granada-1

Een mooie autorondreis waarbij u vrijwel heel Andalusië kunt zien, in een rustig tempo en zoals altijd in zorgvuldig geselecteerde 3 en 4 sterrenhotels! Mocht u deze autorondreis tóch iets anders willen, een extra overnachting wilt maken, géén probleem. U kunt bij ons dagelijks aankomen!

Dag 1: Málaga (ca. 8 km)
Malaga-2Na aankomst op de luchthaven en in ontvangst huurauto rijdt u naar Malaga. Malaga heeft zich de laatste jaren enorm ontwikkeld met een mooi historisch centrum, boulevards, jachthaven, pleinen en fonteinen. Wij hebben voor u een 3-sterren hotel gereserveerd vlakbij het bekende Pabo Picasso-museum.

Dag 2: Málaga – Nerja (ca. 50 km)
Vanaf Malaga rijdt u langs de kust naar het pittoreske plaatsje Nerja, met zijn Balkon van Europa (het zuidelijkste puntje van het vasteland). Proef de typische Spaanse sfeer of breng een bezoek aan de indrukwekkende Grotten van Nerja. Wij hebben voor u een 3-sterrenhotel in Nerja/Maro gereserveerd.

Dag 3: Nerja – Motril – Alpujarra – Granada (ca.100 km)
Na het ontbijt rijdt u verder langs de kust om via het heuvel en berglandschap van de Alpujarra en het Natuurpark naar de prachtige stad Granada te rijden, waar u 2 overnachtingen maakt.

alpujarra-1Dag 4: Granada
U hebt de hele dag om deze schitterende stad te verkennen, gelegen aan de voet van de vaak besneeuwde Sierra Nevada. Het oude centrum met veel winkels en de statige Ramblas heeft veel te bieden. Natuurlijk kunt u een bezoek brengen aan het Alhambra, het indrukwekkende paleizencomplex met schitterende tuinen dat boven de stad uitkomt (Tip, reserveer tijdig uw entreekaarten op Ticketmaster (klik hier) teleurstelling te voorkomen, er is een maximum aantal kaarten wat per dag verkocht wordt!).

Dag 5: Granada – Baeza/Ubeda (ca. 90 km)
Indien u deze morgen kaarten hebt gereserveerd voor het Alhambra is er nog voldoende tijd om het paleizencomplex te zien. Dan kunt u in de middag rustig naar uw volgende hotel bij Baeza rijden.

Wij reserveren voor u in deze omgeving een heel bijzonder hotel zoals een Parador (klooster, kasteel of abdij) of een kleinschalig luxe Palacio met unieke sfeer!

Dag 6: Ubeda/Baeza – Córdoba (ca. 90 km)
Een klein uurtje rijden en u bent in de hoofdstad van het kalifaat Al Andalus, gelegen aan de rivier de Guadalquivir. U kunt uw auto gratis parkeren aan de overkant van de rivier en de nieuwe brug overwandelen naar het oude centrum. U treft hier een wereldwonder met een van de mooiste moskeeën waarbij in de moskee een gotische kathedraal is gebouwd. Cordoba heeft een wirwar van kleine straatjes waar u in de middag heerlijke tapas kunt eten. Wij reserveren voor u een fijn hotel in of nabij het oude stadscentrum.

cordoba-1

Dag 7: Córdoba – Sevilla (ca. 90 km)
Een van de mooiste steden van Spanje met veel bezienswaardigheden. Maak een wandeling naar de Plaza Espana en het prachtige Maria Luisa Park met uniek paviljoens. Bezoek de enorme kathedraal met de Giralda en de uniek wijk Santa Cruz. Sevilla is een stad die dag en nacht bruist met zijn vele straatjes, winkels en grote pleinen. U maakt hier 2 overnachtingen.

Dag 8: Sevilla
Sevilla-9Geniet van deze bruisende stad die altijd leeft! Maak een mooie wandeling langs de rivier en loop een van de bruggen over naar de Triana-wijk. De Sevillanen weten wat het echte Spaanse leven betekent en genieten daar volop van. U kunt door de kleine straatjes slenteren en in een van de honderden kleinschalige restaurants de lunch of het diner gebruiken.

