new-york-2

New York - Niagara Waterfalls - Lancaster - Washington DC

Dag 1: New York
Na aankomst op de luchthaven van New York neemt u de shuttle of een taxi (eigen rekening) naar uw eerste overnachtingshotel. Er is veel te doen en te zien in deze wereldstad. Probeer tegen de avond naar Rockefeller Center te gaan, dan is het wat minder druk. U heeft dan gelijk een magnifiek uitzicht over de stad. Overnachting: New York (2 nachten)

newyorkDag 2: New York
Vroeg opstaan want er is op één dag veel te zien in deze enorme stad. U kunt een sightseeing tour boeken, zodat u de meeste bezienswaardigheden langs gaat en uit kunt stappen waar u wilt. Tevens kunt u een aantal musea bezoeken zoals het Whitney Museum of Art of het Metropolitan Museum of Art. Wandel door Central Park , bezoek het Vrijheidsbeeld, zie Brooklyn Bridge vanaf South Street Seaport. Er zijn verschillende wijken, echter Greenwich en Chelsea behoren tot de leukste met de kleine shops, prima restaurants en statige huizen. Maar naast Manhatten zijn ook Chinatown Harlem en de wijk van Little Italy zeker een bezoek waard.

New York is de stad die nooit slaapt, 24-uur volop leven, verkeer en entertainment. Ook kunt u naar het Guggenheim Museum gaan met de moderne architectuur van Frank Lloyd Wright . Breng een bezoek aan Time Square, Radio City Music Hall of Ground Zero. Al deze interessante plaatsen maken New York dé bekende wereldstad waar alle nationaliteiten samenleven.

Dag 3: New York – Ithaca (ca. 451 km)ithaca usa
Nadat u uw huurauto in ontvangst heeft genomen, wij adviseren dit te doen bij het stadskantoor, begint uw reis door het prachtige oosten van de Verenigde Staten. Onderweg naar Ithaca kunt een een stop maken in West Point om de omgeving van de militaire acedemie aan de westelijke oever van de Hudson rivier te ontdekken. U rijdt hierna verder in westelijke richting langs het Hyde Park. Hier heeft u een schitterend uitzicht op de Hudson rivier en de Catskill Mountains. Als u nog tijd genoeg heeft moet u deze inspirerende Catskill Mountains zeker even van dichtbij gaan bekijken. Reis hierna verder naar Ithaca waar een overnachting voor u geregeld is. Overnachting: Ithaca (1 nacht)

NiagaraFalls01Dag 4: Ithaca – Niagara Falls (Canada) (ca. 280 km)
Rij deze ochtend via de Finger Lakes naar de indrukwekkende Niagara Falls. Ontdek de bodegas en kloven terwijl u geniet van de culinaire hoogstandjes van Canandaigua Winery Train in het Finger Lakes gebied. Reis hierna door richting de Falls. Wanneer u hier bent aangekomen kunt u gaan genieten van de aangezichten en geluiden van een van de mooiste creaties van moeder natuur. U kunt met een lift 175 feet naar beneden waar u het startpunt van de Bridal Veil Falls kunt bewonderen. U zult zich hier zeker niet vervelen! Overnachting: omgeving Niagara Falls (1 nacht).

niagara-falls-1

Dag 5: Niagara Falls – Corning (ca. 235 km)
Deze ochtend heeft u nog even tijd voor uzelf. Eventueel kunt u nogmaals een bezoek brengen aan de Niagara Falls. Ook kunt u van deze gelegenheid gebruik maken om Toronto te gaan bezichtigen, dit is ongeveer anderhalf uur rijden. ’s Avonds is er een overnachting voor u geregeld in Corning. In Corning kunt u nog een bezoek brengen aan ’s werelds grootste glasmuseum: het Corning Museum of Glass. Dit museum toont meer dan 35 eeuwen glasgeschiedenis en heeft live glas-blaas demonstraties. Overnachting: Corning (1 nacht)

