23 daagse autorondreis Grand Tour Spanje

collage-23dagen-spanjeEen mooie autorondreis waarbij u de hoogtepunten van Spanje kunt zien. Ontdek de sfeer en het temperament van dit enorme schiereiland en bezoek tijdens deze unieke reis de mooiste steden! Deze reis is te reserveren vanaf Nederland en België inclusief 2 overnachtingen in Frankrijk. Tevens kunt u deze reis starten vanaf Barcelona-Valencia-Malaga-Sevilla-Madrid of Bilbao.  

Barcelona – Valencia – Murcia – Granada – Córdoba – Sevilla
Mérida – Madrid – Toledo – Salamanca – León – Gijón
Santander – Bilbao – San Sebastian

Dag 1: Nederland/België – Orléans (ca. 850/650 km)
Indien u vanuit Nederland of België vertrekt dan rijdt u vandaag in zuidelijke richting naar Orléans, waar wij de eerste overnachting voor u hebben gereserveerd.

Dag 2: Orléans – Barcelona (ca. 850 km)
U rijdt vandaag in zuidelijke richting via Zuid Frankrijk naar Girona, waarna u langs de groene kust van de Costa Brava naar Barcelona reist waar wij 2 overnachtingen voor u hebben gereserveerd!

barcelona-3Dag 3: Barcelona
Na het ontbijt kunt u het  mooie Barcelona bezoeken, waarbij u de Sagrada Familia kunt zien(entree ca. € 11 p.p.), het  Parc Güell, dit is een heerlijk en uitgestrekt park met veel grappige details en een uitgelezen plek om Gaudi’s werken te laten zien. Vervolgens kunt u  naar de berg Montjuich, de berg ten westen van het centrum met een magnifiek zicht over de stad en zee. In de middag kunt u naar de bekende Ramblas, de Plaza Catalunya of een mooie stadswandeling maken door het oude centrum met een wirwar aan straatjes van de Gotische wijk, waar u de o.m. de kathedraal en het Picasso museum kunt bezoeken.

Dag 4: Barcelona – Valencia (ca. 350 km)
Na het ontbijt verlaat u de bruisende stad Barcelona en rijdt langs de mooie kust langs de Costa Dorada naar Valencia wij u 2 nachten verblijft. Onderweg komt u langs plaatsen als Sitges, Peniscola en Castellon waar u nog een stop kunt maken.

valencia-4Dag 5:: Valencia
Valencia is een mooie stad met veel bezienswaardigheden, waarbij u het nieuwe en het historische deel van de stad kunt bezoeken.  De “Cuidad de Artes” werd grotendeels gebouwd door de architect Santiago de Calatrava en zal grote indruk op uw maken. In de middag bent u in de gelegenheid een aantal gebouwen te bezoeken en om ook een goede indruk te krijgen van de hoogstandjes aan deze bouwstijl. Het oude centrum heeft een wirwar van kleine straatjes met typische Spaanse sfeer. Het nieuwe gedeelte heeft mooie en aparte bouwstijl van bezienswaardigheden zoals het Oceanografico.

Dag 6: Valencia – Murcia – Granada (ca. 485 km)
Een lange dag in ons programma, waarbij u via Murcia en Guadix (met zijn grotwoningen) de provincie Andalusië binnenrijdt. In de namiddag komt u aan in Granada, gelegen aan de voet van het imposante Sierra Nevada gebergte.

Granada-6Dag 7: Granada
U hebt de hele dag om deze schitterende stad te verkennen, gelegen aan de voet van de vaak besneeuwde Sierra Nevada. Het oude centrum met veel winkels en de statige Ramblas heeft veel te bieden. Natuurlijk kunt u een bezoek brengen aan het Alhambra, het indrukwekkende paleizencomplex met schitterende tuinen dat boven de stad uitkomt (Tip, reserveer tijdig uw entreekaarten via de officiële site
Alhambra tickets (klik) om teleurstelling te voorkomen, er is een maximum aantal kaarten wat per dag verkocht wordt!).

