portugal-braga-1a

Vertrek vanaf Porto of Madrid

Dag 1: Porto
porto-3Het rijke architecturale en artistieke erfgoed, de natuurlijke schoonheid van de Douro-rivier, de enorme culturele agenda en de gastvriendelijkheid van de inwoners van het Noorden zijn enkele van de belangrijkste trekpleisters van de stad. Het historisch centrum is trouwens erkend als UNESCO werelderfgoed sinds 1996.

Indien de tijd het toelaat kunt u een bezoek brengen aan Palacio de Bolsa in Porto. Dit beurspaleis van Porto laat zien hoe belangrijk de handel was in de 19e eeuw. Het hoogtepunt is de Arabische Zaal die is ontworpen naar het voorbeeld van het Moorse Alhambra in Granada (entreegelden à € 6,- pp).

braga-3aDag 2: Porto – Braga – Porto (ca. 100 km)
Na het ontbijt kunt u een bezoek brengen aan Casa dos Biscainhos in Braga (bezoek aan de tuinen is kosteloos). Deze tuin is opgebouwd uit bloemperken, prachtige bomen en waardevolle standbeelden, permanent naast een terras, omgeven door een klein bos met een duiventil. Naast de tuin zijn platformen met groenten en een boomgaard. Tevens kunt u  een wandeling maken langs de tuinen van het Bisschoppelijk Paleis en een kort stadsbezoek.

In de middag kunt u een bezoek brengen aan Bom de Jesus do Monte, een Portugese heiligdom in Tenões, buiten de stad van Braga.

Het is mogelijk om met de kabeltrein omhoog te gaan (circa € 2,- p.p.). Dit was de eerste kabelbaan gebouwd op het Iberisch schiereiland.

braga-4aVoordat u terug naar uw hotel gaat, brengt u in de middag een bezoek aan Solar de Mateus (bezoek aan de tuinen is kosteloos en dus inclusief, binnenkant wordt in groepjes bezocht: € 11,- p.p.). Dit prachtige landhuis in Vila Real is wereldberoemd door de Mateus-rosé waar het zijn naam aan gaf. Het barokke 18de-eeuwse buitenverblijf werd in 1745 gebouwd door de Italiaanse architect Nicolò Nasoni. Hij gaf het Solar de Mateus de allure van een koninklijke residentie als Versailles. Een deel van het landgoed is toegankelijk voor het publiek.

De vertrekken die u kunt bezichtigen zijn allemaal nog in originele staat, met 17de en 18de-eeuws meubilair. Rond het paleis ligt een uitgestrekt park met een grote vierkante vijver.

quinta-de-avelada-1aDag 3: Quinta da Aveleda & Graham’s
Deze ochtend kunt u een bezoek brengen aan Quinta da Aveleda (kosten circa € 5,- p.p. Het kost u slechts enkele stappen door het landgoed om u te realiseren dat kwaliteit en perfectie iets natuurlijks zijn hier… Dit ziet u in de kleinste details van haar historie en dat de Guedes Familie heeft geprobeerd toe te passen in de afgelopen 300 jaar. Naast haar belangrijke erfgoed, dat gemarkeerd wordt door de perfecte balans tussen functionele en natuurlijke elementen, is het Quinta da Aveleda landgoed eveneens bekend vanwege haar parken en tuinen, waar speciale soorten bomen floreren. Aveleda is bekroond met ‘the international Best of Wine Tourism 2011 award’ in de categorie “Architecture, Parks and Gardens”.

grahams-porto-3aNa de lunch kunt u een bezoek brengen aan de kade van de Douro met een bezoek aan Graham’s (bezoek en proeverij van 2 glazen port à circa € 6,- p.p.). Het Porthuis Graham’s wordt algemeen erkend als producent van zeer hoge kwaliteit. Graham’s wordt al vele generaties gerund door de famile Symington. Graham’s bezit eigen wijngaarden in het Douro gebied, maar koopt ook kwalitatief hoogstaand fruit van lokale boeren. Sommige daarvan leveren al drie generaties hun portdruiven aan de Symington familie. Door Graham’s wordt uitsluitend Port gemaakt van de beste druiven, die rijpen op authentieke eikenhouten vaten en met zorg worden begeleid door ervaren en gedreven specialisten. Graham’s blinkt uit in het maken van de mooiste Vintage Port en oude gerijpte Tawny Port, maar proberen tevens om van de alledaagse port een topproduct te maken.

