san-francisco-3Dag 1: San Francisco
Na aankomst op de luchthaven van San Francisco rijdt u naar het centrum , met z’n typische huisjes, heuvels met steile straten en Cable Cars.

Dag 2: San Francisco
Vandaag staat u lekker vroeg op zodat u de hele dag heeft om de prachtige stad San Francisco te ontdekken. U heeft veel mogelijkheden vandaag om de stad in korte tijd te zien. Het oude gevangeniseiland Alcatraz, het beroemde trammetje van Fisherman’s Wharf naar Union Square waarbij deze zich langzaam tegen de heuvels opwerkt, maar ook weer heel snel naar beneden suist. Ook kunt u met de auto dé bochten van Lombard Street maken, met de mooie bloemenperken en uitzicht. Het Golden Gate Park en Golden Gate Bridge. Probeer deze dag zo goed mogelijk in te delen, er is veel te zien. Ook kunt u een bezoek brengen aan de wijngebieden ten noorden van de stad, t.w. Napa Valley.

montereyDag 3: San Francisco – Monterey – San Simeon Hearst Castle (ca. 337 km)
Vroeg uit de veren om luxe impressies op te doen richting Monterey. Dit dorp is in 1770 ontstaan als één van de eerste Europese nederzettingen aan de westkust. Monterey stond bekend in vroeger tijden om de sardines, momenteel zijn de oude sardinebedrijven omgebouwd in restaurants en boetieks. Onderweg passeert u de bekende 17 Mile drive langs de Pacific Coast Highway.

Dag 4: San Simeon – Santa Barbara – Los Angeles (ca. 373 km)
U rijdt in zuidelijke richting langs de prachtige kust naar Santa Barbara. Een rustige plaats met kleine winkeltjes, het Museum of Art en de Old Mission. Verse vis kunt u in de middag eten bij Stearn’s Wharf. Aansluitend naar Los Angeles, de stad van de sterren, filmindustrie, Hollywood en prachtige stranden. Deze wereldstad heeft verschillende wijken met eigen karakteristieken, van het bekende Beverly Hills, Hollywood tot Venice Beach en Rodeo Drive

Dag 5: Los Angeles
Deze dag kunt u doorbrengen in de stad van glitter, glamour en filmindustrie. Breng een bezoek aan Hollywood met z’n sterrenboulevard en Chinese theatre. De Hollywood Bowl of Universal Studios. Wil u nog winkelen dan is het Beverly Center aan te raden, in West Hollywood. Ook kunt u naar Beverly Hills gaan, de trendy Wilshire Boulevard of de Sunset Boulevard afrijden tot aan Malibu.

san-diego-1Dag 6: Los Angeles – San Diego (ca. 196 km)
U rijdt vandaag naar het zuidelijkste puntje van Californië San Diego, bekend om Sea World met Shamu en dolfijnen en de San Diego Zoo. Het is een mooie studentenstad met een gezellig centrum, goede winkels en terrassen

Dag 7: San Diego – Palm Springs-Scottsdale (ca. 664 km)
Vanaf San Diego rijdt u het binnenland in door het woestijn landschap met vele cactussen naar de staat Arizona. De grootste buitenplantencollectie ter wereld is in Phoenix, dus zeker een bezoek waard. Ook zijn hier de mooie botanische tuinen te zien. Bezoek ’s-avonds de binnenstad van Scottsdale, bekend om de Western Style Cooking. Ideaal om dit te proeven.

Dag 8: Scottsdale- Sedona – Flagstaff/Grand Canyon National Park (ca. 318 km)
U rijdt in oostelijke richting met een mooie tocht richting Oak Creek Canyon. Rode rotsformaties liggen rond de stad Sedona. Maak een fotostop bij Bell Rock en Cathedral Rock, grote rode zandstenen formaties die boven de stad uitsteken. Sedona staat bekend om de sterke artistieke inwoners, kunstzinnige winkeltjes en prima restaurants. Daarna rijdt u naar Flagstaff met historische gebouwen in de binnenstad. Bezoek 1888 Babbitt Brothers Trading Company, het Spaanse koloniale Hotel Monte Vista en het Weatherford Hotel uit 1920. Ook de Route 66 loopt door deze plaats.

