Santiago de Compostela

Tijdens deze 10 -daagse Paradoresreis duiken we in de geheimen van de wijn van Ribeira Sacra in Galicië, in een unieke en landelijke omgeving. U maakt kennis met de pittoreske dorpen, groene valleien en diepe kloven. Tevens kunt u de wijnbouw en bodega’s, bezoeken met de  heerlijke witte wijn.

Dag 1 en 2: Santiago de Compostela of Porto
Na aankomst op de luchthaven van Porto hebben wij voor u een fijn hotel geboekt, zodat u kunt kennismaken met de stad van aankomst. In Santiago kunnen wij ook voor u de Parador reserveren (tegen meerkosten), echter in Porto of Santiago overnacht u in een goed 4-sterrenhotel. 

Dag 3: Porto of Santiago – Verin (ca. 180 km)
Vanuit Porto of Santiago de Compostela rijdt u naar Verin . Deze behoort tot de oudste archeologische plaatsen in het gebied , bekend om het aardewerk en vondsten uit de Neolithische tijd.. Deze werden opgegraven in de stad Santa Ana. In grotten zijn de sculpturen van Abedes te bewonderen . Een reis naar het nabijgelegen natuurpark do Invernadoiro is zeker de moeite waard. U verblijft 1 nacht in Parador de Verin.

Dag 4: Verin – Montforte (ca. 120 km)
De tweede etappe van uw reis is het stadje Monforte , daterend uit 900-600 v.Chr . Het heeft een rijk cultureel erfgoed , waaronder het Benedictijnse klooster van San Vicente , de buitenplaats Condal , de oude brug , het Santa Clara klooster en het klooster van San Jacinto.. Monforte is een uitstekend uitgangspunt voor een reis naar de Ribeira Sacra , waar de hele schilderachtige schoonheid van de omgeving , met zijn spectaculaire kloven en weelderige vegetatie is te zien. In de omgeving zijn er tal van kloosters die bescherming boden aan de vervolgden tijdens de Middeleeuwen – de naam van de regio ” Ribeira Sacra “. U verblijft 1 nacht in het Parador de Monforte.

Dag 5 en 6: Montforte – Estevo (ca. 40 km)
Vandaag loopt de route naar Santo Estevo. De talrijke kapelletjes genesteld aan de oever van de rivier de Sil , waren in de 6e Eeuw gesticht door de twee heiligen San Martín en San Fructuoso de Braga Dumiense . Vandaag kunt u deze kapellen het best zien vanaf de rivier de Sil. tijdens een excursie per catamaran . U passeert vele kloosters en Zönobien die langs de rivier liggen . Ook aanbevolen is een bezoek  aan de meer dan honderd wijnhuizen , diverse wandelingen op de verharde voormalige koninklijke wegen en uitstapjes naar de verscholen heilige plaatsen van de kluizenaar , uit het begin van de Middeleeuwen – ver weg van de alledaagse drukte van het dagelijks leven. U verblijft 2 nachten in het Parador de Santo Estevo.

Baiona - Vigo
Dag 7: Estevo – Baiona (ca. 140  km)
De historische stad Baiona gaat terug naar de tijd van de Romeinen . Echter, de meest belangrijke datum in de geschiedenis van het dorp is de eerste maart 1493. Deze dag ontmoet in de haven een zekere Pinta een Baiona, dus dit werd de eerste Europese stad waarin het nieuws van de ontdekking van Amerika vandaan kwam . In deze mooie badplaats is er veel te zien , zoals de kerk van Santa Maria de Baiona of de vesting Monterreal waar de Parador is gehuisvest. U verblijft 1 nacht in het Parador de Baiona .

Dag 8 en 9: Baiona – Tui (ca. 45 km)
Uw laatste stop is het dorp van Tui – een grensstadje en slechts gescheiden door een brug uit Portugal . Het biedt vele prachtige plekken , zoals het fort, de kathedraal welke op het hoogste punt van de stad staat. In de stad ziet u de oude kerk van Santo Domingo en de moderne religieuze gebouw in San Francisco . U moet zeker even naar de overkant naar Portugal , gelegen aan de andere oever van de rivier de Miño . U verblijft 2 nachten in het Parador de Tui.

Dag 10: Thuisreis Parador de Tui – Porto ca. 120 km)
Vandaag vertrekt u weer of  kunt u uw verblijf  verlengen in Santiago de Compostela of Porto.

10dgParadoresGalicie
dagelijks aankomstprijs per persoonbijzonderheden
2019
01/01-28/02€ 595
01/03-31/10€ 695
01/11-15/12€ 625

Inbegrepen:

 • autorondreis Paradores volgens programma:
 • 9 overnachtingen met ontbijtbuffet  waarvan:
  7 nachten in paradores
  2 nachten in 4-sterrenhotel in Porto of Santiago
 • 2 pers. kamer met bad/douche/toilet

Niet Inbegrepen:

 • uw vliegreis / boek hier GOEDKOPE VLUCHTEN
 • uw autohuur / kijk hier voor VOORDELIGE AUTOHUUR
 • overige maaltijden
 • entreegelden
 • evtentueel toeslag verblijf in Parador de Santiago de Compostela  of een Pousada in Porto e.o.

KLIK HIER VOOR HET AANVRAAG- EN RESERVERINGSFORMULIER ...

Hoofdboeker gegevens

Autorondreis gegevens

Deelnemers en reisgegevens

Thuisblijver gegevens

Door dit formulier te versturen ga ik akkoord met de reisvoorwaarden.

reCAPTCHA is required.

KANTOOR AMSTERDAM
 • FD TRAVEL GROUP B.V.
 • Passeerdersgracht 4-4
  1016 XH Amsterdam
 • +31 020 894 3135
HOOFDKANTOOR MADRID
 • FD TRAVEL GROUP
 • Calle de la Union 8 (4-1)
  28013 MADRID (Palacio)
 • +34-622 195 533
KANTOOR COSTA BLANCA
 • FD TRAVEL GROUP
 • Calle Oliva 984
  03189 ORIHUELA COSTA (Alicante)
 • +34 966 764 957