salamanca-2

De Zilver Route is een historische commerciële weg die loopt vanaf Andalusië naar het noordwesten van Spanje . Van de warme Middellandse Zee in het zuiden naar de windige Atlantische Oceaan in het hoge noorden. De Generaal Hannibal nam deze route, zoals de Romeinen hem voorgingen, via smalle wegen, landschap en viaducten. De Arabieren zouden deze route in de Middeleeuwen ook doen, langs wegen met koninklijke paleizen, grote landhuizen, langs rivieren door bekende steden.

Dag 1: Madrid
Cordoba-3Na aankomst op de luchthaven van Madrid rijdt u naar uw boetiekhotel Acis & Galetea voor uw eerste overnachting. U kunt vanaf het hotel gemakkelijk het centrum van de stad bereiken per metro (ca. 20 minuten).

Dag 2: Madrid – Córdoba (ca. 300 km) 
Na het ontbijt rijdt u door het binnenland van Spanje naar Cordoba, stad van de Kaliefen. Hier kunt u een bezoek brengen aan de Juderia met zijn 14e eeuwse synagoge en natuurlijk zult u de wonderlijke Mezquita zien. Dit is de kathedraal van Cordoba in de 8e eeuw gebouwd als moskee, maar al vanaf de 13e eeuw een kathedraal met honderden zuilen met een rijke geschiedenis . Daarna kunt u dwalen door het historische centrum met smalle straatjes en kleine tapas bars. Overnachting in Cordoba.

Sevilla-9Dag 3: Córdoba – Sevilla (ca. 120 km)
In ruim een uur rijdt u naar de fantastische stad Sevilla, ook wel de meest Spaanse stad van het land genoemd. Het Maria Luisa Park met de Plaza Espana, de Santa Cruz wijk met zijn doolfhof van kleine straatjes en leuke pleintjes met sinaasappelbomen. In de 16e eeuw rijk geworden door de handel met Amerika is Sevilla een monumentale stad. U maakt 2 overnachtingen in of bij Sevilla.

Dag 4: Sevilla
In Sevilla begint ook de zilverroute, de voormalige stad genaamd Hispalis met een enorme Romeinse historie genaamd als Italica. De rijke historie is ook terug te vinden in de Romeinse baden en in mozaïek gedecoreerde grote huizen. Vandaag kunt u verder de stad bekijken, het Alcazar, het oudste koninklijke paleis en natuurlijk kunt u een bezoek brengen aan de immense Giralda kerk.

Dag 5: Sevilla – Merida (ca. 190 km)
Merida-2Zafra was een belangrijke stad aan de grens van Andalusië en Extremadura. In het historische kasteel en fort uit de Arabische tijd is nu een Parador gehuisvest. Vervolgens naar Merida dat wordt beschouwd als historisch bolwerk en best geconserveerde binnenstad van Spanje. Zeker moet u een bezoek brengen aan het amfitheater en het Nationaal Museum van Romeinse kunsten. Overnachting in Merida.

Dag 6: Merida – Salamanca (ca. 275 km)
Onderweg naar Salamanca maakt u eerst een stop in Cáceres, onderdeel van de Pelgrimsroute. Indrukwekkend zijn het groot aantal paleizen en herenhuizen bij de Plaza Mayor. Aansluitend neemt u de zilverroute naar Placensa, de grens van Extremadura en Castilie. Een belangrijk baken tussen de twee provincies en was toonaangevend tijdens de handelsmissies. In de namiddag komt u aan in Salamanca, de studentenstad waar het beste Spaans wordt gesproken. De stad heeft een rijke historie en u moet absoluut de mooiste Plaza Mayor van Spanje aanschouwen.

Salamanca-3Dag 7: Salamanca – León (ca. 200 km)
De route vandaag gaat via Zamora met zijn Middeleeuwse wijk en mooie kathedraal. Deze plaats gelegen aan de bekende Duaro rivier kent meer dan 20 Romeinse kerken. Ook zijn het statige huizen waar de rijke kooplieden langs de Zilverroute woonden. Aansluitend rijdt u naar Leon, ook een belangrijk baken langs deze route met een rijke Romeinse geschiedenis. Overnachting in Leon.

Dag 8: León – Gijón (ca. 140 km)
De laatste etappe noordelijk langs de zilverroute waar u via de bergketens van Cantabrië Asturië binnenkomt. De Christenen hebben er 524 jaar over gedaan om vanaf Sevilla hier te komen, wat u in 3 dagen doet! In het dal bij Oviedo was het eerste koninkrijk van de Moslims. U ziet hier twee juwelen van kerken uit de pre-Romeinse tijd en de stad Oviedo biedt een schat aan historische waarden. Aansluitend rijdt u naar de kust van Noord Spanje, t.w. naar Gijon waar u de Atlantische Oceaan kunt aanschouwen.

Dag 9: Gijón – Burgos (ca. 300 km) 
Burgos-2Vanaf Gijon rijdt u weer zuidelijk richting Burgos. Deze stad beleefde de grote bloei in de tijd van de gotiek, getuige de enorme kathedraal die door elke pelgrim op weg naar Santiago wordt bezocht. U overnacht in Burgos.

Dag 10: Burgos – Madrid (ca. 245 km)
Vanuit Burgos rijdt u verder zuidelijk en onderweg kunt u nog een bezoek brengen aan Avila met zijn indrukwekkende stadsmuren uit de 11e eeuw. Op 1100 meter hoogte heeft u een prachtig vergezicht op de stad van de Heilige Teresa. Haar geboortehuis is te bezoeken, evenals het museum over de Vettonen. Aansluitend rijdt u terug naar Madrid voor uw laatste overnachting.

Dag 11: Madrid
Vandaag kunt u misschien nog Madrid bezoeken of u kunt eventueel nog verlengen!

kaart

Vertrek dagelijks tussen:3 en 4 sterrenhotelsbijzonderheden
2022incl ontbijt
01/01-28/02€ 299
01/03-31/10€ 395
01/11-15/12€ 350
Prijs per persoon

Inbegrepen:

 • 11 dagen/10 nachten op basis 2 pers.kamer met bad/douche/toilet
 • verblijf in 3-en 4 sterrenhotels met ontbijt
 • Nederlandse routebeschrijving, kaart en voucherpakket

Niet inbegrepen:

 • uw vliegreis / boek hier GOEDKOPE VLUCHTEN
 • uw autohuur / kijk hier voor VOORDELIGE AUTOHUUR
 • overige maaltijden
 • eventuele toeslag 4-sterrenhotels
 • entreegelden en parkeerkosten

Opmerkingen:

 • deze reis is altijd te verlengen/verkorten of aan te passen, naar eigen wens
 • bij boeking ontvangt u direkt op uw bevestiging de gereserveerde hotels
 • reservering direct, of via o.m. (SGR) reisburo’s (zie boekingskantoren)

KLIK HIER VOOR HET AANVRAAG- EN RESERVERINGSFORMULIER ...

Hoofdboeker gegevens

Autorondreis gegevens

Deelnemers en reisgegevens

Thuisblijver gegevens

Door dit formulier te versturen ga ik akkoord met de reisvoorwaarden.

reCAPTCHA is required.