35 daagse autorondreis Grand Tour Europa

Europa-reis


Indien u de tijd heeft en een schitterende autorondreis wilt maken door Duitsland, Zwitserland, Italië, Frankrijk, Monaco, Portugal en Spanje, dan hebben wij voor u een mooie route samengesteld.  U kunt in rustig tempo een in één reis een groot deel van Europa bezoeken!  U verblijft tijdens deze autorondreis in een goede selectie aan 3 en 4 sterrenhotels, waar u bij ons altijd de route kunt aanpassen, wijzigen of ergens langer wilt verblijven, om de omgeving nóg beter te leren kennen. Wij passen uw reis naar uw wensen aan!

duitsland1

Dag 1: Nederland of België – Colmar of Zwarte Woud (ca. 500 km)
Uw eerste dag begint al via een mooie route door het Duitse landschap waarbij wij voor u
op een mooie locatie in het Zwarte Woud 2 overnachtingen hebben gereserveerd. Naar wens
kunnen wij ook deze 2 nachten in het historische  stadje Colmar (met vakwerkhuizen) reserveren.

Dag 2: Zwarte Woud/Colmar
U kunt vandaag genieten van de heerlijke natuur of een van de mooie kastelen bezoeken waar dit gebied rijk aan is!

Dag 3: Zwarte Woud/Colmar – Bazel – Zurich (ca. 280 km)
Vanaf het Zwarte Woud reist u door naar Bazel waaraan u een kort bezoek kunt brengen. Aansluitend naar het magnifiek gelegen stad Zurich waar wij voor u 1 nacht hebben gereserveerd nabij Zurich.

Zurich

Dag 4: Zurich – Comomeer (ca. 250 km)
Vanaf Zurich rijdt u in zuidelijke richting naar Italië, waar wij voor u 2 nachten hebben gereserveerd aan het Comomeer bij de plaats Como. Ook deze mondaine plaats biedt u een heerlijk verblijf.

Dag 5: Como
Vandaag kunt u de natuur zien rondom het Comomeer of u kunt een bezoek brengen aan de modestad Milaan (ca. 60 km). Via mooie bergwegen rijdt u binnen een uur naar Milaan en heeft u volop de tijd deze stad te bezoeken.

pisa-1

Dag 6 en 7: Como – Milaan – Montecatini Therme (ca. 390 km)
Wij hebben de komende 3 nachten voor de luxe kuuroord plaats Montecatini Therme gekozen zodat u centraal zit om de plaatsen Florence en/of Lucca en Pisa te bezoeken.

Dag 8: Florence – Pisa – Lucca
Deze dag moet u kiezen welke richting. De stad Florence ligt op ca. 35 km en is eigenlijk een absolute must om te bezoeken. Ook kunt u naar Lucca en Pisa rijden om de bekende scheve toren te zien!

Dag 9: Montecatini Therme – Siena (Toscane)
Indien u de vorige dag voor Pisa heeft gekozen kunt u vandaag eventueel ook via Florence naar Siena rijden. Siena is het hart van de bekende Toscane en biedt u een heerlijk verblijf in de prachtige natuur en het unieke heuvellandschap.
U verblijft 2 nachten in Siena e.o.

Dag 10: Siena
U kunt vandaag naar het unieke stadje San Gimignano gaan (ca. 45 km) waar de tijd lijkt te hebben stilgestaan. Ook kunt u de mooie Chianti wijnroute nemen, waarbij u het mooiste deel van de Toscane doorkruist.

Dag 11: Siena – Genua – Bloemen Riviera (ca. 500 km)
Vandaag kunt u deels langs de kust rijden, via de havenstad Genua naar de mooie Bloemen Riviera. Wij hebben een hotel voor u 2 nachten gereserveerd in de buurt van Genua.

Dag 12: Bloemen Riviera
U kunt vandaag op verkenning gaan en de leuke plaatsjes aan deze kust bezoeken. Ook kunt u genieten van het mooie zandstand.

monaco1

Dag 13: Bloemen Riviera – Monaco – Nice – Toulon (ca. 250 km)
U rijdt langs de Bloemen Riviera via Menton naar Monaco, waar u zeker een bezoek moet brengen aan dit unieke Staatje. Zie het Koninklijk Paleis, de jachthaven of het casino. Aansluitend naar Nice waar u zeker even een korte stop kunt maken om deze bekende zuid-Franse stad te bekijken. Aansluitend naar de omgeving van Toulon voor overnachting.

