duero-1

Een mooie autorondreis door de regio Castilla en Leon met uitgestrekte wijngebieden van de rivier de Duero, die uitmondt in Porto in Portugal met de beroemde Portwijn. U bezoekt deze week verschillende bodega’s en fabrieken waar u de verschillende wijnen kunt proeven, heerlijke locale Iberische ham en kaas kunt proeven en volop geniet van het natuurschoon en de imposante bergtoppen van de provincie Salamanca.

Dag 1: Madrid
Madrid-5Wij hebben voor u aan de rand van Madrid een leuk Boetiekhotel gereserveerd waarbij FD Travel Group gasten gratis kunnen parkeren op het afgesloten terrein. Het hotel ligt in één van de beste wijken van Madrid!

Dag 2: Madrid
U kunt op ca. 5 minuten lopen van het hotel de metro nemen naar het centrum van Madrid. Deze brengt u in ca. 20 minuten rechtstreeks naar de Gran Via. U kunt deze dag o.a. het Prado, het Koninklijk Paleis of heerlijk slenteren door de gezellige binnenstad.

valladolid-1Dag 3: Madrid – Valladolid (ca. 212 km)                                                  
Na het ontbijt rijdt u naar Valladolid, de hoofdstad van het Duero gebied. U kunt alvast een wandeling maken door de oude binnenstad met zijn mooie plein, smalle straatjes en typisch Spaanse sfeer. Ook kunt u de kathedraal of de universiteit bezoeken met het Santa Cruz paleis. U kunt vervolgens met de auto langs de Duero rivier rijden via de wijnvelden en een bezoek brengen aan het wijnmuseum dat in het middeleeuwse kasteel gehuisvest is in Penafiel. In de middag kunt u wijn proeven in Cigales in de plaatselijke stokerij. U verblijft 2 nachten in Valladolid.

Dag 4: Vallodolid en omgeving
Na het ontbijt brengen we een bezoek aan de plaats Toro, een ander gebied van rode wijnen aan de Duero. Deze plaats heeft adembenemende uitzichten over het landschap, de Duero en de middeleeuwse brug. Na het proeven van de Toro wijnen in de plaatselijke wijnfabriek rijden we naar Zamora met zijn vele kerken zoals La Magdalena en San Ildefonso. U rijdt vervolgens weer terug via Medina del Campo waar men door het speciale klimaat en open velden prima witte wijn maakt.

Dag 5: Valladolid – Salamanca (ca. 120 km)
Tordesillas kreeg bekendheid door de ondertekening van het verdrag tussen Spanje en Portugal in 1494 en de rustplaats
van Koningin Joanna. U kunt hier tevens het Koninklijk paleis bezoeken met zijn Moorse invloeden. In de Casas del Tratado kunt u de betrekkingen zien tussen die handel werd gedaan tussen beiden landen. Daarna rijdt u naar de prachtige stad Salamanca met zijn beroemde universiteit die gehuisvest is in een aantal historische gebouwen. Een unieke studentenstad waar de jonge bevolking en de toeristen goed samengaan. U kunt een terrasje nemen op de mooiste Plaza Mayor van Spanje, het Monterrey Palace bezoeken of slenteren door de unieke straatjes van de stad.

valladolid-1

Dag 6: Salamanca en omgeving                                                                                           
Salamanca-5De eeuwenoude bosgebieden en velden rond Salamanca brengt u naar Pena de Francia met de hoogste bergtoppen en heiligdom van het Sierra de Francia gebergte, welke zich uitstrekt door van de hele provincie Salamanca tot aan Caceres. Aan de voet van de berg kunt u een bezoek brengen aan La Alberca, een dorpje dat niet alleen zijn traditie en architectuur nog kent, maar ook zijn prachtige handwerken. Door het vaak koude klimaat van de provincie Salamanca is dit het grootste en beste gebied van Iberische ham en worst van geheel Spanje.

Segovia-2Dag 7: Salamanca – Avila – Segovia (ca. 165 km)
Vandaag rijdt u een mooie route door het landschap van de binnenlanden van Spanje. U rijdt eerst naar het ca. 65 km verderop gelegen Avila. Dit is de geboorteplaats van de beroemde Spaanse mysticus Santa Teresa de Jesus en Saint John. U komt de stad binnen via indrukwekkende poorten waarachter de kathedraal, de San Vincent Basiliek, paleizen en statige woonhuizen van bekende Spaanse families staan. Tevens kunt u een bezoek brengen aan het klooster. Vervolgens rijdt u naar Segovia met het spectaculaire Romeinse aquaduct, een kroonjuweel van de Romeinen en gebouwd in de 1e eeuw. U kunt door de Joodse wijk lopen waar u een bezoek kunt brengen aan de Casa de los Picos en het fort van Torreon de los Lozoya.

Dag 8: Segovia – Madrid (ca. 95 km)
Na het ontbijt kunt u nog even in Segovia blijven en een bezoek brengen aan de gotische kathedraal die bekend staat als de “Lady of Cathedrals” en het fort van Alcazar. Vervolgens rijdt u terug naar Madrid

OVERNACHTINGEN:
U verblijft tijdens deze autorondreis in kleinschalige hotels in het centrum van de steden op basis van logies met ontbijt.

MadridSegovia

Vertrek dagelijks tussen:2 pers kamerbijzonderheden
2022incl ontbijt
01/01-15/03€ 299
01/04-30/09€ 375
01/10-31/12€ 325
* prijzen per persoon

Inbegrepen:

  • 7 overnachtingen op basis 2 pers. kamer met ontbijtbuffet
  • overnachtingen in 3- of 4 sterrenhotels
  • routebeschrijving in het Nederlands
  • wegenkaart

Niet inbegrepen:

Opmerkingen:

  • deze reis is altijd te verlengen/verkorten of aan te passen, naar eigen wens
  • bij boeking ontvangt u direkt op uw bevestiging de gereserveerde hotel
  • reservering direct, of via o.m. (SGR) reisburo’s (zie boekingskantoren)

KLIK HIER VOOR HET AANVRAAG- EN RESERVERINGSFORMULIER ...

Hoofdboeker gegevens

Autorondreis gegevens

Deelnemers en reisgegevens

Thuisblijver gegevens

Door dit formulier te versturen ga ik akkoord met de reisvoorwaarden.

reCAPTCHA is required.