Dag 6: Corning – Lancaster (ca. 323 km)                                          lancaster
Deze ochtend verlaat u Corning en gaat rijden in zuidelijke richting naar Lancaster, Pennsylvania. Lancaster staat bekend om haar typische Amish dorpjes waar de tijd stil lijkt te staan. The Amish, ook wel bekend als ’the plain people’, zijn bij verre weg de beste boeren van het land. Ontdek de Amish-leefstijl door het volgen van een begeleide tour door het authentieke 1840s Old Order Amish farmhouse. Ook kunt u paardrijden door het dorp, zoals de dorpsbewoners dit zelf ook doen. Uw avond kunt u besteden aan het inkopen van souvernirs door de bewoners, zoals zelfgemaakte potten, pannen en kunstwerken. Tevens kunt u genieten van een echte Amish maaltijd, bereid met verse handgeplukte ingredienten. Overnachting: Lancaster (1 nacht)

Dag 7: Lancaster – Washington (ca. 216 km)7520138_blog111201092338
Wanneer u besluit deze ochtend in het hotel te ontbijten moet u zeker zorgen dat u bij het raam zit. U kunt dan een waar Amish-spektakel aanschouwen als alle kinderen door de weilanden komen aanrennen om naar de (1 lokaal tellende) school te gaan. Met uitzondering van vakanties en oogsttijd is dit dagelijks tussen 8:00 en 8:30.

Na het ontbijtvertrekt u richting Washington. Onderweg komt u langs Chesapeake Bay met al haar vuurtorens. Ook kunt u onderweg een bezoek brengen aan Annapolis, de hoofdstad van de staat Maryland met haar prachtige historische haven. Neem hier tevens te tijd om nog een aantal bezienswaardigheden te bezichtigen zoals het Maryland State House, de City Doc of doe een tour door de US Naval Academy. In de na-middag komt u aan in Washington.
Overnachting: Washington (2 nachten).

Dag 8: Washington DC
Een volle dag om de stad Washington DC te bezoeken, de hoofdstad en zetel van de President. Gezien de prachtige verlichting is het zeker belangrijk de stad bij avond te zien, vooral het Lincoln monument, het Witte Huis en Capitol Building zijn ’s avonds adembenemend.

washington-2

Dag 9: Washington DC – New York (ca. 370 km)
Deze stad staat bol van politiek en toeristen en heeft verschillende prachtige wijken. Naast Downtown met zijn nachtleven en Dupont Circle met trendy clubs en winkels. Capitol Hill en de National Mall hebben de meest prominente gebouwen en musea, inclusief de monumenten van de verschillende presidenten. Bezoek vooral het Arlington National Cemetery, Library of Congres, het Washington Monument, het Witte Huis en Lincoln monument. Het Kennedy Center van Performing Arts heeft theater en muziekuitvoeringen. Aansluitend terug naar New York voor uw terugreis of verlenging.

9 DAAGSE AUTORONDREIS EASTERN CHARMS

Aankomst dagelijkscategorie2 pers. kamer3 pers. kamer4 pers. kamer
2022
01/03-31/03STD-3 sterren€ 550€ 450€ 395
01/04-30/06STD-3 sterren€ 650€ 495€ 425
01/07-31/10STD-3 sterren€ 695€ 595€ 475
01/04-31/06SUP-3/4 sterren€ 895€ 750n.v.t
01/07-31/10SUP-3/4 sterren€ 995€ 895n.v.t
prijzen per persoon

Informatie over autorondreizen naar Amerika en Canada lees verder

Inbegrepen:

  • 9 daagse autorondreis volgens programma
  • 8 overnachtingen op basis logies in middenklasse hotels (2/3/4 pers. kamers)
  • Nederlandse routebeschrijving met kaarten en vouchers

Niet inbegrepen:

  • uw vliegreis / boek hier GOEDKOPE VLUCHTEN
  • uw autohuur / kijk hier voor VOORDELIGE AUTOHUUR
  • tolgelden, parkeergelden en entreegelden
  • maaltijden (sommige hotels serveren een eenvoudig gratis ontbijt)

Opmerkingen:

  • deze reis is altijd te verlengen/verkorten of aan te passen, naar eigen wens
  • bij boeking ontvangt u direkt op uw bevestiging de gereserveerde hotels
  • reservering direct, of via o.m. (SGR) reisburo’s (zie boekingskantoren)

KLIK HIER VOOR HET AANVRAAG- EN RESERVERINGSFORMULIER ...

Hoofdboeker gegevens

Autorondreis gegevens

Deelnemers en reisgegevens

Thuisblijver gegevens

Door dit formulier te versturen ga ik akkoord met de reisvoorwaarden.

reCAPTCHA is required.