Dag 8: Granada – Córdoba – Sevilla (ca. 280 km)
Een klein uurtje rijden en u bent in de hoofdstad van het kalifaat Al Andalus, gelegen aan de rivier de Gualdaquivir. U kunt uw auto gratis parkeren aan de overkant van de rivier en de nieuwe brug overwandelen naar het oude centrum. U treft hier een wereldwonder met een van de mooiste moskeeën waarbij in de moskee een gotische kathedraal is gebouwd. Cordoba heeft een wirwar van kleine straatjes waar u in de middag heerlijke tapas kunt eten) Aansluitend rijdt u naar Sevilla waar u 2 nachten verblijft.

Sevilla-9Dag 9: Sevilla
Een van de mooiste steden van Spanje met veel bezienswaardigheden. Maak een wandeling naar de Plaza Espana en het prachtige Maria Luisa Park met uniek paviljoens. Bezoek de enorme kathedraal met de Giralda en de uniek wijk Santa Cruz. Sevilla is een stad die dag en nacht bruist met zijn vele straatjes, winkels en grote pleinen. Geniet van deze bruisende stad die altijd leeft! Maak een mooie wandeling langs de rivier en loop een van de bruggen over naar de Triana-wijk. De Sevillanen weten wat het echte Spaanse leven betekent en genieten daar volop van. U kunt door de kleine straatjes slenteren en in een van de honderden kleinschalige restaurants de lunch of het diner gebruiken.

Dag 10: Sevilla – Mérida (ca. 190 km)
Vanaf Sevilla rijdt u weer in noordelijke richting naar de historische stad Merida. Deze stad is gesticht in 25 voor Christus door de Romeinse keizer Augustus en werd de hoofdstad van de Romeinse provincie. Merida groeide uit tot een der belangrijkste van het Romeinse rijk en vele monumenten uit die tijd zijn bewaard gebleven.

Merida-2Dag 11: Mérida – Madrid (ca. 300  km)
Vanaf de historische stad Merida rijdt u naar Madrid waar wij voor u een leuk boetiek-hotel hebben gereserveerd even buiten het drukke centrum van de binnenstad, op ca. 5 minuten lopen van het metrostation waarmee u in 20 min. in het centrum/Gran Via bent.

Dag 12: Madrid
Madrid, waar te beginnen. Deze stad heeft zoveel te bieden. Echte aanraders zijn het Retiro Park, het Koninklijk Paleis van de Bourbons en de Plaza Mayor. Wilt u gewoon lekker ontspannen, wandelen of winkelen dan kunt u naar de Gran Via of de trendy wijk Chueca gaan met zijn kleine winkeltjes en smalle straatjes. U kunt uiteraard ook kiezen om naar het Bernabeu-stadion van Real Madrid te gaan voor een rondleiding en het museum.

Madrid-10Dag 13: Madrid
U kunt deze dag in Madrid besteden om een bezoek te brengen aan het El Prado en/of het tegenover gelegen Thyssen Museum en daarna de stad te verkennen. Ook kunt u naar Toledo rijden (ca. 45 km), deze rijke historische stad is beschermd door Unesco en is indrukwekkend om te bekijken.

Dag 14: Madrid – Salamanca (ca. 200 km)
U rijdt vanmorgen rustig naar de studentenstad Salamanca, onderweg kunt u nog een bezoek brengen aan het Paleizencomplex El Escorial, waar tevens de Spaanse Koninklijke familie ligt begraven.

Salamanca-3Dag 15: Salamanca
Door de vele (taal) studenten is het altijd gemoedelijk in Salamanca. De Slag om Salamanca in het jaar 1812 betekende het einde van Napoleons verblijf in Spanje. De schade was enorm en de overgebleven gebouwen zijn in Romaans, Gotische en Renaissance stijl. Zoek de kikker (la rana) op de oude universiteit en breng een bezoek aan de kathedralen. Sinds 1988 staat het oude centrum op de lijst van Unesco.

Dag 16: Salamanca – León (ca. 200 km)
Vandaag rijdt u via Zamora naar Leon, de hoofdstad van het vroegere gelijknamige koninkrijk. De basiliek van San Isidro met het pantheon van de koningin van Spanje is zeker een bezoek waard.

leon-2Dag 17: León – Gijón (ca. 140 km)
Na het ontbijt rijdt u veder in noordelijke richting naar de kustplaats Gijon, een gebied waar vroeger de Kelten woonden en waar je nog steeds de doedelzak hoort. De woeste kust van het noorden is erg indrukwekkend met daartussen vele kleine en mooie baaien, waar u met mooi weer naar het strand kunt gaan.

