15 daagse autorondreis Andalusië op uw Gemak

sevilla-1

Deze rondreis is een uitstekende manier om Andalusië te verkennen en alle bekende plaatsen te zien waarover u veel hebt gehoord. U kunt zelf uw tempo bepalen maar in korte tijd bieden wij u de mogelijkheid vrijwel alles te zien! Wij hebben deze autorondreis gebaseerd op prima 3-en 4-sterrenhotels op basis van logies met ontbijt buffet voor een zéér aantrekkelijke prijs!

Dag 1: Málaga – Granada (ca. 110 km)
Granada-7Vanaf Malaga rijdt u in ca. 1,5 uur naar Granada, aan de voet van het imposante Sierra Nevada gebergte. Het oude centrum met veel winkels en de statige Ramblas heeft veel te bieden. Natuurlijk kunt u een bezoek brengen aan het Alhambra, het indrukwekkende paleizencomplex met schitterende tuinen dat boven de stad uitkomt (Tip, reserveer tijdig uw entreekaarten op Ticketmaster (klik) om teleurstelling te voorkomen, er is een maximum aantal kaarten dat per dag verkocht wordt!

Dag 2: Granada
Vandaag verblijft u nog een extra dag in deze schitterende stad, waarbij u een mooie stadswandeling kunt maken door het Albaicin, de mooie parken of rustig nog het Alhambra wilt bezoeken omdat 1 dag tekort voor u is.

Dag 3: Granada – Ubeda/Baeza (ca. 90 km)
Na het ontbijt kunt u rustig naar uw volgende hotel bij Jaén rijden. Het indrukwekkende paleis en de Parador steken hoog boven de stad uit en zeker een bezoek waard.

Wij reserveren voor u in deze omgeving een heel bijzonder hotel zoals een Parador (klooster, kasteel of abdij) of een kleinschalig luxe Palacio met unieke sfeer!

Cordoba-3Dag 4: Ubeda/Baeza – Córdoba (ca. 90 km)
Een klein uurtje rijden en u bent in de hoofdstad van het kalifaat Al Andalus, gelegen aan de rivier de Guadalquivir. U kunt uw auto gratis parkeren aan de overkant van de rivier en de nieuwe brug overwandelen naar het oude centrum. U treft hier een wereldwonder met een van de mooiste moskeeën waarbij in de moskee een gotische kathedraal is gebouwd. Cordoba heeft een wirwar van kleine straatjes waar u in de middag heerlijke tapas kunt eten. Wij reserveren voor u een fijn hotel in of nabij het oude stadscentrum.

Dag 5: Córdoba – Sevilla (ca. 90 km)
Een van de mooiste steden van Spanje met veel bezienswaardigheden. Maak een wandeling naar de Plaza Espana en het prachtige Maria Luisa Park met uniek paviljoens. Bezoek de enorme kathedraal met de Giralda en de uniek wijk Santa Cruz. Sevilla is een stad die dag en nacht bruist met zijn vele straatjes, winkels en grote pleinen. U maakt hier 2 overnachtingen

Dag 6: Sevilla
Geniet van deze bruisende stad die altijd leeft! Maak een mooie wandeling langs de rivier en loop een van de bruggen over naar de Triana-wijk. De Sevillanen weten wat het echte Spaanse leven betekent en genieten daar volop van. U kunt door de kleine straatjes slenteren en in een van de honderden kleinschalige restaurants de lunch of het diner gebruiken.

ronda-1

Dag 7: Sevilla – Jerez de la Frontera (ca. 80 km)
Via mooie wegen en langs kleine dorpen komt in Jerez de la Frontera, de Sherry Stad. De plaats ademt nog de echte Spaanse sfeer uit en u treft hier nog het rustige leven met veel bodega’s, terrasjes en kleine winkels. U kunt een bezoek brengen aan een van de bekendste Bodega’s van Tio Pepe of naar de bekende Paardenrijschool gaan. Wij reserveren voor u een fijn hotel in of vlakbij het oude centrum van Jerez.

