zonnebloem-1

De originele grondbeginselen van de Spaanse wereldtaal liggen verankert in Spanje. U maakt deze autorondreis om te zien en te ontdekken waar de zuivere Spaanse taal is ontstaan! U ontdekt naast de provincies Castile en Leon, ook de taal- en universiteitsstad SALAMANCA, waar het Spaans in de zuiverste vorm wordt onderwezen! Het Spaanse onderwezen in kloosters door nonnen van de Middeleeuwen tot aan Cervantes !

Dag 1: Madrid
san-millan-1Na aankomst in Madrid en in ontvangstnamen huurauto rijdt u naar uw overnachtingshotel op korte afstand van de luchthaven.

Dag 2: Madrid – San Millan de la Cogolla
U vertrek vanaf Madrid in noordelijke richting, door het prachtig Spaanse landschap, naar het plaatsje San Millan de la Cogolla. U kunt vandaag Yuso bezoeken uit de Renaissance en Baroktijd. Hier werd het Castiliaanse en Baskische taal onderricht in de Romeinse gebouwen met de bibliotheek en de kerk. U verblijft 2 nachten in het beroemde klooster Monasterio de San Millan ****

Dag 3: Suso
Deze plaats uit de 7e eeuw met graftomes van Seven Princes of Lara is zeker een bezoek waard! U komt onderweg nog de pittoreske dorpen Berceo en Gonzalo tegen waar ook de beroemde Rioja wijn vandaan komt. U kunt door het gebied van Logrono wandelen, met zijn bekende kerk. Tevens kunt u het wijnmuseum bezoeken en een bodega om de echte Rioja wijnen te proeven. Voordat u teruggaat naar uw overnachtingshotel bezoekt u nog het middeleeuwse dorpje Laguardia met spectaculair uitzicht over de beroemde wijnvelden.

valladolid-1Dag 4: San Milan de Cogolla – Santo Domingo de Silos
Vandaag neemt u de historische route van Saint James naar Santo Domingo de la Calzada, bakermat van de pelgrim met zijn muren, kathedraal en monumentale ziekenhuis, dat nog geheel in tact is.

In de bergen vindt u nog een Romeinse kerk van San Juan de Ortega, ook bekend bij de Pelgrims. In de middag volgt u de route van El Cid naar Covarrubias in de provincie Cantille, vol van historische hoogstandjes. Ontdek de boekwerken in de kerken en abdijen met rijke historie.

Dag 5: Santo Domingo de Silos – Burgos – Valladolid 
Een mooie rit richting Burgos, de bakermat van het oude koninkrijk Castillie . Deze stad beleefde de grote bloei inde tijd van de gotiek. Getuige hiervan is de inmense kathedraal die door de pelgrims, op weg naar Santiago, wordt bezocht. Deze kathedraal staat onder bescherming van UNESCO op de werelderfgoed lijst. Aansluitend naar Valladolid voor overnachting.

Dag 6: Valladolid – Salamanca   
Salamanca-4Valladolid, thuishaven van de bekende schrijvers Zorilla Jorge Guillen, Rosa Chacel en Miguel Delibes. Bezoek het Nationaal Museum en het paleis Los Pimental. Het Koninklijk paleis van San Benito en het historische centrum met mooie pleinen. Breng een bezoek aan het museum en huis van Cervantes, die hier een aantal jaren heeft doorgebracht. Aansluitend rijdt u door naar Salamanca waar u 2 nachten verblijft.

Dag 7: Salamanca 
De bekendste en jongste universiteitsstad van Spanje heeft ook de mooiste Plaza Mayor van het land. Geniet van deze levendige en bruisende stad met zijn Art Deco en Art Nouveau Museum, de twee kathedralen, de smalle winkelstraatjes, mooie tuinen en schitterende gebouwen. En natuurlijk….hier wordt het beste en zuiverste Spaans gesproken!

Avila-1Dag 8: Salamanca – Avila – Madrid
Vandaag rijdt u weer terug vanaf Salamanca naar Madrid. Onderweg kunt u nog de bekende plaatsen Avila en Segovia bezoeken Segovia heeft het bekende koninklijke paleis “La Granja”, met mooie fonteinen en tuinen. La Granja was een belangrijk zomerpaleis van diverse Spaanse koningen. Als u nog tijd over heeft kunt u ook nog Avila bezoeken met zijn 88 torens en 9 toegangspoorten. Vervolgens naar Madrid voor uw laatste overnachting.

Dag 9: Madrid
Uw laatste dag, ook kunt u nog een of een aantal dagen verlengen in deze prachtige stad!

Taal

Vertrek dagelijks tussen:Prijs per persoon
2020
01/01-31/03€ 299
01/04-30/06€ 375
01/07-10/09€ 395
11/09-15/12€ 299

Inbegrepen:

 • 9 dagen/8 nachten op basis 2 pers.kamer met ontbijt
 • overnachting in een aantal Bijzondere hotels aansluitend op het programma
 • Nederlandse rouetbeschrijving, kaarten en voucherpakket

Niet Inbegrepen:

Belangrijk:

 • deze reis is altijd te verlengen/verkorten of aan te passen, naar eigen wens
 • bij boeking ontvangt u direkt op uw bevestiging de gereserveerde hotels
 • reservering direct, of via o.m. (SGR) reisburo’s (zie boekingskantoren)

KLIK HIER VOOR HET AANVRAAG- EN RESERVERINGSFORMULIER ...

Hoofdboeker gegevens

Autorondreis gegevens

Deelnemers en reisgegevens

Thuisblijver gegevens

Door dit formulier te versturen ga ik akkoord met de reisvoorwaarden.

reCAPTCHA is required.

KANTOOR AMSTERDAM
 • FD TRAVEL GROUP B.V.
 • Passeerdersgracht 4-4
  1016 XH Amsterdam
 • +31 020 894 3135
HOOFDKANTOOR MADRID
 • FD TRAVEL GROUP
 • Calle de la Union 8 (4-1)
  28013 MADRID (Palacio)
 • +34-622 195 533
KANTOOR COSTA BLANCA
 • FD TRAVEL GROUP
 • Calle Oliva 984
  03189 ORIHUELA COSTA (Alicante)
 • +34 966 764 957