9 daagse autorondreis Noord Italiaanse Steden

venetie-3

Tijdens deze autorondreis door het noorden van Italië bezoekt u de hoogtepunten van historie en cultuur. Na uw start bij de scheve toren van Pisa gaat u via de Toscane naar Florence, Bologna, Venetië, Verona naar de modestad Milaan. U overnacht in goede 3- en 4 sterrenhotels in of vlakbij het centrum van de steden.

Dag 1: Nederland/België – Pisa (ca. 1325 km)
Met uw eigen auto rijdt u naar Pisa, waar uw reis door Noord Italië zal starten. Ook kunt u aanvliegen op Pisa of Milaan, waarna u een voordelige huurauto neemt.

Dag 2: Pisa
Misschien is er geen plaats in de wereld die zo bekend is geworden om een monument als Pisa met zijn scheve toren. Maar Pisa heeft natuurlijk veel meer te bieden. Er zijn minstens twintig andere monumentale bezichtigen zoals paleizen, kerken, pleinen en mooie bruggen te bewonderen. Zo is het Piazza del Duomo met de middeleeuwse kathedraal ‘de Duomo’ een prachtige verschijning. Zowel door zijn afmeting als zijn uitstraling. Bezoek ook het plein Piazza Dante waar leuke cafe’s en restaurantjes te vinden zijn. Of wandel eens door de luxe winkelstraat van Borgo Stretto, Corso Italia en Via Santa Maria.

Dag 3: Pisa – Lucca – Florence (ca. 90 km)
Het vlakbij gelegen Lucca mag u niet overslaan. Lucca is geheel omringd door een Middeleeuwse stadsmuur en heeft een fantastisch fraai plein, dat kleiner is dan dat van Siena, maar daar in schoonheid zeker niet voor onderdoet. Daarna door naar Florence voor de volgende 2 nachten.

Dag 4: Florence
Als oude en historische stad staat Florence ver bovenaan de lijst van best bezochte culturele steden. Deze stad die bekend is om zijn geschiedenis, architectuur, kunst en cultuur wordt jaarlijks door miljoenen toeristen bezocht. Monumenten en gebouwen als het Palazzo Pitti, Palazzo Vecchio, Dom van Florence, Santa Croce, Michelangelo’s David, Santa Maria Novella en niet te vergeten de bijzondere musea en galeries, maken van Florence een top bestemming. Eén van ‘s werelds meest beroemde en belangrijke kunstgalerijen ter wereld met internationale en Florentijnse kunst is het Uffizi in Florence. Zowat alle grote namen komen voorbij in dit bijzonder fraai vormgegeven grote museum wat op zichzelf al een bezichtiging waard is.

Dag 5: Florence – Bologna – Venetië (ca. 240 km)
U passert op weg naar Venetië de stad Bologna, een paradijs voor lekkerbekken (tortellini en spaghetti Bolognese) en dus bijna een verplichte lunch-stop. Ook het centrum is elegant met haar vele galerijen en historische gebouwen. Vanmiddag richt u de steven naar de wereldberoemde stad van het water; Venetië. De volgende 2 nachten verblijft u in Mestre, op ca. 2 km van Venetië.

Dag 6: Venetië
De in Italië gelegen stad Venetië is uniek in de wereld. De voor een groot deel op palen gebouwde stad is wereldwijd bekend vanwege de historische binnenstad met de vele waterwegen. Een rondvaart met een gondel door Venetië wordt door velen dan ook als één van de meest romantische uitstapjes gezien die je kunt maken. De uitbaters maken hier handig gebruik van door tarieven te hanteren die erg hoog liggen. Men weet dat je hoogstwaarschijnlijk toch niet weigert, want wat is een vakantie in Venetië zonder een gondeltocht? Naast het unieke uiterlijk van de stad onderscheidt Venetië zich ook door het carnaval van Venetië. Dit twaalf dagen durende feest stamt uit het jaar 1268. Kenmerkend voor het Venetiaanse carnaval zijn de maskers, die daardoor een gewild souvenir zijn bij een stedentrip aan de stad op het water.

Dag 7: Venetië – Verona – Milaan (ca. 250 km)
Vanaf Venetie rijdt u vandaag langs de zuidpunt van het Gardameer, waarbij u een bezoek kunt brengen aan Verona, bekend om de indrukwekkende Arena en het bekende balkon van Romeo en Julia. Aansluitend rijdt u door naar het mooie en historische Bergamo of Milaan waar wij 2 nachten voor u hebben gereserveerd.

Dag 8: Milaan
Milaan is de modehoofdstad van Italië en tevens een belangrijke zakenstad binnen het land. Grote bedrijven zijn in en rondom Milaan gevestigd. Ook de Italiaanse effectenbeurs staat in Milaan. Als romantische of culturele bestemming moet de hoofdstad van Lombardije vaak in de schaduw staan van Rome, Venetië en Verona. De afgelopen jaren hebben veel stedentrippers de stad ontdekt en leren te waarderen. Milaan is een stad die in elk seizoen een bezoek waard is. De beste manier om snel en goedkoop te reizen in Milaan is met de ondergrondse metro. Het systeem zit goed in elkaar en de kosten zijn laag. Bijna op iedere hoek van de straat vind je en in- uitgang van de metro.

Dag 9: Terugreis
U kunt vandaag terugreizen of nog een aantal dagen verlengen aan het Garda-meer, Como-meer of aan de Lago Maggiore.

nisteden01

aankomst dagelijksprijs per persoonbijzonderheden
2024
01/01-29/02€ 335
01/03-30/06€ 425
01/07-30/09€ 465
01/10-10/12€ 395

Inbegrepen:

  • 9 daagse autorondreis volgens programma
  • 8 overnachtingen op basis 2 pers. kamer in 3-en 4 sterrenhotels
  • 8 x ontbijt (buffet)
  • voucher en informatiepakket van deze reis

Niet inbegrepen:

  • uw vliegreis / boek hier GOEDKOPE VLUCHTEN
  • uw autohuur / kijk hier voor VOORDELIGE AUTOHUUR
  • overige maaltijden
  • lokale toeristenbelasting (ter plaatse te voldoen)
  • nieuw per 01/2/23 toegangskaartje Venetië ca. € 10 p.p.
  • entree- en tolgelden, parkeerkosten

Na het versturen van dit aanvraagformulier nemen we persoonlijk contact met u op over de mogelijkheden.
De aanvraag is vrijblijvend en aan verandering onderhevig.

KLIK HIER om naar de autoverhuur pagina te gaan.

KLIK HIER om naar SkyScanner te gaan