vancouver-1Ontdek de schittende natuur van West Canada, een oase van rust, mooie wegen en een zeer gastvriendelijke bevolking. U bezoekt naast Vancouver ook een aantal Canadese Nationale Parken en brengt een bezoek aan Jasper en Banff National Park. Vervolgens via Kelowna, de grootste stad aan het meer van Okanagan waarbij u weer terugkeert in Vancouver.

Dag 1 en 2: Vancouver
vancouver-2Na aankomst op de luchthaven van Vancouver kunt u gelijk de stad gaan verkennen! De stad Vancouver ligt in het westen van Canada, in de provincie Brits-Columbia. Vancouver staat bekend om haar hoge levenskwaliteit en het voor Canadese begrippen relatief milde klimaat. Vancouver heeft een grote aantrekkingskracht op toeristen die Canada bezoeken. Bij een rondreis van west naar oost Canada of omgekeerd is Vancouver vrijwal altijd het start- of eindpunt. De oude historische binnenstad van Vancouver is vernoemd naar de zeeman ‘Cassy Jack Deighton’ die er in 1867 als eerste arriveerde.

Al snel werd het een handelscentrum en dit bracht met zich mee dat de wijk floreerde als centrum van de stad. Opnieuw is de stad ‘hip and happening’. Veel gezellige restaurants en andere horecagelegenheden hebben plaats genomen in de wijk die tegenwoordig erg geliefd is bij architecten, kunstenaars, acteurs, en nieuwe media bedrijven. Als bezienswaardigheid staat de oude stoomklok op de hoek van Cambie en Water Street nog altijd hoog bovenaan de lijst. Shop-liefhebbers komen er ook goed aan hun trekken. De wijk telt vele leuke boetieks en een groot winkelcentrum met de naam ‘The Landing Mall’. De Capilano Suspension Bridge mag zich de mooiste attractie van Vancouver noemen.

De Capilano Suspension Bridge is een 136 meter lange houten hangbrug over de Capilano rivier. Het zicht over de overweldigende natuur is fenomenaal. Naast de loopbrug ligt het Capilano River Regional Park. Dit park heeft nog meer bruggen waaronder enkele die over rotsformaties lopen van Capilano Canyon. Met diverse begeleide wandelingen kom je langs een totempalen park, klim je in boomhuizen, kun je vissen voeren en kunnen kinderen het regenwoud ontdekken.

Dag 3: Vancouver – Kamloops (ca. 560 km)
Kamloops is gelegen in de Thompson Vallei aan de voet van het Cordillera gebergte. Het landschap is schitterend met rivieren, berg en heuvels, meren en weilanden. Kamloops staat bekend om zijn gastvrijheid voor haar bezoekers.

jasper-1

Dag 4 en 5: Kamloops – Jasper/Jasper National Park (ca. 700 km)
Het stadje Jasper is het handelcentrum en centraal gelegen tussen de Canadese Rockies en de Athabasca rivier. Omgeven door het Nationale Park, dorpen en veel natuur-recreatie. Het is ook ene van de oudste stadjes, ontstaan in 1907, temidden van de natuur en heeft zijn charme niet verloren.

Mooie en uitstrekte wandelgebieden en in de winter met de ijsvelden maakt dit gebied bijzonder zowel in de zomer als winter. U kunt mij het informatiecentrum bij de ingang van het park een kaart krijgen en uitleg krijgen waar u naartoe kunt gaan. Het park staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO sinds 1984 als onderdeel van de Canadian Rocky Mounatin Parks.

Dag 6: Jasper – Banff National Park (ca. 400 km)
De plaats Banff ligt in de Bow River vallei, welke aansluit of Banff National Park. Het is een van de messt populaire bestemmingen van Canada voor de vele bezoekers aan het land. U kunt er verschillende sporten beoefenen zoals wandelen, skien , kajakken en wildwatervaren. U kunt vanaf hier ook doorsteken naar Lake Louse.

banff-1

Dag 7 Banff National Park
canada-1Nog een volle dag om te genieten van dit uitgestrekte natuurgebied en etvens oudste Nationale Park van Canada. Het park is ontstaan in 1885 aan de voet van de Rocky Mountains en met vele ijsvelden. Zie het vele wirld zoals wilde bren, wolven en otters. Het park staat tevens bekend om de kleurrijke aaneenschakelingen van de natuur.

Dag 8: Banff – Kelowna (ca. 770 km)
Wederom ene mooie dag om te rijden door het mooise en rustig landschap van Canada. Temidden van de natuur en in een bosrijke omgeving met vele wijnvelden ligt Kelowna. Hte gebied staat bekend om zijn uitgestrekte meren en watersporten met kleine strandjes. Bezoek ook het Okanagan Lake Provincial park met kleine strandjes en mooie vlaktes.

Dag 9: Kelowna – Vancouver (ca. 620 km)
Vandaag reist u weer terug naar Vancouver voor uw laate overnachting van deze reis.

Dag 10: Terugreis

S4YYC101-Rockies to the Sea-MAP

Informatie over autorondreizen naar Amerika en Canada lees verder
aankomst dagelijkscategorie2 pers. kamer3 pers. kamer4 pers. kamer
2022
01/05-10/06STD795655550
11/06-31/08STD895770635
01/09-30/09STD895695595
01/05-31/05SUP950750625
01/06-30/09SUP1250955755
prijzen per persoon

Inbegrepen:

  • 9 hotelovernachtingen in genoemde hotels of gelijkwaardig op basis logies
  • Nederlandse routebeschrijving in Explorer Kit met vouchers/kaarten

Niet inbegrepen:

  • uw vliegreis / boek hier GOEDKOPE VLUCHTEN
  • uw autohuur / kijk hier voor VOORDELIGE AUTOHUUR
  • tolgelden, parkeergelden, entreegelden en maaltijden
  • GPS/TOM-TOM, bij onze autohuur te reserveren (aanbevolen)

KLIK HIER VOOR HET AANVRAAG- EN RESERVERINGSFORMULIER ...

Hoofdboeker gegevens

Autorondreis gegevens

Deelnemers en reisgegevens

Thuisblijver gegevens

Door dit formulier te versturen ga ik akkoord met de reisvoorwaarden.

reCAPTCHA is required.