natuur-1

Dag 1: Seattle
U vliegt vandaag naar Seattle. Na uw aankomst in Seattle-Tacoma International Airport haalt u uw huurauto op en rijdt u vervolgens naar uw hotel. Seattle staat bekend als “Emerald City” vanwege de groene kleur van het omringende water. De stad is gebouwd tussen de grillige Olympic Mountains in het westen en de vulkanische toppen van de Cascade Range in het oosten. De binnenstad van Seattle heeft vele uitstekende restaurants. U verblijft hier twee nachten, dus u heeft alle tijd om de omgeving van Seattle te verkennen.

Dag 2: Seattle
seattle-3Vandaag heeft u een volle dag om van alle bezienswaardigheden van Seattle te genieten. Een groot deel van het moderne Seattle vindt zijn oorsprong in 1962 naar aanleiding van de Wereldtentoonstelling. Ter gelegenheid hiervan ontwierp men de Space Needle, het Seattle Center, het Colosseum, en andere lokale bezienswaardigheden. In het Waterfront vindt u winkels, restaurants en het Seattle Aquarium, Odyssey Maritime Discovery Center en Ye Olde Curiosity. Neem de tijd voor het Boeing’s Museum en de Pike Place Market. Deze markt, die op 17 augustus 1907 werd geopend, is een van de oudste boeren-markten in het land. Gun uzelf, na een lange dag wandelen, een ontspannen tochtje op een rondvaartboot en geniet van het uitzicht op de stad vanaf het water van Puget Sound.

Dag 3: Seattle – Mt. Rainier National Park – Yakima (ca 285 km)
Via een toeristische route vervolgt u deze rondreis in de richting van Mount Rainier. Deze actieve vulkaan cascade is ingekapseld in een massa van meer dan 35 vierkante mijl van sneeuw en gletsjerijs. Vergeet niet een bezoekje te brengen aan het Longmire Museum. Pionier James Longmire ontdekte hier minerale bronnen in 1883 en bouwde het eerste hotel op Mt. Rainier; dankzij zijn beweringen over wonderbaarlijke genezingen welke aan de minerale wateren werden toegeschreven, is het toerisme hier snel op gang gekomen. We vervolgen onze weg door Mount St. Helen, waar een aardbeving in 1980 met haar uitbarsting een deken van vulkaanas over de steden uitspreidde, tot honderden mijlen verderop en het aangezicht op deze bergen voor altijd veranderde. Flora en fauna werden in deze omgeving direct vernietigd, maar het is indrukwekkend om het herstelproces in werking te zien. Na een bezoek aan het Nationaal Park rijden we verder in de richting van Yakima, beter bekend als de wijnstreek van Washington, voor de overnachting.

lake-coeur-daleneDag 4: Yakima – Spokane – Coeur D’Alene (ca. 375 km)
Vandaag verlaat u Yakima in een noordoostelijke richting naar Spokane. Vaak aangeduid als het hart van de Inland Northwest, wordt deze berg stad beschouwd als een Mekka voor de outdoor liefhebbers. De stad biedt golfbanen met uitdagende holes in een ongeëvenaard, prachtig landschap. Verder vindt u hier shows uit Broadway, intrigerende kunstgalerieën en musea van wereldklasse. In het sprankelende nieuwe winkelcentra, ziet u gerenoveerde historische gebouwen, unieke boetiekjes en bekende warenhuizen. U verblijft in Coeur d’ Alene voor de overnachting.

Dag 5: Coeur D’Alene – Kalispell (ca. 325 km)
Maak nog even kennis met de prachtige stad Coeur d’Alene voordat u uw weg vervolgt naar Kalispell. Coeur d’Alene biedt veel aan zakelijke en recreatieve activiteiten, compleet met festivals, beurzen, concerten, unieke bistro’s, elegante restaurants, haar hoofdstraat en het winkelcentrum. In de namiddag rijdt u verder naar Kalispell. Deze stad is in de jaren rond 1890 ontstaan, als gevolg van een expansie van de spoorweg. Inmiddels is de stad uitgegroeid tot een florerende kunststad met meer dan twee dozijn galerieën en ateliers verspreid over de stad. Daarnaast vindt u vele leuke antiek- en souvenirwinkeltjes. De stad heeft twee musea: het Hockaday Museum of Art, met tentoonstellingen, lezingen, cursussen en evenementen het hele jaar door en de 1894 Central School Museum. Dit was de eerste school van Kalispell en doet nu dienst als historisch museum.