Salamanca-1Dag 4: Porto – Salamanca (ca. 310 km)
Na het ontbijt reist u door naar Salamanca. Door de vele (taal) studenten is het altijd erg gemoedelijk in Salamanca. De Slag van salamanca in 1812 betekende het einde van Napoleons verblijf in Spanje. De schade was enorm en de overgebleven gebouwen zijn in Romaanse, Gotische of Renaissance stijl. Zoek de kikker (La Rana) op de oudste universiteit van Spanje en bezoek de kathedralen. Sinds 1988 staat het oude centrum van de stad ook op de werelderfgoedlijst van UNESCO.

Dag 5: Salamanca – Los Jardines de la Granja – Madrid (ca. 260 km)
jardines-granja-2aVoordat u vandaag verder naar Madrid reist, kunt u een bezoek brengen aan Los Jardines de la Granja (kosten exclusief, circa € 7,- p.p.). Deze tuinen van het Palacio Real werden gemaakt in 1720 door Philip V, de eerste Spaanse monarch van de Bourbon-dynastie. Dit is een uitzonderlijke Franse tuin, rijkelijk versierd met beelden, urnen en banken, en vooral beroemd om zijn water functies, waaronder watervallen en fonteinen.

In de namiddag komt u aan in Madrid. U verblijft 2 nachten nabij het Palacio Real/centrum van de stad.

Madrid-18Dag 6: Madrid
Na het ontbijt kunt u een stadswandeling maken door Madrid, met een bezoek aan het paleis, de vele pleinen, regeringsgebouwen, Pradro, Parque de Buen Retiro en eventueel Los Jardines del Linea.

Prado-museum – ca. € 14,- p.p
Het Prado-Museum in Madrid is een van de grootste en beroemdste kunstmusea ter wereld. Hier vindt u werken van de 12e tot de 19e eeuw en in het bijzonder werk van Velázquez en Goya. Het gebouw werd in 1785 gebouwd en in 1819 geopend als museum.

Parque de Buen Retiro
Madrid-22El Retiro is een stadspark in de Spaanse hoofdstad Madrid. Het park heeft een oppervlakte van 1,4 km² en bevindt zich direct ten oosten van het centrum van de stad. Hier stond ooit het paleis van Filips IV, het Real Sitio del Buena-Retiro-Paleis, waarvan nog twee gebouwen resten: het Cason del Buen Retiro en het Museo del Ejercito. Tot 1869, toen het park werd opengesteld voor het publiek, was in de 17e eeuw dit het privépark van de koninklijke familie.

aranjuez-1aDag 7: Madrid – Toledo (ca. 60 km)
Vandaag maakt u kennis met Toledo, één van de belangrijkste oude steden van Span­je. De spectaculaire ligging, de fraaie herenhuizen en de grote rijkdom aan kunstschatten maken Toledo tot een van de schitterendste juwelen van Spanje. Het middeleeuwse centrum is indrukwekkend want daar, temidden van de oorspronkelijke stadswallen, vinden we de unieke overblijfselen uit de rijke moors-christelijke geschiedenis van de stad. U ziet de kathedraal, de kloosterkerk van San Juan en de voormalige synagoge in de oude joodse wijk (alle bezoeken zijn van de buitenkant). Ook kunt u het be­kend­ste werk van El Greco , ‘de be­grafenis van de Hertog van Orgaz’, in de San Tomé­kerk bewonderen. Deze van oorsprong Griekse kunstenaar (1541-1614) woonde en werkte het grootste deel van zijn leven in Toledo. In 2014 staat de stad stil bij zijn 400ste sterfdag.

