new-york-1Dag 1: New York
Na aankomst op de luchthaven van New York neemt u de shuttle of een taxi (eigen rekening) naar uw eerste overnachtingshotel. Er is veel te doen en te zien in deze wereldstad. Probeer tegen de avond naar Rockefeller Center te gaan, dan is het wat minder druk. U heeft dan gelijk een magnifiek uitzicht over de stad.

Dag 2: New York
Vroeg opstaan want er is op één dag veel te zien in deze enorme stad. U kunt een sightseeing tour boeken, zodat u de meeste bezienswaardigheden langs gaat en uit kunt stappen waar u wilt. U kunt een aantal musea bezoeken zoals het Whitney Museum of Art of het Metropolitan Museum of Art. Wandel door Central Park , bezoek het Vrijheidsbeeld, zie Brooklyn Bridge vanaf South Street Seaport.

Er zijn verschillende wijken, echter Greenwich en Chelsea behoren tot de leukste met de kleine shops, prima restaurants en statige huizen. Maar naast Manhatten zijn ook Chinatown Harlem en de wijk van Little Italy zeker een bezoek waard. New York is de stad die nooit slaapt, 24-uur volop leven, verkeer en entertainment. Ook kunt u naar het Guggenheim Museum gaan met de moderne architectuur van Frank Lloyd Wright. Breng een bezoek aan Times Square, Radio City Music Hall of Ground Zero. Al deze interessante plaatsen maken New York dé bekende wereldstad waar alle nationaliteiten samenleven.

Dag 3: New York – Niagara Falls (ca. 642 km)
niagara-1Nadat u uw huurauto in ontvangst heeft genomen, wij adviseren dit te doen bij het stadskantoor, begint uw prachtige reis door de Verenigde Staten. Nadat u New York verlaat komt de rust en natuur met prachtig landschap u al tegemoet. De Niagara watervallen met een hoogte van ca. 55 meter aan zowel de Amerikaanse als de Canadese kant is met z’n watergeweld een waar natuurwonder. U kunt stoppen bij de White Water Walk met een prachtige route naar het nauwe gedeelte van de rivier. Ook kunt u per kabelbaan naar ca. 100 meter gaan met het magnifieke uitzicht op de oorverdovend watergeweld.

Dag 4: Niagara Falls of Toronto
Vandaag kunt u het 7e natuurwonder ter wereld goed gaan bezoeken. U kunt per boot dicht bij de Horseshoe waterval komen. Om hier te komen gaat er vanaf het Table Rock House een lift door de rotsen naar beneden. Bezoek het IMAX Theater met de film Niagara, Miracles, Mythes en Magic op het zes verdiepingen hoge beeldscherm. Ook kunt u vandaag naar Toronto rijden, een stad met meer dan 20.000 winkels en restaurants. Een vriendelijke Canadese stad gelegen aan Lake Ontario. De CN toren is het symbool van de stad en tevens ook de grootste toren ter wereld.

Dag 5: Niagara Falls – Washington D.C (ca. 767 km)
Vandaag gaat u in zuidelijke richting door Pennsylvania en Maryland naar Washington D.C., de hoofdstad en zetel van de President. Gezien de prachtige verlichting is het zeker belangrijk de stad bij avond te zien, vooral het Lincoln monument, het Witte Huis en Capitol Building zijn ’s-avonds adembenemend.

washington-1Dag 6: Washington D.C.
Deze stad staat bol van politiek en toeristen en heeft verschillende prachtige wijken. Naast Downtown met zijn nachtleven en Dupont Circle met trendy clubs en winkels. Capitol Hill en de National Mall hebben de meest prominente gebouwen en musea, inclusief de monumenten van de verschillende presidenten. Bezoek vooral het Arlington National Cemetery, Library of Congres, het Washington Monument, het Witte Huis en Lincoln monument. Het Kennedy center van Performing Arts heeft theater en muziekuitvoeringen.

Dag 7: Washington D.C. – Philadelphia – New York Airport – San Francisco
U verlaat Washington D.C. en rijdt via Philadelphia naar het vliegveld in New York. In Philadelphia kunt u, afhankelijk van de tijd van uw vlucht, nog een stop maken om een bezoek te brengen aan het Liberty Bell Pavilion en de Independence Hall, beide gelegen in het National Historic Park.