glacier-parkDag 6: Kalispell – Glacier National Park – Kalispell (ca. 100 km)
Vandaag brengen we een bezoek aan het Glacier National Park. Het park ligt in het noordwesten van Montana, grenzend aan de Canadese provincies Alberta en British Columbia in het noorden en aan het Blackfeet Indian Reservation in het Oosten. Glacier International Park bevat 2.000 vierkante mijl van de mooiste en meest indrukwekkende natuurschoon op het continent. Het park bestaat uit twee bergketens die soms aangeduid worden als de zuidelijke uitbreiding van de Canadese Rockies. U kruist het park via een prachtige snelweg, waardoor de omringende schoonheid meteen toegankelijk wordt voor de “toevallige” reiziger.

Dag 7: Kalispell – Missoila – Butte (ca. 385 km)
Vanmorgen rijden we over Highway 93 richting het zuiden voor een verbluffend mooie rit langs de oevers van Flathead Lake, het grootste natuurlijke zoetwatermeer ten westen van de Mississippi. Onderweg komt u aan in Missoula waar u een bezoek kunt brengen aan de Hellgate Trading Post (handelspost), welke aanvankelijk werd opgericht in 1860 om de handel te drijven met Indianen, mijnwerkers, ranchers, en boeren welke zich vestigden in aangrenzende valleien. U vervolgt uw weg via de Pintler Scenic Byway naar het stadje Philipsburg. Hier kunt u een korte stop overwegen om de safiermijnen te bezoeken, alvorens u verder gaat naar Butte. Butte is een kleine stad, gelegen in de Rocky Mountains, langs de Continental Divide. Butte heeft geweldige restaurants, levendige nachtclubs, unieke plekken om te bezoeken en een bewonderenswaardig landschap.

Dag 8: Butte – Big Sky (ca. 185 km)
U verlaat Butte en rijdt richting het zuiden naar Big Sky, Montana, voor een gedenkwaardig verblijf van twee nachten op de 320 Guest Ranch. Een 110 jaar oude hoeve, omgevormd tot een gastenverblijf. Geniet van de gastvrijheid en de sfeer van het oude westen in deze mooie, grote, historische ranch. Afhankelijk van uw aankomsttijd kunt u mogelijk deelnemen aan een aantal van de ranch activiteiten.

320-guest-ranch-1Dag 9: 320 Guest Ranch – Big Sky
Deze dag kunt u volledig vullen met de vele ranchactiviteiten die worden aangeboden in en rondom de hoeve. Enkele van de meest favoriete activiteiten zijn vliegvissen, paardrijden, prachtige wandeltochten in de zomer, een tocht op de sneeuwscooter in de winter, wild spotten, en nog veel meer. Maar natuurlijk hebt u ook de mogelijkheid om lekker onderuit te gaan zitten en heerlijk ontspannen te loungen op de ranch.

Dag 10: Big Sky – West Yellowstone (ca. 80 km)
Na een goede nachtrust, vervolgt u de reis naar West Yellowstone, alwaar u twee nachten zult verblijven. Yellowstone was het eerste nationale park ter wereld, en dient als voorbeeld voor vele andere beroemde parken. Een van de meest beroemde bezienswaardigheden is Old Faithful. Deze beroemde geiser kreeg zijn naam vanwege zijn stiptheid en voorspelbaarheid. Uitbarstingen op Old Faithful duren ca. 1 tot 5 minuten en spuiten water en stoom tot wel 184 meter hoog. In Yellowstone vindt u ook vrij grazende kuddes buffels. Het is tevens ’s lands grootste reservaat voor wilde dieren, het heeft een enorm meer, de Continental Divide, ongeveer 10.000 warmwaterbronnen, ruim 200 geisers, en meer dan 1.000 mijl aan wandelpaden. Maak reeds bij aankomst de keuze, of u de noordelijke of zuidelijke lus gaat ontdekken alvorens de nacht valt. U heeft morgen de gelegenheid om de andere lus te bewonderen.

