marrakech-2

Ontdek de schitterende Koningssteden van Marokko tijdens deze mooie autorondreis. (eventueel te combineren met onze Andalusië autorondreis) 

 

Dag 1: Marrakech – Casablanca of Tanger/Cueta
U vliegt naar Marrakech of Casablanca of komt met de boot aan vanuit Spanje in Tanger of Cueta. U maakt 2 overnachtingen in Casablanca

Dag2: Casablanca
De gehele dag kunt u genieten van de mooie stad Casablanca, de kasbah bezoeken of heerlijk naar het strand gaan om uit te rusten!

Dag 3: Casablanca – Rabat (ca. 90 km)
Na een kort bezoek aan Casablanca gaan we op weg naar het aan de kust gelegen Rabat, de meer dan 1000 jaar oude hoofdstad, die rijk is aan regeringsgebouwen en paleizen. We zien in deze stad onder meer het sfeervolle oude stadsgedeelte, het in Marokkaanse stijl gebouwde en rijk gedecoreerde mausoleum van Mohammed V en het koninklijke paleis.

Dag 4: Rabat – Meknès – Volubilis – Fès (ca. 224 km)                                                                                   
U rijdt naar Meknès. Bezienswaardig in deze oude stad zijn onder meer de Bab Mansour en het mausoleum van sultan Moulay Ismail, in de 17e eeuw heerser van de Arabische Alaouïeten dynastie die Meknès koos als zijn nieuwe residentie. De sultan was met name bekend om zijn ongelofelijke bouwdrift. Met hulp van ca. 30.000 dwangarbeiders en 150.000 elitesoldaten verrezen er in Meknès in de 55 jaar van zijn heerschappij onder meer vele kazernes, paleizen, indrukwekkende poorten, stadsmuren, pakhuizen en onderaardse gevangenissen. Na de dood van de sultan en de daaropvolgende ca. 30 jaar durende strijd tussen zijn zonen over de opvolging, raakte Meknès in verval en werd de stad bovendien in 1755 getroffen door een hevige aardbeving. Begin 20e eeuw bliezen de Fransen de stad langzaamaan weer nieuw leven in. Verder doen we op onze route van vandaag nog de vroegere Romeinse stad Volubilis aan, met bezienswaardigheden als de Triomfboog, de Basilica, het Capitool en het mozaïek Diana en de Badende Nimfen. De dag eindigt in Fès waar we de komende twee nachten doorbrengen.

Dag 5: Fès
Fès is de oudste Marokkaanse koningsstad, waar u zich in de middeleeuwen zult wanen. In het historische Arabische stadsdeel Fès el Bali vinden we de drukke medina (vermeld op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO) met een doolhof aan kronkelige straatjes, de poort Bab Boujloud, de 600 jaar oude Koranschool, de Medersa Bou Inania, de belangrijke Karaouïne moskee (de eerste universiteit van Marokko) en de met kleurrijke tegelmozaïeken gedecoreerde fontein van Nejjarini.

fes-2

Dag 6: Fès – Marrakech (ca. 290 km)
Vanuit Fes rijdt u dwars door de cederwouden van het Midden-Atlasgebergte en via het stuwmeer van El Ouidane en de prachtige watervallen van Ouzaoud, naar Marrakech. We bezoeken hier, als de tijd het toelaat, het Djemaa el-Fna-plein, waar het wemelt van de slangenbezweerders, kooplieden, muzikanten, acrobaten en sprookjesvertellers. De komende twee nachten verblijven we in Marrakech

Dag 7. Marrakech
Deze gehele dag kunt u doorbrengen in de fascinerend Marrakech, een okerkleurige en prachtig gelegen stad, waar de ruige besneeuwde bergtoppen van de Atlas altijd een oogje in het zeil lijken te houden en waar het stadsbeeld bepaald wordt door weelderige tuinen met palmen, prachtige paleizen en talloze minaretten. U ziet onder meer de Saadische graven, de Majorell-tuinen, de Koutoubia-moskee (waar maar liefst 25.000 gelovigen tegelijk kunnen bidden) en het paleis Bahia. Uiteraard kunt u ook gaan naar het beroemde Djeema-el-Fna­plein (het kloppende hart en symbool van de stad), waar het elke minuut van de dag bruist en waar het vooral in de avonduren lijkt of u in één grote openluchtshow terecht bent gekomen! Het plein is door de UNESCO uitgeroepen tot Werelderfgoedmonument en u zult absoluut overweldigd worden door de heerlijke geuren uit de eetstalletjes, de vurige dansers, de enthousiaste muzikanten en de geheimzinnige slangenbezweerders.

Dag 8: Marrakech/Casablanca – Amsterdam of per boot naar Spanje
Transfer naar de luchthaven van Marrakech of Casablanca voor de terugvlucht of u vertrekt weer per boot vanaf Cueta of Tanger naar het Spaanse vasteland.

U kunt zelf de route samenstellen waarvan u aankomt en vertrekt, tevens kunt u dagelijks verlengen en uw vakantie op maat zelf samenstellen

marokko11

vertrek dagelijks3/4-sterren5-sterren
2022
01/01-28/02€ 295€ 425
01/03-30/09€ 395€ 495
01/10-31/12€ 295€ 425
prijs per persoon

Inbegrepen:

 • 8 dagen/ 7 nachten volgens programma (u kiest uw volgorde)
 • 7 overnachtingen in 4-sterrenhotels met ontbijt
 • Nederlandse routebeschrijving en informatie

Niet inbegrepen:

 • uw vliegreis / boek hier GOEDKOPE VLUCHTEN
 • uw autohuur / kijk hier voor VOORDELIGE AUTOHUUR
 • evt. lokale toeristenbelasting (ter plaatse te voldoen)
 • prijsindicatie (retour) auto incl. 2 pers. overtocht vanaf Spanje Algeciras – Cueta ca. € 250
 • eventueel toeslag 5-sterrenhotels € 60 p.p.
 • eventueel toeslag halfpension € 90 p.p.

Opmerkingen:

 • deze reis is altijd te verlengen/verkorten of aan te passen, naar eigen wens
 • bij boeking ontvangt u direkt op uw bevestiging de gereserveerde hotels
 • reservering direct, of via o.m. (SGR) reisburo’s (zie boekingskantoren)

KLIK HIER VOOR HET AANVRAAG- EN RESERVERINGSFORMULIER ...

Hoofdboeker gegevens

Autorondreis gegevens

Deelnemers en reisgegevens

Thuisblijver gegevens

Door dit formulier te versturen ga ik akkoord met de reisvoorwaarden.

reCAPTCHA is required.