santiago-de-compostela-1

Deze autorondreis gaat door het noorden van Spanje, langs de kust en door de bergen en doet delen aan van de befaamde Compostela Pelgrimsroute. De échte wandelroute van de Camino de Santiago is vrijwel niet per auto te doen, zodat wij een aantal interessante plaatsen hebben toegevoegd waarbij u eindigt in Santiago de Compostela. Vervolgens gaat u via León weer terug – via Segovia – naar Madrid.

Dag 1: Madrid
Na aankomst in Madrid kunt u uw huurauto in ontvangst nemen. Wij hebben voor u een leuk boetiekhotel gereserveerd.

Dag 2: Madrid – Burgos – Bilbao en omgeving (ca. 380 km)
Vandaag rijdt u in noordelijke richting naar Burgos waar u zeker de enorme gotische kathedraal moet bezoeken. Vervolgens rijdt u door naar Bilbao (ca. 85 km). Bilbao, een schitterende stad (in het Baskisch: twee zijden aan 2 oevers van de Nervionrivier) met het beroemde Guggenheim-museum. De collectie is ondergebracht in een gebouw, dat als een futuristisch schip aan de oever van de rivier ligt. Of u zoekt de zee op om wat te relaxen.

Dag 3: Bilbao en omgeving – Santander – Oviedo (ca. 200 km)
U kunt ook een bezoek brengen aan de hoofdstad van de provincie Cantabrië t.w. Santander, een mooie elegante oude stad met mooie boulevards en prachtige stranden. Wij adviseren u een bezoek te brengen aan het Magdalena Paleis, gelegen op een rotspunt.

Een prachtige rit langs de Cantabrische kust met in de ochtend een bezoek aan het nog Middeleeuwse aandoende stadje Santillana del Mar. Hier vlakbij liggen de beroemde grotten met prehistorische tekeningen, helaas voor het publiek gesloten. U komt in het gebergte van Picos de Europa en bereikt het heiligdom Covadonga. Hier zou in de 8e eeuw de Reconquista (herovering) zijn begonnen op de Moren, die in 711 Spanje waren binnen gevalllen. Later komt u in Oviedo de hoofdstad van het vroegere Asturië, waar u vandaag in de omgeving overnacht.

Dag 4: Oviedo – Santiago de Compostela (ca. 350 km)
In de loop van de ochtend komt u in het autonome deelgebied Galicië, waar vroeger de Kelten woonden en je nog steeds de doedelzak hoort. Lugo is ook een plaats waard om te stoppen. Lugo is van Keltische oorsprong en was al belangrijk onder de Romeinen. De Romeinen ommuurden de stad en nog steeds is het mogelijk over de muren te wandelen, die op de Werelderfgoedlijst staan van UNESCO. Daarna door naar Santiago de Compostela voor de volgende 2 nachten.

Dag 5: Santiago de Compostela
De dag staat in het teken van de Apostel Jacobus (Santiago) die na de dood van Christus hier met twee volgelingen vlakbij aan land kwam om te preken. Al sinds de Middeleeuwen is de stad een wereldberoemd pelgrimsoord en van heinde en verre komen de pelgrims naar het graf van de patroonheilige van Spanje. Natuurlijk bezoekt u ook de kathedraal en het bijbehorende museum.

Dag 6: Santiago de Compostela – León (ca. 350 km)
U komt over de beroemde Camino de Santiago die door het binnenland loopt, maar dan in omgekeerde volgorde. U rijdt door een prachtig landschap en zult Galicië bij de pas Piedrafita del Cebrero weer verlaten. Via Astorga met het bisschoppelijk paleis, ontworpen door de bekende architect Gaudí, bereikt u Leon voor overnachting.

Dag 7: León – Segovia – Madrid (ca. 300 km)
León is de hoofdstad van het vroegere gelijknamige koninkrijk. Ook de basiliek van San Isidro met het pantheon van de koningen van Spanje is een bezoek waard. U neemt de route vandaag verder naar Segovia naar Madrid. Wij hebben uw laatste nacht gereserveerd in Madrid.

Dag 8: Terugreis of verlenging Madrid

kaart

aankomst dagelijks2 pers. kamerbijzonderheden
2022incl. ontbijt
01/01-15/03€ 295
16/03-31/10€ 375
01/11-31/12€ 325
* prijzen per persoon

Inbegrepen:

  • 8 dagen autorondreis volgens programma
  • 7 overnachtingen op basis 2 pers. kamer in 3-4 sterrenhotels
  • 7 x ontbijtbuffet
  • Routebeschrijving
  • voucherpakket

Niet inbegrepen:

Opmerkingen:

  • deze reis is altijd te verlengen/verkorten of aan te passen, naar eigen wens
  • bij boeking ontvangt u direct op uw bevestiging de gereserveerde hotels
  • reservering direct, of via o.m. (SGR) reisbureaus (zie boekingskantoren)

KLIK HIER VOOR HET AANVRAAG- EN RESERVERINGSFORMULIER ...

Hoofdboeker gegevens

Autorondreis gegevens

Deelnemers en reisgegevens

Thuisblijver gegevens

Door dit formulier te versturen ga ik akkoord met de reisvoorwaarden.

reCAPTCHA is required.