Algemene Informatie Amerika & Canada

mount-rushmore
Grensdocumenten

U dient in het bezit te zijn van een geldig paspoort dat tot na vertrek uit de Verenigde Staten/Canada nog geldig is. U bent ten aller tijde zelf verantwoordelijk en aansprakelijk de juiste reisdocumenten bij u te hebben. Raadpleeg hiervoor de laatste informatie via de websites. Tevens heeft het Amerikaanse Departement of Homeland Security (DHS) een VISA Waiver Programma, raadpleeg de informatie op https://esta.cbp.dhs.gov

Uw vliegreis en autohuur
Wij regelen alleen de autorondreis en naar wens extra hotels. Uw vliegreis dient u voordelig zelf te boeken of via het D-Reizen reisbureau. Raadpleeg tevens onze website voor vluchten en/of voordelige autohuur. Uw autohuur kunt u altijd via onze website reserveren en uw huurvoucher zélf uitprinten.

Autorondreizen
ExplorerKit-0221-smWij bieden u een ruime keuze uit ca. 30 autorondreizen door Amerika en Canada, Voor deze rondreizen zijn de overnachtingshotels gereserveerd en krijgt u naast uw hotelvouchers een Nederlandse routebeschrijving, kaarten en informatie mee. Dit is onze Explorer Kit welke u na boeking ter plaatse of elektronisch van ons ontvangt.

Indien u zelf wijzigen wilt aanbrengen aan onze aangeboden autorondreizen, dan kunnen wij deze vaste routes in het systeem van onze Explorer Kit  niet wijzigen, deze zijn standaard ingevoerd per reis. Verlengen is geen probleem, omdat u dan niet afwijkt van de route, maar indien u andere plaatsen wilt toevoegen of een gehele reis op maat wilt reserveren, dan dient u zelf bijv. via Google Maps de route zelf uit te printen. Wij adviseren u ten aller tijde bij autohuur een GPS-systeem te huren, of deze vanuit Nederland zelf mee te nemen. Zorg ervoor dat deze de laatste versie Amerika/Canada heeft.

Hotels
Onze autorondreizen in Amerika & Canada zijn veelal te reserveren in drie hotel- categorieën:

  • BUDGET (BUD): Eenvoudige hotels/motels/lodges met 2-3 sterren (bijv. Quality Inn/Super-8)
  • STANDAARD (STD): Middenklasse hotels 3-sterren (bijv. Holiday Inn/Best Western)
  • SUPERIOR (SUP): Hogere middenklasse 3-4-5 sterren hotels (bijv. Hilton/Marriott)

Kamers
De kamers in Amerika en Canada zijn in de regel comfortabel en vaak voorzien van twee 2-persoonsbedden en geschikt voor 1-4 personen. Deze kamers zijn rookvrij en veelal voorzien van airconditioning die in oudere hotels gehorig kan zijn. Indien een bed wordt bijgeplaatst (zgn. roll-away) dan worden hiervoor vaak extra kosten in rekening gebracht die u ter plaatse dient af te rekenen. De kamer kan hierdoor krap worden! De netspanning is 110 volt, u heeft een adapter en een verloopstekker nodig.

Telefoon en internet/wifi
Vanuit Amerika kunt u overal “collect-call” en “person-to-person” bellen of een voordelige telefoonkaart kopen. Uw mobiele telefoon werkt veelal niet op het Amerikaanse netwerk, m.u.v. de oostkust Amerika waar u soms wel bereik heeft. Wij adviseren u uw laptop mee te nemen en gebruik te maken van Skype, zodat u altijd voordelig contact kunt onderhouden met het thuisfront. De meeste hotels hebben wifi, echter binnen de Nationale Parken is dit vaak moeilijk. Hotels kunnen kosten in rekening brengen voor wifi, echter in de regel is deze gratis.

In- en uitchecken
De check-in tijd voor hotels is tussen 14.00-16.00 uur en de check-out is veelal voor 12.00 uur inde morgen. Mocht u de kamer langer willen aanhouden, raadpleeg dan de receptie. Er kunnen extra kosten hiervoor in rekening worden gebracht. Houdt er rekening mee dat hotels een afdrukje van uw creditcard kunnen vragen bij afgifte van uw hotel sleutel.