Tevens kunt u de grote tuinen van het Koninklijk Paleis van Aranjuez bezoeken (kosten exclusief, circa
€ 6,- p.p.), aangelegd om de koninklijke residentie te beschermen tegen het stof en de droogte van midden Spanje. Deze tuinen zijn de belangrijkste tijden voor Spanje uit de Habsburgtijd. De tuin wordt door de rivieren Taag en Jarama van water voorzien. Overnachting in Toledo 

Dag 8: Toledo – Plasencia – Viseu (Portugal) ca. 450 km)
Toledo-1Tijdens de roerige periode van de Reconquista was Viseu dan weer door de Moren bezet, dan weer door de Christenen, maar in 1058 veroverde Fernando Magno (Ferdinand de Grote van León) Viseu definitief voor het Kruis. D. Teresa, de moeder van D. Afonso Henriques gaf Viseu het eerste handvest in 1123, en dit zou in 1187 door haar zoon bevestigd worden, die toen al de eerste koning van Portugal was. Toen in 1383, na het overlijden van koning D. Fernando I, een dynastiecrisis begon, werd Viseu ingenomen door de Castiliaanse legers. Er werden nieuwe verdedigingsmuren gebouwd in opdracht van D. João I (koning tussen 1383-1433), die pas in 1472 klaar waren tijdens het koningschap van zijn kleinzoon, D. Afonso V.

viseu-1aVan deze “afonsina” constructie uit de 15e eeuw zijn tussen de huizen nog enkele fragmenten te zien en twee poorten, die van Soar en die van Cavaleiros. Doordat Viseu te midden van bergweiden ligt, kwamen hier veel herders en kuddes langs die van zomerweiden naar winterweiden verhuisden, en weer terug. In Viseu werd derhalve een jaarlijkse veemarkt gehouden, die zijn oorsprong had in de markt van S. Mateus; het is één van de grote evenementen die jaarlijks de stad opvrolijken in augustus / september. Vanaf de 16e eeuw werd de heuvel, waar de kathedraal staat, het centrum van de ontwikkeling van Viseu. In deze eeuw bloeide een belangrijke artistieke cultuur, die zijn hoogtepunt kende in de persoon van Vasco Fernandes (Grão Vasco), wiens perfecte werk te zien is in het museum Museu Grão Vasco. De charme van Viseu wordt weerspiegeld in de middeleeuwse sfeer van zijn straten, in de paleizen die ooit van de adel en de heren van de Kerk waren, gebouwd uit het edele graniet, in de pleinen en de tuinen en in het erfgoed uit vele eeuwen; allemaal getuigen van de levenskracht van Viseu.

Dag 9: Viseu – Porto (ca. 120 km) U rijdt terug naar Porto of u kunt nog verlengen.

Aankomst dagelijks3-4 sterrenhotelsincl. 2 nt Paradores Spanje +1 nt Pousada Viseu
2022
01/01-31/03€ 450€ 575
01/04-30/06€ 475€ 625
01/07-30/09€ 495€ 650
01/10-15/11€ 475€ 625
16/11-31/12€ 450€ 575
prijzen per persoon

Inbegrepen:

 • 9 daagse autorondreis volgens programma
 • 8 overnachtingen op basis 2 pers. kamer in 3-en 4 sterrenhotels en/of enkele Paradores
 • 8 keer ontbijtbuffet
 • Nederlandse routebeschrijving en informatie Spanje/Portugal

Niet inbegrepen:

 • uw vliegreis / boek hier GOEDKOPE VLUCHTEN
 • uw autohuur / kijk hier voor VOORDELIGE AUTOHUUR
 • brandstofkosten en tolwegen
 • overige maaltijden, entreegelden, lokale tax in/rond Lissabon

Opmerkingen:

 • deze reis is altijd te verlengen/verkorten of aan te passen, naar eigen wens
  bij boeking ontvangt u direkt op uw bevestiging de gereserveerde hotels
 • ook mogelijk om vanaf Madrid te vertrekken (graag aangeven)

KLIK HIER VOOR HET AANVRAAG- EN RESERVERINGSFORMULIER ...

Hoofdboeker gegevens

Autorondreis gegevens

Deelnemers en reisgegevens

Thuisblijver gegevens

Door dit formulier te versturen ga ik akkoord met de reisvoorwaarden.

reCAPTCHA is required.

KANTOOR AMSTERDAM
 • FD TRAVEL GROUP B.V.
 • Passeerdersgracht 4-4
  1016 XH Amsterdam
 • +31 020 894 3135
HOOFDKANTOOR MADRID
 • FD TRAVEL GROUP
 • Calle de la Union 8 (4-1)
  28013 MADRID (Palacio)
 • +34-622 195 533
KANTOOR COSTA BLANCA
 • FD TRAVEL GROUP
 • Calle Oliva 984
  03189 ORIHUELA COSTA (Alicante)
 • +34 966 764 957