Dag 9:  Grand Canyon National Park (ca. 141 km)
Vroeg uit de veren om zo lang mogelijk te kunnen genieten van de spectaculaire Grand Canyon met z’n prachtige kleuren. Eén van de wereldwonderen laat zich hier zien. De Grand Canyon is ontstaan miljoenen jaren geleden en wordt doorkruist door de Colorado rivier. Indien u het wilt, boek een helikoptervlucht of een plaats in een klein vliegtuigje om het spektakel te aanschouwen.

grand-canyon-2

Dag 10: Grand Canyon – Petrified National Forest – Holbrook (ca. 302 km)
U verlaat de Grand Canyon en rijdt naar het Petrified National Forest bekend om de kleurrijke versteende rotsen avn 225 miljoen geleden. De 28-mile-drive door dit prachtige park is erg indrukwekkend. Maak een fotostop bij Rainbow Forest, Agate House en Blue Mesa. Vele harde duinen liggen in Painted Desert en zijn zeer kleurrijk. Tevens is in dit gebied een prachtige zonsondergang te zien.

Dag 11: Holbrook – Canyon de Chelly – Kayenta (ca. 442 km)
Vandaag rijdt u naar de prachtige Canyon de Chelly. Deze is niet zo groot en imposant als andere natuurparken maar er zijn zeer hoge wanden met prachtige vergezichten met de ruïnes van Anasazi. Breng ook een bezoekje aan Spider Rock, een zandstenen torenspits op de grens van Chelly en Monument Canyon. Deze staat bekend van vele televisie commercials en films. Overnachting in Kayenta.

monument-valleyDag 12: Kayenta – Monument Valley – Moab (ca. 270 km)
Monument Valley is al jaren het decor van veel Western films, meer dan welke locatie dan ook. Vreemde rotsformaties, kleuren en zand kenmerken zich en men ziet namen als “Three Sisters”en “The Tumb”. In het noordelijk deel is het Navajo Reservaat, waar de oorspronkelijk bewoners nog steeds wonen. Langs de weg verkopen zij hun waar. Maak nog een stop bij het Visitor Center, deze zal u uitgebreide informatie geven.

Dag 13: Moab/Arches National Park
Bezoek vandaag Arches National Park met ca. 2000 natuurlijke bogen en gewelven. Het aantal is dagelijks anders want er komen er steeds meer bij. De meest bekende is Delicate Arch. Bij het Visitor Center kunt u onder begeleiding een tour boeken. Houdt uw ogen open voor de wilde schapen, want het zijn de bewoners van dit gebied. Bezoek ook het Aztec Ruins Monument. De bouw begon van dit 500 kamers “huis” door de dorpelingen in de jaren 100.

Dag 14: Moab – Canyonlands National Park – Torrey (ca. 314 km)
Vanaf Moab rijdt u naar Canyonland National Park. Hier heeft u een fantastisch uitzicht van boven op de Colorado rivier en Green rivers’. Bezoek het Needles deel van het park, het meest kleurrijke. Aansluitend naar Mesa Verde National park Dit park heeft meer dan 4000 archeologische vondsten met 600 rotspartijen. Maak en stop bij het Far View Visitor Center waar u goede parkinformatie kunt krijgen.

capitol-reefDag 15: Torrey – Capitol Reef National Park – Bryce Canyon (ca. 128 km)
Het Capitol Reef N.P. is een ca. 150 km. Uitgestrekt park met rots-erosies en formaties in alle kleuren. Vervolgens rijdt u door naar Bryce Canyon. Bryce heeft “amfitheaters” die zijn ontstaan uit rode rotsformaties. Deze rotspunten worden ook wel “hoodoos”genoemd. De kleuren wisselen dagelijks meerdere malen, waardoor Bryce zo uniek is. Rij ook naar Rainbow Point, waar op een heldere dag u zelfs tot 150 km in de verte kunt zien.

Dag 16: Bryce Canyon National Park
De gehele dag kunt u genieten van dit schitterende park. Sta vroeg op om de kleuren te aanschouwen met zijn bijzonder “amfitheaters”. Zie de lichtkleuren en reflecties van de Hoodoos. Een volle dag om dit schouwspel wat uniek in de wereld is te zien!

Dag 17: Bryce Canyon – Zion National Park – Las Vegas (ca. 462 km)

U gaat naar Zion National Park dat door de jaren heen uit erosie is ontstaan, met indrukwekkende rotsformaties van zandstenen monolieten. De smalle delen zijn kleurrijk en ontstaan door erosie, wind en water. Er gaat een gratis shuttle-service door het park en deze stopt bij de Visitor Center. U kunt van hieruit de tour boeken door Zion. Probeer naar Eemerald Pools, Weeping Rock en Angels Landing te gaan. Aansluitend naar Las Vegas.

