergelden en entreegelden
  • GPS/TOM-TOM, bij onze autohuur te reserveren (aanbevolen)

KLIK HIER VOOR HET AANVRAAG- EN RESERVERINGSFORMULIER ...

Hoofdboeker gegevens

Autorondreis gegevens

Deelnemers en reisgegevens

Thuisblijver gegevens

Door dit formulier te versturen ga ik akkoord met de reisvoorwaarden.

reCAPTCHA is required.