yellowstone-1

Dag 11: West Yellowstone – Cody (ca. 210 km)
Vandaag heeft u de mogelijkheid om de andere lus te ontdekken die u gisteren niet gedaan heeft. De diversiteit aan bezienswaardigheden in dit park is ronduit fenomenaal te noemen. In Yellowstone is de groep aan wilde dieren minstens zo spectaculair te noemen als de alom bekende bronnen. Dankzij het afgelegen gebied van het park, en vanwege zijn grote omvang, lopen de dieren vrij rond en zijn in staat om op een natuurlijke wijze in leven te blijven, net zoals hun soort hier heeft gedaan in al die eeuwen voor hen. Voor de overnachting rijdt u naar Cody, beter bekend als “de rodeo hoofdstad van de wereld”.

Dag 12: Cody – Gillette (ca. 400 km)
cody-1Neem deze ochtend de tijd om Buffalo Bill Historical Center te bezoeken. Dit is wellicht het meest complete museum in het land over het Amerikaanse Westen. Eigenlijk behelst het vijf musea in één, welke u een uitgebreid zicht geven op de geschiedenis en de kunst & cultuur van het westen van Amerika. Zo is er de Whitney Gallery of Western Art, The Plains Indian Museum, The Cody Firearms Museum, het Drapper Museum of Natural History, en The Harold McCracken Research Library. Voor de overnachting rijdt u verder naar Gillette.

Dag 13: Gillette – Devils Tower – Deadwood – Rapid City (ca. 290 km)
Vertrek Gillet deze ochtend en rijdt richting noordoosten, om het Devils Tower National Monument te bezoeken. Deze bijna verticale monoliet bekend als Devils Tower rijst 1267 meter boven de Belle Fourche River uit. Het is een heilige plaats voor veel Amerikaanse Indianenstammen. De volgende stop is in het historische stadje Deadwood. Gelegen in de Black Hills, is deze oude mijnstad is nog steeds zo wild zoals het in de jaren 1800 was, toen cowboys, outlaws, gokkers en revolverhelden over de straten heerste. Vandaag de dag, is de stad een National Historic Landmark en een ideale plek om u zelf even cowboy te wanen. Breng vooral een bezoek aan alom bekende Saloon nr. 10. Dit de plek is waar Wild Bill Hickok werd doodgeschoten. Rijdt verder naar Rapid City voor een verblijf van twee nachten.

yellowstone-2Dag 14: Rapid City – Badlanfs National Park – Rapid City (ca. 250 km)
Verlaat Rapid City deze ochtend voor een tour die u meeneemt door het Badlands National Park met het naburige City of Wall voor een bezoek aan het Wounded Knee Museum. De Lakota Indianen noemden dit gebied “mako sica”, en de vroege Franse pioniers gaven het de naam “les mauvaises terres à traverser”; beide benamingen betekenen bad lands (slecht land). De voornaamste blikvanger is The Wall, een smalle, grillig gevormde rotsketen met een lengte van ongeveer 100 kilometer, die parallel loopt aan de White River. Aan weerszijden van The Wall vind je een uitgestrekt, glooiend prairielandschap. Het is een ideaal gebied voor prairiehonden, gaffelantilopen, bizons, coyotes en dikhoornschapen. We verlaten de Badlands via I-90 naar de historische City of Wall voor een bezoek aan het Wounded Knee Museum. Dit museum verteld het authentieke verhaal achter de legendarische veldslag bij Wounded Knee. Geef uzelf voor dit bezoek rustig een uurtje of 2 de tijd alvorens terug te keren naar Rapid City.

