Trujillo, Extremadura

Tijdens deze autorondreis vertrekt u van de wereldstad Madrid via mooie routes via Toledo naar Cáceres waar u een aantal nachten verblijft om de omgeving rustig te ontdekken. Plaatsen als Trujillo en Merida zijn verborgen schatten! Aansluitend rijdt u naar de historische plaatsen Avila en Segovia waarna u via Sigüenza.

Dag 1: Madrid
Madrid-3Madrid is een boeiende stad met schitterende musea, statige boulevards, prachtige pleinen, imposante gebouwen en paleizen. In de gezellige volkswijken met leuke straatjes vol traditionele taveernes en typische winkeltjes maakt u kennis met het dagelijkse leven van de Madrileños. In de grote overdekte markthal liggen de Spaanse gastronomische producten aantrekkelijk uitgestald. Maar in de avond komt Madrid pas echt tot leven en stromen de straten, terrassen en bars helemaal vol. U verblijft  twee overnachtingen in een comfortabel viersterren hotel in het centrum van Madrid.

Dag 2: Madrid
Deze dag kunt u genieten van deze geweldige wereldstad, bezoek de Plaza Mayor, Puerta del Sol, het Prado- of Thyssen Museum, het schitterende Retiro Stadspark of het Koninklijk Paleis! Aanrader: Flamenco-show in de oude stad/Plaza Mayor inclusief diner in Tablao Casa Patas.

Dag 3: Madrid – Toledo (ca. 70 km )
Nadat u de huurauto heeft opgehaald gaat u op weg naar Toledo. Hoog op een granieten rots verrijst de koninklijke stad Toledo die u reeds van ver ziet liggen. Hier kunt u heerlijk dwalen door de nauwe steile straatjes met middeleeuwse allure die naar een lange reeks van monumenten voeren waaronder de enorme kathedraal, kerken, synagoges, het Alcázar en niet te vergeten het El Greco Museum. Verblijf: 1 overnachting in de Parador van Toledo****

Toledo

Dag 4: Toledo – Cáceres – Trujillo (ca. 250 km)
Door het land van Don Quichot de La Mancha reist u langs het bedevaartsoord Guadelupe naar de Extremadura. Een streek met een veelbewogen geschiedenis en waar de bekende conquistadores vandaan komen. De buitengewone rijkdom van de prachtige steden als Cáceres en Trujillo bewijst dat de veroveraars niet met lege handen zijn thuisgekomen! De streek kenmerkt zich vooral door de vele burchten en de vele ooievaars die hier jaarlijks massaal neerstrijken! Verblijf: 1 overnachting in de Parador van Trujillo ****

Dag 5: Trujillo – Avila – Segovia (ca. 295 km)
Avila-4Vandaag staat een mooie rit op het programma. Door het natuurpark Monfragüe, vooral bekend om de zeldzame vogels als de vale gier en zwarte ooievaars, reist u naar Plasencia. Het oude stadshart is omgeven door dikke muren waarbinnen fraaie renaissance gebouwen liggen. Vervolgens door naar Avila. Met een ligging op 1127 meter, is Avila de hoogst gelegen provinciestad van Spanje. De stad is vermaard om haar reusachtige middeleeuwse stadswallen met wel 88 torens die de hele oude binnenstad omsluiten.

Op weg naar Avila passeert u ook het indrukwekkende paleiskloostercomplex El Escorial, de voormalige residentie van Philips II. Door een fraai glooiend landschap gaat de tocht naar Segovia dat gedomineerd wordt door het indrukwekkende Romeinse aquaduct. Dit ingenieuze bouwwerk dateert uit 100 na Christus en is vervaardigd zonder ook maar een korreltje cement! De oude binnenstad met smalle straatjes is een ware schatkamer vol monumenten waaronder het fraaie, met torentjes uitgedoste, Alcázar. Aansluitend naar de historische stad Segovia. Verblijf: 2 nachten in de Parador van Segovia ****

Segovia-2Dag 6: Segovia
Vandaag een rustdag om de mooie stad Segovia te verkennen. De Parador ligt recht tegenover de oude binnenstad en het is heerlijk te genieten en rond te dwalen, een terrasje te nemen of heerlijk bij het zwembad van de Parador uit te rusten!

Dag 7: Segovia – Siguënza (ca. 160 km)
In het noordwesten van Guadalajara ligt de bijzondere plaats Sigüenza. Dankzij het rijke monumentaal erfgoed werd de stad in 1965 uitgeroepen tot kunsthistorisch monument. Het oude stadscentrum van Sigüenza is in zeer goede staat bewaard gebleven met nog talrijke sporen uit het middeleeuwse verleden. Boven de stad torent het kasteel uit, nu parador. Verblijf: 1 nacht in de Parador van Siguënza****

Dag 8: Sigüenza – Madrid (ca. 129 km)
Al weer de laatste dag van deze reis vol hoogtepunten. Na het ontbijtbuffet rijdt u op weg naar Madrid en komt u langs Guadelajarra. De stad werd door de Romeinen gesticht onder de naam Arriaca en tijdens de islamitische invasie omgedoopt in Wad-al-Hayara ofwel ‘rivier van de stenen’. Maar het was gedurende de 15de en 16de eeuw dat de stad pas echt tot bloei kwam. Op de luchthaven van Barajas levert u de huurauto weer in alvorens naar huis terug te keren.

Extremadura

Dagelijks aankomstPrijs per persoonBijzonderheden
2019
01/01-28/02€ 495
01/03-30/06€ 565
01/07-31/10€ 595
01/11-31/12€ 525

Inbegrepen:

 • 8 daagse autorondreis volgens programma
 • 2 overnachtingen in 4-sterrenhotel  in Madrid
 • 5 overnachtingen in aangegeven Paradores of gelijkwaardig nabij gelegen
 • 7 x ontbijtbuffet
 • Nederlandse routebeschrijving en algemene informatie
 • officiële Paradores-kaart

Niet inbegrepen:

 • uw vliegreis / boek hier GOEDKOPE VLUCHTEN
 • autohuur  / kijk hier voor VOORDELIGE AUTOHUUR
 • transfers in Madrid (u krijgt Metro Info van ons)
 • overige maaltijden en entreegelden
 • eventuele parkeergelden

Bijzonderheden:

 • toeslag 1 pers. kamer en halfpension op aanvraag!

KLIK HIER VOOR HET AANVRAAG- EN RESERVERINGSFORMULIER ...

Hoofdboeker gegevens

 

Autorondreis gegevens

 

Thuisblijver gegevens

 • Door dit formulier te versturen ga ik akkoord met de reisvoorwaarden.

 

Aanvraag versturen

 

KANTOOR AMSTERDAM
 • FD TRAVEL GROUP B.V.
 • Passeerdersgracht 4-4
  1016 XH Amsterdam
 • +31 020 894 3135
HOOFDKANTOOR MADRID
 • FD TRAVEL GROUP
 • Calle de la Union 8 (4-1)
  28013 MADRID (Palacio)
 • +34-622 195 533
KANTOOR COSTA BLANCA
 • FD TRAVEL GROUP
 • Calle Oliva 984
  03189 ORIHUELA COSTA (Alicante)
 • +34 966 764 957