Dag 14: Toulon – Marseille – Montpellier (ca. 235 km)
Lang de kust rijdt u rustig via de grote stad Marseille naar de badplaats Montpellier. Hier hebben wij voor u een overnachting gereserveerd.

barcelona-5

Dag 15: Montpellier – Barcelona (ca. 350 km)
U vervolgd uw route langs de Franse zuidkust, waarbij u Spanje binnenkomt. Misschien leuk om een bezoek te brengen aan het Dali-museum in Figueres, Hier zijn een groot aantal verzamelwerken te zien van deze bekende schilder. Aansluitend naar Barcelona waar wij 2 nachten voor u hebben gereserveerd.

Dag 16: Barcelona
Een volle dag om deze schitterende stad te bezoeken. U kunt een sightseeing Tour maken via een Hop-On bus welke u langs alle bekende bezienswaardigheden van de stad brengt en waar u overal kunt in-en uitstappen.

Dag 17: Barcelona – Zaragoza (ca. 300 km)
Vanaf Barcelona rijdt u het binnenland in en u overnacht in de mooie historische stad Zaragoza. Geniet van het Spaanse leven, de mooie rivier die door de stad stroomt en nuttig wat tapas waar de stad bekend om staat.

Madrid-14

Dag 18: Zaragoza – Madrid (ca. 300 km)
Vanaf Zaragoza rijdt u rustig naar Madrid. Wij hebben hier een leuk Boetiekhotel voor u gereserveerd, waarbij u de auto gratis op de bewaakte parking kunt neerzetten en rustig de metro naar het centrum van deze wereldstad kunt nemen!

Dag 19: Madrid
Een volle dag om deze enorme en indrukwekkende stad te bezoeken. Bekijk de Plaza Mayor, het Koninklijk Paleis, het mooie Prado Museum of slenter door de smalle straatjes.

Dag 20: Madrid – Toledo – Cordoba (ca. 400 km)
Na het ontbijt rijdt u binnen 1 uur naar Toledo, een unieke stad welke op de Werelderfgoedlijst van Unesco staat.. Hier lijst de tijd te hebben stilgestaan met een rijke historie en typisch Spaanse sferen! Aansluitend naar Cordoba voor overnachting.

Olvera

Dag 21: Cordoba – Sevilla (ca. 120 km)
In de morgen kunt u de bekende Mezquita van Cordoba bezoeken, een unieke moskee met honderden pilaren gebouwd in een kerk. Via de poorten van de stad komt u in een wirwar van kleine straatjes. Vergeet niet het bekende Bloemensteegje te bezoeken. Aansluitend naar Sevilla voor 2 nachten. Naar wens kunnen wij voor u 1 of 2 nachten extra reserveren in Granada, zodat u het Alhambra kunt bezoeken (optioneel).

Sevilla-9

Dag 22: Sevilla
Deze stad staat bekend om het typisch Andalusische leven. Bezoek de Plaza Espana, de oude Santa Cruz wijk en de Giralda kerk. De stad heeft zoveel te bieden dat u eigenlijk wilt blijven!

Dag 23: Sevilla – Lissabon (ca. 450 km)
Vanaf Sevilla is het ca. 1 uur rijden naar de grens van Portugal. Via de zuidkust Algarve en Faro rijdt u in noordelijke richting naar de hoofdstad Lissabon. Hier hebben wij 2 nachten voor u gereserveerd!

Dag 24: Lissabon
Deze unieke stad met een enorme heuvel en vele bruggen biedt u een heerlijke dag. Maak een tocht met het bekende trammetje dat zichzelf langzaam naar boven trekt. E stad heeft veel te bieden aan bezienswaardigheden, dus maak goede keuzes voor deze dag!

lissabon-1

Dag 25: Lissabon – Sintra – Coimbra (ca. 200 km)
Vanaf Lissabon is het absoluut noodzakelijk een bezoek te brengen aan het indrukwekkende Sintra met zijn bekende kasteel en mooie landhuizen gelegen in de groene heuvels. Aansluitend rijdt u naar het leuke en typische Portugese stadje Coimbra waar wij voor u een overnachting hebben gereserveerd.

