14 daagse autorondreis van Rome naar Amalfi

rome-1Dag 1 t/m 4 : Rome
Uw autorondreis start in de hoofdstad Rome, deze stad is als een museum en wij reserveren voor u 3 nachten in deze geweldige stad. Geniet volop van het stadsleven en culturele hoogstandjes.

rome-1Over de kunstschatten van de Europese beschaving, tussen alle archeologische vondsten wandelt u van terras naar plein. Op Piazza di San Cosimato, midden in Trastevere, ziet u hoe Romeinen onderhandelen over een bosje basilicum. In het pracht en praal van goud, marmer, fresco’s en edelstenen in de Sant’Ignazio di Loyola kunt u zich verbazen over de architectuur. Paus Gregorius XV liet deze kerk bouwen ter ere van Ignatius uit Loyola, één van de oprichters van de orde der Jezuïeten. Het plein hoort erbij, echter er was geen geld meer voor de koepel dus paste de architect een trucje toe… wat is echt? Vier gespierde jongemannen, gezeten op vier dolfijnen, geven vier schildpadjes een zetje, zodat ze over de rand van het bassin heen naar het water kunnen kruipen.  U staat bij Fontana delle Tartarughe, oftewel de Schildpaddenfontein, op het Piazza Mattei. Kijk eens naar boven en zie het dichtgemetselde raam van de palazzo.

Vergilio Matei was naast een gokker, een volhardende man en smoorverliefd. Hij liet de fontein in één nacht bouwen om de vrouw van zijn dromen te veroveren en zijn aanstaande schoonvader te laten zien dat hij nog steeds vermogend was nadat hij zwaar had verloren na een avondje gokken. Talloze verhalen, prachtige anekdotes en schitterende gebouwen van Pantheon naar Vaticaan stad. Bijzonder is het Vaticaan museum met als ultiem hoogtepunt de Sixtijnse Kapel. Alles ontdekken en zien is onmogelijk in deze stad der eeuwigheid. Hier liggen de grondbeginselen van de Romeinse beschaving en het Christelijke geloof. Dankzij Rome en haar grote denkers zal de wereld nooit meer hetzelfde zijn. U verblijft 3 nachten in Rome.

grottaferrata-1Breng ook een bezoek aan Tivoli, even buiten de stad.
Elke wereldreiziger, strijder en handelaar met een druk bestaan, heeft behoefte aan ontspanning. Zo ook de Romeinen. Rome was hun werkstad, de stad van waaruit ze veldslagen planden en de wereld veroverden. In Tivoli deden de mannen inspiratie op en was er tijd voor ontspanning. Uiteraard moest dit in stijl. Dus hun buitenhuizen werden excentrieke paleizen met pilaren, zwembaden, tuinen met watervallen en bibliotheken. Tijd om stil te staan, was er immers niet. De natuur is hier schitterend en de drukte van het verkeer in Tivoli bij de villa’s niet merkbaar. U verblijft aan de voet van de heuvelrug waar de Basilian monniken zich hadden gevestigd rond 1400. Van extreem uitbundig naar ingetogen met een dikke gouden rand.

Dag 4 t/m 7: Napels (ca. 210 km)
napels-1Napoli staat synoniem voor pizza en heeft het grootste historische stadscentrum van Europa met in de directe omgeving historische bezienswaardigheden als de Palazzo di Caserta en de Romeinse ruïnes van Pompeii en Herculaneum. Napels staat ook synoniem voor Mussolini’s wederopbouw en de verstedelijking van het platteland. Na de tweede wereldoorlog trok iedereen in hoop op een baan naar de belangrijkste havenstad van Italië. Dit veroorzaakte gigantische werkeloosheid en corruptie. De burgemeester die eind van de 19e eeuw aan de macht was, liet de stad een metamorfose ondergaan. De nadruk lag op restauratie van het rijke culturele erfgoed, de tientallen kerken en palazzi die voornamelijk uit de 18e eeuw dateren, de tijd dat Napels een van de belangrijkste steden van Europa was.

Hier vindt u beroemde maar smalle straten waar de was gezellig buiten hangt, waar buurvrouwen via rijkelijk beplante balkonnetjes de laatste roddels doornemen en waar hele families flaneren op Piazza Plebiscito aan de voet van het indrukwekkende San Francesco di Paola. Caffè Cambrinus aan de rand van het plein is al sinds 1890 het ontmoetingsoord voor de belezen en creatieve Napolitaan. Op zondag trekt heel Napels naar zee. Hele families – dik of dun, moderne outfit of nog in het badpak van dertig jaar geleden – gaan te water in kleine roei- of vissersbootjes. Alles wat vaart wordt gebruikt, ook de grote en luxueuze jachten die in dezelfde haven liggen als de vissersbootjes. Het reepje lavastrand is overvol. Iedereen lijkt gelukkig.

Het is onmogelijk níet verliefd te worden bij de aanblik van de rijk gedecoreerde palazzi aan de azuurblauwe kust met al deze blije gezichten. Bijzonder is een dagje naar het eiland Capri per Riva, waar mannen in smetteloos witte uniformen orde trachten te scheppen in de chaos door ‘avanti, avanti’ te roepen. Dit was in de vorige eeuw het toevluchtsoord voor kunstenaars en is een prachtige plek om te genieten van zon, zee, schitterende vergezichten, natuur en de ongelofelijke bloempracht.  U verblijft in 3 nachten in Napels.

amalfi-1

Dag 7: Napels- Pompeï (ca. 30 km)
Pompeï was een Antiek Romeinse provinciestad met ongeveer 20.000 inwoners die bestond van de 7e eeuw voor Christus tot in de eerste eeuw na Christus. Osken, Samnieten, Grieken, Etrusken en Romeinen lieten er allemaal hun sporen achter. Deze Romeinse stad ligt aan de voet van de vulkaan Vesuvius, die in 79 na Christus tot uitbarsting kwam. Pompeï werd onder stenen en as bedolven en pas in de 17e eeuw weer ontdekt na archeologische opgravingen. U kunt rustig de beroemde overblijfselen bekijken met zicht op de Vesuvius.

