Hotel Antequera

Zon, strand, stierenvechten en flamenco, het trotse Temperament van de bevolking van Andalusië. U bezoekt tijdens deze reis de belangrijkste steden van deze zuidelijke provincie, maar ook kunt u genieten van de schitterende Nationale Parken.

Dag 1: Málaga – Antequera (ca. 65 km)
Na aankomst op de luchthaven van Malaga en in ontvangstnamen huurauto rijdt u naar het witte dorp Antequera met zijn uniek historisch centrum. Antequera heeft een prima centrale ligging en deze 16e eeuwse stad wordt ook wel het Hart van Andalusië genoemd.  U overnacht in het luxe 4-sterrenhotel Finca Eslava of gelijkwaardig.

Dag 2: Antequera – Ronda – Grazalema (ca. 125 km)
Natuurlijk bezoekt u vandaag het indrukwekkende Ronda, een lieflijk klein dorp mijn zijn imposante brug en naastgelegen Parador. Ronda heeft de bekend kerk “Santa Maria la Mayor”, het huis van Don Bosco alsmede de oudste stieren-arena van Spanje.. U overnacht in het schitterende National Park Sierra de Grazalema.

Dag 3: Grazalema – Sevilla – Priego de Córdoba (ca. 300 km)
Vanaf Grazalema komt u langs de witte dorpen zoals Arcos de la Frontera en de stad Jerez. Aansluitend naar Sevilla waar u een bezoek kunt brengen aan de Plaza España, het Maria Luisa Park, de Giralda en de Santa Cruz wijk. In de namiddag rijdt u door naar Priego de Cordoba met zijn vele barokgebouwen zoals “Joya del Barocco Cordobes” Overnachting in Villa Turistica de Priego.

Dag 4: Priego de Córdoba – Córdoba – Cazorla (ca. 290 km)
Wederom een lange dag waarbij u veel indrukkend zult opdoen. Eerst rijdt u naar de unieke stad Cordoba met zijn wereldberoemde moskeer Mezquita. Ook de Joodse wijk, het bleomenstraatje en Alcazar zijn zeker een kort bezoek waard. Aansluitend rijdt u door naar het Nationale Park Cazorla, een klein bergdorpje met mooie ligging in het natuurgebied.

Dag 5: Cazorla – Nationaal Park Baza – Guadix (ca. 115 km)
Vanaf Cazorla rijdt u langs smalle wegen naar het Nationaal Park Sierra de Baza, in het oosten van de provincie Granada, welke op een hoogte ligt van bijna 2000 meter. Vervolgens rijdt u naar het unieke grotwoningen dorp
Guadix waar u overnacht in een mooie grotwoning in Cuevas La Granja ****

Dag 6: Guadix – Nationaal Park Sierra Nevada – Granada – Bubion (ca. 135 km)
Het Nationaal Park Sierra Nevada staat bekend om zijn flora en fauna. In dit gebied groeien ca. 2300 verschillende planten. U overnacht op de berg van het 1300 m hoog gelegen Bubion midden in het Natuurpark Alpujarras.

Dag 7: Bubion – Nerja (ca. 80 km)
Vanaf Bubion rijdt u langs het mooie bergmassief naar de kust van Costa del Sol. U verblijft aan de kust in het dorpje Maro of Nerja met het bekende “Balkon van Europa”.

Dag 8: Nerja – Málaga (ca. 65 km)
Na inlevering van uw huurauto neemt u weer het vliegtuig huiswaarts of u kunt nog een aantal dagen verlengen in bijv. Mijas Pueblo.

Parels Andalusie

dagelijks vertrekprijs per persoonbijzonderheden
2022
01/01-15/02€ 295
16/02-30/06€ 350
01/07-31/08€ 395
01/09-15/11€ 350
16/11-31/12€ 295

Van 20/04 t/m 15/5 kunnen er toeslagen zijn i.v.m. Bloemencorso Cordoba, paasperiode, evenementen
in Sevilla en Jerez (paardendagen/Grand Prix Motoren)

Inbegrepen:

  • 8 dagen/7 nachten volgens programma
  • verblijf in goede 3- en 4 sterrenhotels
  • 7 overnachtingen op basis 2 pers. kamer met ontbijt
  • Nederlandse verkorte routebeschrijving

Niet inbegrepen:

KLIK HIER VOOR HET AANVRAAG- EN RESERVERINGSFORMULIER ...

Hoofdboeker gegevens

Autorondreis gegevens

Thuisblijver gegevens

Door dit formulier te versturen ga ik akkoord met de reisvoorwaarden.

reCAPTCHA is required.