8-11 daagse autorondreis Rome & Hart van Italië

rome-1

Een mooie rondreis door het hart van Italie, waarbij u kennismaakt met het rustige landschap, meren en kleine dorpen. Natuurlijk bezoekt u ook de drukke stad Rome dat als een totaal-museum overkomt.

Dag 1: Rome – Montefiascone (ca. 120 km)
Nadat u de huurauto heeft opgehaald rijdt u naar het noorden via Viterbo naar Montefiascone, hooggelegen boven het Meer van Bolsena. Montefiascone is een levendig stadje en vermaard om haar witte wijn. De pelgrims die via de Via Cassia/Francigena vanuit het noorden naar Rome gingen, namen na een lange dag graag een voedzaam maal met deze wijn.

Dag 2: Meer van Bolsena en Bomarzo (ca. 90 km)
Het Meer van Bolsena is het grootste kratermeer van Italië, ruim 50 km in omtrek, waaraan mooie oude stadjes liggen als Capodimonte en natuurlijk Bolsena. Naast het middeleeuws centrum zijn daarbuiten Romeinse en Etruskische resten te vinden. Aan de ander kant van de kraterwand ligt het stadje Bagnoregio, hooggelegen op een tufstenen rots. Het oude centrum, de Civita di Bagnoregio, was nagenoeg verlaten tot kunstenaars het een aantal jaren geleden weer lieten herleven. Via een smalle brug is deze wijk met de rest van de stad verbonden. De meest mysterieuze tuin van de streek ligt bij het stadje Bomarzo, het ‘Park van de Monsters’ of het ‘Heilige Bos’ van de Orsini familie. In een bosrijke omgeving zijn een groot aantal beelden van dieren, reuzen en andere monsters te bezichtigen.

Dag 3: Montefiascone – Val d’Orcia – Siena (ca. 200 km)
Vandaag rijdt u naar Toscane waar u de komende drie nachten verblijft in het mooie landschap van  Siena. Onderweg ziet u één groot Unesco monument: de Orcia-vallei. Hier zijn die bekende cipressenlanen en de boerderijen die zo van de reclame lijken te zijn geplukt, die oude stadjes waar de tijd lijkt te hebben stil gestaan en de wijngaarden waar de beste wijnen tot rijping komen.

Dag 4: Siena
Is Siena het hart van Italië? Het is wel zo dat het lokale dialect het meest heeft bijgedragen aan de officiële Italiaanse taal. Maar er is altijd wel een reden om hier gewoon een dag rond te dwalen. Prachtige straatjes, het mooiste plein van Italië, Il Campo. Een kathedraal dat meer op een museum lijkt en levendige mensen, vooral als de Palio paardenrace wordt gehouden.

siena-1

Dag 5: San Gimignano en Chianti
Vandaag een dag door het hart van Toscane, het wijngebied tussen Siena en Florence, de Chianti streek. De Via Chiantigiana loopt er dwars door heen. Aan de rand van dit gebied ligt San Gimignano, vermaard om haar torens die het de bijnaam Manhattan van de Middeleeuwen opleverde.

Dag 6: Siena – Rome (ca. 240 km)
De laatste twee nachten verblijft u in of in de omgeving van Rome. Onderweg is veel te zien. U passeert Orvieto, in Umbrië. Hooggelegen op een plateau rusten hier duizenden jaren kunst en geschiedenis. Vergelijk de Dom in ieder geval met die van Siena. De faam van de buitenhuizen van de Romeinen is zo groot dat nog steeds het woord Tivoli geassocieerd wordt met pretpark. In en bij dit stadje ten oosten van Rome zijn een aantal van de mooiste villa’s te vinden, zoals de antieke Villa Adriana van keizer Hadrianus of de renaissance Villa d’Este met haar wereldberoemde Italiaanse tuin. Fonteinen en beelden spelen hier de hoofdrol.

Dag 7: Rome (ca. 40 km)
Natuurlijk is Rome het centrum van Italië en mag niet ontbreken in een reis door het hart van Italië. Eén dag is natuurlijk te kort, maar u krijgt wel de mogelijkheid langs de bekendste bezienswaardigheden te gaan. Of wellicht kent u de stad al en zoekt u wat nieuws, zoals het Museum MAXXI of de kelders van het Colosseum.

Dag 8: Rome
U vliegt vandaag weer terug vanaf Rome of u kunt nog naar wens verlengen!

Hart Italie

vertrek dagelijks tussen:8 dagen11 dagen
2024
01/01-31/03€ 335€ 435
01/04-30/06€ 395€ 495
01/07-31/08€ 450€ 550
01/09-30/09€ 395€ 495
01/10-31/12€ 350€ 450
prijzen per persoon

Inbegrepen:

 • 8  dagen volgens bovenstaand programma
 • 7 overnachtingen op basis 2 pers. kamer met ontbijt in 3-sterrenhotels waarvan:
  2 nachten Bolsena e.o.
  3 nachten Siena e.o.
  2 nachten Rome e.o.
 • Nederlandse routebeschrijving en informatiepakket van deze reis

Niet inbegrepen:

 • uw vliegreis / boek hier GOEDKOPE VLUCHTEN
 • uw autohuur / kijk hier voor VOORDELIGE AUTOHUUR
 • overige maaltijden, entreegelden, tolwegen en parkeerkosten
 • lokale toeristenbelasting (ter plaatse te voldoen)

Belangrijk:

 • deze reis is altijd te verlengen/verkorten of aan te passen, naar eigen wens
 • bij boeking ontvangt u direkt op uw bevestiging de gereserveerde hotels
 • reservering direct, of via o.m. (SGR) reisburo’s (zie boekingskantoren)
 • 11 dagen zijn 3 extra nachten

Na het versturen van dit aanvraagformulier nemen we persoonlijk contact met u op over de mogelijkheden.
De aanvraag is vrijblijvend en aan verandering onderhevig.

KLIK HIER om naar de autoverhuur pagina te gaan.

KLIK HIER om naar SkyScanner te gaan