12 daagse autorondreis Schatten van Zuid Italië

capri-1

Ontdek de schoonheid van Zuid Italië waarbij u naast Napels en Pompeii natuurlijk ook het groene Calabrië kunt zien en afsluit in de badplaats Sorrento of  het eiland Capri!

Dag 1: Napels – Pompeï (ca. 30 km)
Pompeii-1
Op het vliegveld van Napels aangekomen gaat u met uw eigen auto of huurauto langs de imponerende Vesuvius richting Sorrentijns schiereiland. In Pompeï brengt u de komende twee nachten door.

Dag 2: Vesuvius (ca. 25 km)
Gisteren zag u hem al: de Vesuvius. Vandaag gaat u nader kennis maken. Met de auto kunt u een gedeelte van de vulkaan bestijgen; de krater vraagt om enige sportieve inspanning.

Dag 3: Pompeï – Maratea (ca. 190 km)
Via de snelweg rijdt u verder zuidwaarts, de grens over met de regio Basilicata. Uiteindelijk komt u aan in Maratea, waar u drie nachten verblijft.

Calabria-1Dag 4: Maratea
Een dag die gereserveerd wordt voor Maratea en omgeving. Bezoek Monte Biaggio, vanwaar u een spectaculair uitzicht over de Thyrreense zee heeft. Vergeet ook niet het haventje van Maratea met de vele vissersbootjes te bezoeken. De hotelier voorziet u ook graag van excursietips.

Dag 5: Scalea in Calabrië (ca. 28 km)
Maratea ligt op de grens met Calabrië, dus ook deze regio kunt u met een bezoek vereren. De leuke vissersplaats Scalea ligt in het uiterste noorden van Calabrië en is zeker de moeite waard.

Dag 6: Maratea – Matera – Alberobello (ca. 300 km)
Door een landschap, waarvan de heuvels wollig zijn bekleed met olijven rijdt u naar Matera. U wandelt er over de ‘Strada Panoramica dei Sassi’. In Alberobello aangekomen zult u een verwonderende blik werpen op de trulli, vierkante, stenen bouwsels met een kegelvormig dak en witte muren. De komende 3 nachten overnacht u in zo’n trullo of een charme hotel!

Dag 7: Alberobello en Ostuni (ca. 32 km)
Sorrento-1
Maak een wandeling door de zeer sfeervolle Trulli wijk in Alberobello of bezoek de witte stad Ostuni, dat u al van ver kunt zien liggen! De bijnaam van Ostuni is dan ook niet voor niets “Città bianca”.

Dag 8: Lecce (ca. 116 km)
Het heeft veel Italië-reizigers verbaasd dat het Salentijnse schiereiland, zoals de hak van de laars heet, zulke prachtige steden rijk is. Bijvoorbeeld Lecce, bijgenaamd het ‘Florence van de barok’. In Lecce aanschouwt u façades als van de Santa Croce. Overal in de stad vindt u balkonnetjes of zuilen gegarneerd met beelden en tierelantijnen.

Capri-1Dag 9: Alberobello – Vico Equense (ca. 336 km)
Vandaag keert u terug naar Campania, ons einddoel voor vandaag is Vico Equense, gelegen op het Sorrentijnse schiereiland. Onderweg maakt u kennis met het noorden van Puglia. Deze streek is ruim bedeeld met Romaanse kerken en mooie kastelen.

Dag 10: Sorrento (ca. 12 km)
Sorrento is één van de meest bezochte badplaatsen in Campania. In het centrum heerst met name ’s avonds een gezellige drukte.

Dag 11: Capri
Vandaag kunt u bijvoorbeeld naar Capri varen, de boot vertrekt in de haven naast uw hotel.

Dag 12: Vico Equense – Napels (ca. 40 km)
Vanuit Vico Equense keert u terug naar het vliegveld van Napels.

Aankomst dagelijks van:prijs per persoonbijzonderheden
2024
01/04-15/04€ 445
16/04-30/06€ 650
01/07-31/08€ 750
01/09-30/09€ 650
01/10-31/10€ 495

Uw hotelovernachtingen:

 • 2 nachten Pompeii of Napels
 • 3 nachten Maratea e.o.
 • 3 nachten Alberobello e.o.
 • 3 nachten Vico Equense of Sorrento

Inbegrepen:

 • 12 daagse autorondreis volgens programma
 • 11 overnachtingen op basis 2 pers. kamer
 • verblijf in 3-en 4 sterrenhotels met ontbijt
 • Nederlandse routebeschrijving, informatie en voucherpakket van deze reis

Niet inbegrepen:

 • uw vliegreis / boek hier GOEDKOPE VLUCHTEN
 • uw autohuur / kijk hier voor VOORDELIGE AUTOHUUR
 • entreegelden, tolwegen, benzine en parkeerkosten
 • lokale toeristenbelasting (ter plaatse te voldoen)

[mk_toggle style=”fancy” title=”KLIK HIER VOOR HET AANVRAAG- EN RESERVERINGSFORMULIER …” icon=”moon-arrow-right-2″][vfb id=’9′][/mk_toggle]

Na het versturen van dit aanvraagformulier nemen we persoonlijk contact met u op over de mogelijkheden.
De aanvraag is vrijblijvend en aan verandering onderhevig.

KLIK HIER om naar de autoverhuur pagina te gaan.

KLIK HIER om naar SkyScanner te gaan