arcos-de-la-frontera-1

Leer tijdens deze mooie autorondreis de karakteristieke witte dorpen van Andalusië kennen zoals Mijas, Arcos de la Frontera en Jerez de la Frontera. Daarnaast biedt deze ontdekkingsreis u ook de gelegenheid om de steden Granada, Ronda en Sevilla te bezoeken, te genieten van die heerlijke tapas of een goed glas wijn op een van die gezellige Spaanse pleintjes.

Dag 1: Málaga – Torremolinos/Fuengirola (ca. 30 km)
Vanaf de luchthaven Málaga rijdt u al direct naar het eerste witte dorp van Andalusië, te midden van mooie heuvels en bergen met magnifiek uitzicht op zee. U rijdt naar uw strandhotel voor 2 nachten.

Dag 2: Kust Costa del Sol
Deze kunt u genieten van het witte dorpje Mijas en de mooie omgeving. U kunt naar het strand gaan of per ezel door de smalle straatjes rijden.

Dag 3: Torremolinos/Fuengirola – Ronda – Arcos de la Frontera (ca. 210 km)
Vanaf Mijas Pueblo neemt u de kustweg en bij Marbella slaat u af naar Ronda. Ronda staat bekend om zijn imposante brug, smalle en witte autovrije straatjes met volop gezelligheid en terrasjes. Gebruik de koffie op het terras naast de brug, in de Parador de Ronda. Aansluitend rijdt u via de witte dorpenroute en Grazalema naar Arcos de la Frontera. Dit dorp staat bekend om de steile rotswanden met daarboven de witte huisjes en de Parador gebouwd. Ook hier weer smalle straatjes en de typisch Spaanse sfeer waar Andalusië zo bekend om staat. Wij reserveren voor u een fijn hotel in het centrum van Arcos of net daarbuiten.

Dag 4: Arcos de la Frontera – Jerez – Sevilla (ca. 180 km)
Via mooie wegen en langs kleine dorpen komt in Jerez de la Frontera, de Sherry Stad. De plaats ademt nog de echte Spaanse sfeer uit en u treft hier nog het rustige leven met veel bodega’s, terrasjes en kleine winkels. U kunt een bezoek brengen aan een van de bekendste Bodega’s van Tio Pepe of naar de bekende Paardenrijschool gaan. Aansluitend rijdt u in een uur naar Sevilla waar wij voor u een prima 4-sterrenhotel hebben gereserveerd in Sevilla/Dos Hermanas. U verblijft hier 2 nachten.

Dag 5: Sevilla
Een van de mooiste steden van Spanje met veel bezienswaardigheden. Maak een wandeling naar de Plaza Espana en het prachtige Maria Luisa Park met uniek paviljoens. Bezoek de enorme kathedraal met de Giralda en de uniek wijk Santa Cruz. Sevilla is een stad die dag en nacht bruist met zijn vele straatjes, winkels en grote pleinen. Geniet van deze bruisende stad die altijd leeft! Maak een mooie wandeling langs de rivier en loop een van de bruggen over naar de Triana-wijk. De Sevillanen weten wat het echte Spaanse leven betekent en genieten daar volop van. U kunt door de kleine straatjes slenteren en in een van de honderden kleinschalige restaurants de lunch of het diner gebruiken.

Dag 6: Sevilla – Cordoba – Jaén – Granada (ca. 330 km)
Een klein uurtje rijden en u bent in de hoofdstad van het kalifaat Al Andalus, gelegen aan de rivier de Guadalquivir. U kunt uw auto gratis parkeren aan de overkant van de rivier en de nieuwe brug overwandelen naar het oude centrum. U treft hier een wereldwonder met een van de mooiste moskeeën waarbij in de moskee een gotische kathedraal is gebouwd. Cordoba heeft een wirwar van kleine straatjes waar u in de middag heerlijke tapas kunt eten. Aansluitend rijdt u via Jaén naar Granada waar wij voor u een fijn hotel in of nabij het oude stadscentrum hebben gereserveerd.

Dag 7: Granada – Antequera (ca. 100 km)
U kunt vandaag deze schitterende stad te verkennen, gelegen aan de voet van de vaak besneeuwde Sierra Nevada. Het oude centrum met veel winkels en de statige Ramblas heeft veel te bieden. Natuurlijk kunt u een bezoek brengen aan het Alhambra, het indrukwekkende paleizencomplex met schitterende tuinen dat boven de stad uitkomt (Tip, reserveer tijdig uw entreekaarten op Ticketmaster (klik hier) om teleurstelling te voorkomen, er is een maximum aantal kaarten wat per dag verkocht wordt!). Let op: om uw tickets thuis uit te printen dient u zich vooraf te registreren! In de namiddag rijdt u naar het laatste witte dorp Antequera voor overnachting.

Dag 8: Antequera – Malaga (ca. 50 km)
Afhankelijk van uw vliegtijd kunt u eventueel de morgen of een deel van de dag in Antequera doorbrengen.

wittedorpen

aankomst dagelijks2 pers. kamerbijzonderheden
2022incl. ontbijt
01/01-15/03€ 295
16/03-31/10€ 375
01/11-31/12€ 325
* prijzen per persoon

Van 20/04 t/m 15/5 kunnen er toeslagen zijn i.v.m. Bloemencorso Cordoba, paasperiode, evenementen
in Sevilla en Jerez (paardendagen/Grand Prix Motoren)

Inbegrepen:

  • 8 daagse autorondreis volgens programma
  • 7 overnachtingen op basis 2 pers. kamer met ontbijt in 3- en 4-sterrenhotels
  • routebeschrijving in het Nederlands
  • wegenkaart Andalusië

Toeslagen (optioneel):

  • 1 persoonskamer €175 p.p.

Niet inbegrepen:

Opmerkingen:

  • deze reis is altijd te verlengen/verkorten of aan te passen, naar eigen wens
  • bij boeking ontvangt u direct op uw bevestiging de gereserveerde hotels
  • reservering direct, of via o.m. (SGR) reisbureaus (zie boekingskantoren)

KLIK HIER VOOR HET AANVRAAG- EN RESERVERINGSFORMULIER ...

Hoofdboeker gegevens

Autorondreis gegevens

Thuisblijver gegevens

Door dit formulier te versturen ga ik akkoord met de reisvoorwaarden.

reCAPTCHA is required.