dali-1

Wij hebben voor u een bijzondere autorondreis samengesteld waarbij u kennismaakt met Dali, waaronder zijn geboorteplaats Cadaques, het Dali museum in Figueres en andere verscholen plaatsen zoals Begur en Pals. Natuurlijk brengt u ook een bezoek aan de prachtige stad Barcelona.

Dag 1: Barcelona
barcelona-3Na aankomst reist u op eigen gelegenheid naar uw accommodatie. Een wandeling door Barcelona is een feest voor alle zintuigen. Een ontdekkingstocht door de stad levert vele verrassingen op. Van de modernistische gebouwen van Gaudi, schitterende musea, statige gotische kerken en de spitse torens van de Sagrada Familia, naar de hedendaagse kunst en modern design, terwijl u vanaf de berg Montjuïc kunt genieten van een fantastisch panorama over de stad en zijn omgeving. Weinig steden bezitten een bijna perfecte symbiose van traditie, moderniteit, kunst en geschiedenis als deze bruisende wereldstad. U verblijft 2 nachten in het centrum van Barcelona.

Dag 2: Barcelona 
Uw hotel is gelegen in de Gotische wijk en nabij de kathedraal. Het hotel is een ideale uitvalsbasis voor het bezoeken van de bezienswaardigheden van deze bijzondere stad.

Dag 3 en 4: Barcelona – Begúr (ca. 155 km)
Nadat u de huurauto hebt opgehaald verlaat u de boeiende stad Barcelona in noordelijke richting naar de Costa Brava. Onderweg komt u langs Tossa de Mar, een idyllisch kustplaatsje dat gedomineerd wordt door een middeleeuwse vesting. Langs de ruige kustlijn met kliffen en baaien rijdt u naar Begúr. In de directe omgeving van dit oude plaatsje zijn talrijke schilderachtige vissersplaatsjes te vinden en intieme stranden, zoals Sr Riera, Platja Fonda, Fornells om er een paar bij naam te noemen. Cultuur is ook volop aanwezig met bezoeken aan de dorpen Pals en Peratallada, die nog een echt middeleeuws karakter hebben. Wij reserveren voor u 2 nachten in de omgeving van Begur.

dali-2

Dag 5: Begúr – Cadaqués (voormalige woonomgeving Dali) (ca. 120 km)
figueres-1Langs de vele keramiekwinkeltjes van Bisbal start u de zgn. ‘Dali Driehoek’ in het kasteel Púbol. Dali had zijn geliefde ega Gala beloofd haar koningin te maken in een eigen kasteel. Via Empúries, de oude Grieks-Romeinse havenstad en het charmante stadje Castelló komt u langs de moerassen van Aiguamolls. Een natuurpark en broedplaats voor vogels. Vervolgens door naar Cadaqués. Dit schilderachtige vissersplaatsje ligt verscholen in een brede baai. Dali woonde en werkte lange tijd in het nabijgelegen Port Lligat waar hij een aantal vissershuisjes tot een uiterst ludieke woning en atelier had omgetoverd en dat nu als museum is ingericht. Een leuke wandeling door een schitterend natuurlandschap is uitgezet naar de vuurtoren van Cap de Creus waarbij u onderweg veel kreken en enkele grotten tegenkomt.

dali-1Dag 6: Cadaqués – Figueres (ca. 70 km)
Op weg naar Figueres komt u langs het monumentale romaanse klooster van Sant Pere de Rodes. De hoge ligging zorgt voor fantastische uitzichten op de kust en de Pyreneeën. Vervolgens door naar Figueres met het niet te versmaden Dali-museum. Het was een voormalig theater dat door de kunstenaar in zijn eigen stijl werd verbouwd tot een kunsttempel. Museum, aankleding en inrichting zullen u doen verbazen en dragen onmiskenbaar het stempel van het genie. Na het zien van zoveel uitzonderlijke kunstwerken die dit fascinerende museum rijk is hebben wij voor u een overnachting gereserveerd in Figueres, vlakbij het museum.

Dag 7: Figueres – Gerona (ca. 70 km)
Na uw ontbijt verlaat u Figueres en de route voert naar Besalú. Dit bekoorlijke dorp wordt gedomineerd door een schitterend versterkte brug. In dit dorp zelf vindt u een overvloed aan romaanse gebouwen en een Joods bad dat uniek in Spanje is! Vervolgens door naar Gerona. Deze kleurrijke stad herbergt een schat aan monumenten. De pittoreske joodse wijk met smalle straatjes en doorloopjes is één van de boeiendste van Catalonië.

Dag 8: Gerona – Barcelona (ca. 100 km)
U keert terug naar de luchthaven van Barcelona, u kunt nog uw vakantie verlengen in een mooie badplaats zoals Tossa de Mar of het pittoreske Sitges.

Dali

Vertrek dagelijks tussen:2 pers kamerbijzonderheden
2021incl ontbijt
01/01-28/02€ 299
01/03-15/05€ 399
16/05-30/06€ 450
01/07-15/09€ 495
16/09-31/10€ 450
01/11-15/12€ 299
* prijzen per persoon

Inbegrepen:

 • 8 daagse autorondreis volgens programma
 • 7 overnachtingen op basis 2 pers. kamer met ontbijt waarvan:
  2 nachten Barcelona
  2 nachten Begúr
  1 nacht Cadaqués
  1 nacht Figueres
  1 nacht Gerona
 • Nederlandse routebeschrijving en een Dalí informatiepakket

Niet inbegrepen:

 • uw vliegreis / boek hier GOEDKOPE VLUCHTEN
 • uw autohuur / kijk hier voor VOORDELIGE AUTOHUUR
 • entreegelden, overige maaltijden, etc.
 • optioneel: toeslag 4-sterrenhotels tijdens gehele reis € 140 p.p.

Opmerking:

 • tijdens beurzen of Formule-1 zijn toeslagen van toepassing voor de overnachtingen in Barcelona!

Belangrijk:

 • deze reis is altijd te verlengen/verkorten of aan te passen, naar eigen wens
 • bij boeking ontvangt u direkt op uw bevestiging de gereserveerde hotels
 • reservering direct, of via o.m. (SGR) reisburo’s (zie boekingskantoren)

KLIK HIER VOOR HET AANVRAAG- EN RESERVERINGSFORMULIER ...

Hoofdboeker gegevens

Autorondreis gegevens

Deelnemers en reisgegevens

Thuisblijver gegevens

Door dit formulier te versturen ga ik akkoord met de reisvoorwaarden.

reCAPTCHA is required.

KANTOOR AMSTERDAM
 • FD TRAVEL GROUP B.V.
 • Passeerdersgracht 4-4
  1016 XH Amsterdam
 • +31 020 894 3135
HOOFDKANTOOR MADRID
 • FD TRAVEL GROUP
 • Calle de la Union 8 (4-1)
  28013 MADRID (Palacio)
 • +34-622 195 533
KANTOOR COSTA BLANCA
 • FD TRAVEL GROUP
 • Calle Oliva 984
  03189 ORIHUELA COSTA (Alicante)
 • +34 966 764 957