asturias-1

Nauwe wegen tussen het imposante bergmassief aan de noordkust van Cantabrië met een indrukwekkend landschap, kleine pittoreske haventjes….maar ook een totaal ander Spanje. Een heerlijk maar koeler klimaat dan het warme zuiden, een andere cultuur en prehistorische tijden maken het Groene Noorden zo apart, waarbij elke plaats zijn eigen karakter heeft. De Basken beschermen hun grenzen met hun eigen dialect, de Galiciërs met hun eigen schatten en in Asturië en Cantabrië hun eigen architectuur en gewoontes.

Dag 1: Madrid
Madrid-3Na aankomst op de luchthaven van Madrid en in ontvangstnamen huurauto rijdt u naar uw overnachtingshotel, nabij de luchthaven. Vanuit het hotel bent u met de metro in ca. 15 minuten in het centrum van deze geweldige stad.

Dag 2: Madrid – Burgos (ca. 250 km)
Vanaf Madrid rijdt u in noordelijke richting naar de bakermat van het oude koninkrijk Castillië: Burgos. Deze stad beleefde de grote bloei inde tijd van de gotiek. Getuige hiervan is de prachtige kathedraal die door elke pelgrim, op weg naar Santiago, wordt bezocht Sinds kort is er in de stad ook een Museum van de Evolutie van de Mens naar aanleiding van de vele opgravingen in deze omgeving. We overnachten in Burgos.

burgos-4Dag 3: Burgos – Bilbao (ca. 160 km)
Deze stad staat bekend om het Frank O. Gehry’s Güggenheim museum, het nieuwe icoon van deze Baskische industrie stad, waardoor een schitterende rivier doorheen kronkelt. Bezoek het museum en de oude stad met zijn historische 7-straatjes.

Dag 4: Bilbao – Santander – Santillana del Mar (ca. 125 km)
In de morgen rijdt u langs de wilde kust van Cantabrië en kunt een een aantal kleine middeleeuwse haventjes bezoeken waar deze provincie zo rijk aan is. Breng een bezoek aan Castro Urdiales met zijn bekende strand, de visafslag en de vuurtoren van Santa Maria. Aansluitend bezoekt u Laredo , een historisch dorp met rijke historie. Aansluitend rijdt u naar Santander, de grootste en meest indrukwekkende stad van Cantabrie met het schiereiland en Magdalena Kasteel.

In de namiddag rijdt u door naar Santillana del Mar waar u een bezoek kunt brengen aan het Barreda Paleis en andere Romeinse overblijfselen.

Dag 5: Santillana del Mar – Oviedo/Gijon (ca. 150 km)
santander-1Na het ontbijt rijdt u verder langs de imposante kust en rijdt u door de Picos de Europa Asturias binnen. Onderweg kunt u nog de middeleeuwse plaatsen San Vincente de la Barquera en het rivierengebied van Castille bezoeken met het klein haventje. Vergeet niet de Gotische kerk van Santa Maria de bezoeken. Ook kunt u in het binnenland Cavadonga bezoeken, met enkele Middeleeuwse overblijfselen. Aansluitend naar Oviedo/Gijon voor overnachting. Oviedo staat bekend door het historische centrum met zijn Foncalada, de Camara Santa en de San Tirso.

Dag 6: Oviedo/Gijon – Lugo (ca. 200 km)
Vanaf Gijon rijdt u door het groene landschap en langs de kust van Asturië naar Galicie, waar u onderweg in Ribadeo kunt bezoeken met zijn pittoreske haventje. Zorg ervoor dat u hier rond het middaguur bent, want u mag de vismaaltijd hier niet missen! Aansluitend nemen we de groene route naar Lugu e.o. Wij reserveren voor u een mooi en historisch hotel, typisch voor de omgeving van Galicië met een warm welkom!

 

Dag 7: Lugo – Santiago de Compostela (ca. 130 km)
U rijdt vandaag deels langs de Pelgrimsroute naar Santiago de Compostela. Hier kunt u de geschiedenis van de heilige Jacobus (=Santiago) ontdekken, die hier kort na zijn dood van Jezus naar toe kwam om het evangelie te verkondigen. Sinds de Middeleeuwen is de stad een belangrijk bedevaartsoord en tot de dag van vandaag arriveren de moderne Pelgrims in Santiago voor een bezoek aan de Romaanse kathedraal. Overnachting in Santiago de Compostela.

astorga-1

Dag 8: Santiago de Compostela – León (ca. 350 km)
santiago-5We zetten onze koers naar de oude stad Leon en u kunt hier de kathedraal bezoeken met zijn prachtige glas in lood ramen en het “Panteon de los Reyes”, waar de koningen van het koninkrijk Leon werden begraven. Overnachting in Leon.

Dag 9: León – Madrid (ca. 330 km)
Vandaag rijdt u weer terug vanaf Leon naar Madrid. Onderweg kunt u nog de bekende plaatsen Avila en Segovia bezoeken Segovia heeft het bekende koninklijke paleis “La Granja”, met mooie fonteinen en tuinen. La Granja was een belangrijk zomerpaleis van diverse Spaanse koningen. Als u nog tijd over heeft kunt u ook nog Avila bezoeken met zijn 88 torens en 9 toegangspoorten. Vervolgens naar Madrid voor uw laatste overnachting.

Dag 10: Madrid
Vandaag kunt u vertrekken vanaf Madrid of nog verlengen om de stad wat meer de bekijken, het Prado Museum te bezoeken of nog naar El Escorial of Toledo te rijden.

Het groene Spanje

Vertrek dagelijks tussen:3*-hotels3*/4* bijzondere hotels
2022incl ontbijtincl ontbijt
15/02-15/03€ 299€ 399
16/03-30/06€ 375€ 475
01/07-15/09€ 399€ 499
16/09-15/12€ 325€ 425
Prijzen per persoon

Inbegrepen:

  • 10 dagen/9 nachten op basis 2 pers. kamer met ontbijt
  • overnachtingen in goedgelegen en veelal kleinschalige 3-sterrenhotels
  • voucherpakket met Nederlandse routebeschrijving

Niet inbegrepen:

  • uw vliegreis / boek hier GOEDKOPE VLUCHTEN
  • uw autohuur / kijk hier voor VOORDELIGE AUTOHUUR
  • overige maaltijden en entreegelden
  • eventuele toeslag een aantal Bijzondere Hotels (Parador/Boetiek)

Opmerkingen:

  • deze reis is altijd te verlengen/verkorten of aan te passen, naar eigen wens
  • bij boeking ontvangt u direkt op uw bevestiging de gereserveerde hotels
  • reservering direct, of via o.m. (SGR) reisburo’s (zie boekingskantoren)

KLIK HIER VOOR HET AANVRAAG- EN RESERVERINGSFORMULIER ...

Hoofdboeker gegevens

Autorondreis gegevens

Deelnemers en reisgegevens

Thuisblijver gegevens

Door dit formulier te versturen ga ik akkoord met de reisvoorwaarden.

reCAPTCHA is required.