Toscana, Italië

Deze mooie autorondreis brengt u vanaf de historische en middeleeuwse stad Bergamo via mooie routes en het unieke heuvellandschap van de Toscane naar de westkust van Italië naar Pisa. U verblijft een aantal nachten in de hoek Lucca, Pisa, Florence en Siena om volop te genieten van het mooiste stukje Italië. U verblijft in of nabij deze plaatsen om ook de sfeer te proeven tijdens de avonduren.

BERGAMO - PISA - SIENA - FLORENCE - VERONA

Dag 1: Bergamo
Bergamo ligt op ca. 50 kilometer ten oosten van Milaan en heeft een prachtige, hooggelegen oude stad die uitnodigt om te wandelen en winkelen. Pittoresk is de Alta, als een fort omgeven door dikke muren op een heuvel. De oude stad van Bergamo is autovrij, zodat u heerlijk kunt flaneren door de straten.. Naar de bovenstad is een bus (lijn 1) en de kabelbaan, vanwaar u een prachtig uitzicht over de Po-vlakte hebt. De kabelbaan eindigt op de Piazza delle Scarpe, waar eens de schoenmakers gilde zijn hoofdkwartier had. Bij binnenkomst van de bovenstad via de “hoofdstraat” passeert u de Piazza Vecchia en de Citadel. Via de poort naar St. Alessandro gaat een andere kabelbaan verder omhoog naar het gehucht San Vigillio.

Dag 2: Bergamo – Pisa (ca. 230 km)
Vanaf Bergamo neemt u de zuidelijke weg via de historische stad Parma (van de ham)en vele monumentale gebouwen. Aansluitend  naar het bekende Pisa aan de westkust van Italië. Natuurlijk moet u hier de bekende  scheve Toren van Pisa met eigen ogen aanschouwen en deze staat schever dan u denkt! Om tot rust te komen en te genieten van deze mooie stad Pisa hebben wij hier een hotel voor u gereserveerd voor 1 nacht.

Dag 3: Pisa – Siena (ca. 100 km)
Door het schitterend heuvellandschap van de Toscana rijdt u eerst naar Volterra, een middeleeuws dorp met hoge stadsmuren en met een schitterend uitzicht over het gebied en San Gimignano. Dit kleine maar unieke middeleeuwse stadje doet u wanen in een sprookjesboek. De mooie toren, autovrije straatjes en pittoreske winkeltjes zijn adembenemend. Aansluitend rijdt u door naar Siena waar wij even buiten het dorp een mooi hotel met schitterend uitzicht hebben gereserveerd.

Dag 4: Siena
Het middeleeuwse Siena met zijn smalle en autovrije keienstraatjes is een belevenis. Uiteindelijk komt u op het indrukwekkende grote dorpsplein Piazza del Compo en het gotische Palazzo Pubblico, dat iets in een dal afloopt met daarachter de indrukwekkende kerk. Niet voor niets wordt Siena de parel van de Toscana genoemd. Zeker de moeite waard is een bezoek aan het wijngebied van de Chianti.

Dag 5: Siena – Florence (ca. 80 km)
Deze prachtige en indrukwekkende stad ligt tussen de groene heuvels van de Toscana met de Domo als middelpunt. Deze elegant mode-stad met mooie winkelstraten is rijk aan kunstschatten en musea. Maak een mooie wandeling door de stad, de Campanili en het grote plein van Piazza della Signoria. Om een goede indruk te krijgen van Florence en het stadsleven volop mee te maken hebben wij 2 overnachtingen voor u gereserveerd.

Dag 6: Florence
U komt vandaag zeker tijd tekort, want er is zoveel te zien en alles is op loopafstand in de binnenstad. Bezoek de wereldberoemde  Galerieën , het Palazzo Pitti, het geweldige Bargello-Museum alsmede de rijke kunstschatten van de kerken San Lorenzo, Santa Croce of de Santa Maria Novella. Tussendoor passeert u een groot aantal kleine en grote pleinen en het stijlvolle stadsleven geeft u een heerlijk vakantiegevoel.

Dag 7: Florence – Verona – Bergamo (ca. 235 km)
Verona’s bekendste bezienswaardigheid is de Arena uit de Romeinse tijd. Het enorme complex biedt plaats aan 22.000 toeschouwers en vele malen per jaar worden hier concerten en opera’s gehouden. Tijdnes uw wandeling door de smalle winkelstraten van Verona komt u zeker langs de „Bottega del Vino”. Hier kunt u kiezen uit een groot aantal wijnsoorten. En vergeet ook het bekende balkon van Romeo & Julia niet! Uw laatste nacht hebben wij in of vlakbij Verona voor u gereserveerd.

Dag 8: Verona – Bergamo (einde reis)

NoordenToscana
aankomst dagelijksprijs per persoonbijzonderheden
2022
01/01-31/03€ 295
01/04-30/06€ 350
01/07-31/08€ 395
01/09-30/09€ 350
01/10-15/11€ 295

Inbegrepen: 

 • 8 daagse autorondreis volgens programma
 • 7 overnachtingen op basis logies/ontbijt in 3 en 4-sterrenhotels
 • prijs per persoon op basis 2 pers.kamer
 • Nederlandse routebeschrijving en Algemene Informatie van deze reis
 • voucherpakket

Niet inbegrepen:

 • uw vliegreis / boek hier GOEDKOPE VLUCHTEN
 • uw huurauto / kijk hier voor VOORDELIGE AUTOHUUR
 • overige maaltijden, entreegelden en parkeerkosten
 • eventueel toeslag 1 persoonskamer
 • lokale toeristenbelasting (ter plaatse te voldoen)
 • eventueel extra nachten zijn naar wens bij te boeken

Opmerkingen:

 • deze reis is altijd te verlengen/verkorten of aan te passen, naar eigen wens
 • bij boeking ontvangt u direct op uw bevestiging de gereserveerde hotels

KLIK HIER VOOR HET AANVRAAG- EN RESERVERINGSFORMULIER ...

Hoofdboeker gegevens

Autorondreis gegevens

Deelnemers en reisgegevens

Thuisblijver gegevens

Door dit formulier te versturen ga ik akkoord met de reisvoorwaarden.

reCAPTCHA is required.

KANTOOR AMSTERDAM
 • FD TRAVEL GROUP B.V.
 • Passeerdersgracht 4-4
  1016 XH Amsterdam
 • +31 020 894 3135
HOOFDKANTOOR MADRID
 • FD TRAVEL GROUP
 • Calle de la Union 8 (4-1)
  28013 MADRID (Palacio)
 • +34-622 195 533
KANTOOR COSTA BLANCA
 • FD TRAVEL GROUP
 • Calle Oliva 984
  03189 ORIHUELA COSTA (Alicante)
 • +34 966 764 957