Dag 18: Gijón – Santander/Santillana del Mar  e.o. (ca. 175 km)
Vanaf Gijon rijdt u naar het pittoreske oude stadje Santillana del Mar, een autovrij plaatsje met rijke historie met kleine winkeltjes, restaurants en keienstraatjes. U gaat terug in de tijd van de jaartelling echter de huizen zijn allen gerenoveerd en de winkeltjes hebben speciale handgemaakte producten. Aansluitend rijdt u door naar Santander of Santillana del Mar voor 2 nachten.

Dag 19: Santander
Santander is de hoofdstad van de provincie Cantabrië in het noorden van Spanje. De oude elegante stad met mooie boulevards en prachtige stranden biedt u veel bezienswaardigheden. De kust is ruw met prachtige brede zandstranden. De stad heeft een rijke historie en werd al bewoond in de tijden van het Romeinse Rijk. In de 7e en 8e eeuw speelde zich binnen de hoge stadsmuren een demografische verschuiving af, waarbij de inwoners van de stad zich in twee groepen verdeelden. Dit alles is te zien in de verschillende musea van deze statige stad.

Bilbao-1Dag 20: Santander – Bilbao – San Sebastian e.o. (ca. 200 km)
Vroeg opstaan want vandaag gaat u onderweg de stad Bilbao kort bezoeken. Deze mooie stad ligt aan de rivier de Nervion en aan de pelgrimsroute naar Santiago. U kunt een bezoek brengen aan het Guggenheim-museum waarbij de collectie is ondergebracht in een wel heel bijzonder gebouw dat aan de oever van de rivier ligt. Nadat u de stad heeft verkend rijdt u door naar San Sebastian.

Dag 21: San Sebastian
Als afsluiting van deze reis bezoekt u de mooiste stad van Spanje San Sebastian met een rijke historie, gelegen aan de noordkust van Spanje, grenzend aan Frankrijk. De Baskische naam van de stad is “Donostia” in de autonome regio Baskenland. De stad heeft ca. 185.000 inwoners en het kroonjuweel van het noorden. Geniet van de prachtige gebouwen, pleintjes, het haventje en de vele pittoreske straatjes van deze stad.

Dag 22: San Sebastian – Tours (ca. 550 km)
Vanaf San Sebastian rijdt u weer in noordelijke richting door Frankrijk voor uw laatste overnachtingsadres van deze reis!

Dag 23: Tours – België/Nederland

GrandTourEspana

dagelijks vertrek2 pers kamerbijzonderheden
2023incl ontbijt
01/01-29/02€ 795
01/03-31/10€ 1050
01/11-31/12€ 895
* prijzen per persoon

Inbegrepen:

  • 23 dagen autorondreis volgens programma
  • 22 overnachtingen op basis 2 persoonskamer met bad of douche/toilet
  • 22x ontbijt (continentaal of buffet)
  • Nederlandse routebeschrijving en  voucherpakket

Niet inbegrepen:

  • uw vliegreis / boek hier GOEDKOPE VLUCHTEN
  • uw autohuur / kijk hier voor VOORDELIGE AUTOHUUR
  • entreegelden, parkeergelden, benzine etc.  Barcelona toeristenbelasting
  • overige maaltijden

KORTING: indien u per vliegtuig naar Spanje reist en geen gebruik maakt van de 2 overnachtingen (volgens programma) op heen/terugreis in Frankrijk dan is de korting  €70 per persoon!

Indien u per eigen auto reist dan zijn milieu stickers verplicht in Barcelona en Madrid.
Voor de actuele informatie raadpleeg de ANWB website (klik) 

Na het versturen van dit aanvraagformulier nemen we persoonlijk contact met u op over de mogelijkheden.
De aanvraag is vrijblijvend en aan verandering onderhevig.

KLIK HIER om naar de autoverhuur pagina te gaan.

KLIK HIER om naar SkyScanner te gaan

Op Maat Reizen

Bij AutoReisWinkel zijn we gespecialiseerd in OP MAAT REIZEN waardoor u geheel naar eigen wens uw reis samen kunt stellen, zonder extra bijkomende kosten!!