13 daagse autorondreis Toscane & Umbrië

assisi-1

Deze autoreis brengt u door de mooiste en bekendste gebieden van Italie. De rust en de natuur en kleine dorpen met typisch Italiaanse sfeer! Geniet van de bevolking, de meren en de zee in deze geliefde streken waar het soms lijkt of de tijd is blijven stilstaan!

Dag 1: Pisa (ca. 50 km) of Rome (ca. 285 km) – Montecatini Terme
pisa-1Uw autorondreis begint in Montecatini Terme, vanuit deze gezellige plaats kunt u een aantal dagtochten maken. Montecatini staat bekend om zijn prachtige gebouwen, mooie winkelstraten, gezellige terrasjes en Terme baden. Wij hebben voor u 2 nachten gereserveerd in deze mooie sfeervolle stad.

Dag 2: Luca – Pisa (ca. 100 km)
Na het ontbijt rijdt u naar Lucca waar u een wandeling over de oude stadsmuren kunt maken. In het centrum van Lucca vindt u vele indrukwekkende Piazza’s zoals Piazza San Michele met zijn renaissance paleizen en de wit marmeren San Michele in Foro kerk. De gezellige Piazza del Mercato is in de vorm van een amfitheater gebouwd. Vanaf één van de vele terrasjes kunt u het kleurrijke en sprankelende Italiaanse leven aan u voorbij laten gaan. Aansluitend rijdt u naar Pisa waar u natuurlijk de karakteristieke scheve Toren van Pisa moet bezoeken. Vervolgens terug naar Montecatini.

florence-1Dag 3: Montecatini – Florence (ca. 55 km)
In Florence kunt u het standbeeld van Michelangelo zien op de Piazza della Signoria, de spectaculaire Duomo, de Uffici, de Ponte Vecchio, de Palazzo Pitti en nog veel meer bezienswaardigheden zullen deze dag onvergetelijk maken. Wij hebben hier 1 overnachting in het gezellige en oude centrum van Florence voor u gereserveerd.

Dag 4: Florence – Cecina – Siena (ca. 190 km)
Na het ontbijt rijdt u langs de kust naar Cecina waar u een kort bezoek kunt brengen en de karakteristieke torens en het prachtig middeleeuwse centrum kunt bewonderen. Via smalle wegen komt u aan in Siena waar het middelpunt van deze stad de Piazza del Campo is, met het indrukwekkende stadhuis en de 102 meter hoge Torre del Mangia. U maakt 2 overnachtingen in Siena.

Dag 5: Siena
Deze dag kunt u de omgeving van Siena verkennen of een mooie wijnroute maken door het heuvellandschap.

siena-2

Dag 6: Siena – Cortona – Arezzo (ca. 100 km)
siena-3Cortona met één van de mooiste middeleeuwse stadscentra van Toscane is zeker een bezoek waard. U kunt hier heerlijk wandelen door de smalle straatjes en steegjes met typische restaurantjes en winkeltjes. Vervolgens naar één van de mooiste steden van Italië: Arezzo. Wereldberoemd om de fresco’s en een bezoek aan Piazza Grande is een werkelijk hoogtepunt.

Dag 7: Arezzo – Spoleto (ca. 172 km)
Spoleto bestaat uit een beneden- en een bovenstad, die tegen de helling van de Monteluco liggen. Vanaf de Moneronepoort kunt u wandelen via de Drususboog naar het Piazza del Mercato. Ook ziet u de Dom van Spoleto. In Foligno kunt u een oriënterende wandeling door het gezellige centrum maken.

Dag 8: Spoleto – Spello – Assisi (ca. 60 km)
Via een van de Romeinse poorten betreedt u het middeleeuwse stadje Spello, met pittoreske smalle straatjes. In de Sta.Maria Maggiore zien we de gerestaureerde fresco’s van Pinturicchio, ware juweeltjes van de schilderkunst. Vanmiddag kunt u naar de geboorteplaats van de heilige Franciscus gaan: Assisi. Het panorama van de stad, zeer fraai gelegen tegen de Monte Subasio, wordt bepaald door de Basilica di S.Francesco. U kunt de basiliek en het graf van de heilige bezoeken en een wandeling maken door het sfeervolle centrum.

