toronto-1Deze autorondreis brengt u van de grootste stad van Canada, Toronto naar de wereldberoemde Niagara Watervallen met aansluitend door de natuur naar Ottawa en het romantische Québec.

Dag 1: Toronto
toronto-1De bijna drie miljoen inwoners tellende stad Toronto is de grootste stad van Canada. In de gehele agglomeratie wonen maar liefst vijf miljoen mensen. De binnenstad van Toronto wordt gedomineerd door wolkenkrabbers waar de 553 meter hoge CN Tower fier bovenuit steekt. Toronto ligt aan het Ontariomeer dat meteen de grens met de Verenigde Staten vormt. Het relatief milde klimaat, de uitstekende voorzieningen en vele bezienswaardigheden maken van Toronto een populaire bestemming onder toeristen die Canada bezoeken. Na aankomst kunt u rustig genieten van de stad en afsluiten met een fijn diner aan het Ontario Waterfront. U verblijft 2 nachten in Toronto.

Dag 2: Toronto
Breng vandaag een bezoek aan de CN Tower, deze 553 meter hoge zendmast van Toronto behoorde eens tot het hoogste vrijstaande bouwwerk ter wereld. Dit werd later ingehaald door Dubai’s ‘Burj Khalifa’. De vrijwel lege en holle toren heeft op 350 meter hoogte een restaurant, café en uitkijkfaciliteiten voor een spectaculair uitzicht over de stad. Mensen met hoogte en/of diepte vrees moeten weten dat de laagste verdieping van de het uitkijkplatform bestaat uit een glazen bodem waar door je recht naar benende kunt kijken. Voor het hoogste uitzicht mag je naar de ‘SkyPod’ welke zich op 447 meter hoogte bevindt.

Ook kunt u een bezoek brengen aan het stadhuis, gebouwd in 1965 . Voor die tijd was het een zeer ongewoon stuk moderne architectuur. Het gebouw met zijn twee torens is gebouwd rondom een witte schotelvormige raadszaal. De binnenkant is minstens zo bijzonder. Vloeren van Italiaans marmer, plafonds van aluminium, muurschilderingen, tijdscapsules als boekenkasten en een kolom van zes meter doorsnede die de raadszaal ondersteund geven je het gevoel dat je een museum bezoekt.

niagara-falls-2

Dag 3: Toronto-Niagara Watervallen (ca. 125 km)
Deze immense waterval, gelegen op de grens van Amerika en Canada is een hoogtepunt van deze reis. Voel de enorme druk van het water en het geluid waar 155 miljoen liter water per minuut doorheen stroomt. Maak een wandeling langs deze waterval of ga er met de boot langs. Ook kunt u met een kabelbaan over de Niagara Falls gaan.

Dag 4: Niagara Falls – Kingston (ca. 620 km)
kingston-3Een mooi route door het Canadese landschap, waarbij u eindigt in Kingston, welke het oudste stadje is in de provincie van Ontario. U kunt hier heerlijk eten, winkelen en het stadje bekijken. Bezoek het Bellevue House, de voormalige woning van de Premier Sir John Macdonald of breng een bezoek aan Spinger Market Square. En als u tijd over heeft, breng een bezoek aan het Penitentiary Museum waar de geschiedenis van Canada is ondergebracht.

Dag 5 en 6: Kingston – Montreal ca. 460 km)
In de morgen kunt u nog ene boottocht maken over de rivier, maar in de tussentijd wacht Montreal al eer op u.

Het Franstalige Montréal is de grootste stad in de oostelijke provincie Québec in Canada. Montréal heeft de bijnaam ‘Parijs van Noord-Amerika’ wat het vooral te danken heeft aan het feit dat de stad het culturele hart is van het Franstalige deel van Canada. Montréal is een moderne stad waar veel plek is voor culturele evenementen zoals festivals, exposities en voorstellingen. De stad heeft een levendig uitgaanscircuit.

