La Ruta Isabel

Isabella I van Castilië werd geboren in 1451 in het voormalige paleis nu bezet door het klooster van Onze Lieve Vrouw van Genade in Madrigal de las Altas Torres (Ávila), deze beroemde plek wordt nu bezocht door toeristen en nieuwsgierig om meer te weten te komen over de geschiedenis en het ontdekken van oudsher bekende Isabella. De historische plek van Los Toros de Guisando in Tiemblo (Ávila) won Isabel de titel van Prinses van Asturië in 1468, ze woonde in de stad van Segovia en liep door de straten van Arévalo, waar toeristen vandaag de dag haar imposante Castilo kunnen bezoeken. Tevens hebben de plaatsen Tordesillas, Medina de Rioseco en de stad Valladolid ook belangrijke sporen van de passage van Isabel in deze streek met het Koninklijk Paleis van Medina del Campo als belangrijke belangrijke stop op deze weg, want in dit gebouw Queen stierf ze op 26 november 1504.

r-isabel-cartel

GESCHIEDENIS
Isabel la Católica (1451 Madrigal de las Altas Torres – 1504 Medina del Campo) werd geboren in de late middeleeuwen en stierf in het begin van de Renaissance in Spanje. Dit is de reden waarom zij haar gehele leven doorbracht tussen twee wegen met het zien van de wereld in de politiek, kunst en kennis.

casa natal 4Casa Natal
Sociaal, het was een tijd van co-existentie en samenloop van diverse culturen en religies: de christenen, moslims, joden en bekeerlingen. Vanwege dat mengsel, bleek een typisch Spaanse artistieke stijl: de Mudejar. Ook belangrijk was de zogenaamde “isabelino Gothic” of “katholieke konings stijl” gekenmerkt door een mengsel van de Mudejar-stijl, de flamboyante gotiek en de introductie van kleine Italiaanse motieven.

Estilo Gótico Isabelinoreyes_catolicos
Tijdens haar kindertijd en adolescentie, voorafgaand aan haar regeerperiode, kon Isabel zeer nauw waarnemen hoe de machtsstrijd zich ontwikkelde in Castilla, geleid en aangemoedigd door adellijke facties die probeerden om de Kroon over te nemen. Haar broer Enrique IV kwam niet tot rust om het koninkrijk van Castilië te naar zich toe te trekken en zijn hele regeerperiode was daardoor zeer omstreden. Een deel van de adel van de afgewezen Enrique IV en verkondigde aanstelling van Enrique Isabel’s jongere broer, prins Alfonso, als de koning. Deze gebeurtenis staat bekend als de “Farce van Avila.”

Valladolid_San_GregorioReyes Católicos
Na haar huwelijk met Fernando I de Aragon, wist Isabel dat ze snel zou verlangen om te regeren, ondanks het feit en conflict van de opvolging van de kroon, na de dood van Enrique IV. Tussen 1468 en 1476, werd Prinses Isabel uitgeroepen als de opvolger van Enrique IV, vierde haar huwelijk zonder koninklijke goedkeuring, ging bevallen van haar eerstgeborene, werd ontdaan van haar status als prinses van Asturië in het voordeel van Juana “la Beltraneja” en uiteindelijk werd ze zelf Koningin van de Kroon van Castilië.

La Rendicion de Granada
Het is op dit moment toen haar politieke droom van de eenmaking van de Latijns-Amerikaanse koninkrijken werd bewaarheid, met de vakbond van koninkrijken in Castilië en Aragon. Met het ondertekenen van vrede met Portugal, na de oorlog van erfopvolging en uiteindelijk culminerend in de verovering van Granada en uitbreiding van de veroverde gebieden na de ontdekking van de Nieuwe Wereld door Christoffel Columbus in 1492.

Doña Isabel la Católica dictando su testamentoDoña_Isabel_la_Católica_dictando_su_testamento_(Rosales)
Bij haar dood, voelde Isabel het gevaar zo´n beetje alles wat ze met haar man Fernando had bereikt. De dood van hun kinderen Isabel en Juan, het huwelijk van hun dochter María en Catalina in vreemde koninkrijken, de vervreemding van haar dochter Juana, getrouwd met een buitenlandse prins en voorstander van het Franse koninkrijk, maakte haar bang haar politieke erfenis te verliezen, waarvoor zij intens had geleefd als koningin.

De Isabel la Catolica Route loopt door alle plaatsen van Castilië en Leon, die betrokken waren bij het leven en de daden van dit belangrijk historische figuur. Ze hebben een grote artistieke en erfgoed, waarin prominente toeristische bestemmingen in de regio zal worden.