U vertrekt vanaf New York Airport (vlucht vooraf te boeken, ticket niet inbegrepen in de autorondreis) in 5 uur tijd naar de westkust San Francisco. Er is 3 uur tijdsverschil, dus u heeft deze dag meer tijd! In San Francisco neemt u de huurauto weer in ontvangst en begint het tweede deel van deze rondreis door Amerika. Het noorden van Californie staat bekend om de wijngebieden van Napa Valley en de ruwe rust. San Francisco is een smeltkroes van verschillende nationaliteiten die in de verschillende wijken leven.

Dag 8: San Francisco
Een lange dag is aan te raden, dus weer vroeg opstaan. U heeft veel mogelijkheden vandaag om de stad in korte tijd te zien. Het oude gevangenis-eiland Alcatraz, het beroemde trammetje van Fisherman’s Wharf naar Union Square waarbij deze zich langzaam tegen de heuvels opwerkt, maar ook weer heel snel naar beneden suist. Ook kunt u met de auto de bochten van Lombard Street maken, met de mooie bloemen en mooi uitzicht. Het Golden Gate Park en Golden Gate Bridge. Probeer deze dag zo goed mogelijk in te delen.

Dag 9: San Francisco – Monterey/17 Mile Drive – Modesto (ca. 374 km)
san-francisco-1Deze ochtend rijdt u naar Monterey, een leuke stad aan het water bekend om haar grote diversiteit aan zeedieren. U vindt hier het Old Fisherman’s Wharf Cannery Row en veel gebouwen die haar Spaanse verleden weergeeft. Hierna rijdt u verder naar Carmel, een van de mooiste steden in California en is een ware Mecca voor podium- en beeldende kunsten. In de avond rijdt u door naar Medesto voor een overnachting.

Dag 10: Modesto – Yosemite National Park – Bakersfield (ca. 498 km)
Vandaag gaat u een rit maken door het meest bekende Nationale Park: Yosemite. Het prachtige landschap van de Yosemite vallei is te herkennen door al haar gletsjers, prachtige granieten rotswanden en monolieten. Zeer kleurrijk met watervallen, ravijnen, meren en stromen. Er leven ca. 250 vogelsoorten 80 zoogdieren. In het Valley Visitor Center kunt u alle informatie krijgen met o.m. een filmpresentatie over de geschiedenis van dit Nationale Park. Breng een bezoek aan Mirror Lake/Meadow en de oostelijke vallei met de imposante Wawona tunnel met prachtig uitzicht. In de avond rijdt u door naar Bakersfield voor een overnachting..

las-vegas-2Dag 11: Bakersfield – Death Valley – Las Vegas (ca. 565 km)
U krijgt vandaag door de Nevada woestijn naar Las Vegas. Onderweg komt u door Death Valley met z’n gekleurde rotsen, zandstenen en zeer hete temperaturen in de zomer die tot ca. 50 graden kunnen oplopen. Aansluitend gaat u de woestijn met cactussen en rotsen naar de drukte van Las Vegas. Een grote overgang, maar u staat ineens in de gokstad van de wereld, vol glitter, glamour en kitsch. Zie de Strip met imposante hotels en miljoenen lichtjes in een stad die 24 uur leeft! Probeer voor de avond een show te boeken, want u bent maar één nachtje in Las Vegas.

Dag 12: Las Vegas
Vandaag bent u vrij om de prachtige stad Las Vegas te ontdekken. U kunt een bezoek brengen aan de Stratosphere Tower, het hoogste observatie gebouw van US een een van de meest leuke attracties aan de Las Vegas Strip. Wilt u een andere kant van Las Vegas zien? Dan moet u naar Fremont Street. Deze historische straat bevat winkeltjes, restaurants en uiteraard ook casino’s. Boven u hangt een scherm met meer dan 12 miljoen flikkerende lichtjes wat zorgt voor een spectaculaire lichtshow.

