12 daagse autorondreis Schatten van Zuid Italië

capri-1

Ontdek de schoonheid van Zuid Italië waarbij u naast Napels en Pompeii natuurlijk ook het groene Calabrië kunt zien en afsluit in de badplaats Sorrento of  het eiland Capri!

Dag 1: Napels – Pompeï (ca. 30 km)
Pompeii-1
Op het vliegveld van Napels aangekomen gaat u met uw eigen auto of huurauto langs de imponerende Vesuvius richting Sorrentijns schiereiland. In Pompeï brengt u de komende twee nachten door.

Dag 2: Vesuvius (ca. 25 km)
Gisteren zag u hem al: de Vesuvius. Vandaag gaat u nader kennis maken. Met de auto kunt u een gedeelte van de vulkaan bestijgen; de krater vraagt om enige sportieve inspanning.

Dag 3: Pompeï – Maratea (ca. 190 km)
Via de snelweg rijdt u verder zuidwaarts, de grens over met de regio Basilicata. Uiteindelijk komt u aan in Maratea, waar u drie nachten verblijft.

Calabria-1Dag 4: Maratea
Een dag die gereserveerd wordt voor Maratea en omgeving. Bezoek Monte Biaggio, vanwaar u een spectaculair uitzicht over de Thyrreense zee heeft. Vergeet ook niet het haventje van Maratea met de vele vissersbootjes te bezoeken. De hotelier voorziet u ook graag van excursietips.

Dag 5: Scalea in Calabrië (ca. 28 km)
Maratea ligt op de grens met Calabrië, dus ook deze regio kunt u met een bezoek vereren. De leuke vissersplaats Scalea ligt in het uiterste noorden van Calabrië en is zeker de moeite waard.

Dag 6: Maratea – Matera – Alberobello (ca. 300 km)
Door een landschap, waarvan de heuvels wollig zijn bekleed met olijven rijdt u naar Matera. U wandelt er over de ‘Strada Panoramica dei Sassi’. In Alberobello aangekomen zult u een verwonderende blik werpen op de trulli, vierkante, stenen bouwsels met een kegelvormig dak en witte muren. De komende 3 nachten overnacht u in zo’n trullo of een charme hotel!

Dag 7: Alberobello en Ostuni (ca. 32 km)
Sorrento-1
Maak een wandeling door de zeer sfeervolle Trulli wijk in Alberobello of bezoek de witte stad Ostuni, dat u al van ver kunt zien liggen! De bijnaam van Ostuni is dan ook niet voor niets “Città bianca”.

Dag 8: Lecce (ca. 116 km)
Het heeft veel Italië-reizigers verbaasd dat het Salentijnse schiereiland, zoals de hak van de laars heet, zulke prachtige steden rijk is. Bijvoorbeeld Lecce, bijgenaamd het ‘Florence van de barok’. In Lecce aanschouwt u façades als van de Santa Croce. Overal in de stad vindt u balkonnetjes of zuilen gegarneerd met beelden en tierelantijnen.

Capri-1Dag 9: Alberobello – Vico Equense (ca. 336 km)
Vandaag keert u terug naar Campania, ons einddoel voor vandaag is Vico Equense, gelegen op het Sorrentijnse schiereiland. Onderweg maakt u kennis met het noorden van Puglia. Deze streek is ruim bedeeld met Romaanse kerken en mooie kastelen.

Dag 10: Sorrento (ca. 12 km)
Sorrento is één van de meest bezochte badplaatsen in Campania. In het centrum heerst met name ’s avonds een gezellige drukte.

Dag 11: Capri
Vandaag kunt u bijvoorbeeld naar Capri varen, de boot vertrekt in de haven naast uw hotel.

Dag 12: Vico Equense – Napels (ca. 40 km)
Vanuit Vico Equense keert u terug naar het vliegveld van Napels.

Aankomst dagelijks van:prijs per persoonbijzonderheden
2024
01/04-15/04€ 445
16/04-30/06€ 650
01/07-31/08€ 750
01/09-30/09€ 650
01/10-31/10€ 495

Uw hotelovernachtingen:

 • 2 nachten Pompeii of Napels
 • 3 nachten Maratea e.o.
 • 3 nachten Alberobello e.o.
 • 3 nachten Vico Equense of Sorrento

Inbegrepen:

 • 12 daagse autorondreis volgens programma
 • 11 overnachtingen op basis 2 pers. kamer
 • verblijf in 3-en 4 sterrenhotels met ontbijt
 • Nederlandse routebeschrijving, informatie en voucherpakket van deze reis

Niet inbegrepen:

 • uw vliegreis / boek hier GOEDKOPE VLUCHTEN
 • uw autohuur / kijk hier voor VOORDELIGE AUTOHUUR
 • entreegelden, tolwegen, benzine en parkeerkosten
 • lokale toeristenbelasting (ter plaatse te voldoen)

[mk_toggle style=”fancy” title=”KLIK HIER VOOR HET AANVRAAG- EN RESERVERINGSFORMULIER …” icon=”moon-arrow-right-2″][vfb id=’9′][/mk_toggle]

Na het versturen van dit aanvraagformulier nemen we persoonlijk contact met u op over de mogelijkheden.
De aanvraag is vrijblijvend en aan verandering onderhevig.

KLIK HIER om naar de autoverhuur pagina te gaan.

KLIK HIER om naar SkyScanner te gaan

Op Maat Reizen

Bij AutoReisWinkel zijn we gespecialiseerd in OP MAAT REIZEN waardoor u geheel naar eigen wens uw reis samen kunt stellen, zonder extra bijkomende kosten!!