8-11 daagse autorondreis Bloemrijk Madeira

madeira-8

Een mooie autorondreis en Madeira verkennen; een uitstekende manier om op uw gemak te genieten van de uitbundige natuur, de indrukwekkende vergezichten en de pittoreske plaatsjes onderweg. Een bezoek aan Funchal ontbreekt natuurlijk ook niet in het programma. Wandelend of toerend over het eiland constateert u dat u zelden zo’n afwisselend landschap heeft gezien als hier. Van de serene hoogvlaktes in het binnenland tot de rauwe rotsen aan de grillige kust.

Dag 1: Funchal – Santo da Serra/Santa Cruz (ca. 25 km)
madeira-6Bij aankomst op de luchthaven neemt u de auto in ontvangst. U rijdt langs de kust naar het bergdorp Santo da Serra waar u twee nachten verblijft. Santo da Serra bevindt zich in een bijzonder mooie omgeving. Midden in het bos geniet u van de zuivere berglucht, de ongerepte natuur en komt u helemaal tot rust. In het natuurpark van Quinta do Santo da Serra kunt u een eerste indruk opdoen van de flora en fauna van uw vakantiebestemming. U verblijft 2 nachten in Santo da Serra of Santa Cruz.

Dag 2: Santo da Serra
Vanuit Santo da Serra kunt u een fraaie tocht maken naar Ribeiro Frio. Ribeiro Frio betekend ‘koude rivier’ en is bekend om zijn forellenkwekerijen. Vergeet niet onderweg een stop te maken bij Pico do Areiro, de op twee na hoogste berg van Madeira. U passeert het magische bos “Laurissilva”. In Ribeiro kunt u een interessante wandeling maken van ongeveer een uur. Onderweg komt u verschillende soorten laurierbomen tegen en met een beetje geluk een van de zeldzame vogels, zoals de tocazduif of het vuurgoudhaantje. Een andere excursiemogelijkheid is Machico, de oude hoofdstad van Madeira. Hier kunt u het oude fort bezichtigen dat gebouwd is ter verdediging tegen de vele piratenaanvallen die de bewoners trotseerden in het verleden.

madeira-4Dag 3: Santo da Serra – Porto Moniz (ca. 35 km)
Vandaag maakt u een fraaie rit langs de dorpjes Faial en Santana naar Arco de Sao Jorge en Ponta Delgada. Santana is het koudste dorp van het eiland en staat vooral bekend om de typische Madeira huisjes met rietendaken die tot aan de grond reiken. Het ligt niet alleen erg noordelijk, het wordt ook omringd door de hoogste bergen van Madeira: de Pico Ruivo, de Pico das Torres, de Pico do Gato en de Pico Grande, alle rond de 2000 meter. Op het terras van Quinta do Furao zit u hoog boven zee en geniet u bij helder weer van een werkelijk spectaculair uitzicht op zee, het klif en watervallen die zich uit vanuit de groen begroeide rotsen in de diepte storten. U vervolgt verder de kustweg richting Porto Moniz, waar u 2 nachten verblijft. De oude kustweg is een attractie op zichzelf, vooral het gedeelte tussen Sao Vincente en Porto Moniz, waar de watervallen sterk naar beneden komen. U maakt 2 overnachtingen in Porto Moniz e.o.

Dag 4: Porto Moniz
Porto Moniz is een uitstekende uitvalsbasis om de noordkust verder te verkennen. Een mogelijkheid is een bezoek aan de vulkanische grotten van Sao Vicente. Deze grotten werden gevormd door de lava zich door deze kanalen een weg naar buiten baande. Porto Moniz zelf is vooral bekend om de grote natuurlijke zwembaden. Beschut achter de lavarotsen ligt u in het door de zon verwarmde water en kijkt u uit over de woeste branding. Vanaf de zwembaden wandelt u zo langs de promenade naar de kleine haven of strekt u lekker neer op een van de vele terrassen met uitzicht op de Atlantische oceaan.

madeira-5

Dag 5: Porto Moniz – Ponta do Sol (ca. 20 km)
madeira-5Via de hoogvlakte Paul da Serra bereikt u uw overnachtingshotel in Ponta do Sol, gelegen aan de zuidkust, waar u 2 nachten verblijft. Paul da Serra ligt op 1500 meter en strekt zich uit tot het Encumeada uitzicht punt vanaf waar u zowel de noord- als de zuidkust van Madeira kunt zien. Vanaf daar daalt u af naar de zonverwende zuidkust van Madeira.