Dag 13: Las Vegas – Zion National Park – Bryce (ca. 434 km)
U gaat vandaag naar Zion National Park dat door de jaren heen uit erosie is ontstaan, met indrukwekkende rotsformaties. De smalle delen zijn kleurrijk en ontstaan door erosie, wind en water. Er gaat een gratis shuttle-service door het park en deze stopt bij het Visitor Center. U kunt van hieruit een tocht boeken door Zion. Aansluitend naar Bryce Canyon met z’n “amfitheaters” zijn ontstaan uit rode rotsformaties. Deze rotspunten worden ook wel “hoodoos”genoemd. De kleuren wisselen dagelijks meerdere malen, waardoor Bryce zo uniek is. Rij ook naar Rainbow Point, op een heldere dag kunt u zelfs tot 150 km ver kijken. U overnacht in dit prachtige park.

Dag 14: Bryce Canyon – Capitol Reef NP – Arches NP – Moab (ca. 400 km)
Deze ochtend reist u door Canyon Country naar het Capitol Reef National Park. Dit park staat bekend om prachtige zandsteenformaties en fruitboomgaarden. Maar een stop bij het ‘Panorama Point’ waar u schitterende foto’s kunt maken en kunt genieten van het uitzicht. Nadat u wat heeft rondgereden in het dit park rijdt u door naar het Arches National Park. Dit park bevat de het grootste aantal natuurlijk stenen bogen van de US. De meest beroemde is de Delicate Ach, welke u dus zeker even moet bewonderen. Rij door naar Moab voor een overnachting.

Dag 15: Moab – Canyonlands – Mesa Verde National Park – Durango (ca. 366 km)
zion-park-1In de ochtend kunt u nog even naar het Dead Horse Point rijden waar u uitzicht hebt over de spectaculaire formaties en kleurcreaties van Canyonland. U rijdt hierna via Cortez door naar het Mesa Verde National Park. Het park bevat ongeveer 600 rotswoningen, waaronder het beroemde Balcony House en Cliff Palace. Breng ook een bezoek aan het Spruce Tree House, welke is gebouwd tussen 1211 en 1278 door de voorouders van de Puebloan inwoners. Deze woning bevat ongeveer 130 kamers en kivas. Reis hierna door naar Durango voor waar een overnachting voor u geregeld is.

Dag 16: Durango – Chama – Santa Fe – Albuquerque (ca. 445 km)
Onderweg naar Albuquerque maakt u een stop in de verrassend groene vallei van Chama, het laatste stuk van de Rio Grande Railway. Rond lunchtijd zult u ongeveer arriveren in Santa Fe, de hoofdstad van de staat New Mexico en de op twee na oudste stad van de USA. Er is een mengeling te vinden van de Spaanse, Indiaanse en Amerikaanse cultuur. U kunt individueel of begeleid een tour maken langs alle bezienswaardigheden zoals de State Building, San Miguel Church Which (de oudste kerk van de USA) de Loretto Chapel en het Governor’s Palace. Vervolg uw reis naar Alburquerque waar een overnachting voor u is geregeld.

grand-canyon-2Dag 17: Albuquerque – Canyon De Chelly – Kayenta (ca. 611 km)
Start uw dag met een bezoek aan de Old Town waar u door de historische stad kunt wandelen. U vervolgt uw reis richting het westen voor een bezoek aan Canyon de Chelly. Canyon De Chelly is deel van het Navajo reservaat. Maak een stop in het Visitor Center en ga verder via de South Rim waar u eeuwenoude ruines en geologische structuren kunt bewonderen. Deze ruines waren ooit het thuis van de Anasazi Inian eenheid. Dit is ook de plaats vanaf waar u Spider Rock kunt bezichtingen, welke u zeker van de televisie zult herkennen. Ga door naar Kayenta waar een overnachting voor geregeld is.

Dag 18: Kayenta – Monument Valley – Grand Canyon National Park (ca. 376 km)
Vandaag brengt u een allereerst een bezoek aan Monument Valley. Deze vallei vormt het belangrijkste beeld wat mensen hebben van het westen van de USA. Deze omgeving is al talloze keren gefilmt en gefotografeerd voor voor films, advertenties, en reisbrochures. Hierdoor lzal het gebied zelf tijdens het eerste bezoek u heel bekend voorkomen. Maak een stop bij de Cameron Trading Post waar u kunt lunchen en eventueel wat souverirs kunt kopen. Hierna rijdt u door naar de South Rim van de Grand Canyon waar u een bezoek kunt brengen aan Desert View, Mather Point, Yavapai en Bright Angel Lodge. De Grand Canyon is met haar fantastisch mooie landschap een van de zeven wereldwonderen.