Dag 9: Sevilla – Jerez de la Frontera (ca. 80 km)
Via mooie wegen en langs kleine dorpen komt in in Jerez de la Frontera, de Sherry Stad. De plaats ademt nog de echte Spaanse sfeer uit en u treft hier nog het rustige leven met veel bodega’s, terrasjes en kleine winkels. U kunt een bezoek brengen aan een van de bekendste Bodega’s van Tio Pepe of naar de bekende Paardenrijschool gaan. Wij reserveren voor u een fijn hotel in of vlakbij het oude centrum van Jerez.

Dag 10: Jerez de la Frontera – Cádiz – Tarifa – Gibraltar (ca. 110 km)
Vanaf Jerez neemt u de zuidelijke route naar Cadiz. Breng een bezoek aan deze prachtige stad, gelegen op een landtong en verbonden met bruggen. Aansluitend rijdt u langs de kust en mooie vergezichten, heuvel en bergen langs de bekende windsurfplaats Tarifa waarbij u langs de Straat van Gibraltar rijdt en Marokko duidelijk ziet liggen!

U overnachting is in Algeciras waar wij voor u een klassieke 4-sterrenhotel Reina Cristina vol nostalgie hebben gereserveerd, gelegen in mooie tuinen met uitzicht op de rots van Gibraltar.

Gibraltar-1Dag 11: Gibraltar – Marbella (ca. 70 km)
U kunt vanmorgen een bezoek brengen aan Gibraltar, het mysterie zien van deze indrukwekkende rots met zijn enorm gangenstelsel. Per kabelbaan naar de apen gaan of een Rocktour boeken. Proef de typische Engelse sfeer met Mainstreet, de Engelse Bobby’s en de knalrode telefooncellen uit Engeland.

Aansluitend rijdt u naar het mondaine Marbella, bekend om de glitter en glamour, de jachthaven van Puerto Banus en het oergezellige Sinaasappelstraat in het oude centrum van de stad. Overnachting in Marbella of Estepona.

Dag 12: Marbella – Torremolinos/Fuengirola (ca. 35 km)
Vanaf Marbella rijdt u langs de mooie kust door de natuur en bekende plaatsen als Las Chapas en Fuengirola naar uw strandhotel voor de laatste nacht van deze reis!

Dag 13: Torremolinos/Fuengirola – thuisreis
Uw autorondreis eindigt vandaag in Mijas nadat u het ontbijtbuffet hebt gebruikt. U kunt eventueel nog een aantal dagen verlengen in Hotel Mijas of in een ander hotel uit ons programma!

13dgAnd

aankomst dagelijksprijs per persoonbijzonderheden
2022
01/01-31/03€ 395
01/04-15/09€ 495
16/09-15/12€ 425

 

 

Inbegrepen:

 • 13 daagse autorondreis volgens programma
 • 12 overnachtingen op basis 2 pers. Kamer
 • ontbijtbuffet in 4-sterrenhotels (m.u.v. Málaga en Nerja zijn 3-sterrenhotels)
 • routebeschrijving in het Nederlands
 • wegenkaart Andalusië

Toeslagen (optioneel):

 • 1 persoonskamer €290 p.p.

Niet inbegrepen:

Opmerkingen:

 • deze reis is altijd te verlengen/verkorten of aan te passen, naar eigen wens
 • bij boeking ontvangt u direct op uw bevestiging de gereserveerde hotels
 • reservering direct, of via o.m. (SGR) reisbureaus (zie boekingskantoren)

Verlenginghotels aan de Costa del Sol (klik hier voor de lijst)

KLIK HIER VOOR HET AANVRAAG- EN RESERVERINGSFORMULIER ...

Hoofdboeker gegevens

Autorondreis gegevens

Thuisblijver gegevens

Door dit formulier te versturen ga ik akkoord met de reisvoorwaarden.

reCAPTCHA is required.

KANTOOR AMSTERDAM
 • FD TRAVEL GROUP B.V.
 • Passeerdersgracht 4-4
  1016 XH Amsterdam
 • +31 020 894 3135
HOOFDKANTOOR MADRID
 • FD TRAVEL GROUP
 • Calle de la Union 8 (4-1)
  28013 MADRID (Palacio)
 • +34-622 195 533
KANTOOR COSTA BLANCA
 • FD TRAVEL GROUP
 • Calle Oliva 984
  03189 ORIHUELA COSTA (Alicante)
 • +34 966 764 957