Jerez-3Dag 8: Jerez de la Frontera – Arcos de la Frontera (ca. 40 km)
Vanaf Jerez is het vandaag maar een korte rit naar Arcos, een van de mooiste witte dorpen van Andalusië. Deze plaats staat bekend om de enorme rotsformaties waarop het dorp en de bekende Parador van Arcos is gebouwd. Proef de echte dorpssfeer van Arcos en het nog echte Spaanse temperament.

Dag 9: Arcos de la Frontera – Ronda (ca. 85 km)
U rijdt vandaag via de witte dorpenroute naar het populaire maar zo mooie Ronda. Het dorp is vrijwel autovrij en de paardenkoetsjes rijden door de smalle straatjes. Geniet van de typische sfeer, de indrukwekkende diepe brug met daarnaast de prachtige Parador van Ronda.

Dag 10: Ronda – Algeciras/Gibraltar (ca. 110 km)
Vandaag rijdt u door de bergen en de smalle wegen terug naar de kust waarbij u afslaat richting Algeciras. Vanaf het kasteelachtige hotel Reina Cristina heeft u een magnifiek uitzicht op Gibraltar dat u de volgende dag kunt bekijken. Wij reserveren voor u 2 nachten in dit fijne hotel, gelegen in een prachtige tuin/stadspark met mooi zwembad.

Dag 11: Gibraltar of Tarifa/Cádiz
Vandaag kunt u kiezen om Gibraltar te bezoeken of langs de kust en de Straat van Gibraltar via Tarifa naar Cadíz te rijden. Ook kunt u heerlijk genieten van de vele faciliteiten van het hotel met de mooie tuinen.

cadiz-1Dag 12 t/m 15: Algeciras – Marbella -Fuengirola/Benalmadena (ca. 120 km)
U rijdt langs de kust richting Marbella/Estepona. U kunt vandaag Marbella bezoeken met zijn sinaasappelpleintje, de mondaine jachthaven Puerto Banus en de glitter en glamour bewonderen van deze bekende plaats!

Vanaf Marbella rijdt u langs de kust naar Fuengirola/Benalmadena, met een magnifiek uitzicht over zee. Wij reserveren voor u 3 nachten een hotel aan of nabij het strand.

Dag 15: Málaga – thuisreis
Uw autorondreis eindigt vandaag. U kunt eventueel nog een aantal dagen verlengen in een strandhotel voordat u weer terugreist!

Andalusie Gemak

aankomst dagelijksprijs per persoonbijzonderheden
2024
01/01-29/02€ 495
01/03-30/06€ 65023/03 t/m 02/04 toeslag € 20 p.p.p nacht ivm Pasen. Sevilla toeslag 12/4-22/4 € 35 pppn
01/07-15/09€ 695
16/09-31/12€ 650

U kunt eventueel nog een aantal dagen verlengen aan het mooie zandstrand en kust van de Costa del Sol. Wij hebben voor u een aantal leuke en goede strandhotels bij Torremolinos, Fuengirola of Estepona.

Inbegrepen:

  • 14 overnachtingen op basis 2 pers. kamer
  • ontbijtbuffet
  • comfortabele 3 en 4-sterrenhotels
  • routebeschrijving in het Nederlands
  • wegenkaart Andalusië

Toeslagen (optioneel):

  • 1 persoonskamer € 360 p.p.

Niet inbegrepen:

Opmerkingen:

  • deze reis is altijd te verlengen/verkorten of aan te passen, naar eigen wens
  • u kunt (tegen meerprijs) in Arcos en/of Ronda de unieke Parador bij ons reserveren!
  • bij boeking ontvangt u direct op uw bevestiging de gereserveerde hotels
  • reservering direct, of via o.m. (SGR) reisbureaus (zie boekingskantoren)


Na het versturen van dit aanvraagformulier nemen we persoonlijk contact met u op over de mogelijkheden.
De aanvraag is vrijblijvend en aan verandering onderhevig.

KLIK HIER om naar de autoverhuur pagina te gaan.

KLIK HIER om naar SkyScanner te gaan