santiago-de-compostela-2

Galicia of Galicië ligt in het noordwesten van Spanje en is een minder bekende regio. Als we erbij vertellen dat Santiago de Compostela de hoofdstad is van Galicië dan doet dit wellicht een belletje rinkelen. We kozen voor een rondrit in Galicië omdat je hierbij een combinatie kan maken van een unieke natuur, gastronomie en strand. En dan zijn er nog de vele kleine dorpjes die je even doen wegdromen. We voorzien ook tijd voor steden als Pontevedra en Vigo. Er valt zoveel te ontdekken dat een 8 daagse reis gauw gevuld is en wie toch nog even tijd heeft kan naar Santiago de Compostela. Bovendien is de regio niet oververzadigd door toeristen en kan je er zelfs nog verlaten stranden vinden.

Bij een vakantie in Galicië zijn er uiteraard de bijzondere kusten die je niet mag overslaan. We laten je kennismaken met de kracht van de zee in de Rias Bajas (Baixas) met diepe baaien en vele vissersdorpen. Het aspect gastronomie is in deze regio zeer belangrijk. Zeevruchten zijn vanzelfsprekend maar wist je dat in Galicië de beste witte wijn van Spanje wordt geproduceerd? De Albariño is een vrij recente wijn die een steile opmars heeft gekend.

Dag 1: Porto
We vertrekken vandaag van Porto, waar we één nacht zullen verblijven. U kunt vandaag bezoeken de historische wijken Ribeira en Barredo. Misschien is er zelfs nog tijd voor een tochtje met één van de oude bootjes waar vroeger de port mee werd vervoerd en zien we de enorme dubbele Dom Luis brug over de rivier naar de wijk Villa Nova da Gaia, waar de porthuizen zijn

Dag 2: Porto – Carminha – Baiona en Vigo (ca. 200 km)
We beginnen vandaag met een tocht langs de groene kust van de Atlantische oceaan naar de grens met Spanje: de Minho rivier. Vanuit Carminha varen we met de veerpont naar de Spaanse stad La Guarda, waar we een bezoek brengen aan de Keltische nederzetting op de heuvel van Santa Tecla. We rijden verder naar het strategische gelegen havenplaatsje Baiona. Hier kreeg men als eerste het nieuws van de ontdekking van Amerika, omdat de terugreis van de Pinta, één van de drie schepen waarmee Columbus was uitgevaren om India te ontdekken, eindigde in de haven van Baiona. Een replica van dit schip ligt in de haven. We rijden vervolgens door naar Vigo waar we zullen overnachten.

Dag 3: Vigo – Combarro – Santiago de Compostela (ca. 150 km)
Prachtige baaien vormen de kust van Galicië waar de eb- en vloedwerking heel belangrijk is voor de lokale vissers. We gaan via Combarro naar het plaatsje O Grove, waar u een tochtje met de boot kunt maken langs de mosselkwekerijen. In de middag rijden we verder naar Padrón, waar we in de voetsporen van de pelgrims op weg naar Santiago de Compostella

Dag 4: Santiago de Compostela
De hele dag staat in het teken van de heilige Jacobus (=Santiago), die hier kort na de dood van Jezus naar toe kwam om het evangelie te verkondigen. Sinds de Middeleeuwen is de stad een belangrijk bedevaartsoort en tot op de dag van vandaag arriveren de moderne pelgrims in Santiago voor een bezoek aan de Romaanse kathedraal. Ook wij voegen ons daarbij en misschien kunnen we de pelgrimsmis bijwonen. Een wandeling door de oude stad met zijn typische grijze granieten huizen, waar ook veel leuke plekjes zijn om te genieten van de Galicische keuken maakt de dag compleet.

Dag 5: Santiago de Compostela – La Coruña – Picos de Europa (ca. 300 km)
Naar de fiere havenstad La Coruña met de in de 18e eeuw door de Romeinen gebouwde blikvanger Torre de Hércules, de oudste nog werkende vuurtoren van Europa. Een fiks klimmetje (242 treden) naar boven wordt beloond met een mooi zicht op de oceaan.

picos-de-europa-1

Aansluitend rijdt u door het indrukwekkende berggebied van de Picos de Europa, een prachtig natuurgebied waar nog wolven en beren voorkomen. Deze bergen verrijzen dicht bij de Noord-Atlantische kust en zijn meer dan 2640 m hoog. Tijdens deze tocht moet u zeker de blauwschimmelkaas ‘cabrales’ proberen of een bordje ‘fabada’, de typische bonenschotel van deze streek. Vol indrukken keren we in de middag terug naar Gijon/Oviedo.

Dag 6: Oviedo – León- Ourense (ca. 420 km)
We zetten koers naar de oude stad Léon. We bezoeken hier de kathedraal met zijn prachtige glas in lood ramen en het ‘Panteón de los Reyes’, waar de koningen van het koninkrijk León werden begraven. ’s Middags zetten we onze reis voort, via een landelijke route bereiken we de geboortestad van Julio Iglesias, Ourense gelegen in het dal van de rivier de Mino. We zullen hier één nacht verblijven.

Dag 7: Ourense – Porto (ca. 200 km) 
We nemen afscheid van Spanje en keren terug naar Portugal. Door de streek van de vinho verde, de groene wijn, rijden we naar de stad Braga. Deze stad wordt het Rome van Portugal genoemd, dit omdat hier de aartsbisschop zetelt, er tientallen kerken zijn, maar vooral vanwege het bedevaartsoord Bom Jesus do Monte, de Goede Jezus op de Heuvel kerk. We besluiten deze dag met een bezoek aan de stad Guimaraes en het imposante kasteel. Vervolgens rijden we terug naar Porto voor de laatste overnachting.

Vertrek dagelijks tussen2 pers kamerbijzonderheden
2022incl ontbijt
01/02-31/03€ 295
01/04-30/06€ 325
01/07-15/10€ 350
16/10-15/12€ 295
* prijzen per persoon

Inbegrepen:

  • 8 dagen volgens programma
  • 7 overnachtingen op 2 persoonskamer met basis logies met ontbijt
  • verblijf in goed gelegen 3- en 4 sterrenhotels
  • Nederlandse routebeschrijving

Niet inbegrepen:

Belangrijk:

  • deze reis is altijd te verlengen/verkorten of aan te passen, naar eigen wens
  • bij boeking ontvangt u direkt op uw bevestiging de gereserveerde hotels
  • reservering direct, of via o.m. (SGR) reisburo’s (zie boekingskantoren)

KLIK HIER VOOR HET AANVRAAG- EN RESERVERINGSFORMULIER ...

Hoofdboeker gegevens

Autorondreis gegevens

Deelnemers en reisgegevens

Thuisblijver gegevens

Door dit formulier te versturen ga ik akkoord met de reisvoorwaarden.

reCAPTCHA is required.