8 daagse autorondreis Kunstschatten van Lombardije

bergamo-1

Tijdens deze reis zullen wij  u de mooiste schatten van Noord-Italië tonen. Het historische centrum van Mantuva, Verona en de verborgen parels van Modena, Parma en Pavia. We bezoeken monniken in het klooster en gitaarbouwers tijdens hun werk. Tevens brengt u een bezoek aan de mode-stad Milaan. En u hebt tijdens deze creatieve vakantie tijd om oude straten en spectaculaire dakterrassen te zien.

Dag 1: Aankomst Bergamo
Bergamo ligt op ca. 50 kilometer ten oosten van Milaan en heeft een prachtige, hooggelegen oude stad die uitnodigt om te wandelen en winkelen. Pittoresk is de Alta, als een fort omgeven door dikke muren op een heuvel. De oude stad van Bergamo is autovrij, zodat u heerlijk kunt flaneren door de straten.. Naar de bovenstad is een bus (lijn 1) en de kabelbaan, vanwaar u een prachtig uitzicht over de Povlakte hebt. De kabelbaan eindigt op de Piazza delle Scarpe, waar eens de schoenmakers gilde zijn hoofdkwartier had. Bij binnenkomst van de bovenstad via de “hoofdstraat” passeert u de Piazza Vecchia en de Citadel. Via de poort naar St. Alessandro gaat een andere kabelbaan verder omhoog naar het gehucht San Vigillio.

Dag 2: Bergamo – Verona (ca. 60 km)
Vandaag rijdt u naar Verona: Castelvecchio met zijn bekroond met kantelen Scaliger Bridge, de arena voor het jaarlijkse Opera Festival, de levendige Piazza delle Erbe, Piazza dei Signori, het verbouwde stadhuis, het Scaliger Paleis en de Loggia del Consiglio. We zien de vertegenwoordiger Scaliger tombes in de kleine kerk van Sta. Maria Antica. In de middag kunt u de kerken Santa Anastasia en S. Zeno bezoeken. Misschien ook de Tomba di Giulietta, waar Romeo & Julia in vrede rusten. Een tip voor het diner:Trattoria Al Bersagliere.

Dag 3: Verona – Modena – Parma (ca. 240 km)
U verblijft in welvaart en luxe, in tegenstelling tot de “arme Zuiden” zijn hier de fabrieken van Ferrari, Lamborghini en Maserati. In Modena, de geboortestad van Luciano Pavarotti, en van balsamiek azijn. In deze stad van heerlijke ham in Parma, laten we kunt u de schilderijen van Correggio zien aan de bovenkant van de koepel van de kathedraal en de Romaanse doopkapel. In een salumeria kunt u delicatessen uit de wereld van Ham & Co proberen. U maakt 2 overnachtingen in Parma.

Dag 4: Muziek klinkt in de lucht (ca. 80 km)
Gewelven, rozen, torens…de kathedraal van Cremona heeft een fotogenieke gevel. Natuurlijk kunt u ook naar binnen gaan. Verheug u op de volgende speciale tekenreeksen.  Met de klank van de Verdi’s melodieën rijden we naar Roncole en kunt u  de oude boerderij bezoeken, waar de allereerste geluiden van de grote componist tot leven kwamen. Zijn ware meesterwerken inspireerde hem op het landgoed van Sant’Agata.

collage-italie

Dag 5: Parma – Pavia – Milaan (ca. 190 km)
Welkom in de mooie universiteitsstad Pavia!  U kunt vandaag bezoeken: de prachtige oude binnenstad, de Castello Visconti, het graf van St. Augustinus in de kerk van San Pietro in Ciel d’Oro en een juweeltje: S. Michele, de kronings kerk van Frederik I, ook wel bekend als Barbarossa. In de middag bezoekt kunt u de Certosa di Pavia bezoeken. Aansluitend naar Milaan voor 2 nachten

Dag 6: Milaan
Vandaag staat Milaan op het programma. Inter Milan, Mode, Media, Design?  U kunt tijdens deze reis veel zien zoals de kerk van Sant’Amborgio met het “Laatste Avondmaal” van Leonardo da Vinci in de kerk van Sta. Maria delle Grazie, worden overweldigd door de enorme kathedraal. De rijkdom van de winkelgalerij Galleria Vittorio Emanuele en de  wereldberoemde La Scala. Bezoek de koepel op het dak  van de Duemo of slenter door de stad of neem de trein naar het kleine Vigevano – een van de mooiste pleinen van Italië is hier verborgen U maakt 1 overnachting in Milaan.

Dag 7: Milaan – Bergamo (ca. 55 km)
In de namiddag kunt u weer rustig terugrijden naar Bergamo voor uw laatste overnachting.

Dag 8: Vertrek uit Bergamo


aankomst dagelijksprijs per persoonbijzonderheden
2024
01/01-15/03€ 335
16/03-30/06€ 395
01/07-31/08€ 450
01/09-30/09€ 395
01/10-15/11€ 335

Inbegrepen:

  • 8 dagen/7 nachten volgens programma
  • 7 nachten op basis logies ontbijt in 2 pers. kamer
  • Nederlandse routebeschrijving en voucher/informatiepakket van deze reis

Niet inbegrepen:

  • uw vliegreis / boek hier GOEDKOPE VLUCHTEN
  • uw autohuur / kijk hier voor VOORDELIGE AUTOHUUR
  • overige maaltijden
  • entreegelden, lokale toeristenbelasting (ter plaatse te voldoen)
  • tolwegen en parkeergelden

Na het versturen van dit aanvraagformulier nemen we persoonlijk contact met u op over de mogelijkheden.
De aanvraag is vrijblijvend en aan verandering onderhevig.

KLIK HIER om naar de autoverhuur pagina te gaan.

KLIK HIER om naar SkyScanner te gaan