alaska-5Tijdens deze unieke autoreis kunt u de ultieme natuurschoon van Alaska ontdekken. U rijdt door de mooie Nationale Parken vanaf Anchorage via Chugach State Park naar het charmeplaatsje Seward. Een reis waar u uw ogen zult uitkijken waarna u eindigt in het “Gouden Hart van Alaska” Fairbanks.

Dag 1: Aankomst Anchorage
alaska-4Na aankomst in Anchorage, gelegen aan de Cook rivier en uitzicht op de indrukwekkende Chugach Mountains op de achtergrond gaat u naar uw eerste overnachtingshotel.

Dag 2: Anchorage
De helft van de gehele Alaska bevolking woont in Anchorage, met een ruime keuze aan goede restaurants, museum, dierentuin en muziektheater.
Er is vandaag veel te doen om deze stad te ontdekken. Het best kunt u een city-tour reserveren waarbij u alle hoogtepunten van de stad kunt zien en beleven! Ook kunt u het enorme Natuurpark Chugach bezoeken.

alaska-1Dag 3: Anchorage-Seward (ca. 200 km)
Vanaf Anchorage rijdt u langs het natuurpark Chgach naar Seward, de ingang van de Kenia Fjorden. Het pittoreske haventje ligt op het eiland van Kenai aan het eind van de Seward Highway. Seward staat bekend om zijn heerlijke vis, het maken van een dag-cruise per boot naar de Kenai Fjorden. Overnachting in Seward.

Dag 4: Seward- Denall (ca. 580 km)
Laat Seward achter u en rij in noordelijke richting naar Denali. Deze plaats staat bekend als een van de mooiste van Alaska, temidden van de natuur. De omliggende bergen met enorme hoogteverschillen heeft maar een weg welke niet toegankelijk is voor het publiek. Mount McKinley heeft een hoogte van 20.000ft met volop wilde dieren. U verblijft 2 nachten in Denali Park Village of gelijkwaardig.

Dag 5: Denali National Park
Vandaag kunt u het park ontdekken, echter het is niet mogelijk dit met uw eigen (huur) auto te doen. Er zijn kleine busjes en rangers waar u een plaats kunt inboeken (tegen betaling).

alaska1

Dag 6: Denali-Fairbanks (ca. 200 km)
alaska-2U verlaat Denali om de weg voort te zetten naar Fairbanks. Fairbank is de 2e grote stad van Alaska en wordt ook wel het Gouden Hart van Alaska genoemd. Deze naam heeft de stad te danken aan de goudzoekers welke rond  1902 actief waren. Door de ligging heeft Fairbank de kortste winterdagen met Max. 3 uur daglicht en de langste zomerdagen met 21 uur daglicht. Maar een mooie tocht per boot over het water van de Rhena rivier of bezoek het stedelijk museum. U verblijft 2 nachten in Hotel Best Western Plus Chena River of gelijkwaardig.

Dag 7: Fairbanks
Als u vandaag de boottocht boekt van ca. 3,5 uur met ervaren gids heeft u een uniek dagdeel waarop u altijd kunt terugkijken! Ontdek zelf verder de stad en zie tevens het stadion van de World Eskimo-Olympics, welke midden juli worden gehouden.

Dag 8: Einde reis
Vandaag kunt u vanaf Fairbank terugvliegen naar Anchorage of doorvliegen naar een andere Amerikaanse of Canadese luchthaven. U kunt deze reis ook combineren met een van onze andere reizen.

Bijzonderheden: Het seizoen in Alaska is erg kort van 15 mei tot 15 september! Het wordt anders te koud of de winter en gletchers spelen een grote rol, waardoor veel niet bereikbaar is.

Informatie over autorondreizen naar Amerika en Canada lees verder

alaska

aankomst dagelijkscategorie2 pers. kamer3 pers. kamer4 pers. kamer
2022
15/05-31/05STD€ 975€ 695€ 565
01/06-31/08STD€ 1075€ 775€ 595
01/09-09/09STD€ 975€ 695€ 565
prijzen per persoon

Inbegrepen:

  • 7 hotelovernachtingen in genoemde hotels of gelijkwaardig op basis logies
  • Nederlandse routebeschrijving in Explorer Kit met vouchers

Niet inbegrepen:

  • uw vliegreis / boek hier GOEDKOPE VLUCHTEN
  • uw autohuur / kijk hier voor VOORDELIGE AUTOHUUR
  • tolgelden, parkeergelden, entreegelden en maaltijden
  • GPS/TOM-TOM, bij onze autohuur te reserveren (aanbevolen)

KLIK HIER VOOR HET AANVRAAG- EN RESERVERINGSFORMULIER ...

Hoofdboeker gegevens

Autorondreis gegevens

Deelnemers en reisgegevens

Thuisblijver gegevens

Door dit formulier te versturen ga ik akkoord met de reisvoorwaarden.

reCAPTCHA is required.