Trujillo, Extremadura

Tijdens deze autoreis door het warme Hart van Spanje brengt u een bezoek aan Madrid, Salamanca, het voor velen onbekende Extremadura en aansluitend een deel van het Temperamentvolle Andalusië. Een reis waar veel inzit en waar u de Spaanse natuur en cultuur beter leert kennen.

Dag 1 en 2 Madrid
Madrid-1
De wereldstad Madrid bruist en leeft dag en nacht. Het historisch centrum is vrij compact en alles is daar makkelijk aan te lopen. Maak een wandeling door het historisch centrum langs o.a. de Gran Vía, het Koninklijk Paleis, de kathedraal La Almudena, de Plaza Mayor en de Puerta del Sol. Of breng een bezoek aan het Park Retiro of de beroemde El Prado of Reina Sofia musea. Wij reserveren voor u 2 overnachtingen in de stad Madrid.

U kunt eventueel uw huurauto vanaf dag 3 reserveren en deze ophalen bij Station Atocha of de luchthaven (makkelijk per metro bereikbaar).

Escorial-3Dag 3: Madrid – El Escorial – Salamanca (ca. 380 km):
El Escorial is een prachtig kasteel gelegen in de stad San Lorenzo de El Escorial, ongeveer 45 kilometer ten noordwesten van Madrid. Het El Escoral Paleizencomplex behoort tot de grootste van Europa en de Spaanse Koninklijke familie ligt hier begraven. Tot slot vervolgen we onze route naar de universiteitsstad Salamanca. Door de vele taalscholen wordt –naar men zegt- hier het best en zuiverst Spaans gesproken. Salamanca is ook een jonge stad met de bekende Universiteit en de mooiste Plaza Mayor van Spanje!

Dag 4: Salamanca – Cáceres/Trujillo – Merida (ca. 267 km):
Salamanca-5
Door de ruige regio Extremadura rijdt u naar Cáceres. Het prachtige historische stadshart is nog volledig ommuurd. U kunt hier een korte wandeling maken door het oude centrum langs de paleizen van de ‘extremeños’ en zich verbazen over de vele ooievaarsnesten op schoorstenen en torens van deze stad, die ook wel de ooievaarsstad wordt genoemd. Daarna vervolgen we onze weg naar de Romeinse stad en provinciehoofdstad van de regio Extremadura, Merida. Ooit een van de belangrijkste steden van het Romeinse Rijk. De boog van Trajanus, de tempel van de godin Diana, het amfitheater, Romeinse theater en de arcaden van het aquaduct ‘de los Milagros’ herinneren ons aan de rijke historie van de stad. U overnacht in het historische Merida.

Dag 5: Merida – Sevilla (ca. 150 km):
Deze dag zetten we koers naar het sfeervolle Sevilla. De typisch Andalusische en sfeervolle stad bruist en bekijk de nauwe straatjes van de oude Joodse wijk Santa Cruz. U ziet o.a. het prachtige Alcázar paleis en de Santa María de la Sede kathedraal met de wereldberoemde Giralda-toren. Overnachting nabij Sevilla.

Sevilla-1Dag 6: Sevilla – Córdoba – Granada (ca. 340 km):
Van Sevilla op weg naar Córdoba voor een bezoek aan deze mooie stad. Córdoba staat bol van de historie en behoorde eens tot het belangrijkste centrum van de Moorse en de Joodse cultuur. Breng een bezoek aan o.a. de moskee-kathedraal de Mezquita en de Joodse wijk met middeleeuwse synagoge. Aansluitend naar Granada waar u 2 nachten verblijft in het gezellige centrum.

Dag 7: Granada (ca. 20 km):
Vandaag kunt u een bezoek brengen aan het wereldberoemde Alhambra. De Alhambra burcht heeft een rijke geschiedenis en is in de loop van tijd bijgebouwd. Zo bouwden de ‘Nasriden’ in de 14e eeuw al delen van dit fraai versierde Moorse paleis. Karel V voegde hier in de 16e eeuw een imposant renaissancepaleis aan toe, wat een bezoek aan het Alhambra een echte must maakt. Daarna volgt een bezoek aan het historische centrum van Granada met o.a. de kathedraal, de wijk Albaicin en de Plaza de San Nicolas met het prachtige en wereldberoemde uitzicht op het Alhambra en de Sierra Nevada. Tickets voor het Alhambra dient u ruim van tevoren te bestellen via www.ticketmaster.es (Engelse versie)

Dag 8: Granada – Ubeda – Baeza (ca. 150 km):
Granada-8
Op het programma staan vandaag de iets minder bekende, maar zeker niet minder fraaie, Renaissancesteden Úbeda en Baeza. De plaatsen liggen in de Jaén provincie, nog geen 10 km van elkaar verwijderd. Úbeda is hoog op een berg gelegen en biedt daardoor een prachtig uitzicht over de omgeving. In deze stad vindt u diverse historische gebouwen en monumenten uit de Renaissancetijd. Meest in het oog springend is de Plaza de Vázquez de Molina, gebouwd door de beroemde Vandelvira. Baeza is wellicht de fraaiste stad van beide renaissancesteden. In de stad wemelt het van historische gebouwen, pleinen, kerken en monumenten. U overnacht in Baeza of Sabiote (Ubeda) in een voormalig klooster of palacio.

Toledo-5Dag 9: Baeza – Almagro – Toledo – omgeving Madrid (ca. 365 km):
’s Ochtends rijdt u door de wijnstreek van Valdepeñas naar Almagro. In Almagro kunt u een korte wandeling door het historische centrum maken. We vervolgen onze weg naar Toledo. Toledo staat ook wel bekend onder de ‘Keizerlijke Stad’ en ‘De stad met de drie culturen’. Maak een wandeling door het indrukwekkende middeleeuwse centrum, langs o.a. de kathedraal, de kloosterkerk van San Juan en de voormalige synagoge in de oude Joodse wijk. Aansluitend terug naar Madrid voor uw laatste nacht van deze reis, waarbij u overnacht nabij de luchthaven. Naar wens kunt u ook in of nabij het gezellige centrum van Madrid overnachten (kleine toeslag).

Dag 10: Madrid einde reis

Aankomst dagelijks prijs per persoonbijzonderheden
2022
01/01-12/03€ 375
13/03-31/10€ 475
01/11-31/12€ 395

Inbegrepen:

  • 10 daagse autorondreis volgens programma
  • 9 overnachtingen in 3- en 4 sterrenhotels incl. ontbijtbuffet
  • Informatie-pakket en routesuggestie

Niet inbegrepen:

Deze reis is altijd te wijzigen of aan te passen naar eigen wens!

KLIK HIER VOOR HET AANVRAAG- EN RESERVERINGSFORMULIER ...

Hoofdboeker gegevens

Autorondreis gegevens

Deelnemers en reisgegevens

Thuisblijver gegevens

Door dit formulier te versturen ga ik akkoord met de reisvoorwaarden.

reCAPTCHA is required.