Dag 15: Rapid City – Mount Rushmore – Custer State Park – Hot Springs (ca. 122 km)
mount-rushmore-1Start vroeg met een bezoek aan Mount Rushmore. De vier beroemde figuren in steen gebeiteld, staan voor de eerste 150 jaar van de Amerikaanse geschiedenis. George Washington, Thomas Jefferson, Abraham Lincoln en Theodore Roosevelt zijn vastgelegd in steen als de zieners die individueel hebben bijgedragen aan het stichten van de Verenigde Staten. Tevens een bezoekje waard zijn het amfitheater, museum / theater complex, Visitor Orientation Center, Presidential Trail, de cadeau- en boekwinkels, en de vele gezellige eetgelegenheden. U kunt ook overwegen om een bezoek te brengen aan het Crazy Horse Memorial, de basis van ’s werelds grootste berg-beeldhouwwerk in aanbouw. Het vertelt het verhaal in graniet van de grote en patriottische Indiaanse held, Crazy Horse, die stierf in 1877. Als u de weg vervolgd naar Hot Springs, kunt u ervoor kiezen om langs Custer State Park te gaan, het tweede grootste State Park in Amerika, welke een verscheidenheid aan diverse wilde dieren huisvest en prachtige landschappen biedt.

Dag 16: Hot Springs – Mammoth Site – Cheyenne (ca. 400 km)
Begin de dag met een bezoek aan de beroemde Mammoth Site alwaar voor uw ogen de prehistorische geschiedenis wordt blootgelegd. Hier zijn in 1974 mammoet fossielen gevonden, tijdens de bouw van een woonproject. Dit project kwam tot een abrupt einde toen een tractorbestuurder een zeven meter lange slagtand had opgegraven. Paleontologen bepaalden als snel dat de bouwvakkers een 26.000 jaar oud graf van Colombiaanse mammoeten hadden ontdekt. Inmiddels zijn er 52 gevonden. U vervolgt uw weg naar Cheyenne voor de overnachting.

rocky-mountains-1Dag 17: Cheyenne – Rocky Mountain NP – Denver (ca. 310 km)
Deze morgen brengt u een kort bezoek aan Cheyenne’s State Capitol Building met de beroemde gouden koepel. Hierna begint u de trip naar Rocky Mountain National Park. De bossen van dennen en sparren alsmede de velden met wilde bloemen zorgen voor spectaculaire vergezichten. Rocky Mountain National Park is uniek vanwege zijn gevarieerde landschappen. Het park is de thuisbasis van elanden, herten, bevers, coyotes, rivier otters, elanden, Bighorn schapen, en een overvloed aan zangvogels. Trail Ridge Road, welke u dwars door het park leidt, is zonder twijfel een van de mooiste snelwegen in Amerika en brengt u langs en naar absolute hoogtepunten. U rijdt door naar Denver voor de laatste nacht van deze tour.

Dag 18: Denver – terugreis
Vandaag eindigt deze rondreis, u kunt natuurlijk ook nog een aantal dagen verlengen in Denver.

18 dg Pacific Rockies

Aankomst dagelijkscategorie2 pers. kamer3 pers. kamer4 pers. kamer
2022
01/03-31/03STD-3 sterren€ 795€ 695€ 550
01/04-30/09STD-3 sterren€ 1050€ 995€ 795
01/10-31/10STD-3 sterren€ 895€ 795€ 695
prijzen per persoon
Informatie over autorondreizen naar Amerika en Canada lees verder

Inbegrepen:

  • 17 hotelovernachtingen in genoemde hotels of gelijkwaardig
  • Nederlandse routebeschrijving in Explorer Kit met vouchers/kaarten

Niet inbegrepen:

  • uw vliegreis / boek hier GOEDKOPE VLUCHTEN
  • uw autohuur / kijk hier voor VOORDELIGE AUTOHUUR
  • tolgelden, parkeergelden en entreegelden
  • GPS/TOM-TOM, bij onze autohuur te reserveren (aanbevolen)

KLIK HIER VOOR HET AANVRAAG- EN RESERVERINGSFORMULIER ...

Hoofdboeker gegevens

Autorondreis gegevens

Deelnemers en reisgegevens

Thuisblijver gegevens

Door dit formulier te versturen ga ik akkoord met de reisvoorwaarden.

reCAPTCHA is required.