8-11 daagse autorondreis Italië – Umbrië

perugia-1

Dag 1: Rome- Spoleto (ca. 120 km)
Spoleto bestaat uit een beneden- en een bovenstad, die tegen de helling van de Monteluco liggen. Vanaf de Moneronepoort kunt u wandelen via de Drususboog naar het Piazza del Mercato. Ook ziet u de Dom van Spoleto. In Foligno kunt u een oriënterende wandeling door het gezellige centrum maken.

Dag 2: Spoleto – Spello – Assisi (ca. 60 km)
Via een van de Romeinse poorten betreedt u het middeleeuwse stadje Spello, met pittoreske smalle straatjes. In de Sta.Maria Maggiore zien we de gerestaureerde fresco’s van Pinturicchio, ware juweeltjes van de schilderkunst. Vanmiddag kunt u naar de geboorteplaats van de heilige Franciscus gaan: Assisi. Het panorama van de stad, zeer fraai gelegen tegen de Monte Subasio, wordt bepaald door de Basilica di S.Francesco. U kunt de basiliek en het graf van de heilige bezoeken en een wandeling maken door het sfeervolle centrum.

Dag 3: Assisi – Perugia (ca. 70 km)
Vanaf Assisi rijdt u in de zomer via het mooie meer van Trasimevo naar Perugia. In het hooggelegen historische centrum van Perugia zien we de bijzondere Fontana Maggiore, de domkerk S.Lorenzo en het imposante Palazzo dei Priori. In dit paleis is de Galleria Nazionale dell’Umbria gevestigd, met een omvangrijke collectie schilderijen uit de Umbrische school. Na de stadswandeling heeft u de mogelijkheid het museum te bezoeken. Liefhebbers van archeologie kunnen het nationaal archeologisch museum bekijken. U verblijft hier 2 nachten.

Dag 4: Perugia – Todi – Perugia
Het middeleeuwse stadje Todi werd al voor onze jaartelling bewoond door Etrusken en Romeinen. Op het Piazza del Popolo zien we de dom en 13e- en 14e-eeuwse paleizen. U kunt de Tempio di S.Fortunato bezoeken, waar Franciscus’ volgeling Jacopone da Todi begraven ligt. Montefalco wordt door de prachtige ligging ook wel ‘het balkon van Umbrië’ genoemd. We zien hier de 14e-eeuwse kerk, waarin de beroemde schilder Benozzo Gozzoli twaalf prachtige fresco’s maakte.

Dag 5: Perugia – Orvieto – Gubbio (ca. 120 km)
Het middeleeuwse Orvieto ligt op een door wijngaarden omringd 300 meter hoog plateau. Met een lift bereikt u het centrum, waar de dom ongetwijfeld het meest in het oog springt. De bouw hiervan begon in 1290 en nam ongeveer 300 jaar in beslag, waarbij de aanvankelijk romaanse stijl gaandeweg plaatsmaakte voor de gotische. Na een bezoek aan de kerk kunt u verder genieten van deze bijzondere stad. U verblijft hier 2 nachten.

Dag 6: Gubbio
In Gubbio genieten we van de authentieke middeleeuwse sfeer. Op het Piazza della Signoria in de bovenstad zien we het Palazzo dei Consoli. Dit voormalige stadhuis doet nu dienst als museum en herbergt de zeven Eugebinetabletten uit de 2e eeuw v.Chr. In de benedenstad zien we de Chiesa di S.Francesco en het ernaast gelegen klooster.

Dag 7: Gubbio – Rome (ca. 150 km)
Vanaf Gubbio rijdt u weer terg naar Rome waar u de laatste dag nog kunt rondbrengen in deze schitterende stad. Overnachting in of rond Rome.

Dag 8: Rome – thuisreis
Vanaf Rome kunt u weer terugvliegen of u kunt nog een aantal dagen verlengen!

Toscane

vertrek dagelijks tussen:8 dagen11 dagen
2024
01/01-31/03€ 335€ 435
01/04-30/06€ 395€ 495
01/07-31/08€ 450€ 550
01/09-30/09€ 395€ 495
01/10-31/12€ 350€ 450
prijzen per persoon

Inbegrepen:

 • 8 -11 daagse autorondreis volgens programma
 • 7 overnachtingen op basis logies/ontbijt in 3-sterrenhotels
 • Nederlandse routebeschrijving
 • voucher en informatiepakket van deze reis

Niet inbegrepen:

 • uw vliegreis / boek hier GOEDKOPE VLUCHTEN
 • uw huurauto / kijk hier voor VOORDELIGE AUTOHUUR
 • vervoer van/naar 1e overnachtingadres Umbrie
 • overige maaltijden, entreegelden en parkeergelden
 • lokale toeristenbelasting (ter plaatse te voldoen)
 • eventueel extra nachten zijn naar wens bij te boeken

Bijzonderheden:

 • 11 dagen zijn 3 extra nachten naar keuze
 • bij reservering op formulier graag aangeven 8 of 11 dagen
 • deze reis is altijd te verlengen/verkorten of aan te passen, naar eigen wens
 • bij boeking ontvangt u direkt op uw bevestiging de gereserveerde hotels
 • deze reis is ook te combineren met onze 8 daagse Toscane reis

Na het versturen van dit aanvraagformulier nemen we persoonlijk contact met u op over de mogelijkheden.
De aanvraag is vrijblijvend en aan verandering onderhevig.

KLIK HIER om naar de autoverhuur pagina te gaan.

KLIK HIER om naar SkyScanner te gaan