assisiDag 9: Assisi – Perugia(ca. 70 km)
Vanaf Assisi rijdt u in de zomer via het mooie meer van Trasimevo naar Perugia. In het hooggelegen historische centrum van Perugia zien we de bijzondere Fontana Maggiore, de domkerk S.Lorenzo en het imposante Palazzo dei Priori. In dit paleis is de Galleria Nazionale dell’Umbria gevestigd, met een omvangrijke collectie schilderijen uit de Umbrische school. Na de stadswandeling heeft u de mogelijkheid het museum te bezoeken. Liefhebbers van archeologie kunnen het nationaal archeologisch museum bekijken. U verblijft hier 2 nachten.

Dag 10: Perugia – Todi – Perugia
Het middeleeuwse stadje Todi werd al voor onze jaartelling bewoond door Etrusken en Romeinen. Op het Piazza del Popolo zien we de dom en 13e- en 14e-eeuwse paleizen. U kunt de Tempio di S.Fortunato bezoeken, waar Franciscus’ volgeling Jacopone da Todi begraven ligt. Montefalco wordt door de prachtige ligging ook wel ‘het balkon van Umbrië’ genoemd. We zien hier de 14e-eeuwse kerk, waarin de beroemde schilder Benozzo Gozzoli twaalf prachtige fresco’s maakte.

Dag 11: Perugia – Orvieto- Volterra- Livorno (ca. 275 km)
PerugiaHet middeleeuwse Orvieto ligt op een door wijngaarden omringd 300 meter hoog plateau. Met een lift bereikt u het centrum, waar de dom ongetwijfeld het meest in het oog springt. De bouw hiervan begon in 1290 en nam ongeveer 300 jaar in beslag, waarbij de aanvankelijk romaanse stijl gaandeweg plaatsmaakte voor de gotische. Aansluitend rijdt u door het Toscaanse binnenland via Volterra naar de kust bij Livorno voor 2 nachten.

Dag 12: Livorno 
Deze dag kunt u nog heerlijk genieten van het strand van Livorno e.o., maar u kunt ook deze dag besteden aan het eiland Elba waar eens Napoleon naartoe werd verbannen!

Dag 13: Livorno – Pisa (ca. 25 km)
Vanaf Livorno rijdt u weer terug naar Pisa, indien u terugvliegt of indien met eigen auto reist u weer langs de kust in noordelijke richting.

13dgUmbrieToscana

vertrek dagelijksprijs per persoonbijzonderheden
2024
01/03-15/03€ 495
16/03-30/06€ 675
01/07-30/09€ 695
01/10-31/10€ 575

Inbegrepen: 

 • 13 daagse autorondreis volgens programma
 • 12 overnachtingen op basis logies/ontbijt in 3 en 4-sterrenhotels
 • prijs per persoon op basis 2 pers.kamer
 • Nederlandse routebeschrijving en Algemene Informatie van deze reis
 • voucherpakket

Niet inbegrepen:

 • uw vliegreis / boek hier GOEDKOPE VLUCHTEN
 • uw autohuur / kijk hier voor VOORDELIGE AUTOHUUR
 • overige maaltijden, entreegelden, tolwegen en parkeerkosten
 • eventueel toeslag 1 persoonskamer
 • lokale toeristenbelasting (ter plaatse te voldoen)
 • eventueel extra nachten zijn naar wens bij te boeken

Opmerkingen:

 • deze reis is altijd te verlengen/verkorten of aan te passen, naar eigen wens
 • bij boeking ontvangt u direkt op uw bevestiging de gereserveerde hotels
 • reservering direct, of via o.m. (SGR) reisburo’s (zie boekingskantoren)

Na het versturen van dit aanvraagformulier nemen we persoonlijk contact met u op over de mogelijkheden.
De aanvraag is vrijblijvend en aan verandering onderhevig.

KLIK HIER om naar de autoverhuur pagina te gaan.

KLIK HIER om naar SkyScanner te gaan

Op Maat Reizen

Bij AutoReisWinkel zijn we gespecialiseerd in OP MAAT REIZEN waardoor u geheel naar eigen wens uw reis samen kunt stellen, zonder extra bijkomende kosten!!