Dag 8 t/m 11: Napels – Amalfi (ca. 75 km)
Via Sorrento en Positano rijdt u naar het zuiden, naar Amalfi. Sorrento moet u gezien hebben. De stad werd gebouwd op een plateau ver boven het water en de toegang naar de zee kon met poorten worden afgesloten.  Onneembaar. De op palen gebouwde terrassen die als een soort steiger boven de zee zweven dienen als strand.  Tegen betaling kunt u van deze surrogaatstranden gebruik maken. Het historische centrum van de stad loopt nog volgens een eeuwenoud stadsplan. Er zijn prachtige middeleeuwse steegjes met veel kleine winkels en ateliers van ambachtslieden.

positano-2We rijden via een van de mooiste bergroutes die we ooit zagen en langs de beroemde citroen- en sinaasappelboomgaarden, naar Positano. De weg is uitgehouwen in de flank van de Lattari-berg. Gelukkig zijn er genoeg inhammen om even te genieten en een mooie foto te maken. De plek van de intellectuelen en artiesten is Positano. Het lijkt wel Marokko in plaats van Italië dankzij de witte huizen met boogvormen. De Santa Maria dell Assunta met groene, blauwe en gele majolica tegels is absoluut de moeite waard. Morgen bezoeken we Ravello, dat door zijn typische traditionele architectuur al jarenlang beroemdheden aantrekt. Villa Cimbrone en Villa Rufolo zijn het bekendst.

Eenmaal in Amalfi bezoek zeker de Piazza Duomo waar aan de voet van de 9de eeuwse kathedraal op een terras het Italiaanse leven aan u voorbij zal trekken. Uiteraard met een grote zonnebril op en in stijlvolle zomerjurk. Dit is het Italië uit de films maar in het echt is het nog veel mooier. U verblijft 3 nachten in het schitterende en kleurrijke gebied van Amalfi e.o.

amalfi-1Dag 11 t/m 13: Amalfi – Maratea (ca. 160 km)
Via Vietri Sul Mare, de keramieken stad rijdt u verder naar het zuiden. De kust wordt rustiger, ruiger en echter. De glitter en glamour van de Amalfi kust verdwijnt en we rijden over 267 langs de zee. De grillige heuvels van zandsteen steken okergeel af bij de azuurblauwe, groene zee. Soms ziet u poeder witte stranden en de slaperige plaatsjes langs de kust lijken zich niets aan te trekken van toeristen, die hier ook bijna niet te vinden zijn.

U rijdt over kronkelende wegen langs verlaten boerderijen, zien zwevende valken, ruiken de prikkelende geur van Aleppo dennen, Johannes brood bomen en de zee. Het water, soms mijlenver beneden ons, licht op alsof het bedekt is met glinsterende edelstenen met de kleuren saffier, opaal of jade. De armoede en corruptie heeft misschien de inwoners weggejaagd maar niet de prachtige landschappen. De mozzarella en de volksmuziek zijn bijzonder smaakvol, maar de designer winkels en luxe jachten ontbreken. Zo aardig, ongerept en uniek dit gedeelte van Italië zodat wij hier eigenlijk niet meer weg willen. Hier is het water en het witte strand van ons. U verblijft 2 nachten in Maratea e.o. vlakbij Marina di Camerota.

BELANGRIJK: In juli en augustus is Maratea e,a, reeds vol geboekt. Alternatief 1 extra nacht Napels en
1x extra nacht Amalfi-kust!

Dag 13: Maratea – Latina (ca. 350 km)
Vanaf Maratea rijdt u weer terug in noordelijke richting naar Rome. Wij hebben voor u de laatste overnachting van deze reis weer even buiten Rome gereserveerd.

Dag 14: Latina- Rome (ca. 70 km): einde reis

aankomst dagelijksprijs per persoonbijzonderheden
2024
01/04-15/04€ 495
16/04-31/05€ 650
01/06-30/06€ 695
01/07-15/09€ 795
16/09-15/10€ 695
16/10-15/11€ 595

U overnacht:

 • 3 nachten Rome
 • 3 nachten in Napels
 • 1 nacht Pompeï
 • 3 nachten Amalfi-kust
 • 2 nachten Maratea e.o.
 • 1 nacht Latina/Gaeta e.o.

Inbegrepen:

 • 14 daagse autorondreis volgens programma
 • 13 overnachtingen op basis 2 pers. kamer in 3-en 4 sterrenhotels
 • 13 x ontbijt (buffet)
 • Voucher- en Informatiepakket van deze reis

Niet inbegrepen:

 • uw vliegreis / boek hier GOEDKOPE VLUCHTEN
 • uw autohuur / kijk hier voor VOORDELIGE AUTOHUUR (wij adviseren deze vanaf dag 4 te reserveren)
 • overige maaltijden en tolwegen
 • entree en parkeergelden
 • lokale toeristenbelasting (ter plaatse te voldoen)

Na het versturen van dit aanvraagformulier nemen we persoonlijk contact met u op over de mogelijkheden.
De aanvraag is vrijblijvend en aan verandering onderhevig.

KLIK HIER om naar de autoverhuur pagina te gaan.

KLIK HIER om naar SkyScanner te gaan