U maakt 2 overnachtingen in Ponta do Sol.

Dag 6: Ponta do Sol
Ponta do Sol betekend ‘zonnepunt’ en is dan ook een van de zonnigste plaatsen op het eiland. Op hete zomerdagen kunt u een verfrissende duik in zee nemen aan het kleine keienstrand van het dorp. De nieuwe bar tegenover het strand is een populaire plek voor een drankje bij lokale bewoners en toeristen. Vlakbij Ponta do Sol liggen twee vissersdorpjes die de moeite van een bezoek waard zijn: Paul do Mar en Jardim do Mar. Beiden plaatsen zijn ook populair bij surfers. In 2001 vond hier het wereldkampioenschap surfen plaats. Uiteraard vind u in deze vissersplaatsen kleine restaurants die verse lokale visspecialiteiten serveren.

madeira-8Dag 7: Ponta do Sol – Funchal (ca. 30 km)
Wij adviseren u de oude weg naar Funchal via Ponta do Sol, Ribeira Brava en Camara de Lobos te nemen, om zo optimaal mogelijk te genieten van het fraaie landschap en vergezichten. Onderweg ziet u veel bananenplantages en wijngaarden. Het centrum van Camara do Lobos heeft in de afgelopen jaren een opknapbeurt ondergaan en is nu voor de bevolking van Funchal een populaire plaats om uit te gaan in het weekend. Ook vindt u hier veel authentieke restaurants die Espetata, vlees aan het spit, serveren. De spit wordt aan een haak boven tafel opgehangen en het is de sport om de vleesstukken niet te laten vallen wanneer je er een stuk van aftrekt. In Funchal wacht de oude binnenstad met vele winkels, terrasjes, bars en restaurants waar u een nacht verblijft. Funchal is de levendige hoofdstad van het eiland Madeira. Het oude centrum, de ‘Zona Velha’ is een wirwar van kleine straatjes waar ook het Museu de Arte Sacra is gevestigd. Ook de Mercado dos Lavradores loont de moeite. In deze drie verdiepingen tellende markthal zijn alle ambachten vertegenwoordigd, inclusief een enorm aanbod aan tropisch fruit. En in Funchal zijn er plaatsen genoeg waar je de Madeirawijn kan proeven.

Dag 8: Funchal
Terugreis of u kunt natuurlijk nog een aantal dagen verlengen in de mooie stad Funchal e.o.

aankomst dagelijks8 dagen 11 dagen
2024
01/01-15/03€ 335€ 435
16/03-30/06€ 350€ 450
01/07-30/09€ 395€ 495
01/10-15/11€ 375€ 475
16/11-15/12€ 335€ 435
prijs per persoon

Inbegrepen:

  • 8 of 11 daagse autorondreis volgens programma
  • 7 of 10 overnachtingen op basis 2 pers. kamer in 3-en 4 sterren of kleinschalige charme-hotels
  • 7 of 10 keer ontbijtbuffet
  • Nederlandse routebeschrijving en informatie Portugal & Madeira

Niet inbegrepen:

Opmerkingen:

  • Deze reis is altijd te verlengen/verkorten of aan te passen, naar eigen wens
  • de 11 daagse reis zijn 3 extra overnachtingen naar keuze!
  • bij boeking ontvangt u direkt op uw bevestiging de gereserveerde hotels
    reservering direct, of via o.m. (SGR) reisburo’s (zie boekingskantoren)

Na het versturen van dit aanvraagformulier nemen we persoonlijk contact met u op over de mogelijkheden.
De aanvraag is vrijblijvend en aan verandering onderhevig.

KLIK HIER om naar de autoverhuur pagina te gaan.

KLIK HIER om naar SkyScanner te gaan