Dag 26: Coimbra – Porto (ca. 125 km)
U kunt vandaag rustig langs de kust rijden naar Porto, de stad van de bekende Port, bodega’s, wijnen en de Duero rivier die dwars door de oude stad loopt.

Dag 27: Porto
Geniet van deze mooie stad, neem de lunch aan de haven met de overheerlijke verse vis of boek een Duero Cruise, zodat u de kleurrijke stad vanaf het water kunt zien.

Dag 28: Porto – Vigo – Santiago de Compostela (ca. 200 km)
Na het ontbijt rijdt u in noordelijke richting via de plaats Vigo langs de kust naar de Bedevaartsplaats Santiago de Compostela. Vele bedevaartgangers nemen de bekende Camino de Santiago welke via het Franse Lourdes en Noord Spanje Santiago als einddoel heeft.

santiago-3

Dag 29: Santiago de Compostela – Leon (ca. 400 km)
Door het binnenland en deels via de route van de Camino de Santiago rijdt u naar de plaats Leon, bekend om zijn mooie kathedraal.

Dag 30: Leon – Picos de Europa – Santander (ca. 265 km)
Vandaag rijdt u verder in noordelijke richting via het enorme gebergte van de Picos de Europa naar de omgeving van Santander. Wij hebben voor u een leuk hotel gereserveerd in Santillana del Mar of Santander. 

Dag 31: Santander – Bilbao (ca. 100 km)
Langs de noordelijke kustroute rijdt u rustig naar de bekende stad Bilbao in het bekende Baskenland. Hier hebben wij een leuk hotel voor u gereserveerd en kunt u het bekende Guggenheim museum bezoeken. Geniet deze laatste avond van Spanje met zijn tapas en mooie stad.

Bilbao-1

Dag 32: Bilbao – San Sebastian – Bordeaux (ca. 300 km)
Vanaf Bilbao rijdt u in een uurtje naar San Sebastian, ook wel de mooiste stad van Spanje genoemd. Maak een mooie wandeling door deze stad en uw afscheid aan Spanje eindigt hier goed. Aansluitend rijdt u Frankrijk weer binnen waarbij wij voor u een hotel in Bordeaux hebben gereserveerd.

Dag 33: Bordeaux – Blois (ca. 400 km)
Deze dag gaat verder in noordelijke richting naar het mooie Loire gebied. Dit is ook een mooie afsluiting van deze lange maar mooie Europa rondreis. Wij hebben voor u 2 nachten gereserveerd in de plaats Blois, zodat u vanaf hier het bekende Kasteel Chambord en de Loire kunt bezoeken.

Dag 34: Loire
Breng vandaag een bezoek aan een van de bekendste en indrukwekkendste kastelen van Frankrijk Chambord. U ziet hier een imposant kasteel met een rijk verleden op een unieke locatie!

Dag 35: Loire – België of Nederland (ca. 300/450 km)
Uw rondreis zit er weer op, veel indrukken van 6 Europese landen samengevat in een autorondreis welke u in rustig tempo heeft kunnen doen!

Europatour
vertrek dagelijks2 pers kamerbijzonderheden
2024
01/01-15/03€ 1495
16/03-30/09€ 1795
01/10-31/12€ 1650
prijs per persoon

Inbegrepen:

  • 35 daagse autorondreis Europa volgens programma
  • 34 hotelovernachtingen in goede 3 en 4 sterrenhotels
  • 34 x ontbijt (buffet) en in 2 pers. kamers met bad/douche/toilet
  • Algemene Informatie van deze gehele reis
  • Nederlandse verkorte route-suggestie

Niet inbegrepen:

  • overige maaltijden
  • evt. toeslag 1 pers. kamer
  • entreegelden, tolwegen/vignetten, benzine en eventuele lokale (hotel) taxen en toeristenbelastingen

Bijzonderheden:

  • u kunt deze reis altijd aanpassen/wijzigen naar eigen wens
  • wij adviseren U een handboek bij de ANWB aan te schaffen voor uitgebreidere informatie van de diverse landen

Na het versturen van dit aanvraagformulier nemen we persoonlijk contact met u op over de mogelijkheden.
De aanvraag is vrijblijvend en aan verandering onderhevig.

KLIK HIER om naar de autoverhuur pagina te gaan.

KLIK HIER om naar SkyScanner te gaan