Dag 19: Grand Canyon – Sedona – Scottsdale/Phoenix (ca. 365 km)
Vroeg uit de veren om de spectaculaire Grand Canyon te zien ontwaken met z’n prachtige kleuren. De Grand Canyon is ontstaan miljoenen jaren geleden en wordt doorkruist door de Colorado rivier. Indien u het wilt, boek een helikoptervlucht of een plaats in een klein vliegtuigje om het spektakel te aanschouwen. De Grand Canyon Skywalk is een brug met glazen bodem, waardoor u zo de diepte in kijkt. Heel erg indrukwekkend. Rode rotsformaties liggen rond de stad Sedona. Maak een fotostop bij Bell Rock en Cathedral Rock, grote rode zandstenen formaties die boven de stad uitsteken. Sedona staat bekend om de sterke artistieke inwoners, kunstzinnige winkeltjes en prima restaurants. Aansluitend rijdt u naar Scottsdale of Phoenix.

Dag 20: Phoenix – Palm Springs – Los Angeles (ca. 598 km)
los-angeles-1Vanuit Phoenix of Scottsdale rijdt u naar de windmolens, palmbomen, luxe winkelstraten en in de zomer zeer warme temperaturen van het mondaine Palm Springs. Veel sterren uit Hollywood hebben hier hun 2e huis. Neem de lunch aan Palm Canyon Drive, de prijzen zijn zeer redelijk en de keuze is groot! Aansluitend rijdt u in ca. 2 uur naar de wereldstad Los Angeles.

Dag 21: Los Angeles
U bent in de stad van de sterren, filmindustrie, Hollywood en prachtige stranden. Deze wereldstad heeft verschillende wijken met eigen karakteristiek, van het bekende Beverly Hills, Hollywood tot Venice Beach en de Rodeo Drive. Loop over de Hollywood Boulevard met z’n Walk of Fame, het Chinese Theater en zie de huizen in de Hollywood Hills liggen. Als u nog wilt winkelen dan is een echte aanrader het Beverly Center in West Hollywood.

Dag 22: Los Angeles – thuisreis

22 DAAGSE AUTORONDREIS BEST OF AMERICA

Aankomst dagelijkscategorie2 pers. kamer3 pers. kamer4 pers. kamer
2022
01/01-31/03STD-3 sterren€ 1195€ 995€ 850
01/04-31/10STD-3 sterren€ 1295€ 1095€ 950
01/01-31/03SUP-3/4 sterren€ 1750€ 1495n.v.t.
01/04-31/10SUP-3/4 sterren€ 1895€ 1595n.v.t
prijzen per persoon

Informatie over autorondreizen naar Amerika en Canada lees verder

Inbegrepen:

  • 21 hotelovernachtingen in genoemde hotels of gelijkwaardig
  • Nederlandse routebeschrijving, voucher en Explorer Kit

Niet inbegrepen:

  • uw vliegreis / boek hier GOEDKOPE VLUCHTEN
  • uw autohuur /  kijk hier voor VOORDELIGE AUTOHUUR
  • doorverbinding vliegreis New York-San Francisco (via uw intercontinentale vlucht te reserveren)
  • tolgelden, parkeergelden en entreegelden
  • GPS/TOM-TOM, bij onze autohuur te reserveren (aanbevolen)

Bijzonderheden:

  • deze reis is altijd aan te passen/verlengen of wijzigen
  • vroeg boeken aanbevolen i.v.m. beperkte beschikbaarheid hotels in/bij Nationale Parken!

KLIK HIER VOOR HET AANVRAAG- EN RESERVERINGSFORMULIER ...

Hoofdboeker gegevens

Autorondreis gegevens

Deelnemers en reisgegevens

Thuisblijver gegevens

Door dit formulier te versturen ga ik akkoord met de reisvoorwaarden.

reCAPTCHA is required.