barcelona-1

Bij de autorondreis maakt u kennis met de mooie en groene Costa Brava, het hooggelegen bergstaatje Andorra en de fijne stad Barcelona. Een prima combinatie voor een zeer relaxte reis zonder te veel kilometers.

Dag 1: Barcelona
barcelona-3Na aankomst op de luchthaven van Barcelona en in ontvangstnamen huurauto of per eigen auto rijdt u naar uw overnachtingshotel voor 2 nachten. Het hotel ligt vlakbij de metro die u binnen 10-15 minuten naar de Plaza Catalunya brengt, omdat parkeren in de binnenstad moeilijk en erg duur is. Het openbaar vervoer werkt prima. U kunt alvast de stad gaan verkennen in de omgeving van de Ramblas, de Gotische wijk met zijn smalle winkelstraatjes, de Raval-wijk of de mooie (jacht)haven van de stad bekijken. U verblijft 2 nachten in/nabij Barcelona.

Dag 2: Barcelona 
U moet vandaag keuzes maken wat u wilt bekijken. Wij adviseren een bezoek te brengen aan het imposante bouwwerk Sagrada Familia (entree ca. € 11.00 p.p.), een bezoek te brengen aan Parc Güell, een heerlijk en uitgestrekt park met veel grappige details en een uitgelezen plek om de werken van Gaudi te zien. Ook kunt u naar de berg Montjuich gaan, ten westen van de stad met een magnifiek uitzicht over de stad en zee. In de namiddag kunt u eventueel nog de kathedraal en het Picasso-museum bezoeken.

montserrat-1Dag 3: Barcelona – Montserrat – Tossa de Mar (ca. 180 km)
Vanaf Barcelona rijdt u naar het imposante klooster van Montserrat, een 1235 meter hoog en zwaar geërodeerde bergkam, bijgenaamd ‘het gezaagde gebergte’. Op een plateau staat sinds het jaar 1025 een klooster. Vanaf dit klooster hebt u een grandioos uitzicht over de omgeving. In de middag rijdt u iets terug richting Barcelona en kunt kiezen de mooie kustweg te nemen langs de kustplaatsje Calella en Malgrat de Mar naar het Tossa de Mar of de (betaalde) snelweg.

Het pittoreske Tossa de Mar is een van de mooiste historische plaatsjes aan de Costa Brava met nog een ommuurde oude stad en kasteel. Na de drukke dagen in Barcelona is het heerlijk om door de smalle straatjes van Tossa de lopen, een terrasje te nemen of naar het strand te gaan. U verblijft 1 nacht in Tossa de Mar.

pals-1

Dag 4: Tossa de Mar – Pals – Figueres – Gerona (ca. 85 km) 
figueres-1
Na het ontbijt rijden we via het mooie groene landschap van de Costa Brava naar Figueres in het noorden van de Costa Brava. Onderweg stopt u nog bij het uniek en historisch plaatsje Pals, met autovrije smalle straatjes en pittoreske winkeltjes, Vervolgens rijdt u naar Figueres waar u het Dali Theater Museum kunt bezoeken welke door de grote en bekende schilder Salvador Dali zelf is ingericht en beschilderd (entree ca. € 12 p.p.). Aansluitend kunt u naar het witte dorpje in de bergen en direct aan de mooie baai van Cadaques rijden en zien waar Dali zijn ideeën heeft opgedaan. U overnacht in de omgeving van Gerona .

Dag 5: Gerona – Andorra, (ca. 190 km)
Vanaf Gerona in noordelijke richting naar de Pyreneeën, het Vorstendom van Andorra. Via een schitterende weg rijdt u de imposante bergketen van de Pyreneeën binnen en komt u in een totaal andere wereld dan de dagen hiervoor. Rust, bergen, meren en mooie bergdorpen kenmerken dit fantastische natuurgebied. Indien u in de winter reist dan zult u zeker de sneeuw zien met de uitgestrekte skigebieden. U maakt 3 overnachtingen in Soldeu of Canillo.

Dag 6 en 7: Andorra                                                                                                                
U kunt vandaag zelf de omgeving gaan verkennen, gaan wandelen of misschien zelfs een dagje gaan skiën. Tevens adviseren wij u heerlijk te relaxen is het grootste overdekte waterparadijs Caldera!

Dag 8: Andorra – Barcelona (ca. 190 km)
Vanaf Andorra kunt u de snelweg nemen terug naar Barcelona. Deze nieuwe snelweg met de modernste bruggen en lange tunnels brengen u vliegensvlug terug naar de bruisende stad Barcelona.

BCN

Vertrek dagelijks tussen:Prijs per persoon
2020
01/03-15/03€ 295
16/03-30/06€ 395
01/07-15/09€ 495
16/09-31/10€ 395
01/11-15/12€ 350

Inbegrepen:

 • 8 daagse rondreis volgens programma
 • 7 overnachtingen in 3-en 4 sterrenhotels met ontbijtbuffet
 • hotelvoucher-pakket in handige map
 • Nederlandse routebeschrijving

Niet inbegrepen:

 • uw vliegreis / boek hier GOEDKOPE VLUCHTEN
 • uw autohuur / kijk hier voor VOORDELIGE AUTOHUUR
 • eventueel toeslag 4-sterrenhotels € 120 p.p.
 • entreegelden, overige maaltijden, etc.

Opmerkingen:

 • deze reis is altijd te verlengen/verkorten of aan te passen, naar eigen wens
 • bij boeking ontvangt u direkt op uw bevestiging de gereserveerde hotels
 • reservering direct, of via o.m. (SGR) reisburo’s (zie boekingskantoren)

KLIK HIER VOOR HET AANVRAAG- EN RESERVERINGSFORMULIER ...

Hoofdboeker gegevens

 

Autorondreis gegevens

 

Thuisblijver gegevens

 • Door dit formulier te versturen ga ik akkoord met de reisvoorwaarden.

 

Aanvraag versturen

 

KANTOOR AMSTERDAM
 • FD TRAVEL GROUP B.V.
 • Passeerdersgracht 4-4
  1016 XH Amsterdam
 • +31 020 894 3135
HOOFDKANTOOR MADRID
 • FD TRAVEL GROUP
 • Calle de la Union 8 (4-1)
  28013 MADRID (Palacio)
 • +34-622 195 533
KANTOOR COSTA BLANCA
 • FD TRAVEL GROUP
 • Calle Oliva 984
  03189 ORIHUELA COSTA (Alicante)
 • +34 966 764 957