8-11 daagse autorondreis Betoverend Sicilië

sicilie-1

Sicilë betekent meer dan alleen het verlaten van het Italiaanse vaste land. Het is een oversteek naar het grootste eiland in de Middellandse Zee, dat door zijn geschiedenis en cultuur een wereld op zich vormt. Diverse volkeren hebben hier in de oudheid overal hun eigen sporen achter gelaten, zodat het eiland nog steeds een unieke, maar eigenaardige mengeling is, dat komt in de taal, de gebruiken, en de architectuur tot uiting.

Het eiland is vol uitersten. Talloze prachtige monumenten getuigen van de rijke geschiedenis van Sicilië. Het landschap is rijk aan olijven, cactussen en bloeiende planten en wordt gekenmerkt door glooiende heuvels en ruige bergen in het binnenland met de alom aanwezige Etna als overheerser, aan de noordoostkust vindt u goudblonde stranden en heerlijk zeewater. Sicilië heeft alles in zich om jong en oud een fantastische vakantie te bezorgen!

Ontdek Sicilië vanaf Catania
Als de spil van de Middellandse Zee heeft Sicilië vele volkeren naar zich toe gelokt. Vruchtbare akkers en uitbundige tuinen verrukten Grieken, Arabieren, Normandiërs en Spanjaarden. 28 Eeuwen van komen en gaan van vele volkeren hebben hun sporen in de vorm van kunstschatten op het eiland achtergelaten. Tijdens deze rondreis kunt u hun sporen volgen. U kunt kiezen uit een rondreis met start in Catania of in Palermo, waarbij u dezelfde bezienswaardigheden bezoekt, alleen in een andere volgorde.

Dag 1: Catania
Met het vliegtuig of uw auto per boot komt u aan in Catania. U overnacht hier 2 nachten.

Dag 2: Catania – Etna v.v. (ca. 80 km)
Het hoogtepunt van deze reis is wellicht de actieve vulkaan de Etna, een maanlandschap ontvouwt zich aan uw ogen. De ‘Giro della Sicilia’ gaat verder richting het hart van het eiland. Een mooie rit naar het midden  van het eiland om deze bekende vulkaan te aanschouwen. In de namiddag komt u weer terug in Catania voor overnachting.

Dag 3: Catannia – Agrigento (ca. 165 km)
Uw hoofddoel van vandaag is Agrigento met de befaamde tempelvallei. Op een heuvel, op een paar kilometer afstand van de Siciliaanse zuidkust, ligt de stad Agrigento. Deze stad, in 581 v.Chr. gesticht door de Grieken, was in de oudheid één van de belangrijkste steden in de Mediterraanse wereld. Dit is een stad met ontelbaar veel archeologische vondsten, zoals stadspoorten, tempels en andere heiligdommen. Resten van de grootste tempel is die van Zeus. Waarschijnlijk zelfs de grootste Dorische tempel ooit. Agrigento heeft 3 archeologische locaties die op de UNESCO werelderfgoed staan: San Lorenzo, de Concordia tempel en het Telamon beeld. Wij hebben voor u hier een overnachting gereserveerd.

Dag 4: Agrigento – Palermo (ca. 125 km) 
U rijdt vandaag van de zuid naar de noordpunt van het eiland op weg naar omgeving Palermo zijn het middeleeuwse Erice en het mysterieuze Segesta. Palermo, de hoofdstad van Sicilië, is een stad van historie, cultuur, muziek en lekker eten. Bezoek prachtige paleizen, zoals de Abatellis, de La Zisa of de Palazzo dei Normanni. Maar ook de kerken zijn een bezichtiging waard. De kathedraal van Palermo of de kerk (vooral de binnenkant) van Santa Maria dell’Ammiraglio (ook wel Martorana genoemd) met een prachtig uitzicht op de Piazza Bellini, zijn absolute aanraders.De komende 2 nachten verblijft u in Palermo.

Dag 5: Palermo
Palermo is rijk geweest aan gouden momenten uit vroegere tijden: Cappella Palatina, de kathedraal, en in Monreale, de met mozaïeken bedekte Dom. Geniet vandaag van deze mooie en indrukwekkende stad met typisch Italiaanse sfeer.

Dag 6: Palermo – Cefalù – Taormina (ca. 275 km)
Via de Normandische kathedraal van Cefalù langs de noordkust komt u uit in Messina met een prachtig vergezicht op het vasteland van Italië. Taormina is de oudste en één van de mooiste badplaatsen van Sicilië. Op de Monte Tauro, tussen de Straat van Messina en de Etna, ligt deze prachtige plaats. Het mooie stadje bestond al ver voor de jaartelling. Aan de Grieken dankt Taormina haar beroemde Griekse theater (Teatro Greco) en ook de vele andere veroveraars van de stad hebben iets aan de stad toegevoegd. Geniet in Taormina van de mooie uitzichten, de zee, de vele oude gebouwen en van het heerlijke eten in één van de vele restaurants. U overnacht de laatste 2 nachten in of nabij Taormina.

Dag 7: Siracusa (ca. 120 km)
Siracusa was in de oudheid de belangrijkste stad van Groot-Griekenland. ’s Middags kunt u Ragusa Ibla, het oude gedeelte van deze barokke stad, wellicht nader verkennen.

Dag 8: Taormina – Catania (ca. 50 km)
Het tijdstip van uw vlucht bepaalt wat u nog kunt zien. Of u verlengt uw verblijf in één van onze accommodaties in de omgeving van Taormina.


aankomst dagelijks van8 dagen11 dagen
2024
01/03-31/03€ 350€ 475
01/04-30/06€ 395€ 525
01/07-25/07€ 495€ 625
26/07-31/08€ 525€ 650
01/09-20/10€ 495€ 625
21/10-15/12€ 335€ 435
prijzen per persoon

Inbegrepen:

  • 8 of 11 daagse autorondreis Sicilie volgens programma
  • 7 of 10 overnachtingen op basis 2 pers. kamer met ontbijt
  • verblijf in goed gelegen 3- en 4 sterrenhotels
  • Nederlandse routebeschrijving, algemene informatie

Niet inbegrepen:

Deze reis is altijd te verlengen of aan te passen naar eigen wens! (11 dagen zijn 3 extra nachten naar keuze)

[mk_toggle style=”fancy” title=”KLIK HIER VOOR HET AANVRAAG- EN RESERVERINGSFORMULIER …” icon=”moon-arrow-right-2″][vfb id=’9′][/mk_toggle]

Na het versturen van dit aanvraagformulier nemen we persoonlijk contact met u op over de mogelijkheden.
De aanvraag is vrijblijvend en aan verandering onderhevig.

KLIK HIER om naar de autoverhuur pagina te gaan.

KLIK HIER om naar SkyScanner te gaan