U kunt deze autorondreis maken met verblijf in 3*en -4* hotels of Paradores

Dag 1 en 2: Madrid – Segovia (ca. 90 km)
Madrid-3Vanaf Madrid rijdt u in noordelijke richting naar Segovia, deze historische Romeinse plaats met ommuurde binnenstad staat bekend om zijn aquaduct. Het Aquaduct van Trajanus en de kathedraal “La Dama de las Catedrales “op de gezellige Plaza Mayor zijn slechts enkele van de bezienswaardigheden. Niet voor niets staat Segovia op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Maar u kunt ook kiezen om aar het Koninklijk Paleis van “La Granja”te rijden, een imponerend barok paleis met mooie tuinen en fonteinen. La Granja was een belangrijk zomerpaleis van diverse Spaanse koningen. U maakt 2 overnachtingen in Segovia om zowel de geschiedenis van de stad, de omgeving en de wetenswaardigheden van La Ruta de Isabel te ontdekken.

Segovia-2Dag 3 en 4: Segovia – Avila (ca. 65 km)
De oude stad Avila staat bekend om zijn uitgestrekte stadsmuur met maar liefst 88 torens en 9 toegangspoorten. In de avond is deze muur aan de buitenkant geheel verlicht en is erg indrukwekkend, zeker met alle torentjes. De binnenstad is een historisch hoogstandje, met de typisch smalle straatjes en rijke historie. Vanuit Avila kunt u wederom de Ruta van Isabel deels doen naar El Tiemblo (ca. 44 km). In dit mooie natuurgebied met heuvellandschap zijn volop wetenswaardigheden te ontdekken van Isabel. Wij hebben 2 nachten voor u gereserveerd in Avila.

Dag 5 en 6: Avila – Tordesillas (ca. 110 km)
Avila-4U rijdt vandaag in noordelijke richting waarbij u onderweg een aantal kleine plaatsen kunt bezoeken uit de geschiedenis van Isabel zoals de plaatsen Madrigal de las Altas Torres en Arevalo. Aansluitend bezoekt u onderweg naar Tordesillas nog Medina del Campo. Wij hebben 2 nachten voor u gereserveerd in het historische Tordesillas met mooie bruggen, uniek centrum met veel bezienswaardigheden.

paletilla_2-1024x768Dag 7: Tordesillas – Valladolid – Aranda de Duero (ca. 160 km)
Vandaag rijdt u eerst naar Valladolid, een van de grotere steden van Spanje wara tevens de Ruta de Isabel eindigt. U kunt de stad rustig bezoeken en aansluitend rijdt u door het mooie natuurgebied van de Duero rivier, bekend om zijn heerlijke wijn, naar het plaatsje Aranda de Duero. Aranda de Duero ligt aan de rivier de Duero welke naar Portugal stroomt en eindigt bij Porto. Deze plaats is een leuke afsluiter van de Ruta de Isabel en het is aan te raden de avond af te sluiten in een leuk restaurant waarbij de bekende Duero wijn niet mag ontbreken. Omdat Aranda de Duero geen Parador heeft, verblijft u deze nacht in en charme/4 sterrenhotel,
indien u voor de Paradore reis heeft geboekt.

Dag 8: Aranda de Duero – Madrid (ca. 160 km)
Na het ontbijt rijdt u weer richting Madrid. Naar wens kunnen wij nog extra nachten voor u reserveren in Madrid, zodat u in de gelegenheid bent om deze mooie hoofdstad van Spanje te kunnen bezoeken. Graag bij reservering aangeven of u verlenging wenst.

Ruta Isabel
aankomst dagelijks3-en 4 sterrenhotelsParadores
2019
01/01-28/02€ 295€ 450
01/03-31/10€ 395€ 550
01/11-31/12€ 350€ 475
prijzen per persoon

Inbegrepen:

 • 8 daagse autorondreis volgens programma
 • 7 overnachtingen op basis 2 pers. kamer in 3-en 4 sterrenhotels of Paradores
 • 7  keer ontbijtbuffet
 • Nederlandse routebeschrijving en informatie

Niet inbegrepen:

U kunt deze reis eventueel aanpassen of verlengen in Madrid!

KLIK HIER VOOR HET AANVRAAG- EN RESERVERINGSFORMULIER ...

Hoofdboeker gegevens

Autorondreis gegevens

Deelnemers en reisgegevens

Thuisblijver gegevens

Door dit formulier te versturen ga ik akkoord met de reisvoorwaarden.

reCAPTCHA is required.

KANTOOR AMSTERDAM
 • FD TRAVEL GROUP B.V.
 • Passeerdersgracht 4-4
  1016 XH Amsterdam
 • +31 020 894 3135
HOOFDKANTOOR MADRID
 • FD TRAVEL GROUP
 • Calle de la Union 8 (4-1)
  28013 MADRID (Palacio)
 • +34-622 195 533
KANTOOR COSTA BLANCA
 • FD TRAVEL GROUP
 • Calle Oliva 984
  03189 ORIHUELA COSTA (Alicante)
 • +34 966 764 957