Ontbijt en maaltijden
Alle aangeboden hotels worden door ons aangeboden op basis logies. Bij sommige hotels vermelden wij dat er een eenvoudig of full breakfast/buffet is inbegrepen. Een eenvoudig (continentaal) ontbijt bestaat uit koffie, een muffin of donuts en toast. Bij veel hotels en lodges staat er een koffiekan of koffiemachine in de receptie, dit is veelal gratis.

Resort Fee
Onze aangeboden prijzen zijn inclusief de reguliere taxen, echter sommige hotels kunnen u nog extra –ter plaatse- een Resort Fee in rekening brengen. Deze dient u ter plaatse te voldoen en is vaak een klein bedrag per nacht.

Credit Card
Indien u door Amerika of Canada reist dient u altijd in het bezit te zijn van een creditcard. Bij inchecken van het hotel wil men vaak een afdruk van uw creditcard hebben voor extra’s of eventuele schade door u aangericht. Ook krijgt u ter plaatse geen huurauto mee zonder creditcard!

bryce-canyonNATIONALE PARKEN:

Hotels
Wij bieden tijdens de autorondreizen hotels aan in of buiten de Nationale Parken van Amerika en Canada. Ideaal, want u kunt midden of vlakbij in de natuur. Wij adviseren u onze rondreizen met Nationale Parken vroegtijdig te reserveren, omdat de hotels, motels of lodges vaak kleinschalig zijn. Over het algemeen zijn de accommodaties eenvoudiger en hebben minder faciliteiten dan de hotels in de steden. Mochten de accommodaties vol zijn dan krijgt u een alternatief aangeboden in de omgeving.

Houdt u er rekening mee dat de hotels/lodges in de Nationale Parken veelal in februari zijn volgeboekt voor de reisperiode mei t/m september (hoogseizoen). Plan uw Amerika of Canada-reis daarom ruim vooraf om teleurstelling te voorkomen!

Informatie en entreegelden
De Nationale Parken zijn beschermd gebied. Men doet er alles aan omdat natuurschoon in stand te houden en het toch aan zoveel mogelijk bezoekers te laten zien. Bij het bezoeken of overnachten in de Nationale Parken dient u altijd entree te betalen. De meeste parken vragen US$ 10-20 per auto met inzittenden. Indien u meerdere parken bezoekt tijdens de rondreis is het vaak voordeliger een National Park Pass te kopen. Raadpleeg hiervoor de website www.nps.gov/findapark/passes.htm

Weersomstandigheden
Deze kunnen sterk verschillen en heeft vaak te maken met grote hoogteverschillen. Zo kan het bijv. op dezelfde dag in Bryce Canyon 5C zijn en in de Grand Canyon 25C. In de maanden oktober t/m mei kan de Tioga Pass (Yosemite National Park) gesloten zijn i.v.m. sneeuw. U dient dan een alternatieve route te nemen.

Bij het Visitors Center van ieder Nationaal Park kunt u informatiefolders krijgen of kopen, met routes en wandelpaden. Verder rijden er binnen de grotere Nationale Parken shuttles –vanaf de auto parkeerplaatsen-, deze stoppen bij de belangrijke punten in het park (soms mag men niet verder met de auto). Deze shuttle is ook handig indien u wilt gaan wandelen. Raadpleeg de informatie bij het Visitors Center van het park.

REIZEN OP MAAT
U kunt bij ons alles online boeken of aanvragen. Wij adviseren u uw Amerika reservering bij het reisbureau te doen, deze hebben kennis van het product en kunnen u ook advies geven en boeken voor autohuur en vliegreis. Onze organisatie werkt nauw samen met D-Reizen Vakantiewinkels, altijd bij u in de buurt!

Wij kunnen voor u de aangeboden reizen aanpassen of wijzigen of zelfs een reis op maat aanbieden. Wij komen dan –op werkdagen- veelal binnen 24 uur bij uw terug met een offerte. Houdt u er rekening mee dat wij hiervoor geen aparte routebeschrijvingen en plaats informatie kunnen bijleveren, deze zijn alleen standaard bij onze gepubliceerde autorondreizen aanwezig. Raadpleeg dan Google Maps, waarbij u uw volledige route op maat kunt samenstellen en uitprinten.

Bij ons kunt u (op aanvraag) de autorondreis onderbreken, omdat u bijv. extra nachten wilt bijboeken om de stad of omgeving nog beter te verkennen. Ook kunt u bijvoorbeeld in een bijzonder stad als Las Vegas of New York voor een luxe 5-sterren hotel kiezen. Wij doen u hiervoor een aangepaste offerte/prijsopgave toekomen.