Een aantal bezienswaardigheden zijn:

montreal-2Basilique-Cathédrale Mari-Reine-du-Monde
Deze indrukwekkende kerk behoort tot de drie grootste van Quebec. Het ontwerp is gebaseerd op St. Pietersbasiliek van Rome. Het geheel is zeker een stuk kleiner dan de basiliek van Rome. De twaalf apostelen op het origineel zijn vervangen door beelden van patroonheiligen van de dertien parochies van Montréal. Je vindt dit bijzonder stukje architectuur aan de Rue de la Cathédrale.

Hôtel de Ville
Dit stadhuis van de stad Montréal is geleden in het oude deel van de stad wat men Vieux-Montréal noemt. Het is gebouwd tussen 1872 en 1878 verwezenlijkt. De binnenkant is helaas verloren geraakt door een verwoestende brand in 1922. Alles werd hersteld en het dak werd intussen aangepast met onder andere een koperen dak. Dankzij dit dak heeft het pand zijn zeer herkenbare groene dak met toren.

Place du Canada
Het grote stedelijke plein van Montréal heeft een aantal interessante en historische bezienswaardigheden. Op het 14.000 vierkante meter tellende plein en wat samen met het aangrenzende Dorchester plein goed is voor zelfs 21.000 vierkante meter, bevinden zich namelijk het Gare Windsor voormalige treinstation, Basilique-Cathédrale Mari-Reine-du-Monde en de St. George kerk. Het zeer grote historische pand Gare Windsor was vroeger het treinstation van de stad. Tegenwoordig vertrek je vanuit hier met de metro en zijn er de ruimtes gevuld met kantoren, restaurants en een hotel.

quebec-2

Dag 7 en 8: Montreal – Quebec (ca. 400 km)
ottawa-2U verlaat Montreal naar de Frans sprekende plaats Québec met zijn uniek keienstraatjes en typisch Franse sfeer. Mooie indrukwekkende gebouwen door de steile straatjes maken deze stad uniek en waarbij u kunt genieten van de waterkant met zijn boten. Neem een lekkere koffie met pannenkoekjes en laat het stadsleven over u heenkomen!

Dag 9 en 10: Québec – Ottawa (ca. 700 km)
Vanaf Québec rijdt u door het schitterende en rustige landschap naar Ottawa, bekend om zijn mooie centrum en kleurrijke bloemenzee. Er zijn maar liefst 12 musea, het Royal Canadian Mint, Byward Market en een ruime keuze uit goede en leuke restaurants.

De stad heeft veel te bieden met veel attracties, musea en winkels. Het oorlogsmuseum, het schilderijenmuseum National Gallery en in de avond kunt u een Sound & Lightshow meemaken welke worden geprojecteerd op het parlementsgebouw.

Dag 11: Ottawa – Toronto (ca. 720 km)
U laatste dag tijdens deze reis, wij hebben nog 1 nacht voor u gereserveerd in Toronto, maar u kunt eventueel nog een of meerdere nachten bijboeken.

S4YYC101-Rockies to the Sea-MAP

 

Informatie over autorondreizen naar Amerika en Canada lees verder
aankomst dagelijkscategorie2 pers. kamer3 pers. kamer4 pers kamer
2022
01/05-30/09STD795675565
01/05-20/06SUP1050935750
21/06-30/09SUP1195995825
prijzen per persoon

Inbegrepen:

  • 11 hotelovernachtingen in genoemde hotels of gelijkwaardig op basis logies
  • Nederlandse routebeschrijving in Explorer Kit met vouchers/kaarten

Niet inbegrepen:

  • uw vliegreis / boek hier GOEDKOPE VLUCHTEN
  • uw autohuur / kijk hier voor VOORDELIGE AUTOHUUR
  • tolgelden, parkeergelden, entreegelden of maaltijden
  • GPS/TOM-TOM, bij onze autohuur te reserveren (aanbevolen)

KLIK HIER VOOR HET AANVRAAG- EN RESERVERINGSFORMULIER ...

Hoofdboeker gegevens

Autorondreis gegevens

Deelnemers en reisgegevens

Thuisblijver gegevens

Door dit formulier te versturen ga ik akkoord met de reisvoorwaarden.

reCAPTCHA is required.