Dag 18: Las Vegas
Een hele dag om te genieten van deze lichtstad en casino’s of om de Hooverdam te bezoeken

Dag 19: Las Vegas – Mojave Preserve – Bakersfield (ca. 459 km)
Vanuit Las Vegas komt u weer terug in Californie, maak een korte stop bij het Mojave Preserve met zijn zingende zandduinen, Joshua bomen en wilde bloemen in dit park. Vervolgens naar Bakersfield in het zuidelijk deel van de San Joaquin vallei en bekend om wildwater varen en ranches. In 1851 werd goud gevonden in de Kern River Valley, waardoor er een run kwam van goudzoekers.

Dag 20: Bakersfield – Sequoia/Kings Canyon National Park – El Portal (ca. 483 km)
las-vegas-1Enkele reis naar Fresno met een bezoek aan Sequoia/Kings Canyon National Park. Deze twee parken hebben hun eigen natuurschoon met enorme bergen, ruwe heuvels, diepe bergkloven en de grootste bomen ter wereld. Sequoia is bekende om de grootste bomen ter wereld en om de hele hoge bergen. U heeft een prachtig uitzicht vanaf Moro Rock.

Dag 21: Yosemite National Park
De Yosemite vallei met prachtige granieten rotswanden en monolieten komt u in dit door gletsjers gekenmerkte landschap. Zeer kleurrijk met watervallen, ravijnen, meren en stromen. Er leven ca. 250 vogelsoorten 80 zoogdieren. In het Valley Visitor Center kunt u alle informatie krijgen met o.m. een filmpresentatie over de geschiedenis van dit Nationale Park. Breng een bezoek aan Mirror Lake/Meadow en de oostelijke vallei met de imposante Wawona tunnel met prachtig uitzicht.

Dag 22: El Portal – Sacramento (ca. 291 km)
Sacramento is de hoofdstad van Californië en is eigenlijk ontstaan als handelsstad van de goudzoekers. U kunt in het moderne Sacramento een bezoek brengen aan Governor Mansion, de uit 1903-1967 Victoriaanse Mansion die aan 13 gouverneurs onderdak heeft verleend. Ook kunt u een treinreis boeken langs de Sacramento rivier met een oude locomotieftrein.

Dag 23: Sacramento – Wine Country – San Francisco (ca. 140 km)
Vandaag rijdt u door de prachtige wijngebieden van Napa Valley terug naar San Francisco. U kunt eventueel nog een extra overnachting bijboeken in dit prachtige gebied. Aansluitend gaat u naar San Francisco voor uw terugreis.

22 DAAGSE AUTORONDREIS WESTKUST PANORAMIC DRIVE

Aankomst dagelijkscategorie2 pers. kamer3 pers. kamer4 pers. kamer
2022
01/01-31/03BUD€ 895€ 795€ 695
01/04-31/12BUD€ 1195€ 1095€ 995
01/01-31/03STD€ 1095€ 995€ 895
01/04-31/12STD€ 1395€ 1295€ 1095
01/01-31/03SUP€ 1495€ 1395€ 1095
01/04-31/12SUP€ 1995€ 1695€ 1395
prijzen per persoon
Informatie over autorondreizen naar Amerika en Canada lees verder

Inbegrepen:

  • 22 hotelovernachtingen in genoemde hotels of gelijkwaardig
  • Nederlandse routebeschrijving in Explorer Kit met vouchers/kaarten

Niet inbegrepen:

  • uw vliegreis / boek hier GOEDKOPE VLUCHTEN
  • uw autohuur / kijk hier voor VOORDELIGE AUTOHUUR
  • tolgelden, parkeergelden en entreegelden
  • GPS/TOM-TOM, bij onze autohuur te reserveren (aanbevolen)

KLIK HIER VOOR HET AANVRAAG- EN RESERVERINGSFORMULIER ...

Hoofdboeker gegevens

Autorondreis gegevens

Deelnemers en reisgegevens

Thuisblijver gegevens

Door dit formulier te versturen ga ik akkoord met de reisvoorwaarden.

reCAPTCHA is required.